Hur Ansluter Jag Sega Till En Modern TV? Sätt Att Ansluta Sega Till En Ny TV. Hur Aktiverar Och Konfigurerar Jag?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Sega Till En Modern TV? Sätt Att Ansluta Sega Till En Ny TV. Hur Aktiverar Och Konfigurerar Jag?

Video: Hur Ansluter Jag Sega Till En Modern TV? Sätt Att Ansluta Sega Till En Ny TV. Hur Aktiverar Och Konfigurerar Jag?
Video: SNES mini - как подготовить флешку с играми (на примере SNES, SEGA, NES, PlayStation One) 2024, Maj
Hur Ansluter Jag Sega Till En Modern TV? Sätt Att Ansluta Sega Till En Ny TV. Hur Aktiverar Och Konfigurerar Jag?
Hur Ansluter Jag Sega Till En Modern TV? Sätt Att Ansluta Sega Till En Ny TV. Hur Aktiverar Och Konfigurerar Jag?
Anonim

Sätt att ansluta Sega till en ny TV är av intresse för många fans av 16-bitars spel som inte vill dela med sina favorithjältar under de senaste decennierna. Sanna spelare idag är redo att bekämpa drakar och slå fiender i rymden på konsolen, som de köpte i sin ungdom, bara platta LED -skärmar har liten likhet med klassiska CRT -modeller.

Hur du ansluter din Sega till en ny TV, hur du ställer in den för arbete - det är värt att prata mer detaljerat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner för synkronisering med moderna TV -apparater

Att ansluta Sega till en ny Smart TV eller till och med en billig LED -modell fungerar inte utan ytterligare tweaks. Stöd för sådana enheter finns helt enkelt inte här, eftersom de fungerar via en analog anslutning, medan TV -utrustning använder en digital signal . Naturligtvis kan du slå på digitalboxen med en gammal CRT-TV, men det finns mycket mer intressanta sätt att lösa problemet.

Bland de viktigaste funktionerna i att ansluta en modern digital -TV -mottagare till Sega kan följande viktiga punkter lyftas fram:

  • Låg bildupplösning . Efter anslutning kan fullständig frustration uppstå. Man bör komma ihåg att en 320 × 224 bild kommer att sändas i sin naturliga kvalitet, på TV med UHD, Full HD, detta kommer att vara särskilt märkbart. Bilden kommer att vara mycket pixelerad och otydlig, den här funktionen kommer inte att vara så märkbar på CRT -enheter. Problemet kan åtgärdas genom att ställa in minsta skärmupplösning i TV -inställningarna.
  • Ljuspistolen fungerar inte . Skjutspel, så älskade av fans av åtta-bitars konsoler, måste läggas åt sidan. Detta beror på att LCD -skärmen inte ger en skarp förändring av mörka respektive ljusa fläckar, fotocellens känslighet i pistolen är inte tillräckligt. Dessutom har bilden i digital -TV en viss signalfördröjning, som saknas i CRT -modeller.
  • När den är ansluten via komponentingång är bilden svartvitt . Problemet är löst genom att växla utrustningen till en analog signal. Detta görs från fjärrkontrollen, i några handen. Därefter kommer bilden att vara i färg, inte svartvitt.
  • AV -anslutningen via de vita och gula utgångarna fungerar inte på Samsung TV -apparater . Anslutningen görs här genom de gulgröna kontakterna, med ytterligare installation av en adapter på SCART.
  • LG -TV har problem med AV -anslutning . Men här finns möjligheten att använda en videosignalförstärkare.
Bild
Bild
Bild
Bild

För bästa resultat måste du installera en A / V -omvandlare i HDMI -kontakten.

Det här är de viktigaste funktionerna att tänka på när du synkroniserar en signal från en 16-bitars Sega-konsol till en digitalmottagande TV eller plasmaskärm.

Bild
Bild
Bild
Bild

AV -portanslutning

Även en TV utformad för att ta emot en digital signal har analoga kontakter i sin konfiguration. Förutom set-top-boxen finns i sin tur en AV-kabel med cinch-kontakter för att överföra en ljudsignal och sända en bild från digitalboxen. En AV -ingång kan finnas i TV -fodralet - den sitter på sidan eller på baksidan av fodralet, betecknad INPUT. Ett sådant block ser ut som en rad färgade kontakter, bland vilka det finns vita och gula. Det är på denna grund som pluggarna också är anslutna i framtiden - det är ganska svårt att förvirra dem.

Bild
Bild

Proceduren för anslutning via en AV -kabel ser ut så här:

  • Sega strömförsörjning ansluten till nätverket måste kabeln från den med kontakten anslutas till kontakten på digitalboxen. Den sitter på baksidan av fodralet. Innan du ansluter till nätverket, se till att strömbrytaren inte är nedtryckt, är i avstängt läge.
  • Anslut AV -kabeln till kontakterna , först på digitalboxen och sedan på TV: n. För att sända ljud i monoläge behöver du bara en vit kontakt, den gula är ansvarig för att överföra bilden över videokanalen.
  • Slå på spelkonsolen och TV: n , måste du vänta tills enheterna laddas och se till att spelkassetten är rätt isatt.
  • På fjärrkontrollen bör du slå på AV / AV1 -signalmottagningsläget … Moderna TV -apparater låter dig göra detta med en knapptryckning.
  • En joystick med en Start -knapp kan anslutas till konsolens vänstra utgång … Det är den huvudsakliga som används för att göra ett urval av menyalternativ.
  • Starta spelet det är värt att se till att ljudet och bilden överförs korrekt. Om det inte finns någon bild kan du prova kanalsökning för att ta reda på vad som tar emot signalen från din Sega.
Bild
Bild

Om det normala AV -uttaget inte upptäcks kan du använda komponentingången om den är tillgänglig.

En sådan modul har fem eller flera seriekopplingar. Här måste du hitta ett uttag märkt Y, där en gul kontakt är isatt för överföring av en videosignal och L för att överföra ljud från en digitalbox. På Sega -fodralet ansluts kabeln till liknande kontakter. Vitt i ljud, gult i videoingång.

Bild
Bild
Bild
Bild

SCART är en kontaktgrupp som redan innehåller alla komponenter för att ta emot en ljud- eller videosignal . Du kan också ansluta en Sega -konsol till den, men du behöver en adapter. Den sätts in direkt i SCART -kontakten och används som en splitter för att ansluta en extern analog enhet. Leta efter rätt uttag på baksidan av TV -panelen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bara genom försök och fel att avgöra vilket schema som kommer att kunna anslutas via en AV -kabel .… Tillverkare av olika märken av modern tv -utrustning försöker inte göra livet enklare för användarna. Algoritmerna de använder för att växla mellan videoingångar kan skilja sig märkbart; det är osannolikt att det kommer att vara möjligt att bestämma det lämpliga alternativet direkt.

Bild
Bild

Hur man ansluter via antennkabel

Även om du inte har en AV -kabel kan du hitta andra sätt att ansluta. Det räcker att agera enligt följande schema:

  1. Hitta ljud- och videoutgångar på Sega -fodralet.
  2. Sätt i den medföljande modulatorn i den, från vilken koaxialkabeln går.
  3. Dra antennkabeln från Sega till TV: n, sätt in den i motsvarande uttag.
  4. Slå på tillbehöret, sätt in patronen i den.
Bild
Bild

På TV: n måste du gå till autoprogrammet för sökning. I manuellt läge kan du hitta önskade frekvenser mellan de markbundna kanalerna TNT och STS. Om du hittar den som signalen från Sega sänds på kan du starta spelet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna metod ser enklare ut. Det liknar det som används när man arbetar med analoga CRT -TV -apparater.

Säkerhetsåtgärder

När du använder SEGA -konsolen för att spela med bildsändning till en modern digital -TV, bör vissa försiktighetsåtgärder vidtas:

  • Undvik att byta sladdar eller byta ut patronen utan att koppla från strömmen . Spelkonsolen måste vara avstängd innan någon manipulation sker.
  • I slutet av spelprocessen, lämna inte patronen i facket . Slarv i denna fråga kan leda till att de strukturella elementen i utrustningen misslyckas.
  • Ta väl hand om kablar och ledningar . Detta är den svagaste punkten för Sega spelkonsoler. Att hitta en autentisk joystick eller strömförsörjning, särskilt för äldre konsoler från 30 år sedan, kan vara mycket svårt.
  • Eliminera negativa termiska och mekaniska effekter . Tillbehöret ska installeras så att det inte är nära radiatorn eller i direkt solljus, bort från vatten.

Om en 16-bitars spelkonsol inte har använts på länge, dammande på hyllan, för att undvika kortslutning, rekommenderas att rengöra den noggrant från damm inuti fodralet. Om ledningarna och tillbehörskablarna är skadade måste de bytas ut. Det är optimalt om, för att lansera spel, inte sällsynt utrustning från början av 90 -talet av XX -talet kommer att användas, utan dess mer moderna versioner.

Rekommenderad: