Geomebrana "Dreniz": Egenskaper Hos Membranet Och Användningen Av Ett Dräneringsskal Med Geotextil Och Profilerad. Hur är Skyddsskyddet Installerat?

Innehållsförteckning:

Video: Geomebrana "Dreniz": Egenskaper Hos Membranet Och Användningen Av Ett Dräneringsskal Med Geotextil Och Profilerad. Hur är Skyddsskyddet Installerat?

Video: Geomebrana
Video: Sustainable Secondary Aluminum Production and Recycling 2024, Maj
Geomebrana "Dreniz": Egenskaper Hos Membranet Och Användningen Av Ett Dräneringsskal Med Geotextil Och Profilerad. Hur är Skyddsskyddet Installerat?
Geomebrana "Dreniz": Egenskaper Hos Membranet Och Användningen Av Ett Dräneringsskal Med Geotextil Och Profilerad. Hur är Skyddsskyddet Installerat?
Anonim

Egenskaper geomembraner "Dreniz " är av stort intresse för professionella byggare och privata köpare. Bland de uppenbara fördelarna med detta material är dess mångsidighet . - förstärkning av fundamentet, dräneringsskal och andra alternativ för att använda en skyddande beläggning gör det oumbärligt i privat och industriell konstruktion av byggnader. Det är värt att lära sig mer om hur Dreniz geomembran är korrekt monterad, vad det är.

Bild
Bild

Vad är Dreniz?

Geomembran "Dreniz" - multikomponentmaterial av en ny generation med ett uttalat karakteristiskt relief . Det är ett membran baserat på cellulär PVC, kompletterat med ett lager av ett speciellt textilväv. En geokomposit skyddande beläggning av denna typ kan kombineras till stora strukturer med hjälp av fuktbeständig bitumenbaserad mastik. Produktion av produkter under handelsnamnet "Dreniz" utförs enligt specialutvecklade specifikationer.

Det isolerande lagret av geomembranen är skapat av vinylplast, som mottar en cellstruktur under högt tryck.

Bild
Bild

Det fiberduk är tillverkat av slitstark, rivresistent, nålstansad polyamid. Detta material är en rysk utveckling , när det gäller egenskaper är det inte sämre än utländska motsvarigheter. Med hans hjälp skydd av fundament och socklar mot effekterna av atmosfärisk eller underjordisk fukt utförs.

Det finns flera typer av Dreniz geomembraner:

  • "U" - förstärkt version för fördjupning till mer än 15 m;
  • PF, utan geotextilfiltrerande lager;
  • vanligt, två lager.

Materialet är tillverkat i form av en okrossbar bana på 1 × 15 m i storlek, rullad till rullar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper och egenskaper

Den profilerade geomembranen "Dreniz" har en unik uppsättning egenskaper. Hon kännetecknas av hög vattentäthet, ökad drag- och draghållfasthet.

Materialet är elastiskt, men inte utsatt för krympning under påverkan av fukt eller andra yttre faktorer.

Bild
Bild

Rullanslutning av PVC med geotextil uppnås med en limmetod, den resulterande strukturen är resistent mot effekterna av gnagare och växtrötter, extrema temperaturer, klämning och höga temperaturer.

Bland materialets främsta egenskaper är:

  • dräneringskapacitet - från 1, 1 l / s * m2;
  • ytdensitet - 60 eller 250 g / m2;
  • styrka - 0, 245 MPa i kompression, 29, 4 MPa i spänning;
  • vikt (ungefärlig) - 1,05 kg / m2.
Bild
Bild

" Dreniz" i rullar designad för en engångstäckning på upp till 15 m2 yta. På grund av de egenskaper som fastställts av tillverkaren kan den användas för snabb och effektiv dränering av även stora konstruktioner för underjordiska och ytliga ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var tillämpas det?

Användningen av Dreniz geomembran innebär flera riktningar samtidigt , där detta material kan vara användbart. Dräneringshöljet kompletterar och förbättrar egenskaperna hos vattentätnings- och dräneringssystemet. Låt oss notera de mest populära riktningarna för dess användning.

  1. Skydd av fundament och källare för strukturer, byggnader och andra föremål från effekterna av grundvatten. Geomembranen ger effektivt fuktavlägsnande och minskar de negativa konsekvenserna av ökningen av nivån på underjordisk vätska.
  2. Dränering av byggnads- och landskapsstrukturer. Det kan vara parkeringsplatser, stigar och uppfartar, manövrerad takläggning, golv i källare. Här ger ett sådant tillägg ett mer effektivt fuktavlägsnande.
  3. Skydd av föremål där det är nödvändigt att ersätta standardmaterial och teknik med mer ekonomiska. Först och främst gäller detta klassisk vattentätning med väggdränering. Det är här membranmaterialet ger den bästa manifestationen av dess egenskaper.
  4. Byte av beläggning och klistring av vattentätning. På grund av sitt större djup klarar Dreniz uppgiften mycket bättre än den vanliga mastiken och vattentätningen.
  5. Skydd av befintlig vattentätning mot skador. Det visar sig inte vara utsatt för mekanisk skada. Dessutom behåller geomembranens cellulära struktur luftåtkomst, vilket ger ytterligare värmeisolering och ventilation av strukturer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa är de viktigaste tillämpningsområdena. Det bör noteras att beroende på materialtyp kan användningsområdet för Dreniz geomembran variera.

Installationstips

Geomembran "Dreniz" installeras i lager i kombination med ett standard dränerings- och vattentätningssystem . Installationen utförs samtidigt med läggning av rörformiga avlopp. Därefter placeras den på markens yta (med ett filterskikt till jorden). I detta fall visar det sig att polymerdelen av arket är ansluten till väggarna eller golvet. Geomembranen läggs i rader: vertikalt och horisontellt, i en platt form.

Bild
Bild

Det är värt att överväga följande punkter:

  • "Dreniz" används tillsammans med klistring av isolering eller ersätter det;
  • i den väggmonterade applikationen läggs membranet på ett maximalt djup av 8 m;
  • det är möjligt att fixa det skyddande skiktet på vilken typ och nivå som helst av grundvatten.

Vid tömning av väggytor arbetet utförs nedifrån och upp. Materialark staplas direkt ovanpå varandra (överlappande, längs en speciell kontaktlist). Dess bredd är 15 cm; för installation används en hydrofob komposition som inte tillåter fukt att passera igenom. Vid sammanfogning separeras materialskikten, sömmen i raderna förskjuts. På väggen är geomembranen fixerad med bitumenmastik eller hydroklassisolering (i en engångsversion); vid skydd av fundamentet är det möjligt att använda pluggar, följt av fixering med kemikaliebaserade isolerande föreningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ringdränering med användning av en geomembran utförs den till ett djup av 5–8 m, det fria utrymmet fylls med sand med en hög filtreringskoefficient. Väggmontering är förbjuden när skyttegraven är översvämmad med vatten . Det dräneras först och sedan fixeras "Dreniz" på ytan.

Rekommenderad: