Krita Från Vägglöss "Mashenka Silver": Hjälper Pennan Eller Inte? Produktens Sammansättning Och Bruksanvisning, Användarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Krita Från Vägglöss "Mashenka Silver": Hjälper Pennan Eller Inte? Produktens Sammansättning Och Bruksanvisning, Användarrecensioner

Video: Krita Från Vägglöss
Video: STEP #2: KILL BED BUGS IN YOUR PERSONAL BELONGINGS | Get rid of bed bugs 2024, Maj
Krita Från Vägglöss "Mashenka Silver": Hjälper Pennan Eller Inte? Produktens Sammansättning Och Bruksanvisning, Användarrecensioner
Krita Från Vägglöss "Mashenka Silver": Hjälper Pennan Eller Inte? Produktens Sammansättning Och Bruksanvisning, Användarrecensioner
Anonim

Få människor kommer att gilla det om vägglöss börjar i hans hus. Dessa blodsugare orsakar många problem - de biter, bär smittsamma sjukdomar, och dessutom luktar de mycket obehagligt. Därför, när inkräktare hittas, bör kampen mot dem startas så snabbt som möjligt. En av de vanligaste botemedlen mot vägglöss är krita "Silver Mashenka".

Bild
Bild

Förening

Med sin sammansättning är "Mashenka" krita en insekticid med kombinerad verkan. Den innehåller följande komponenter.

Zeta-cypermetrin 0,1%

Ett giftigt ämne med hög toxicitet. Det utvecklades ursprungligen för jordbrukets behov . - det användes för att döda fästingar, löss och loppor som parasiterar fjäderfä, nötkreatur och får.

Bild
Bild

Därefter började det användas för att skapa hushållskemikalier, det är med det som beteckningarna på etiketterna för de flesta insekticidprodukter som säljs i vårt land för certifiering börjar.

Zeta-cypermetrin anses vara det mest kraftfulla vapnet för att skydda bostäder mot insekter . Men vi ska inte glömma att detta läkemedel ingår i listan över de allvarligaste giftiga ämnena tillsammans med hydrocyansyra och DDT. Det har en deprimerande effekt på nervsystemet. Koncentrationen i kritor är dock försumbar, så att människor kan använda sådana kritor utan rädsla för att skada hushållsmedlemmar.

Deltametrin 0,05%

Kompletterar zeta-cypermetrin, i kombination tillåter dessa ämnen dig att slå de buggar som har utvecklat resistens mot det dominerande ämnet maximalt. Deltametrin dödar parasiter genom direktkontakt, liksom om giftet kommer in i insektens kropp med mat. Läkemedlet leder till dysfunktion i nervsystemet. För tama däggdjur är det inte farligt på grund av deras större storlek, ökade kroppstemperatur och låg känslighet för denna komponent.

Bild
Bild
Bild
Bild

Zeta-cypermetrin och deltametrin kan inte kallas de bästa insekticiderna i kampen mot blodsugande insekter; numera har mer effektiva medel skapats . Båda läkemedlen har dock lägre nivåer av insektsresistens, vilket innebär att de kommer att bli mer effektiva på lång sikt.

Dessutom innehåller proteinet gips och krita - det här är hjälpingredienser som bidrar till fixering av ämnet på de behandlade ytorna.

Tack vare arbetskompositionen ger krita "Mashenka" en ihållande giftig effekt . Giftet verkar genom kontakt, men i kampen mot parasiter är detta exakt vad som behövs - det är svårt att tvinga vägglöss att äta pulvret, eftersom de livnär sig på blod. Det är mycket lättare att locka insekter till dödligt pulver. Arbetsämnen fungerar i 4-6 veckor. Denna tid är tillräckligt för att förstöra inte bara vuxna, utan också för att föda upp nya avkommor som väntar på deras födelse i en äggkoppling.

Bild
Bild

Driftsprincip

Insekticida ämnen har en skadlig effekt på parasiter. De tränger djupt in i insektens kropp och orsakar skador på nervceller. När insekten passerar gränsen som dras med krita, klamrar giftet fast vid parasitens ben. Den smutsiga insekten går till dess befolknings livsmiljö och överför där toxinet till sina släktingar . Genom munhålan och spiraklar tränger giftiga komponenter in i kroppen. Insekticider blockerar överföringen av nervimpulser och framkallar därigenom utveckling av förlamning och död av blodsugaren.

Bild
Bild

I detta fall beror dödens hastighet direkt på mängden gift som har kommit in. I genomsnitt måste du vänta ungefär en vecka på resultatet. Och det brukar ta ungefär en månad att bli av med objudna gäster helt.

Användningsinstruktioner

På grund av förekomsten av krita och gips i kompositionen av "Mashenka" kan giftiga komponenter behållas på vilken behandlad yta som helst. Det är väldigt enkelt att använda:

  • bära gummihandskar;
  • pennan tas försiktigt ur förpackningen för att inte gå sönder eller smula;
  • dra en fast linje med en tjocklek på 2-3 cm.
Bild
Bild

Först och främst bör du dra en liten linje runt golvlister, dörrar, fönster, ventilationsgaller, områden nära utlopp och avloppsrör - det vill säga alla de platser där vägglöss kan flytta från en lägenhet till en annan. Linjen ska vara fast, eftersom även ett gap på bara några millimeter gör att blodsugare kan passera den skisserade linjen utan att skada deras hälsa och förlust av reproduktiv förmåga. Då måste du utföra en noggrann bearbetning av möblerna - de beskriver de inre och bakre ytorna på skåp och mezzaniner med små.

Bild
Bild

Baksidan av soffan, möbelramen och platserna bakom målningarna måste vara föremål för obligatorisk bearbetning. Krita lämnas på ytorna i 3 månader, varefter behandlingen upprepas.

Det bör noteras att de aktiva komponenterna i "Mashenka" inte förlorar sin funktionalitet under påverkan av temperatur och ultravioletta strålar. Vid kontakt med fukt minskar dock produktens effektivitet.

För ett bättre resultat använder vissa köpare Mashenka -krita i en annan form . Till exempel slipar de det till pulver och strö vägarna - på detta sätt kan endast horisontella ytor bearbetas. Man bör komma ihåg att i detta fall kommer partiklarna i pulvret att kombinera med luften, och det finns en hög risk för att toxiner kommer in i luftvägarna. Därför är denna metod optimal för lokaler utanför bostäder, dessutom krävs andningsskydd under behandlingen.

Bild
Bild

Pulvret kan spädas i vatten till vällingstillstånd . Den resulterande kompositionen appliceras med en pensel på alla sprickor och sprickor. Men i detta fall kommer kostnaden att vara mycket hög, och kostnaden för sådan behandling kommer att vara orimligt hög. Om pulvret späds ut med vatten till flytande tillstånd kan lösningen hällas i en flaska med en sprayflaska och fogarna på tapeter, golvlister, sängar, soffornas inre ytor och andra områden där vägglöss kan leva kan behandlas.

Granska översikt

"Mashenka Serebryanaya" är mycket populärt som ett effektivt botemedel för att inte bara hantera vägglöss, utan också med loppor, myror och kackerlackor. De främsta fördelarna med användarna inkluderar följande faktorer.

  • Verktyget tillverkas uteslutande av ryska tillverkare, lite mindre ofta av kineser. Detta tillvägagångssätt leder till det låga priset på läkemedlet och dess utbredda tillgänglighet. Du kan köpa vägglöss och kackerlacka krita i alla järnaffärer.
  • Den torra formen har också sina tveklösa fördelar. "Masha" är lätt att lagra, det kräver ingen särskild förberedelse av lokalerna innan bearbetning. Dessutom finns det inga behandlingar av fukt och ångor i luften efter behandlingen - detta förhindrar förgiftning av hushåll och husdjur.
  • Att arbeta med "Mashenka" är väldigt enkelt, du behöver inga speciella färdigheter.
  • Läkemedlet är uteslutande farligt för insekter, det skadar inte barn, personer med allergiska sjukdomar och djur.
  • En trevlig bonus är frånvaron av en obehaglig lukt.
Bild
Bild

Många användare noterar dock också nackdelar

  • Den viktigaste är oförmågan att helt förstöra vägglöss. Genom att behandla alla hårda ytor runt livsmiljöer kan du minska antalet blodsugare. Men det är omöjligt att kalka individerna som har bosatt sig i soffor, sängar, madrasser och kuddar.
  • Nackdelarna inkluderar det faktum att krita inte har en enda tillverkare. Detta innebär att tillverkare inte behöver kämpa för en positiv varumärkesimage, och detta kan påverka läkemedlets kvalitet.
  • Som praktiken visar, är läkemedlet annorlunda för läkemedlet, även innan du använder det. Så, några kritor smuler i händerna när de packas upp, andra kan inte rita någonting, och andra hjälper inte i kampen mot vägglöss.

Rekommenderad: