"Raptor" För Vägglöss: Aerosol Och Vattenavfuktare, Bruksanvisning. Hjälper Pjäser Och Spray Mot Vägglöss? Sammansättning Och översyn Av Medel

Innehållsförteckning:

Video: "Raptor" För Vägglöss: Aerosol Och Vattenavfuktare, Bruksanvisning. Hjälper Pjäser Och Spray Mot Vägglöss? Sammansättning Och översyn Av Medel

Video:
Video: This NEW Hotel & Casino Tycoon NEEDS TO COME OUT NOW! | Build & Manage | Hotel Magnate Gameplay 2024, Maj
"Raptor" För Vägglöss: Aerosol Och Vattenavfuktare, Bruksanvisning. Hjälper Pjäser Och Spray Mot Vägglöss? Sammansättning Och översyn Av Medel
"Raptor" För Vägglöss: Aerosol Och Vattenavfuktare, Bruksanvisning. Hjälper Pjäser Och Spray Mot Vägglöss? Sammansättning Och översyn Av Medel
Anonim

Att ta hem vägglöss är enkelt. De är vanliga även på kollektivtrafik. När skadedjur dyker upp är det viktigt att gå direkt till kampen. Om buggarna hinner göra flera bon blir det svårare att köra bort dem. Produkter från Raptor gör att du snabbt och enkelt kan förstöra alla skadedjur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Raptor-företaget erbjuder professionella insektsmedel av hög kvalitet. Tillverkaren har länge varit ledande inom segmentet tillverkare av insekticider i Ryssland. Kompositionen är noga genomtänkt och helt säker för människor . Alla produkter testas för att utesluta eventuell toxicitet.

Ny generation insekticider visar bra resultat även mot insekter med resistens mot aktiva ingredienser. "Raptor" för vägglöss har flera former av släpp. Detta gör att du kan välja det mest bekväma skadedjursbekämpningsformatet.

Företagets produkter har ganska många fördelar

  1. Den balanserade kompositionen har flera aktiva ämnen samtidigt. Tack vare detta börjar medlen agera ganska snabbt. Effekten kan ses inom 15 minuter efter applicering.
  2. Koncentrationen av giftet är obetydlig. Det räcker med att döda buggen, men det påverkar inte människor och husdjur alls.
  3. Produkterna skyddar huset från insekter i flera veckor efter applicering.
  4. Kompositionerna har behagliga dofter.
  5. Efter användning lämnar produkterna inte fläckar eller ränder, skadar inte möbler.
  6. Prisvärd och utbredd tillgänglighet gör att du kan köpa önskat läkemedel när som helst.
  7. Användningen av verktygen är ganska enkel. Tillverkaren ger alltid tydliga instruktioner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med rätt användning av medel från Raptor spelar alla dessa fördelar en viktig roll. 1-2 behandlingar räcker för att uppnå önskat resultat. Det är värt att behandla även de rum som ännu inte är infekterade med vägglöss.

Raptor -produkter har emellertid också nackdelar

  • Sprayer har en mindre koncentrerad komposition. Behandling ensam kanske inte räcker för svår angrepp.
  • Vägglus kan anpassa sig till den aktiva ingrediensen. Därför är det viktigt att utföra bearbetning av hög kvalitet.
  • Hjälper mot vägglöss, men påverkar inte insektsägg. Det är därför som re-desinfektion bör göras efter några veckor.

Sådana nackdelar kan dock helt enkelt kallas svårigheter. Det är viktigt att alltid följa tillverkarens rekommendationer.

Produkten behöver inte appliceras direkt efter köpet. I det här fallet är det dock nödvändigt att förvara det på en mörk och sval plats, bort från värmekällor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Räckvidd

Raptor -insekticiden finns i flera former. En aerosolprodukt är mindre koncentrerad än en vattenavfuktare. Därför är den väl lämpad för att kontrollera vägglöss i de tidiga stadierna. Aquafumigator fungerar på en annan princip. Koncentrationen av den aktiva substansen är högre, men det skadar fortfarande inte en person.

När du väljer bör du fokusera på din egen bekvämlighet och graden av kontaminering av rummet. Tillämpningen av dessa blanketter varierar, liksom de säkerhetsåtgärder som används. Fumigatorn tränger bättre in i svåråtkomliga områden.

I vilket fall som helst, efter applicering, är det nödvändigt att ventilera rummet. Och alla medel påverkar bara vuxna, utan att påverka ägg från vägglöss.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aerosoler

Sprayen säljs i en 225 ml flaska. Kompositionen påverkar vägglöss genom direktkontakt. Rekommenderas för användning vid måttligt till litet antal parasiter . Om det finns många vägglöss kan botemedlet vara en besvikelse. Läkemedlet sätter sig snabbt på ytor.

Aerosolen är aktiv under sprutning . För varje nästa timme minskar effektiviteten, men kvarstår i 21 dagar. Använd inte denna produkt på sängkläder, kuddar och madrasser. Sprayen används för att desinficera olika ytor, såsom golv, väggar.

Kompositionen i aerosolburkar skadar inte människors hälsa, den har en mycket trevlig doft . Under bearbetning är det dock fortfarande värt att lämna rummet och ta bort husdjur från det. Skaka bara flaskan före användning.

Det bör noteras att en sådan produkt inte påverkar vägglössägg. Det är därför det är viktigt att omarbeta efter 2-3 veckor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aquafumigators

Den aktiva ingrediensen blandas med vatten. Då avdunstar lösningen helt enkelt. I det här fallet behöver enheten inte anslutas till ett uttag. Rökbomben har bra prestanda och säkerhet . Flytande formulering är mer effektiv än plattor.

Den aktiva ingrediensen i produkten är cyfenotrin . Det är helt säkert för människors hälsa, giftfritt. Verktyget visar resultat även om det används i öppna områden. Koncentrationen av den aktiva substansen är ganska hög ett par dagar efter applicering. Cifenotrin kommer in i bugens kropp och blockerar rörelsens och reproduktionens funktioner.

Den aktiva substansen finns i en metallbehållare . Efter kontakt med vatten bildas en speciell ånga. Ämnet sprids genom luften, kommer in i alla hörn av rummet. Denna process börjar ett par minuter efter att du har börjat använda enheten. I det här fallet tränger ämnet tyst genom de stoppade möblerna, kommer in.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är driftsprincipen som gör rökningen så effektiv. Cifenotrin har en låg densitet, så det tar lite tid att sätta sig. Ett tag svävar ämnet helt enkelt i luften. Detta garanterar hög effektivitet.

Användningsinstruktioner

Det är ganska enkelt att använda Raptor -produkter. Den exakta instruktionen beror dock exakt på produktens frisättning. Aerosoler har flera typer av munstycken för åtkomst till alla slots . Du kan fortsätta behandlingen direkt efter köpet. Tillverkaren skriver alltid instruktioner och försiktighetsåtgärder på flaskan.

Innan behandlingen påbörjas är det nödvändigt att utföra en allmän rengöring . I det här fallet är det viktigt att dammsuga, tvätta golvet och andra ytor noggrant. Alla stoppade möbler bör flyttas bort från väggarna så att noggrann bearbetning kan utföras. Gardiner, överkast, kläder och andra föremål måste tvättas vid höga temperaturer eller ångas. Detta kommer att döda ägg och vuxna som kan ha bosatt sig i textilier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lägenheten bör befrias från blommor, akvarier, terrarier. Mat, rätter och leksaker kan förseglas, men det är bättre att ta ut. Och även under behandlingen måste alla människor och husdjur lämna lägenheten. Dörrar och fönster är tätt stängda för att förhindra att aerosolen flyr.

Så här ser Raptor -sprayprocessen ut

  1. Skaka burken. Detta kommer att fördela komponenterna jämnt.
  2. Använd personlig skyddsutrustning. Handskar, mask och klänning måste bäras.
  3. Spraya produkten på ett avstånd av 30 cm. Du måste nå ut och hålla produkten vertikalt.
  4. En plats bör påverkas högst 2 sekunder. Det ska inte finnas några blöta fläckar och vattenpölar.
  5. Det är viktigt att behålla en rad utan att avbryta den. Detta förhindrar att buggarna passerar behandlingsstället.
  6. Det är särskilt viktigt att hitta och spraya bon. Detta kommer att täcka insekterna själva och deras larver med den aktiva substansen.
  7. Efter avslutad desinfektion, stäng lägenheten i 30 minuter. Ventilera sedan rummet noggrant i 1 timme.
Bild
Bild

Aquafumigator används på ett lite annorlunda sätt. Det är viktigt att följa instruktionerna, annars minskar effektiviteten av den aktiva substansen avsevärt. Användningen av en fumigator är mycket lättare än en spray på grund av skillnaderna i hur den fungerar.

Låt oss se hur behandlingen går till

  1. Aquafumigatorsystemet består av en behållare med ett gift, en påse med en vätska, en arbetsbehållare. Alla komponenter måste tas bort från förpackningen före användning.
  2. Placera plastburkan i mitten av rummet. Det är viktigt att placera den på en plan och plan yta.
  3. Häll vätskan från förpackningen i behållaren. Placera en metallbehållare inuti. Det är viktigt att ångutgångshålen är upptill.

Själva desinfektionsprocessen börjar om ett par minuter. Under denna tid är det viktigt att lämna rummet och stänga dörren. Ett rum med en yta på 30 m2 behandlas inom 3 timmar. Efter avslutad procedur är det nödvändigt att ventilera rummet noggrant. Vid behov utökas behandlingstiden till 12 timmar.

Bild
Bild

Ombehandling sker på 2-3 veckor. Under denna tid kommer buggar att kläckas från ägg som redan har lagts. I sig själva är de inte alls mottagliga för gifter.

Samtidigt är det viktigt att förbereda rummet i förväg för desinfektion på detta sätt

  1. Inaktivera brandlarm. Ångor kan leda till falska larm.
  2. Ta bort hygienartiklar och disk från rummet.
  3. Stäng huven. För detta är det bekvämt att använda en plastpåse eller tejp.
  4. Möbler ska läggas ut och alla skåp ska öppnas.
  5. Det är viktigt att stänga fönstret och låsa dörren ordentligt. Detta gör att den aktiva substansen kan verka i rummet under lång tid.

Aquafumigator är mycket lättare att använda. Det är bara viktigt att korrekt beräkna behandlingstiden baserat på rummets yta. Textilier och kläder desinficeras också med denna produkt.

Det är viktigt att följa säkerhetsreglerna för ångdesinfektion.

Bild
Bild

Granska översikt

Raptor -aerosolen är ganska lätt att använda. men det fungerar bra endast vid noggrann bearbetning, vilket tar mycket tid och ansträngning . Om det finns många buggar finns det risk för att inte hitta alla bon. I det här fallet måste du göra mer än 2 behandlingar för att helt förstöra skadedjur.

Vissa köpare rapporterar att de har allergiska reaktioner mot aerosolen . För att förhindra oönskade konsekvenser är det viktigt att följa alla försiktighetsåtgärder och använda skyddsutrustning. Om Raptor kommer på ett öppet område av huden, skölj den med mycket rinnande vatten. En liten lägenhet kan enkelt och effektivt desinficeras med en aerosol.

Aquafumigators används både i lägenheter och i privata hus. Handläggningstiden beror på området. Många föredrar att installera enheten innan de går till jobbet och efter att ha återvänt för att ventilera rummet . Och även efter användning finns en vit beläggning kvar på ytorna, så du måste rengöra den. Det rekommenderas att tvätta linne, kläder och textilier.

Åtgärden hjälper inte alltid första gången. Om det fanns många vägglöss måste du bearbeta om.

Bild
Bild

Vissa användare märkte att skadedjur kryper ut, men dör inte . Detta är möjligt om behandlingen inte utfördes på länge. Oftast låter aquafumigatorn dig dock bli av med vägglöss med minimal ansträngning.

Rekommenderad: