Behandling Av Vägglöss Med Dimma: Dödande Av Vägglöss Med Kall Och Varm Dimma. Vilket är Bättre? Vad Det är? Konsumentrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Behandling Av Vägglöss Med Dimma: Dödande Av Vägglöss Med Kall Och Varm Dimma. Vilket är Bättre? Vad Det är? Konsumentrecensioner

Video: Behandling Av Vägglöss Med Dimma: Dödande Av Vägglöss Med Kall Och Varm Dimma. Vilket är Bättre? Vad Det är? Konsumentrecensioner
Video: Rekordår för vägglöss - alltmer resistenta mot bekämpningsmedel - Nyheterna (TV4) 2024, Maj
Behandling Av Vägglöss Med Dimma: Dödande Av Vägglöss Med Kall Och Varm Dimma. Vilket är Bättre? Vad Det är? Konsumentrecensioner
Behandling Av Vägglöss Med Dimma: Dödande Av Vägglöss Med Kall Och Varm Dimma. Vilket är Bättre? Vad Det är? Konsumentrecensioner
Anonim

Att utrota vägglöss med dimma är en bra lösning för privata hus, bostadslägenheter och industrilokaler. Det huvudsakliga funktionella verktyget i detta fall är ånggeneratorn, som omvandlar insekticidlösningen till en finfördelad blandning. Denna metod ger ett bra resultat i kampen mot blodsugare, men dess användning har sina egna egenskaper.

Bild
Bild

Vad det är?

Dimning av vägglöss erkänns som en av de mest effektiva teknikerna för att bli av med parasiter. Som praktiken visar är denna metod ofta mycket mer effektiv än användningen av traditionella sprutor. Den viktigaste skillnaden är att i dimma är partikelstorleken 30-80 mikron . För jämförelse: konventionella atomiserare producerar partiklar på hundratals eller till och med fler mikron, beroende på enhetens modifiering och det valda driftläget.

Konventionell aerosol avsätts mycket snabbt på golvet . Dimma däremot kvar i luften under lång tid, vanligtvis 2-4 timmar. Det betyder att nästan alla ytor i ett vardagsrum är i kontakt med ett giftigt moln, inklusive möbler, tak, väggar, ljuskronor, leksaker, textilier. Istället för att vara i luften och omedelbart sjunka under påverkan av tyngdkraften rör sig de minsta dimpartiklarna slumpmässigt i rymden och omsluter ytorna på inre element. Beroende på enhetens egenskaper förkyls och värms insekticidmolnet.

Detta ger en ytterligare effekt, eftersom vägglöss inte tål låga och höga temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de främsta fördelarna med denna metod för att bli av med blodsugare är följande faktorer

  • Det giftiga molnet varar upp till 3-5 timmar i inomhusluften . Hela den här tiden kommer giftiga partiklar i kontakt med alla ytor och har en destruktiv effekt på parasiter på platser där det finns enskilda individer eller bon av blodsugare.
  • Kemikalier kan tränga igenom de svåraste områdena . Det är känt att det inte är en lätt uppgift att locka ut parasiter från alla gömda platser med vanliga hushållsskydd. Dimbehandling gör det möjligt att tränga in i alla sprickor, möbelveck samt i fibrerna i textilmaterial. Således garanteras fullständig bortskaffande av både insekterna själva och deras ägg på bara några timmar.
  • Det erforderliga bearbetningsresultatet uppnås även med en hög grad av parasitangrepp i huset .
  • Jämfört med alla andra medel som erbjuds av moderna tillverkare anses dimning vara den mest effektiva . Dessutom skadar det inte stoppade möbler och polerade ytor. Inga orörda ränder eller fläckar finns kvar på väggar, tak, golv och möbler. Och även om du hittar en ljus vitaktig beläggning kan du enkelt bli av med den genom att torka av den med en fuktig trasa.
  • Behandling av vägglöss med en dimgenerator utförs med certifierade preparat . Deras säkerhet har bekräftats av myndigheterna för sanitär och epidemiologisk övervakning. Dessa produkter är giftfria, de skadar inte människor och husdjur.

Professionella formuleringar har en neutral lukt och orsakar inte allergier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna metod är emellertid inte utan nackdelar

  • För att uppnå en bestående effekt måste den giftiga substansen hållas inomhus i minst 4-6 timmar. Därefter bör hemmet ventileras i ytterligare 2-3 timmar, detta kommer helt att bli av med giftiga komponenter. Således är behandlingen med kemikalier försenad nästan hela dagen - under denna tid är det nödvändigt att se till att människor, katter, hundar, fåglar och andra husdjur inte är i huset.
  • Förfarandet är mycket dyrare än de flesta av de välkända hushållskemikalierna. I genomsnitt kostar kostnaden för att förstöra vägglöss med dimma 3000 rubel.
  • Behandling kräver obligatorisk förberedelse av lokalerna och strikt efterlevnad av säkerhetsåtgärder. Annars är det stor risk att förgifta desinfektionsmedlet och hushållsmedlemmar.

Det bör förstås att användningen av en dimgenerator för att bli av med vägglöss inte alltid ger det önskade resultatet 100%. En viktig roll här spelas av ett kompetent val av insekticider för behandling. Det ska vara mycket effektivt mot blodsugare och samtidigt säkert för hushållsmedlemmar. Det är viktigt att det inte har en ihållande obehaglig lukt.

Det är inte ovanligt att möbler behåller lukten i flera månader med ett felaktigt valt gift, och det måste kastas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid professionell desinfektion används sådana kompositioner som:

  • "Tetrix";
  • "Xulat";
  • Minap-22;
  • Sinusan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid självbehandling med dimma hemma är det bättre att föredra dyrare, men mindre doftande och samtidigt effektiva läkemedel:

  • Lambda Zone;
  • Delta-Zone;
  • Get och andra liknande verktyg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Är det bättre att välja kall eller varm dimma?

Du kan redan förstå skillnaden mellan kall och varm dimma från procedurens namn. I det första fallet bildas ett aerosolmoln genom att bryta ett giftigt läkemedel i små droppar med hjälp av en snabb luftström vid en temperatur av 20-24 grader . I den andra bildas dimman genom uppvärmning av arbetskompositionen, medan installationsprincipen liknar driften av en vattenkokare. Ett kallt aerosolmoln består av många droppar med en storlek på cirka 50 mikron. I ett varmt moln är dropparna mycket mindre - 5-10 mikron, och är lättare, så de stannar längre i luften.

Således, het dimma är mer effektiv mot vägglöss . Det är dock oacceptabelt att använda det i vardagsrum, liksom alla typer av insekticidbomber som genererar ånga eller rök när de antänds. Det är möjligt att behandla lägenheter med en uppvärmd dimma, men det kan vara giftigt inte bara för invånarna, utan också för deras grannar, som de är anslutna till genom ventilationsströmmar.

Partiklar av het dimma dröjer länge i luften, och dess droppar är så små att alla föremål i huset bearbetas . En lätt dimma, utan hinder, tränger genom teknisk kommunikation till grannar som inte ens är medvetna om dina procedurer. Naturligtvis, i sådana fall, kommer desinfektionsmedel att bli straffade. Offren för sådan behandling måste lägga ner mycket tid, ansträngning och pengar för att återställa sin hälsa. Het dimma är motiverad uteslutande för produktions- och lagringsanläggningar, där det är möjligt att behålla en lång frånvaro av människor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skadedjursbekämpningsteknik

Träning

Före desinfestation späds det valda giftiga läkemedlet ut enligt instruktionerna och hälls i behållaren i dimgeneratorn. Själva enheten fungerar från elnätet, därför måste generatorn anslutas till uttaget. En viktig roll för att uppnå önskat resultat spelas av beredningen av utrymmet för dimning:

  • möbler flyttas 15-20 cm från väggarna;
  • rulla ihop mattor, ta bilder från väggarna;
  • fåtöljer och soffor demonteras eller läggs ut;
  • madrasser tas upp ur sängarna;
  • skåp och sängbord öppnas för att ge tillgång till droppar inuti;
  • mat, om möjligt, tas ut på gatan eller döljas i kylskåpet;
  • barnleksaker, fat och kläder packas i vakuumpåsar eller dubbla plastpåsar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Behandla steg

Efter att ha genomfört alla nödvändiga förberedande åtgärder kan du gå direkt till dimningen. Arbetet börjar med en grundlig sprutning av en insekticidlösning på möbler, dörrsluttningar, golvsocklar, madrasser, sofffällningar och andra platser där blodsugare ofta samlas och häckar . Slutligen behandlas hela det omgivande rummet med kemikalier. Därefter stängs rummet och hålls isolerat i 4-5 timmar.

Några av insekterna dör direkt efter behandlingen. De som är kvar är infekterade och dör senare till följd av exponering för kemiska föreningar som har lagt sig på ytor.

När kampen mot skadedjur är klar bör fönster och dörrar öppnas - det är nödvändigt att ventilera rummet för att ta bort alla rester av flyktiga föreningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att du har utfört behandlingen av hemmet med ett insekticidmoln kan du märka ett litet antal enstaka passiva individer . De är inaktiva och kan inte göra någon skada. Om infektionsvolymen var stor är det möjligt att blodsugare startade inte bara i stoppade möbler utan också klättrade under väggpaneler eller tapeter. I det här fallet kan omarbetning krävas. Man bör komma ihåg att vägglöss snabbt utvecklar resistens mot eventuella giftiga läkemedel, så en annan lösning väljs för den slutliga lösningen på problemet.

Efter noggrann ventilation bör alla ytor i huset torkas med en tvål- och läsklösning . - tvål eliminerar patogen mikroflora och alkali neutraliserar bekämpningsmedel. Därefter utförs den vanliga våtrengöringen. Tvätta endast de föremål som kommer i kontakt med huden på människor och mat den första dagen efter bearbetningen (arbetsytor, köksbord, bestick och tallrikar). Men det är bättre att avstå från att tvätta golvlisterna, golven, de bakre delarna av möbler under en tid. Ju längre du inte tvättar dem, desto längre kommer de att kunna förbli dödliga för parasiter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

Försiktighetsåtgärder bör vidtas vid användning av het dimma för att kontrollera vägglöss

  • Användning av arbetskläder - huden måste vara helt isolerad med långa ärmar, handskar, en turtleneck, byxor, skyddsskor, en hatt och skyddsglasögon. En förutsättning är användning av andningsskydd. I inget fall ska du ersätta den med en konventionell medicinsk mask som låter luft passera igenom. Utrustningen garanterar maximal säkerhet vid giftig bearbetning, den förhindrar inträngning av giftiga komponenter på huden, förhindrar utveckling av allergiska reaktioner och förgiftning av kroppen.
  • Du bör hålla ditt hälsotillstånd under kontroll . Om du märker tecken på berusning måste du sluta bearbeta rummet och lämna det tills du är helt föryngrad. Om dimman kommer på händerna ska de drabbade områdena sköljas med rinnande vatten så snart som möjligt och antihistaminer bör tas. Denna procedur tar bort reagensrester och minimerar klåda och brännande hud.
  • Om frisk luft inte ger lättnad , och du fortsätter att känna den växande yrsel och illamående, då krävs ett omedelbart läkarbesök. I vissa fall finns det ett behov av sjukhusvistelse. Endast ett snabbt svar gör att du snabbt kan eliminera alla konsekvenser av giftig förgiftning, som är fylld av allvarliga hälsoproblem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Konsumenternas feedback om användning av dimma i kampen mot vägglöss är mestadels positiv. De hävdar att en heltäckande attack hjälper till att helt eliminera vuxna, larver och äggkopplingar . Dessutom kvarstår en osynlig skyddande barriär efter behandling i rummet länge, vilket helt utesluter återkolonisering av blodsugare.

Dimman ger en effektiv desinfektion som är oöverträffad av traditionella häckningshanteringsmetoder för hushåll . Denna teknik är dock mycket komplex och farlig. Användningen av felaktigt utvalda läkemedel och fel arbetsteknik är fylld av allvarliga problem för invånarna i det behandlade boendet och deras grannar. Därför bör endast utbildade specialister utföra alla manipulationer.

Endast en kompetent hantverkare kommer att kunna välja en insekticid komposition noggrant och förfölja parasiter, vilket inte kommer att skada miljön eller arbetaren själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så för att sammanfatta:

  • Lita på behandlingen av din lägenhet med dimma uteslutande till proffs;
  • låt specialisten självständigt välja arbetsberedningen och den utrustning som används;
  • använd inte varm dimma generatorer i lägenheter och bostadshus;
  • nyckeln till framgång för varje behandling kommer att vara en grundlig förberedelse av hemmet för procedurerna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och självklart kommer segern över bedbugs inte att vara länge om du inte upprätthåller renhet och ordning i huset och vidtar förebyggande åtgärder. Kemtvätt med dammsugare bör ordnas regelbundet, sängkläder bör bytas så ofta som möjligt, madrasser och stoppade möbler ska slås ut och behandlas med ånggenerator . Då och då måste du inspektera mattor, soffor, tapetfogar och baksidorna på målningar för spår av parasiter. Och när ett skadedjur hittas, börja bekämpa det så snart som möjligt.

Rekommenderad: