Ammonium För Betor: är Det Möjligt Att Vattna Betor Med Ammoniak? Mata Betor Med Ammoniak. Hur Behandlas Skadedjur?

Innehållsförteckning:

Video: Ammonium För Betor: är Det Möjligt Att Vattna Betor Med Ammoniak? Mata Betor Med Ammoniak. Hur Behandlas Skadedjur?

Video: Ammonium För Betor: är Det Möjligt Att Vattna Betor Med Ammoniak? Mata Betor Med Ammoniak. Hur Behandlas Skadedjur?
Video: Behandla höna med kalkben 2024, Maj
Ammonium För Betor: är Det Möjligt Att Vattna Betor Med Ammoniak? Mata Betor Med Ammoniak. Hur Behandlas Skadedjur?
Ammonium För Betor: är Det Möjligt Att Vattna Betor Med Ammoniak? Mata Betor Med Ammoniak. Hur Behandlas Skadedjur?
Anonim

Det är möjligt, och ibland även nödvändigt, att använda ammoniak i sängarna. Ett sådant budgetverktyg fungerar som toppdressing och insekticid som eliminerar skadedjur. Ammoniak för växter är en kvävekälla i en lätt assimilerbar form. Men användningen av ammoniak kräver försiktighet, eftersom inte alla kulturer har visat sin användning i stora mängder.

Lax blir en riktig assistent i händerna på en skicklig trädgårdsmästare . Det kan effektivt användas som toppdressing, eftersom det absorberas mycket snabbt och fullständigt. Strikta doser måste iakttas för att undvika negativa resultat.

Bild
Bild

Handling

Den starka ammoniaklukten och koncentrationen av kompositionen skrämmer bort och förstör olika typer av insekter. I synnerhet används ammoniak mot myraattacker, men i en rimlig dos kan det skrämma bort allvarligare skadedjur - björnar och trådmaskar.

Tack vare sprayning med ammoniak kommer det att vara möjligt att budgetskydda grödan från skador från fåglar eller små gnagare . Användningen av ammoniak som gödningsmedel erhålls på grund av dess sammansättning, berikad med kväve i en lätt assimilerbar form. I tillväxtstadiet behöver alla växter detta element till viss del, dosen beror på deras typ.

Baserat på detta, för att mata växten, måste koncentrationen av lösningen väljas individuellt, med beaktande av de första indikatorerna på jordens surhet

Det bör noteras att övermättnad med kvävegödselmedel leder till betydande markoxidation, vilket påverkar den efterföljande tillväxten av växter negativt. Rödbetor kan vattnas med ammoniakvatten lika sparsamt som andra grönsaksgrödor.

Bild
Bild

Hur späds ammoniak?

Standarddosen ammoniak är 10 ml per hink vatten. Denna lösning används för rotfodring av betor med måttlig kvävebrist. Behandling med ammoniak antas från 3 gånger under hela säsongen, den utförs vanligtvis i början av växtsäsongen, i knoppsättningsfasen och mitt under fruktsättningen . För aktiv berikning av jorden med kväve används en annan dosering, med en ökning av mängden ammoniak och en minskning av vattenvolymen. I 4 liter vätska späds 50 ml ammoniak. Toppdressing utförs genom vattning i rotzonen, men du kan också spraya lösningen över marken.

Ett veckovis intervall måste upprätthållas mellan procedurerna . Det är dock möjligt att spraya markdelarna enligt standardproportionen och tillsätta 1 msk vatten till en hink vatten. l. ammoniak. Det är bra att behandla betor och andra trädgårdsgrödor med en sådan lösning för att skydda dem från parasitiska insekter.

Bild
Bild

Hur man använder?

Innan du börjar vattna betorna med vatten med ammoniak måste plantorna vattnas med rinnande vatten. Ammoniak ska inte användas mer än en gång var sjunde dag. De börjar matas med en liten dos, gradvis ökar koncentrationen av den aktiva substansen och vattningsgraden.

För att förhindra attacker av vanliga skadedjur förbereds lösningar av olika mättnader . För att förhindra skador på bladlöss och lurkers måste du förbereda sprutning av följande koncentration: rör 1 msk i en hink vatten. l. alkoholhaltig ammoniakinfusion. Vatten på höjden av växtsäsongen varje vecka.

Förutom att skydda mot parasitiska insekter fungerar denna lösning också som bladmatning.

Bild
Bild

Följande komposition kommer att vara effektiv mot bladlöss: häll 2 msk i en hink med vatten. l. apotek ammoniak och häll 50 gram spån tvätttvål (insekticid) . Tvålösningen säkerställer god vidhäftning av näringsvätskan till lövverket och hjälper till att mjuka upp parasitens skal. Du måste bearbeta det när behovet uppstår, men inte mer än en gång i veckan.

Denna lösning hjälper morot- och lökflugor att överleva från planteringar av betor och andra grödor: rör om ett par teskedar ammoniak i en hink med vatten . I denna situation är det nödvändigt att spraya de övre delarna av växterna och samtidigt utföra rotvattning.

Vattning med en mer koncentrerad komposition skyddar mot en björn och en trådmaskplantning . Späd 10 ml flytande ammoniak i en full hink med vatten och rör om. Du kan vattna omedelbart. Resultatet kommer inte att vänta länge.

Rekommenderad: