Hur Förvarar Man Vitlök I En Glasburk På Vintern? Hur Förvaras Med Salt Och Mjöl? Förbered Vitlök För Lagring

Innehållsförteckning:

Video: Hur Förvarar Man Vitlök I En Glasburk På Vintern? Hur Förvaras Med Salt Och Mjöl? Förbered Vitlök För Lagring

Video: Hur Förvarar Man Vitlök I En Glasburk På Vintern? Hur Förvaras Med Salt Och Mjöl? Förbered Vitlök För Lagring
Video: Odla vitlök - När ska vitlöken skördas? Vad är topplök och halslök? Hur förvaras vitlöken? 2024, Maj
Hur Förvarar Man Vitlök I En Glasburk På Vintern? Hur Förvaras Med Salt Och Mjöl? Förbered Vitlök För Lagring
Hur Förvarar Man Vitlök I En Glasburk På Vintern? Hur Förvaras Med Salt Och Mjöl? Förbered Vitlök För Lagring
Anonim

Många sommarboende försöker bevara grönsaksskörden för vintern. För närvarande finns det många sätt att göra detta. I den här artikeln kommer vi att titta på hur man förvarar vitlök i en glasburk på vintern.

Fördelar och nackdelar med lagring

Låt oss först ta en titt på fördelarna med sådan lagring:

  • burkar är en utmärkt barriär mot penetration av skadliga mikroorganismer;
  • det är bekvämt att placera glasburkar inomhus, produkten kan läggas så kompakt som möjligt, ofta lämnas behållare i garderober, på balkonger och helt enkelt i kylskåp och frysar;
  • Du kan använda en mängd olika fyllningar, vissa människor skapar sina egna salladsdressingar genom att blanda produkter;
  • när den förvaras på detta sätt kan vitlöken lämnas oskalad.

Bland nackdelarna är följande:

  • tar lång tid att förbereda;
  • ytterligare fyllningskostnader (salt, olja).
Bild
Bild

Träning

Om du planerar att förvara vitlök i en glasburk under vintern måste du förbereda behållarna . De behöver bara steriliseras. För detta tas en stor bassäng eller en kastrull. Banker måste kokas i dem.

Om du inte har ett stort bassäng kan du helt enkelt hålla behållarna över kokande vatten, eftersom ångan också kan förstöra alla bakterier. Ibland görs denna sterilisering i ugnen. Denna metod anses vara mer bekväm, eftersom ugnen som regel kan rymma ett stort antal burkar. Efter denna procedur bör burkarna torkas väl.

Det är värt att förbereda själva vitlöken . Det är helt rensat för jord och skräp. Sedan torkas den. Med trädgårdssax eller beskärningssax måste du skära stammen till 7-10 millimeter, rötterna trimmas med 2-3 millimeter.

I denna form får produkten torka i ett par veckor. Samtidigt är det nödvändigt att undvika att få solstrålning på grödan. Annars kan den senare helt enkelt torka ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sätten

Det finns olika metoder för att lagra en sådan produkt i burkar

  • Det klassiska sättet … Beredda vitlökshuvuden läggs i en glasbehållare. Det är inte nödvändigt att täcka det med ett lock, annars börjar grödan snabbt ruttna. I denna form placeras burkarna i ett rum med en luftfuktighet på högst 60%, temperaturen i den bör vara cirka 15-20 grader Celsius.

Banker ska inte utsättas för direkt solljus. Det ska vara bra luftcirkulation i rummet.

Bild
Bild

Med mjöl . I detta fall placeras vitlökhuvudena försiktigt i rader i en treliters burk. Samtidigt hälls mjöl mellan dem. Varje lager ska vara cirka 3-4 centimeter tjockt. Detta förhindrar att huvuden rör vid varandra. Och mjöl kommer också att absorbera fukt, det vill säga det kommer att kunna skydda grödan från mögel och olika skadliga mikroorganismer.

Bild
Bild

Med salt … I detta fall läggs vitlökhuvudena också i rader, mellan vilka ett salt salt på 2-3 centimeter hälls. Denna produkt kommer att desinficera grödan. Salt har också förmågan att dra ut fukt.

Denna metod låter dig bevara vitlöken till våren.

Bild
Bild

I solrosolja … Vitlökshuvudena tvättas noggrant i förväg under rinnande vatten. Därefter ska kryddnejlika rengöras helt. Produkterna läggs i en glasbehållare och hälls med solrosolja. Du kan också använda olivolja. Du kan också lägga olika kryddor där. Burken är tätt tillsluten och skakas sedan ordentligt. Alla kryddnejlika ska vara väl mättade med oljig vätska. Burkarna ska förvaras i frysen eller kylen.

När de förvaras i rumstemperatur börjar bakterier dyka upp inuti behållaren.

Bild
Bild

I en usel form … I detta fall bereds först en homogen puré från vitlökshuvudena. Detta kan göras med en speciell kross eller mixer. Därefter blandas den resulterande vitlöksprodukten med olivolja i förhållandet 1: 2. Och det är också lämpligt att lägga till lite kryddor där. I detta formulär skickas allt för förvaring i frys eller kylskåp.

Bild
Bild

I vin eller vinäger . Vitlöksklyftorna tvättas noggrant och rengörs. Därefter läggs de i en glasbehållare och fylls helt med vin (både vitt och rött kan användas) eller vinäger. Om så önskas kan du lägga till aromatiska italienska örter och kryddor där. Då är allt detta tätt stängt och börjar skaka väl. I denna form skickas vitlök för att förvaras i kylskåp.

Produktens hållbarhet i denna form är högst 4 månader.

Bild
Bild

I torkad form … Genom att torka vitlöksklyftorna kan du bevara dem i ett år. Torkning kan göras med en speciell grönsakstork. För ett sådant arbetsstycke kommer de största och hårdaste skivorna att kunna passa. De skärs noggrant i tunna cirklar och placeras i apparaten. Därefter bör du välja en lämplig temperaturregim och slå på enheten. Och även torkning kan göras i ugnen. I det här fallet tas ett bakplåt, det är helt täckt med folie eller bakplåtspapper. Sedan placeras beredda vitlökscirklar där, produkten måste torkas i 2 timmar vid en temperatur på 60 grader. Korrekt bearbetade tänder får en svagt gul färg. Denna vitlök kan också förvaras i en öppen burk.

I framtiden kan den läggas till soppor, sallader, kötträtter. Ofta blandas sådana skivor med havssalt i förhållandet 1: 3. Därefter läggs allt i en mixer i en mixer och krossas, vilket resulterar i att en läcker kryddning för rätter uppnås.

Bild
Bild

I aska … Ask används ofta istället för mjöl. Vitlökhuvuden eller kryddnejlika läggs i en bearbetad glasburk, den måste fyllas på hälften, sedan strös allt detta försiktigt med aska, sedan placeras den andra halvan av vitlöken och strös också med aska. Totalt behöver du ungefär två matskedar av detta pulver.

Bild
Bild

Med vilken metod som helst kan vitlök lagras antingen i form av hela huvuden eller i form av enskilda kryddnejlika. I det andra fallet måste huvudet först demonteras i skivor, var och en av dem måste noggrant undersökas för ruttna områden och andra skador. Det är bättre att kasta de drabbade tänderna omedelbart.

Var ska man placera bankerna?

Det är bäst att skicka behållare med vitlök till förvaring i källaren eller i kylskåpet. Om det inte finns plats i dem kan du placera bankerna helt enkelt på balkongen. Det är viktigt att komma ihåg att sådana produkter absolut inte får placeras i solen, nära värmeutrustning och på fuktiga platser. Utan kylning kan hållbarheten minskas avsevärt. Men temperaturen ska inte heller sjunka under noll grader, annars fryser vitlökshuvudena helt enkelt.

Rekommenderad: