LED -lampor (99 Bilder): LED -takmodeller Med Rörelsesensor, Funktioner I Runda Och Modulära Lampor För Hemmet

Innehållsförteckning:

Video: LED -lampor (99 Bilder): LED -takmodeller Med Rörelsesensor, Funktioner I Runda Och Modulära Lampor För Hemmet

Video: LED -lampor (99 Bilder): LED -takmodeller Med Rörelsesensor, Funktioner I Runda Och Modulära Lampor För Hemmet
Video: Phlipton WiFi Smart RGBW Color Changing Led Ceiling Lights 2024, April
LED -lampor (99 Bilder): LED -takmodeller Med Rörelsesensor, Funktioner I Runda Och Modulära Lampor För Hemmet
LED -lampor (99 Bilder): LED -takmodeller Med Rörelsesensor, Funktioner I Runda Och Modulära Lampor För Hemmet
Anonim

Tekniska innovationer kommer snabbt in i våra liv och gör livet mycket enklare. Moderna LED -lampor gör att du inte bara kan spara pengar utan också välja rätt storlek på armaturer med en optimal belysningsnivå. Läs om huvudtyperna, funktionerna och genomförbarheten för att använda LED -lampor i vår artikel.

Bild
Bild

Vad?

LED -armaturer har ett brett användningsområde och är implementerade inom alla områden och typer av belysning. Ett annat namn - LED -lampa från den engelska kombinationen Ljusdiod , som översätts som ljusdiod . Idag är sådana lampor ersättare för de vanliga glödlamporna. Moderna modeller förbrukar betydligt mindre el och konverterar många gånger mer ljus.

Lysdioder är inbyggda i armaturhuset, som med hjälp av en adapter omvandlar energi till ett ljusflöde. Belysningen från lampan riktas endast in i ett halvklot. Och det finns ingen anledning att installera en reflektor för att begränsa ljuset. Men det betyder inte att LED -lampor bara kan användas i en smal riktning.

Lysdioder kan användas som huvud-, dekorations- eller utomhusbelysning. Ljusflödet är tillräckligt för komplex belysning av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar med lampor

LED -armaturer är en stor upptäckt i belysningens värld. De främsta fördelarna inkluderar:

  • Bekväm, trötthetsfri belysning.
  • Möjligheten att förkroppsliga alla designfantasier och skapa ljusexponeringar.
  • Till skillnad från lysrör och vanliga glödlampor har lysdioder ett högt ljusflöde och låg strömförbrukning.
  • Lång livslängd - från 50 tusen till 100 tusen timmar - detta är cirka 25 år med 10 timmars dagligt arbete. Vilket är 60-200 gånger mer än andra lökar.
  • Snabb start och tyst drift.
  • Kan enkelt kombineras med andra typer av belysning.
  • LED -armaturer, remsor och paneler är kompakta i storlek med optimala belysningsnivåer. Därför kan LED-system byggas in i undertak och användas ganska kompakt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Val av färgpalett (varm / kall / färgad belysning).
  • Kroppen är tillverkad av polykarbonatglas som tål mekanisk påfrestning.
  • Strukturella element behöver inte bytas ut under drift.
  • Komplett med kontrollpanel och rörelsesensor.
  • När nätspänningen sjunker slocknar inte lysdioderna och blinkar inte. Ljusöverföringsindex är jämförbart med naturligt dagsljus 75-85 Ra.
  • Miljövänlighet hos lampor - Lysdioder är bättre än lysrör, eftersom de inte producerar kvicksilverånga under drift och inte kräver särskild avfallshantering.
  • Drifttemperaturintervall från -50 ° С till + 60 ° С.
Bild
Bild

Nackdelar med lampor:

  • Kostnaden för lampor. Även om priset på armaturerna kompenseras av hållbarhet, tillförlitlighet och energieffektivitet.
  • Behovet av ytterligare installation av LED -drivrutinen. Adaptern hjälper till att minska spänningen och hjälper till att undvika plötsliga överspänningar i nätverket.
  • Lampans ljusstyrka minskar under användning.
Bild
Bild

Egenskaper

Tillverkare klassificerar armaturer efter deras huvudsakliga egenskaper. Huvudkriterierna är effekt, motståndskraft mot temperaturförändringar och strukturell hållfasthet:

  • För att korrekt bestämma den erforderliga effekten för lysdioden är det nödvändigt att dela effekten på den utbytta glödlampan med 8. Ju lägre indikator, desto mindre strömförbrukning och mer energibesparing.
  • LED -armaturer kännetecknas av rekordlåg energiförbrukning - cirka 25-35 watt. Och den genomsnittliga livslängden är 6-8 år.
  • Färgpaletten varierar från varmt ljus med en gul nyans till kall - en indikator på 2700 K -7000 K. För en lägenhet är det bättre att välja glödlampor med bekvämt mjukt dagsljus - 3000K -3200K; för kontor - neutralt vitt ljus 4000 K -5000 K; för utomhusbruk - kallvit med en hög ljuseffekt på 6500 K.
  • Den optimala ljuseffekten mäts i lumen (lm) och bestäms utifrån applikationen. Ju högre indikator, desto ljusare lyser lampan. För en lägenhet och ett kontor räcker 3200 lumen, och för gatan behöver du minst 6000 lumen.
  • LED -lampor har olika grader av skydd: IP40 - för hem och kontor; IP50 - för industrilokaler; IP65 - för öppet utrymme och utomhus.
Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförande tabell över lampkraft:

LED lampa

Glödlampa

Lågenergilampa

Ljusemission, lm

2-3

20 5-7 250
4-5 40 10-13 400
8-10 60 15-16 700
10-12 75 18-20 900
12-15 100 25-30 1200
18-20 150 40-50 1800
25-30 200 60-80 2500

Enhet

Armaturens konstruktion skiljer sig inte mycket från CFL: s design. Lysdioden består av ett hölje, en förare, miniatyr -lysdioder, en diffusor och en standardbas. Men till skillnad från en vanlig glödlampa värms lysdioden inte upp så snabbt. Designen är utrustad med en radiator för värmeavledning och kylning. Överhettning av lysdioderna leder till en förändring av ljusstyrka och utbrändhet.

Individuellt avger lysdioder ett svagt ljus, därför används flera element i lampor. Lampans övre del är gjord av frostat glas eller halvklotformad plast. En speciell beläggning på kroppen gör belysningen mjukare och mindre irriterande för ögonen.

Bild
Bild

Visningar

Invändiga vägg- och golvlampor har en mer slående design än taklampor. Mycket beror på vilken typ av lampa du väljer:

Moderna designers föredrar ofta strålkastare . Sådana mönster är enkla att installera och passar perfekt i många stilar. För att skapa en optimal ljusnivå är det nödvändigt att placera en lampa i taket för varannan kvadratmeter och använda golvlampor som en individuell.

Bild
Bild

Men om du inte kan föreställa dig en inredning utan en vackert utformad takkrona ta en titt på miniatyr -LED -lamporna. Sådana lampor kommer framgångsrikt att komplettera en elegant kristall, mångfärgad och ljus, brutal metallkrona med en tung kedja eller en abstrakt författarkrona med originella nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det viktigaste med LED -armaturer är möjligheten att förbättra belysningssystemet med dimmare, rörelse- och ljussensorer , fjärrkontroll och ljusstyrka. Sådana lösningar är en del av systemet "smarta hem": Maximal omgivningstemperatur för en konventionell lysdiod är + 60 ° C.

För att belysa ångrummet är det nödvändigt att använda värmebeständiga lampor med skyddande nyanser. I det här fallet är det nödvändigt att placera belysningsanordningar i hörnet under taket bort från spisen. I detta fall kommer armaturen att kunna fungera normalt vid temperaturer upp till + 100 ° C.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Inbyggt LED -lampor är perfekta för ett tak i ett duschrum.
  • Strip -lampor hjälper till att dela upp zonerna i rummet, markera enskilda element eller skapa en illusion. Med deras hjälp kan du placera accenter och markera möbler, nischer, hyllor eller speglar med hjälp av ljus. Sådana modeller kan användas för både hem- och gatubelysning. Endast en liten likriktare krävs för att ansluta tejpen till ett uttag.
Bild
Bild
Bild
Bild

Linjära modeller Är en kombination av tejp och profil. Sådana armaturer är universella och fungerar även för huvudbelysning, lokal belysning eller dekorativ belysning. Designen är enkel: inuti den långa profilen finns en LED -remsa med strömförsörjning. Sådana smala profilmodeller kan vara med en strömbrytare på fodralet och fungera med batterier, ett laddningsbart batteri eller en 12V strömförsörjning.

Bild
Bild

Den ursprungliga användningen av lysdioder i interiören - skapa en brunn eller tunnel med en oändlig effekt . För detta kompletteras armaturens design med ett speglat genomskinligt glas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat alternativ för dekorativ belysning är undervattensbelysning … Endast lysdioder är lämpliga för detta ändamål. Flerfärgade vattenflöden i vilken design som helst kommer att se fantastiska ut, vare sig det är en pool eller ett akvarium.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att belysa arbetsområdet i köket är de perfekta vrid- eller kardanljus … Med deras hjälp kan du anpassa och kombinera riktat ljus. Sådana modeller är också mycket praktiska när de arbetar vid ett skrivbord. Bland annat lyser lysdioder inte med ögonen och kan därför användas i en elevs rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Passar perfekt in i den stränga kontorsmiljön panel ljus … Standardstorlekarna 60x60 och 120x60 cm kan enkelt monteras mellan de falska takplattorna.

Bild
Bild

Smal och ultratunn opala diffusorpaneler helt osynlig på dagtid. Sådana modeller har en bredd på upp till 2 cm. Laserskåror appliceras på fodralets änddel, tack vare vilken panelen vid påslagning ser ut som en ljuspunkt med mjukt och diffust ljus. Moderna tillverkare erbjuder sådana paneler i runda och fyrkantiga former.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modulära armaturer skapa bekväm, ljus belysning. Sådana mönster är lämpliga för utbildningsinstitutioner, kontor, handel och utställningsområden. Storlekar och former kan vara olika, liksom installationsalternativ: upphängd, inbyggd eller overhead. Modulära armaturer har en hög grad av fuktskydd och kan användas i tunnelbana och underjordiska passager.

Bild
Bild
  • På trånga platser och i fabriker är det bara att använda armaturer med låg risk : explosionssäker och värmebeständig. Det finns inga distinkta designfunktioner. Explosionssäkra enheter har en extra diffusor som skyddar lysdioderna.
  • Gata eller industriell strålkastare klara av uppgiften att belysa byggnader, fasader, reklamaffischer, installationer, skyltfönster och olika strukturer. De har också ett mer hållbart värmebeständigt glas eller klar polykarbonatdiffusor.
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan typ av gatumodeller - marklampor . Med deras hjälp kan du belysa byggnader och det omgivande området. Lågspänningsarmaturer installeras i marken eller i ytterväggarna och har ett stort antal belysningslösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Älskare av en aktiv livsstil kommer att uppskatta camping LED -lampor . Sådana modeller är lätta och lätta. Det finns olika utföranden: vanliga lyktor, lampor för installation i ett tält eller runt omkretsen av lägret, och miniatyrbilder med ett elastiskt band för att fästas på ett bälte eller huvud medan du är på resande fot. Sådana lampor fungerar från batterier eller ackumulatorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att slå på och av peklampor inget mänskligt engagemang krävs. Ljuset styrs av en rörelsesensor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fjärrstyrd styrarmatur kan användas i olika belysningssystem och implementera även de mest komplexa designidéerna. Ljussensorn anpassar sig till förändringar och bibehåller den optimala ljusnivån i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimbar armaturer gör att du smidigt kan ändra ljusintensiteten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av ytterligare funktioner kan du framgångsrikt zonera utrymmet, skapa olika designbelysningseffekter och effektivt använda el.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner

Huvuduppgiften för alla armaturer är belysning. LED -armaturer fungerar olika funktioner, beroende på användningsorten:

  • i rummet;
  • utanför;
  • under extrema förhållanden.

Först och främst är detta säkerhet och teknisk nödvändighet - belysning av vägbanan och gårdar, hus och dörrar på natten. Vidare kan vi notera den dekorativa och arkitektoniska uppgiften - att belysa olika element, placera accenter, dekorera ett interiör eller landskap. Medföljande funktion - för dessa ändamål används bärbara eller stationära enheter med en rörelsesensor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

LED -spotlights är små i form så att de kan användas i alla typer av belysningsdesigner och stilar. För ett rum med sträcktak är den bästa lösningen att använda runda lampor. Designen kan vara fängslande, sofistikerad eller oansenlig. De mest populära är platta tabletter.

Kroppen kan vara rektangulär, men formen på plattan förblir oförändrad rund. Tjockleken når 27 mm och de tar inte mycket plats och passar perfekt in i den moderna interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss lista de ovanliga och originallamporna:

  • Ljus - dekorativa lampor för lampor i form av en låga eller miniatyr sänglampor som liknar vaxljus. Ett originalt tillskott för en varm och mysig atmosfär.
  • Hörn - designad för att skapa en ljus struktur. Den tjänar till att ansluta kontinuerliga linjer i rät vinkel.
  • Ringar - en hängande eller bordslampa av en icke -standardform. I detta fall lyser strukturen helt och jämnt. Sådana lampor är en original dekorativ prydnad.
  • Blommor-lampor blir mer och mer populär. En sådan originalbukett kommer att dekorera vilken inredning som helst.
  • Hängande och infällda lampor med den ursprungliga rektangulära formen - dessa modeller ser väldigt ovanliga och moderna ut.
  • Kupolarmaturen belyser utrymmet jämnt och används i stor utsträckning på produktionsplatser och lager med upp till 10 meter höga tak.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Monteringstyper

Inbyggda (infällda) taklampor har utmärkt ljuseffektivitet, lång livslängd och energieffektivitet. Trots husets kompakta storlek lyser spotlights rum från olika vinklar. De främsta fördelarna inkluderar snabb start, fjärrkontroll och stabilitet i arbetet. Dessutom hjälper inbyggda lampor visuellt att höja taket, utöka rummets utrymme, maskera olika defekter och dölja bristerna i duken.

Bild
Bild

Den hängande armaturen används för lokal och allmän belysning i rum med högt i tak. Med hjälp av fästet kan du justera den optimala höjden och kvaliteten på belysningen i rummet. Dessa armaturer är perfekta för kontor och industrilokaler.

Hänglampor har en lakonisk design och passar perfekt in i studiens interiör.

Bild
Bild
Bild
Bild

För individuell belysning kan du använda klädnyplampor. Designen liknar konsolmodellerna, men med en mer kompakt form.

För studien kan du använda komplex belysning med lampor på skenan och kablar. I vardagsrummet eller barnkammaren kan sådana modeller kompletteras med olika nyanser, vilket ger flerfärg och färgstarkhet till rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av svängbara strukturer kan du rikta ljus och skapa accenter. Sådana lampor kommer framgångsrikt att komplettera ett konstgalleri eller en utställningspaviljong. Armaturer på kablar har olika utföranden. Till exempel ser plastkablar lite konstiga ut, men väldigt originella.

Bild
Bild

LED -remsor är flexibla brädor med glödlampor. Idag används dessa typer av lampor ofta i lägenheter för dekorativ belysning. RGB -lampor har tre lampor - blått, rött och grönt. Dioder med olika intensitet gör att du kan uppnå olika nyanser och skapa fantastiska ljusinstallationer. Tejpens bredd är 8-10 mm, tjockleken är 2-3 mm och längden kan vara olika.

Bild
Bild

Kardborreband kan användas inte bara inomhus utan även utomhus. Sådana lampor används ofta i landskap, inredning och konstnärlig belysning.

LED -remsor är enkla att installera och låter dig implementera även de mest komplexa designlösningarna.

Bild
Bild

Spårsystem och stativmonterade armaturer är perfekta för belysning av handelsområden och utställningsutrymmen. Med deras hjälp kan du justera belysningsnivån och byta strålkastare. Sådana mönster är också lämpliga för industrilokaler.

Bild
Bild

Dimensioner

Moderna tillverkare producerar ett brett utbud av LED -lampor med olika lock. Och ju större bas, desto större glödlampa. Storleken på LED-paneler har ett ganska stort utbud av storlekar. Men det mest populära är 595x595x40 mm.

Om vi pratar om infällda strålkastare är diametern på den runda delen av den lilla plattan 5,5 cm och den stora är 8,5 cm. Men lysdioder har en liten ljusspridningsvinkel, så för att belysa rummet måste du använda 1 glödlampa per 2-4 kvadratmeter.

Bild
Bild

För dekorativ belysning kan du använda minilampor.

Material (redigera)

Armaturer med hölje i rostfritt stål används i produktionsområden och lager. Sådana produkter har en hög grad av skydd mot damm och fukt. De största fördelarna med ett sådant fall är en robust, vandalsäker design. Aluminiumkroppen har också ett attraktivt utseende och skyddar lampan från smuts och damm. Sådana armaturer kan användas i tillverknings-, kontors- och utbildningsinstitutioner.

Bild
Bild

Idag erbjuder många tillverkare lampor i originalform av plexiglas: blomsterarrangemang, bordslampor i originalform och graciösa ljuskronor. Sådana modeller kan användas både hemma och utomhus. Det vanligaste kroppsmaterialet är plast. Dessa armaturer finns i en mängd olika former och passar perfekt i en mängd olika stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest ovanliga materialet för moderna lampor är trä. Konstigt nog kompletterar sådana modeller stilar som eko, modern och loft. Träarmaturer har en naturlig grov yta och naturlig hållbarhet.

Bild
Bild

Färger

Färgen på lamporna väljs utifrån individuella önskemål. Vita färger är mångsidiga och därför de vanligaste. En sådan lampa är inte iögonfallande och kan förbli osynlig tills det är mörkt.

En annan populär färg är mörkgrå eller svart. Dessa lampor kontrasterar väl med takets vita bakgrund.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fodralet med en metallisk glans ser väldigt ovanligt och vackert ut. Särskilt bra kompletterar sådana lampor den högteknologiska stilen.

LED -applikation

Beroende på sitt syfte är LED -lampor indelade i gata, hushåll och industri:

Kontorslampor kännetecknas av starkt kallt vitt ljus. Industriella armaturer med hög grad av skydd används för industrilokaler. Ett brett spektrum av arbetstemperaturer och frånvaron av en glödlampa och glödtråd gör det möjligt att använda lampor i rum i olika riktningar.

Bild
Bild

Modulära armaturer speciellt utformad för sjukhus, marknadsplatser och klassrum. De skapar ekonomisk och högintensiv belysning. Modelllampor kan ha olika former: kontinuerliga linjer eller geometriska former.

Bild
Bild

Hushållslampor är analoga med kontor, men med mjukare varmt ljus och låg effekt upp till 20 watt. Designen möjliggör byte av glödlampor för sträcktak eller ljuskronor.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Punkt armaturer kan monteras i tak, väggar, golv, användas som bordsljus eller som sänglampa.
  • För köksbelysning pekskärmar är lämpliga, som tänds vid behov. Sådana lampor kommer också att tillåta rationell användning av el i korridoren och korridoren.
Bild
Bild

För ångbad du bör välja värmebeständiga armaturer som har ett brett drifttemperaturintervall på cirka + 100 ° C.

Bild
Bild

Dekorativa lampor kan ha olika former: en pyramid, en boll eller komplexa arkitektoniska figurer. Med flera belysningslägen kan du skapa en avkopplande och mysig atmosfär. Dekorativa lampor har en hög skyddsnivå och kan användas för inomhus eller utomhus användning i landskapsarkitektur. Till exempel kan LED-remsor användas för att belysa målningar, glashyllor, möbler, tak i flera nivåer av gipsskivor, liksom träd och fönsteröppningar. Och spotlampor med ökat skydd mot fukt för att tända en fontän eller damm.

Bild
Bild

Uppfartslampor och andra modeller för offentliga platser måste vara utrustade med pålitligt vandalskydd. Samt gatlyktor för belysning av vägbanan, gångvägar, gårdar och olika byggnader. Kroppen hos sådana lampor har en hög grad av skydd mot fukt och damm.

Bild
Bild

Hur väljer jag snygga diodmodeller?

Några tips:

  1. Kolla in de trendiga moderna LED -ljuskronorna. De har en original form och saknar elegans.
  2. Möjligheten att dimma är mycket viktig, så ge företräde åt de modellerna, vars instruktioner indikerar att de fungerar tillsammans med en dimmer.
  3. En fjärrkontroll med steg-för-steg och fullt ljus på / av kommer också att göra det mycket lättare att ställa in den optimala ljusnivån.
  4. Välj armaturer som är lätta att underhålla.
Bild
Bild
Bild
Bild

En snygg modell ska inte vara skrymmande och belasta inredningen.

Modernt modernt interiör

LED -armaturer används inte bara i vardagsrum och kontor, utan också på kaféer, barer och restauranger.

Bild
Bild

Lysdioder kan förkroppsligar vilken designlösning som helst. Till och med mystisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eller skildra en stjärnspäckad himmel.

Bild
Bild

Lampor belyser rummet med starkt ljus och fyller utrymmet med luftig lätthet.

Bild
Bild

LED -lampor värms inte upp och kan komplettera ovanliga nyanser och lampskärmar.

Bild
Bild

LED -lampor kompletterar perfekt glas- och kristallkronor.

Bild
Bild

Med hjälp av tejp kan du skapa en illusion i taket, beteckna lager eller markera dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Takpanelerna är fyllda med vatten och belyses med LED -remsa. Andra belysningssystem klarar inte uppgiften, eftersom de inte har en hög grad av skydd mot fukt. Ett rum i en sådan designlösning ser utsökt och magiskt ut på samma gång.

Rekommenderad: