Ammonium För Paprika: Kan Paprika Vattnas? Hur Matas Paprika I Ett Växthus? Behandling Med Ammoniak Från Skadedjur

Innehållsförteckning:

Video: Ammonium För Paprika: Kan Paprika Vattnas? Hur Matas Paprika I Ett Växthus? Behandling Med Ammoniak Från Skadedjur

Video: Ammonium För Paprika: Kan Paprika Vattnas? Hur Matas Paprika I Ett Växthus? Behandling Med Ammoniak Från Skadedjur
Video: Skola om paprikor första gången 2024, Maj
Ammonium För Paprika: Kan Paprika Vattnas? Hur Matas Paprika I Ett Växthus? Behandling Med Ammoniak Från Skadedjur
Ammonium För Paprika: Kan Paprika Vattnas? Hur Matas Paprika I Ett Växthus? Behandling Med Ammoniak Från Skadedjur
Anonim

Mineralkomponenter är en viktig del för att odla olika användbara planteringar som paprika eller tomater. Men överallt och överallt behöver du känna till reglerna för deras tillämpning, för att inte förstöra växterna, utan tvärtom för att stödja dem. Det finns många frågor om detta ämne. Låt oss försöka svara på dem.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Kväve finns i ammoniak. Det är detta element som behövs för korrekt odling av odlade växter. Dessutom är denna kemiska enhet tillgänglig för alla köpare på grund av att den finns på den fria marknaden.

Varje erfaren trädgårdsmästare vet: ammoniak är mycket viktigt för paprika. Att vattna växten med ammoniak bevarar plantornas utmärkta egenskaper … Men du säger: ammoniak är hälsofarligt. När allt kommer omkring kan alla användbara växter ackumulera en stor mängd nitrater.

Till vilken invändningen kommer att följa: bönder väljer detta verktyg eftersom kvävet som finns i det i form av ammoniak inte ackumuleras i gröna utrymmen. Därför kan det säkert appliceras i trädgården och inte vara rädd för konsekvenserna.

Du behöver också veta: användningen av ammoniak för paprika har sina för- och nackdelar.

Bild
Bild

Så ammoniak är allmänt tillgängligt. Detta läkemedel kan köpas både på ett apotek och i en specialaffär.

Fördelar att använda:

  • ammoniak innehåller upp till 78% kväve;
  • ökar produktiviteten ganska starkt;
  • när den används korrekt skadar den inte växter;
  • stärker växtimmunitet;
  • förhindrar utvecklingen av kloros;
  • återupplivar snabbt växter;
  • absorberas väl i jorden, förstör parasiter.

Men alla, utan undantag, behöver veta om nackdelarna med ammoniak

  • Vid mycket frekvent användning leder det till försurning av marken.
  • Vid överdosering eller om lösningen inte är korrekt förberedd kan det vara skadligt.
  • Om du är allergisk måste du vara försiktig när du hanterar ammoniaklösningen. Om du dreglar, ge dig själv frisk luft.
Bild
Bild

Hur späds?

Nybörjare behöver veta: ammoniak är en förening som förekommer i den naturliga kvävecykeln. Därför omvandlas ammoniak lätt till kväve. Som ett resultat nybörjare trädgårdsmästare bör mata växterna med en vattenlösning av ammoniak … Vatten tillåter inte buskarna av användbara planteringar att övermättas med kväve.

Du borde veta: ammoniakvatten är det säkraste både för växterna själva och för människor som senare kommer att äta frukterna … Det enda villkoret är att doseringen följs. Då kan du säkert vattna plantorna med en lösning och inte vara rädd för konsekvenserna.

Bild
Bild

Det är bättre att använda ammoniak samtidigt som borsyra eller citronsyra.

Varför lägga till sådana element? Allt är väldigt enkelt. Om du bara tillsätter en ammoniak till jorden kan jorden snabbt förlora sina fördelaktiga egenskaper. Tack vare borsyra matas växter, och jordens sammansättning störs inte och blir bara bättre.

Fundera på hur du späd ammoniak och borsyra korrekt för att få rätt kemisk sammansättning … Ta en 10 liters hink vatten. Tillsätt 1 matsked ammoniak och 1 matsked borsyra där. Blanda allt - och häll den här blandningen över din paprika.

Försök att inte överdriva. Utför två manipulationer fram till juni - och det räcker. Intervallet mellan förband bör vara minst 2 veckor ..

Tänk på ett annat recept. För att bli av med din paprika från skadedjur , och samtidigt för att mata, måste du späda ut 2 matskedar ammoniak i 10 liter vatten. Lägg blandningen under växternas rötter, och efter ett tag kommer de att tacka dig. Deras löv kommer att återgå till en rik grön färg, och skadedjur kommer att försvinna spårlöst.

Bild
Bild

Ansökan

Ammoniaklösning har använts inom jordbruket under lång tid. Det används ofta i denna riktning. Ammonium är en alkalisk lösning. Det är därför den är lämplig för växter som behöver en alkalisk miljö. I vårt fall är detta peppar. Låt oss överväga denna fråga mer detaljerat.

Som gödningsmedel

I detta fall kan ammoniak användas både i växthuset och i trädgården i öppna sängar. Den vattenhaltiga lösningen används för att spraya växterna eller för att applicera dem direkt på jorden.

Så paprikan antingen vattnas eller sprutas för utfodring. Men först bereds en specialiserad blandning av vatten och ammoniak. Efter att lösningen har infunderats i några minuter kan den appliceras.

Låt oss överväga alternativen. Om paprikans blad blir gula måste de matas … För att göra detta, häll 3 matskedar 25% ammoniak i en 10-liters hink vatten. Applicera blandningen på jorden under plantornas rötter.

Bild
Bild

Att spraya buskarna , det räcker med att späda ut 1, 5 matskedar 25% ammoniak med 10 liter vatten. Sedan måste du bearbeta dina paprika med blandningen.

För plantor du måste späda ut 1 tesked 25% ammoniak med 1 liter vatten. Häll blandningen över plantorna.

Om du upptäcker att din paprika saknar kväve , späd sedan 1 matsked 25% ammoniak med 1 liter vatten. Häll lösningen över dem.

Kom ihåg att detta är den maximala dosen. Så var försiktig.

Bild
Bild

Pestkontroll

Marken surgörs ofta. Detta är en naturlig process, eftersom växtrester ruttnar i jorden. Därför börjar gradvis tunga föreningar dominera i den: salter av kemiska grundämnen. Det är därför det blir svårt att överföra näringsämnen till dina växters rötter.

Dessutom blir miljön gynnsam för utvecklingen av olika sjukdomsframkallande miljöer. Det kan döda dina paprika med lätthet. Växter börjar svälta, och detta är en direkt väg till en minskning av immuniteten.

Så, låt oss överväga specifika alternativ för skadedjursbekämpning med ammoniak.

Om du har mol och möss i ditt område , lägg en bomullsull fuktad med en lösning av ammoniak vid ingången till hålet.

Ett annat alternativ: gör flera punkteringar i injektionsflaskan (så att ammoniaken börjar avdunsta) och lägg den i hålet. Produkten kommer att skrämma bort gnagare med en obehaglig lukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att bli av med vitflugan , du behöver bara observera följande proportioner: 1 msk. l. ammoniak 25% med 9 liter vatten. Spraya plantorna därefter.

Sniglar och larver orsakar irreparabel skada … Bli av med dem med en koncentrerad lösning som hälls i rotzonen (på ett avstånd för att inte skada rotsystemet). Lukten kommer att krypa ut skadedjur, samla dem och förstöra dem.

Bladlöss är inte mindre farliga … För att förstöra det, späd 50 ml ammoniak och 10 liter vatten. Tillsätt 50 g tvätttvål till denna blandning. Strö över paprika.

Bild
Bild

Frö blötläggning

Innan blötläggning av pepparfrön, se över dem. Ta bort undermåliga. Fröna ska ha samma storlek och ljusgula färger. Det är lämpligt att inte köpa frön, utan att ta dem från de växter som har visat sitt höga utbyte.

Pepparfrön behandlas med ammoniak för fullständig desinfektion. Dessutom förstörs fröskiktet med hjälp av ammoniak. Därmed gror de snabbt. Därför får framtida plantor en viss immunitet.

Så, här är det exakta receptet: häll en halv tesked ammoniaklösning i 100 ml rent vatten. Rör om och låt stå några minuter.

Vi tar en ren platt behållare. Vi lägger en servett i botten av behållaren. Tillsätt pepparfrön och täck med en servett. Häll den färdiga ammoniakblandningen i en behållare med frön. Vi lämnar några timmar. Därefter sprider vi fröna på en ny servett, fyller det med rent vatten för ytterligare groning.

Efter att de första skotten uppträder sprutar du om med ammoniak. För att göra detta, späd 0,5 msk. matskedar ammoniak i 5 liter vatten och bearbeta.

Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

Du måste komma ihåg om försiktighetsåtgärderna. Ammoniaklösning är skadligt för mänsklig andning … Vid bearbetning av paprika kan ammoniak komma in i kroppen. Därför eu Om du bestämmer dig för att mata din paprika med ammoniak, sätt på en ansiktsskydd. Skydda händerna med handskar.

Om du mår dåligt på grund av förgiftning, drick varm mjölk. Kontakta din läkare om mer allvarliga symptom utvecklas.

Kom ihåg: ammoniak kan förstöra olika ytor på alla föremål .… Den äter färg och lack och förstör trådar. Låt därför inte ammoniak komma på föremål som fortfarande kommer att vara användbara för dig i vardagen.

Rekommenderad: