Vägglusdamm: Hjälper Luktfritt Pulver? Hur Använder Jag Produkten Och Hur Fungerar Den? Hur Löser Man Upp Och Bearbetar En Lägenhet?

Innehållsförteckning:

Video: Vägglusdamm: Hjälper Luktfritt Pulver? Hur Använder Jag Produkten Och Hur Fungerar Den? Hur Löser Man Upp Och Bearbetar En Lägenhet?

Video: Vägglusdamm: Hjälper Luktfritt Pulver? Hur Använder Jag Produkten Och Hur Fungerar Den? Hur Löser Man Upp Och Bearbetar En Lägenhet?
Video: Vi läser: En lägenhet Flera lägenheter Jag ser flera lägenheter. Ett sovrum Flera sovrum 2024, Maj
Vägglusdamm: Hjälper Luktfritt Pulver? Hur Använder Jag Produkten Och Hur Fungerar Den? Hur Löser Man Upp Och Bearbetar En Lägenhet?
Vägglusdamm: Hjälper Luktfritt Pulver? Hur Använder Jag Produkten Och Hur Fungerar Den? Hur Löser Man Upp Och Bearbetar En Lägenhet?
Anonim

Utseendet på vägglöss i en lägenhet är ett allvarligt problem som kräver brådskande åtgärder. Dessa små insekter biter inte bara människor och lämnar många smärtsamma sår på huden, utan bär också allvarliga infektioner och virus. Om någon i ditt hus har blivit offer för en blodsugande skalbagge måste akuta åtgärder vidtas för att utrota parasiterna. Du kan bli av med dem med hjälp av damm.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

För att bekämpa parasiter har mänskligheten uppfunnit många olika insekticider och gifter med olika nivåer av toxicitet. Tidigare var många droger för giftiga, så de kan skada både blodsugare och människor. Med tiden beräknade tillverkarna mer exakt dosen av giftiga ämnen och utvecklade speciella instruktioner för användning av läkemedel för att minimera risken för lägenhetsboende.

Bild
Bild

Modernt pulver skiljer sig markant från det ursprungliga ämnet, inte bara i sammansättning . Dess fysiska och kemiska egenskaper har också förändrats mycket. Det förnyade giftet har ett antal fördelar: till exempel innehåller det talkpulver eller speciella dofter som förhindrar uppkomsten av en obehaglig lukt under desinfestation. En annan viktig fördel är kombinationen av två insekticider i ett damm. Denna typ av pulver verkar på vägglöss dubbelt så stark, eftersom det dödar även de individer som har utvecklat resistens mot något läkemedel.

Vitt pulver har flera andra viktiga fördelar, låt oss titta närmare på var och en

  • Enkelt sätt att använda … För att utföra skadedjursbekämpning behöver du inte ringa specialister. Om du följer instruktionerna på förpackningen kan alla klara av behandlingen av lägenheten med ett anti-bed bug agent.
  • Låg toxicitet . Jämfört med det ökända DDT -dammet är moderna insekticider mycket säkrare för människor, eftersom det torra pulvret inte släpper ut gifter i luften. Denna punkt är också fördelen med läkemedlet framför insekticider som aerosol eller gel. Efter att ha behandlat lägenheten med spraygift måste invånarna lämna rummet ett tag, och efter applicering av torrsubstans finns det inget sådant behov.
  • Lång giltighetstid … När du distribuerar pulverinsekticiden i lägenheten, lägg ut den på avskilda platser. Så det kommer att behålla sina egenskaper i flera månader och förhindra att blodsugande insekter återkommer.
  • Lönsamhet … Genom att köpa damm sparar du inte bara på att ringa skadedjursbekämpare, utan också på själva insekticiden. Damm är billigt, och det har också en liten förbrukning: en påse på 125 g räcker för att bearbeta en liten lägenhet.
  • Mångsidighet … Genom att använda en kemikalie dödar du mer än bara vägglöss. Det skyddar också ditt hem från kackerlackor, loppor och myror.
  • Lång hållbarhet … Under korrekta förvaringsförhållanden kan insektsmedlets hållbarhet vara upp till 5 år. När ett paket med väggluspulver lagras i en lägenhet kan du reagera så snabbt som möjligt på skadedjur.
Bild
Bild

Trots den stora listan med fördelar har läkemedlet sina nackdelar. Vägglusdamm är ett bra botemedel mot skadedjur, men det är bara effektivt i de tidiga stadierna, när det finns väldigt få insekter . Dessutom kan effekten av giftet märkas först efter en dag: insekter dör inte direkt efter kontakt med pulvret, men efter en tid.

Det är mycket viktigt att komma ihåg att vägglöss är blodsugande insekter och att de fysiskt inte kan äta giftet. Om kackerlackor påverkas av läkemedel av både tarm- och kontaktverkan påverkas endast kontaktbuggar. Innan du köper måste du noggrant titta på insektsmedlets verkningssätt.

Bild
Bild

Populära pulver

Den moderna marknaden erbjuder ett brett utbud av produkter som är utformade för att skydda hem från skadliga insekter . Det är väldigt lätt att gå vilse i olika produkter, särskilt om du står inför problemet med vägglöss för första gången. Innan du köper en produkt måste du bekanta dig med hur den fungerar och kundrecensioner. För att förenkla din uppgift föreslår vi att du överväger en lista över de mest populära dammarna som förtjänat förtroende hos många människor och professionella exterminatorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pyrethrum

Ett mycket ovanligt läkemedel som kommer att glädja motståndare till kemikalier. Det inkluderar endast naturliga ingredienser … Ägarna till hus, lägenheter eller rekreationscenter kan inte oroa sig för hälsan med hjälp av "Pyrethrum": drogen skadar inte människokroppen. Men för skadedjur är ämnet mycket farligt, så de kommer snabbt att lämna det behandlade rummet.

Den huvudsakliga aktiva ingrediensen i giftet är torkade och krossade blommor av pyretrum, som ser ut som kamomill . Pulvret från denna blomma har använts som insekticid mot blodsugande insekter i cirka 200 år. Det första pyretrumbaserade giftet kallades dalmatiskt pulver.

Det användes i hem för att behandla sängar som var infekterade av vägglus.

Bild
Bild

Damm "Pyrethrum" förgiftar insekter vid kontakt: det räcker att en bugg kör över pulvret eller av misstag krokar fast den med någon del av kroppen för att läkemedlet ska börja fungera . Om en stor mängd av ett ämne kommer på ett skadedjurs chitinösa lock leder detta till fullständig förlamning och oundviklig död. Men en liten mängd pulver har också en positiv egenskap: det stöter bort insekter och tvingar dem att lämna de behandlade lägenheterna.

Bild
Bild

Feberbaserat läkemedel helt säker för människor och djur : växten kommer inte att kunna skada kroppen även om en liten mängd av pulvret kommer in i matsmältningssystemet. Naturlig insekticid är giftig för vägglöss, men på grund av komponenternas organiska ursprung är verkningstiden mycket kort - högst 1,5 dagar.

För att ämnet effektivt ska förstöra skadedjur rekommenderas det att använda det på kvällen och upprepa proceduren dagligen i 3-4 dagar.

Bild
Bild

Fenaxin

Det är ett kemiskt pulver som gör ett utmärkt jobb med att döda små insekter i lägenheter och hus .… Ämnet påverkar praktiskt taget inte människor: läkemedlets ringa toxicitet är farligt för människor endast vid applicering på olika ytor. För att förhindra den negativa effekten av "Fenaxin" på exterminator kan du använda en mask, handskar och glasögon: så att de minsta partiklarna av giftet inte kommer in i luftvägarna och ögonens slemhinna.

Bild
Bild

Pulvret innehåller två insekticider: fenvalerat och borsyra , och detta ökar sannolikheten för fullständig förstörelse av insekter första gången. Komponenterna infekterar vägglöss vid kontakt, så tillverkare har tillsatt en smörjolja till Fenaxin, vilket hjälper pulverpartiklarna att fästa vid vägglössens kropp. Produkten innehåller också läsk, kaolin och talk: det är ämnen som ger skydd mot en obehaglig dammig lukt.

Pyretroid fenvalerat är ett mycket ihållande gift som kan behålla sina insekticida egenskaper i flera månader. Om du applicerar läkemedlet på svåråtkomliga platser och inte sveper bort det vid rengöring, kommer det att fortsätta förlama insekter och förhindra återinfektion.

Tillsammans med borsyra lämnar denna komponent inte buggarna en chans att utveckla resistens mot "Fenaxin ". I alla fall, pulver klarar effektivt av skadedjur endast i det första infektionsskedet . Om vägglöss har tid att lägga ägg kommer kemikalien inte att hantera deras förstörelse. I händelse av att insekter har legat i sängen för invånarna under en tid, rekommenderas att använda mer giftiga insekticider. Om du använder "Fenaxin" i senare infektionsstadier kan buggar utveckla resistens mot fenvalerat. Då blir det väldigt svårt för andra medel att förstöra blodsugande skadedjur.

Bild
Bild

Riapan

Ämnet presenteras i form av ett kemiskt vitt pulver förpackat i en lufttät plastbehållare. Den praktiska flaskan förenklar appliceringen av pulvret: i jämförelse med damm förpackat i påsar blir det mycket lättare att kontrollera läkemedlets konsumtion i detta fall. Den aktiva ingrediensen i läkemedlet är permetrin. Denna insekticid förlamar insekter efter kontakt med pulvret.

Bild
Bild

Riapan är ett universellt gift . Den klarar många inhemska insekter: vägglöss, kackerlackor, loppor och myror. Medlet verkar på insektsorganismen på ett kontaktande sätt och tränger in i kroppen genom det chitinösa locket. Ett brett spektrum av åtgärder mot olika skadedjur möjliggör användning av giftet inte bara i lägenheter och hus, utan också i stora lager.

Pulvret i behållaren är klart att använda, så det är inte nödvändigt att på något sätt bearbeta det eller späda det med vatten. För desinfektion är det nödvändigt att applicera en lös substans på de platser där vägglöss samlas och i smala sprickor - möjliga platser i kolonier. Kemikalien måste förbli på ytor i två till tre veckor så att den kan döda alla individer och förhindra uppkomsten av nya skadedjur. Under denna tid kommer människor och djur inte att förgiftas av "Riapan": läkemedlets sammansättning släpper inte ut giftiga föreningar i luften. I slutet av desinfestationen rekommenderas att rengöra de behandlade lokalerna noggrant: tvätta golv, fönster och sängramar.

Bild
Bild

Rent hus

Detta är ett kemiskt läkemedel universell handling: när den används korrekt skyddar den lägenheter från vägglöss, kackerlackor och loppor. Insekticiden innehåller två aktiva ingredienser: malation och permetrin. Dessa ämnen absorberas i det chitinösa locket på vägglöss vid kontakt. Detta läkemedels toxicitet är högre än för andra damm på denna lista, därför måste du skydda dig själv med en mask, handskar och skyddsglasögon när du applicerar pulvret . Under disinfestationstiden bör det inte finnas några djur i rummet: de kan förgiftas genom att svälja lite kemikalier.

Bild
Bild

" Clean House" innehåller luktämnen, därför kommer det inte att störa invånarna med en obehaglig lukt under disinfestationsperioden … För att verktyget effektivt ska kunna befria ditt hem från vägglöss är det nödvändigt att noggrant bearbeta alla möjliga livsmiljöer: under mattor, sängar, fåtöljer och soffor, på baksidan av målningar eller klockor, i små sprickor och bakom fotlister. Giftet behåller sina giftiga egenskaper under lång tid, fortsätter att förstöra och skrämma bort insekter, så det kan inte tas bort från svåråtkomliga platser. Ytor som används ofta ska tvättas med tvål två dagar efter att insekticiden använts, och om pulvret kommer på de stoppade möblerna rekommenderas det att dammsuga det.

Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Det finns två sätt att använda insektsdamm: torka eller späd med vatten. Behandlingen av rummet bör inte begränsas till att placera produkten under sängen: det är nödvändigt att applicera ett pulver eller en lösning på alla möjliga skadedjur. För att undvika misstag under skadedjursbekämpning rekommenderas att läsa de detaljerade instruktionerna.

Bild
Bild

Du kan börja använda pulvret, bara genom att ta bort alla matvaror, tallrikar och barnleksaker … Innan skadedjursbekämpning påbörjas är det också nödvändigt att frigöra rummet från barn och djur för att undvika eventuell förgiftning. När rummen är redo för skadedjursbekämpning, ta hand om din säkerhet: ta på dig handskar, glasögon och en mask innan du öppnar förpackningen.

Bild
Bild

Att applicera torrt damm är ganska enkelt: öppna behållaren eller slå ett hål i påsen och strö innehållet i ett tunt lager över de förorenade ytorna. För att undvika att vägglöss flyttas till en annan plats måste du bearbeta lägenheten helt: alla sängar, soffor, fåtöljer, fotlister och mattornas baksida.

Efter två dagar är det nödvändigt att utföra en allmän rengöring: tvätta ofta använda ytor med tvål och dammsuga och dammsuga möblerna.

Bild
Bild

Damm utspätt med vatten appliceras i samma delar av lägenheten, men appliceras med en svamp eller sprayflaska … Efter att ha applicerat flytande gift måste invånarna lämna rummet i flera timmar. Efter denna tid rekommenderas att ventilera alla rum och utföra våtrengöring i dem. Upprepa proceduren efter sju dagar för att förhindra att vägglöss återkommer.

Det kommer att vara möjligt att ta bort skadedjur med hjälp av ett kemiskt pulver endast i början av infektionen, efter att ha behandlat alla möjliga livsmiljöer. Om buggarna återkommer efter en fullständig avlägsnande av lägenheten efter ett tag, betyder det att de kommer från grannarna . I en sådan situation måste skadedjur förgiftas i alla hem, annars kan ny infektion inte undvikas.

Bild
Bild

Granska översikt

På Internet lämnar användarna ofta negativa kommentarer om pulverprodukter och noterar att de inte fungerar. Problemet är att dammet inte är avsett att förstöra en etablerad koloni: det är endast lämpligt för att ta bort vägglöss som nyligen har kommit in i lägenheten.

Om din lägenhet har ett stort antal skadliga skalbaggar, kommer dammet verkligen inte att kunna förstöra dem. I det här fallet är det nödvändigt att använda mer giftiga läkemedel.

Rekommenderad: