Ask Från Bladlöss: Recept För Infusioner Mot Bladlöss På Träd. Fungerar Träaska Lösningen? Typer Av Bearbetning

Innehållsförteckning:

Video: Ask Från Bladlöss: Recept För Infusioner Mot Bladlöss På Träd. Fungerar Träaska Lösningen? Typer Av Bearbetning

Video: Ask Från Bladlöss: Recept För Infusioner Mot Bladlöss På Träd. Fungerar Träaska Lösningen? Typer Av Bearbetning
Video: potassium salts from wood ashes + improved purification. 2024, Maj
Ask Från Bladlöss: Recept För Infusioner Mot Bladlöss På Träd. Fungerar Träaska Lösningen? Typer Av Bearbetning
Ask Från Bladlöss: Recept För Infusioner Mot Bladlöss På Träd. Fungerar Träaska Lösningen? Typer Av Bearbetning
Anonim

Träaska är ett nästan universellt botemedel. Det kan ge näring åt jorden, bekämpa bladlus och andra skadedjur och utföra profylax. Ask låter dig skydda en fortfarande frisk växt eller rädda en drabbad. Det finns flera effektiva lösningar som kan alterneras.

Bild
Bild

Fördel och skada

Bladlus är ett naturläkemedel . Det är därför den kan användas i alla stadier av växtutveckling. Ämnet irriterar bladlusens yttre hud. Insekten upplever en brännande känsla och lämnar växten på jakt efter en annan livsmiljö. Det är därför det rekommenderas att bearbeta hela trädgården, grönsaksträdgården.

Träaska kommer både att driva bort bladlöss och hindra dem från att sätta sig på växten. Under förebyggande behandling absorberas en del av ämnet i blad och stjälkar. Som ett resultat blir plantans saft bitter och bladlössen vill inte längre dricka det. Insekten kommer helt enkelt att klättra upp i ett träd, försöka äta och lämna.

Bild
Bild

Ask mot insekter kan användas vid alla mognads- och utvecklingsperioder .… Här är bara en kortsiktig åtgärd. Efter 10-14 dagar måste du upprepa behandlingen. Med regelbunden vattning och sprutning kommer bladlöss inte att bosätta sig i trädgården, i trädgården.

Ask skadar inte jorden, men fungerar som ett gödningsmedel för växter . Innan du planterar lökar måste du fylla den i hålet. Detta kommer att rädda grödan från insekter och vissa sjukdomar. Ask används mot bladlöss på fruktträd, rosor, gurkor och paprika, viburnum, dill, tomater, vinbär och hallon, kål. Du kan också använda den för att spara inomhusväxter.

Bild
Bild

Ask hjälper också andra växter som har bladlöss. Det är viktigt att förstå att komponenten i vissa fall fortfarande kan skada. Ask minskar surheten, minskar mängden kväve i jorden. När du använder den är det viktigt att övervaka jordens tillstånd. Annars kommer växterna att dö på grund av en stark avvikelse i jordens sammansättning.

Beredning av lösningar

Den mångsidiga produkten kan beredas på olika sätt. För det enklaste receptet måste du ta 300 g aska, sikta det och koka det. Efter 25 minuter efter kokning filtreras vätskan och 10 liter vatten hälls. Med denna infusion kan du både vattna plantorna och spraya.

Ask kan neutralisera överskott av kväve. Men det är han som försvagar växternas naturliga motstånd och leder till bladlöss. Att bearbeta en redan laddad plantering minskar snabbt surheten i jorden. Det finns enkla och effektiva askrecept.

  • Sikta 3 kg aska och häll kokande vatten över. Täck med lock, vänta 2 dagar. Sila vätskan med ostduk. Tillsätt 3 msk. l. flytande tvål. Den sista komponenten kommer att göra lösningen längre. Tvålen klistrar alla nödvändiga ämnen.
  • Tillsätt 1,5 kg aska till 10 liter vatten och rör om ordentligt. Tillsätt 50 g av någon tvål. Rör om igen och ta bort på en mörk, varm plats i 24 timmar. Med infusionen kan du bli av med både bladlöss och Colorado -potatisbaggen.
  • Mal 300 g aska, sikta och täck med varmt vatten. Koka i 25-30 minuter. Sila med ostduk eller fin sil. Späd koncentratet så att totalt 10 liter erhålls. Riv en bar tvätttvål och lös upp i vätska.
  • Blanda aska och makhorka i lika stora proportioner. Fyll med vatten och stäng tätt med lock. Låt blandningen vara varm och mörk i ett dygn. Detta verktyg är lämpligt för behandling av buskar och träd.
Bild
Bild

Bearbetning med en asklösning bör utföras vid en tidpunkt då plantorna inte utsätts för direkt solljus . Annars visas brännskador på den gröna delen. Vädret är torrt, utan vind. Blad kan fuktas med en svamp eller hällas över från en vattenkanna. Du når trädtopparna med en kvast eller mopp. Du behöver bara linda in inventariet med en fuktad trasa och bearbeta.

Bild
Bild

Hur kan du använda den?

Askbehandling gör att du snabbt kan bli av med bladlöss på en mängd olika växter. Ämnet kan användas för att pulverisera bladen. Om du förvätar växten med tvålvatten, kommer produkten att hålla fast länge. Dessutom hälls ofta aska mellan rader och hål.

Om du förbereder en lösning blir behandlingen ännu enklare. Så, buskar, träd, olika grödor vattnas eller sprutas med vätska. Det finns vissa nyanser av användningen.

  • Det är viktigt att lossa jorden runt trädet innan du vattnar. Efter det hälls tinkturen. För förebyggande ändamål utförs vattning på våren, direkt efter att snön har smält helt. Bladen blommar bittra, och bladlössen äter dem inte.
  • Varmt vatten används för att vattna träden. Om du behöver bearbeta jorden under blommor, grönsaker, används en vätska vid rumstemperatur.
  • Sprutning utförs endast i torrt väder när det inte blåser. Du kan utföra proceduren tidigt på morgonen eller på kvällen, när solen inte längre bakar.
  • Bladlöss lever på bladets baksida och stjälkar. Det är dessa områden som måste behandlas med särskild omsorg.
  • Det är bättre att hälla mer lösning än mindre. Överskott av aska skadar inte, men en brist ger helt enkelt inte önskad effekt.
Bild
Bild

Askan blandas med andra ämnen för att lösningen ska fungera bättre. Du kan använda vilken tvål som helst: flytande och fast, hushålls- och doftande, jämn tjära. Alla växter och grödor kan behandlas med en sådan lösning, även inomhusblommor, om det behövs. Fast tvål ska rivas först.

Ask har använts för bladlöss i många decennier. Alla recept har testats i praktiken under lång tid . Samtidigt driver botemedlet också bort myror. Men det är de som ofta provocerar spridning av bladlöss från sjuka växter till friska.

Rekommenderad: