Behandling Av Växter Med Urea På Hösten: Sprutning Av Träd Och Buskar I Trädgården Med Urea Från Skadedjur Och Sjukdomar. Hur Späds Lösningen?

Innehållsförteckning:

Video: Behandling Av Växter Med Urea På Hösten: Sprutning Av Träd Och Buskar I Trädgården Med Urea Från Skadedjur Och Sjukdomar. Hur Späds Lösningen?

Video: Behandling Av Växter Med Urea På Hösten: Sprutning Av Träd Och Buskar I Trädgården Med Urea Från Skadedjur Och Sjukdomar. Hur Späds Lösningen?
Video: Trädgårdstips: Så här ramar du in trädgården med buskar och träd 2024, Maj
Behandling Av Växter Med Urea På Hösten: Sprutning Av Träd Och Buskar I Trädgården Med Urea Från Skadedjur Och Sjukdomar. Hur Späds Lösningen?
Behandling Av Växter Med Urea På Hösten: Sprutning Av Träd Och Buskar I Trädgården Med Urea Från Skadedjur Och Sjukdomar. Hur Späds Lösningen?
Anonim

Vård av växter inkluderar inte bara regelbunden utfodring eller skörd, utan också snabb bearbetning av träd och buskar med specialdesignade preparat. Mycket ofta används urea , eftersom det skyddar växter från skadedjur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det för?

Urea kallas urea - ett läkemedel som presenteras i form av små fasta vita kristaller . Det säljs i granulat. Gödsel tillhör giftfria föreningar. Det erhålls som ett resultat av syntesen av koldioxid och ammoniak. Det bör noteras att urea innehåller cirka 47% kväve. Av denna anledning är ämnet mycket viktigt för tillväxt av träd och buskar. Toppdressing med urea stimulerar tillväxten av grön massa. Med brist på de nödvändiga ämnena minskar inte bara avkastningen, utan också växternas utseende försämras.

Ureabehandling på hösten är mycket viktigt för de grödor som odlas . Detta beror på det faktum att luftfuktigheten under denna period stiger, och lufttemperaturen sjunker också betydligt. Sådant väder bidrar till den snabba utvecklingen av infektioner och sjukdomar i träd och buskar. Genom att behandla trädgården från skadedjur och sjukdomar med en karbamidlösning kan du också förbättra den framtida skörden. Träd som äppelträd, päron, körsbär, körsbär behöver sprutas. Dessutom kan du behandla jordgubbar eller några buskar med urea, liksom trädgårdsgrödor. Efter behandling är plantorna friska och starka. De blommar och bär frukt rikligt. De är inte rädda för sjukdomar som råtta, skabb eller fläckar.

Här är några fler fördelar med att använda urea:

  • läkemedlet verkar omedelbart;
  • effekten varar under en lång tid;
  • lämplig för användning både i öppna sängar och i växthus;
  • karbamid är särskilt effektivt om jorden runt växterna är mycket fuktig.

Men du måste komma ihåg om nackdelarna med att använda detta läkemedel:

  • om du oregelbundet vattnar växterna efter behandling, kommer ämnena mycket snabbt att urholka från marken, och effekten kommer inte att bli för märkbar;
  • efter behandling med urea ökar surheten i jorden;
  • urea är inte kompatibelt med vissa andra läkemedel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Datum för

Helst bör bearbetningen av växter utföras på senhösten, när lövverket från träden faller helt, eftersom en koncentrerad lösning kan leda till brännskador på den. Detta kan göra att löv faller av i förtid och gör träd och buskar för frostskadliga. därför höstbehandling med urea görs bäst för vintern, det vill säga den sista höstmånaden.

Det är också värt att komma ihåg att sprutning ska utföras i torrt, lugnt väder. Om det regnar efter bearbetning av den valda kulturen, bör proceduren definitivt upprepas igen.

Bild
Bild

Hur man odlar?

För att bekämpa olika trädgårdsskadegörare kan du använda en koncentrerad karbamidlösning . Dosen av ämnet som läggs till lösningen beror på om växterna var sjuka under vår-sommarperioden eller inte. Om fruktträd och buskar inte alls gjorde ont, räcker det med att tillsätta 300 gram karbamid till en hink vatten. För att spruta infekterade eller återvunna växter bör koncentrationen av lösningen vara följande: 500 gram per 1 hink vatten.

I vilket fall som helst måste den resulterande lösningen blandas noggrant och sedan filtreras genom en tät trasa eller gasväv. För att öka läkemedlets effektivitet något kan du blanda urea med järnsulfat. Receptet på denna blandning är ganska enkelt: du behöver 350-450 gram karbamid, 250-450 gram järnsulfat och 1 hink vatten.

Du kan också använda ett annat effektivt recept. För att göra detta måste du köpa:

  • 25 gram citronsyra, som tillsätts för att öka verkan av vitriol;
  • 350 gram järnsulfat;
  • 600 gram urea;
  • 45-50 gram flytande tvål eller diskmedel.

Allt detta måste hällas i en 10-liters hink vatten och blandas noggrant tills det är jämnt.

En blandning av kopparsulfat med urea är också ganska effektiv vid bekämpning av skadedjur. Lösningens proportioner är följande:

  • 40-50 gram kopparsulfat;
  • 500-650 gram urea;
  • 10 liter varmt vatten.

Det bör noteras att denna blandning klarar två uppgifter samtidigt .… Det matar jorden och förstör helt skadliga insekter. Förbrukningshastigheten för någon av lösningarna är följande: 1 liter av den beredda blandningen per 1 kvadratmeter jord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Regler

Det är värt att notera att lösningen kan appliceras direkt på jorden för att bekämpa skadliga insekter i landet, liksom för ytterligare utfodring av växter. Du kan också spraya blandningen på utvalda grödor. Det viktigaste är att följa de befintliga instruktionerna .… Först och främst är det värt att behandla alla mogna fruktträd i trädgården: päron, persikor, äppelträd, etc. Du kan också mata buskar: hallon, jordgubbar, krusbär, yoshta eller vinbär. Även en blandning av urea används för att spraya druvor. Du kan också bearbeta blommor som växer i en trädgård eller rabatt med det - rosor eller hortensior, till exempel.

När det gäller unga plantor som planterades på våren bör de inte bearbetas. Det är bäst att vänta till nästa år för att de ska bli lite starkare. Applicera ett ämne som urea vid en temperatur på minst 5-6 grader. Du måste också ta bort alla torra grenar i förväg. Var noga med att vänta på lugnt väder.

För att öka effektiviteten att använda lösningen för fruktträd är det nödvändigt att tillsätta järn eller kopparsulfat tillsammans med urea.

Bild
Bild

Besprutning

Att spraya lösningen är ett ganska effektivt sätt att bearbeta … Speciellt för infekterade träd och buskar, för på så sätt kan du fånga inte bara stammarna, utan också växternas krona. Det är inte nödvändigt att ta bort alla fallna löv under träden. De bör också behandlas med urea. Således kommer alla skadedjur som har funnit sin tillflykt där att förstöras. Och bladen själva kan ruttna mycket snabbare och förvandlas till ett utmärkt gödningsmedel i ett äpple eller en blandad trädgård.

Innan sprutning är det nödvändigt att lossa marken under träd eller buskar, ta bort alla torra och trasiga grenar. Det är bäst att använda en spruta för denna process, för på så sätt kan du spraya även träd vars grenar är mycket höga . Tycker inte synd om blandningen, eftersom det inte kommer att skada. Det viktigaste är att följa den rekommenderade dosen. Efter 2 veckor är det absolut nödvändigt att upprepa sprutningen för ökad effektivitet.

Bild
Bild

Jordansökan

Oftast introduceras urea i marken när man planterar plantor, men många trädgårdsmästare föredrar att använda denna metod i framtiden . Logiken är uppenbar, eftersom urea frigör ammonium, som sönderfaller mycket snabbt när det utsätts för luft. Det är bäst att applicera sådant gödningsmedel på ett djup av 6 till 9 centimeter. Under höstperioden kan du bara använda 60% av erforderlig mängd urea, resten av ämnet kan tillsättas under våren.

Efter applicering av den torra produkten på marken måste den vattnas rikligt . Det är också värt att komma ihåg att om organiskt gödningsmedel applicerades tidigare måste mängden urea minskas med minst en tredjedel. Vid odling av grönsaksgrödor appliceras urea också på marken under hösten. Inledningsvis måste du sprida torra gödningsmedel och sedan gräva upp jorden.

Bild
Bild

Säkerhetsteknik

Vid behandling av växter med urea måste vissa säkerhetsregler följas

  • Först och främst måste du skydda dig själv. Både när du lagar mat och när du sprutar blandningen ska du använda gummihandskar, skyddsglasögon och andningsskydd. Detta kommer att undvika de negativa effekterna av detta ämne.
  • Bearbetningen görs bäst i lugnt och vindstilla väder. Var noga med att titta på så att det inte finns några barn eller djur i närheten.
  • Efter avslutad procedur måste handskarna tas bort och sedan tvättas väl med tvål och händer och ansikte. Begagnade arbetskläder ska också tvättas.

Sammanfattningsvis kan vi säga att ett så enkelt ämne som karbamid är mycket fördelaktigt för växter . Detta är trots allt inte bara ett utmärkt gödningsmedel, utan också ett verktyg som hjälper till att befria växter från skadliga insekter och infektioner.

Men som med alla andra liknande läkemedel måste du arbeta med urea noggrant och strikt följa alla instruktioner för att inte skada varken växterna eller dig själv.

Rekommenderad: