Hur Ansluter Jag En Mikrofon Till Min TV? Ansluta En Mikrofon För Karaoke. Hur Ansluter Jag Trådlösa Och Trådbundna Modeller?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag En Mikrofon Till Min TV? Ansluta En Mikrofon För Karaoke. Hur Ansluter Jag Trådlösa Och Trådbundna Modeller?

Video: Hur Ansluter Jag En Mikrofon Till Min TV? Ansluta En Mikrofon För Karaoke. Hur Ansluter Jag Trådlösa Och Trådbundna Modeller?
Video: Karaoke setup using a smart TV and Bluetooth microphone.... 2024, April
Hur Ansluter Jag En Mikrofon Till Min TV? Ansluta En Mikrofon För Karaoke. Hur Ansluter Jag Trådlösa Och Trådbundna Modeller?
Hur Ansluter Jag En Mikrofon Till Min TV? Ansluta En Mikrofon För Karaoke. Hur Ansluter Jag Trådlösa Och Trådbundna Modeller?
Anonim

Många människor gillar inte framförandet av sånger av moderna sångare och musiker, därför, som folket säger, om du behöver göra något bra, gör det själv. Med modern teknik och enheter kan du njuta av dina egna låtar hemma, för detta behöver du bara en smart -TV och en mikrofon. För att helt inse detta måste du bara ansluta mikrofonen till TV: n korrekt - vi pratar om detta.

Bild
Bild

Hur kan jag ansluta en trådlös modell?

Trots att denna typ av underhållning uppträdde för länge sedan har den fortfarande sin popularitet. För att utföra din favorithit behöver du inte heller köpa mycket dyr utrustning. - du behöver bara ha en vanlig DVD-spelare eller TV med Smart TV-funktion . För både det första och det andra alternativet behöver du en mikrofon, som tidigare bara kunde vara på en lång tråd, vilket inte var särskilt bekvämt.

Idag står tekniken inte stilla och trådlösa mikrofoner finns nu tillgängliga inte bara för rika sångare utan också för vanliga människor.

Bild
Bild

Liksom de flesta enheter har den trådlösa modellen fördelar och nackdelar. Låt oss börja med den första.

  • Den viktigaste fördelen är naturligtvis frånvaron av sladd , som hela tiden drar, om vilket alla ständigt snubblar, ja, estetiskt kan tråden förstöra hela atmosfären. Dessutom har alla trådar egenskaper att slita ut och deformeras, vilket kräver ständiga investeringar i byte av pluggar och själva tråden. Det trådlösa alternativet anses vara mer pålitligt och hållbart.
  • Oftast moderna trådlösa versioner av enheten låter dig överföra ljud med betydligt bättre kvalitet .
  • Denna apparat mycket lättare att ansluta till en smart -tv . Detta görs enkelt (bara ett par steg) och kräver inte inköp av ytterligare utrustning.
  • Möjligheten att sjunga när du är borta från TV: n .
Bild
Bild

Bland de negativa egenskaperna kan två särskiljas

  • I de flesta fall är det relativt högt pris , kvalitet och bekvämlighet har dock ett pris i dagens värld.
  • Brist på "anslutning" till en viss TV … I det här fallet kan du inte köpa specialutrustning, som är fallet med en trådbunden mikrofon - enheten måste bytas ut.

En trådlös enhet kommer att prestera ännu bättre och leverera bättre ljud om dess märke stämmer överens med din TV eller DVD.

Bild
Bild

Du kan ansluta en mikrofon till en TV på bara några minuter:

  1. Först måste du ta hand om matcha mikrofonen till din TV -modell . För att göra detta, kontrollera denna fråga med en konsult innan du köper.
  2. Efter köpet måste du välja ett anslutningsalternativ bland två möjliga … I det första fallet behöver du en speciell bas med en radiomottagare, som ansluter till TV: n och tar emot signalen från mikrofonen. I detta fall blir anslutningen så enkel som möjligt. Det andra scenariot är en Bluetooth -anslutning. Alla moderna TV -apparater har denna funktion, så det är inte nödvändigt att köpa ytterligare utrustning i form av en bas med en radiosignalmottagare, men det är lite svårare att ansluta en mikrofon på detta sätt.
  3. Om du väljer att ansluta enheten med en radiomodul måste du ansluta basen till TV: n med en speciell kabel … I TV -inställningarna, docka båda enheterna, slå sedan på mikrofonen och kontrollera om det finns en anslutning.
  4. När du väljer den andra metoden behöver du instruktioner från själva mikrofonen, eftersom valet av modeller är stort, och var och en av dem har sina egna finesser för anslutning … Vanligtvis går det så här: först i TV -inställningarna måste du aktivera Bluetooth och slå på själva mikrofonen, sedan måste du synkronisera paret, ibland görs detta i inställningarna, ibland måste du ladda ner en speciell applikation.
Bild
Bild

Trådbundna anslutningsmetoder

Kanske är några av läsarna mer konservativa och vill inte använda någon ny teknik, och även karaoke med en sladd passar honom perfekt.

Faktum är att det inte kan sägas att mikrofonen på tråden är mycket värre, den har, liksom den tidigare versionen, ett antal positiva funktioner och ett antal nackdelar.

Bild
Bild

Nackdelar:

  • en sladd som begränsar ditt avstånd från TV: n;
  • möjligheten till deformation och slitage av tråden, den behöver periodiskt bytas ut;
  • de flesta alternativen tillverkas inte med modern teknik, vilket gör att ljudkvaliteten kanske inte är den bästa.
Bild
Bild

Men denna mikrofon har också sina fördelar:

  • ofta lågt pris;
  • möjligheten att ansluta en sådan mikrofon till DVD-enheter;
  • universell USB som passar en mängd olika enheter.
Bild
Bild

Att ansluta en trådbunden mikrofon för karaoke är inte heller särskilt svårt

  1. Först måste du se till att denna mikrofon kommer definitivt att passa enheten som du ska fästa den på.
  2. Anslut kontakten direkt eller via en adapter i enheten.
  3. TV: n visar ett meddelande om närvaron av en ny enhet och ansluter den sedan … Efter det kan karaoke redan användas.
Bild
Bild

Möjliga problem

Eftersom det inte är så svårt att ansluta en mikrofon till en TV eller DVD, gör många det på egen hand utan att ta hjälp av mästarna inom detta område. Men inte alltid kan allt gå smidigt - många användare möter vissa problem under anslutningen. Möjliga svårigheter:

  • TV: n ser inte den anslutna mikrofonen;
  • smart -TV -systemet har automatiskt upptäckt en ny enhet, du har gjort grundinställningar och parning, men det finns fortfarande inget ljud;
  • ljudet hoppar över eller är bullrigt.
Bild
Bild

Lösningen på dessa problem är inte särskilt svår och ligger oftast på ytan

  1. I alla tre fallen kan problemet vara trivialt bristen på möjligheten att para ihop enheter . Enkelt uttryckt passar inte en mikrofon och en TV eller DVD ihop. Detta kan undvikas genom att diskutera denna punkt med säljaren i butiken i förväg. Om du inte har det måste du byta ut mikrofonen. Även ett äktenskap med en apparat eller utrustning är möjligt här, som vid alla inköp av elektronik. Se därför till att ta kvitton på all utrustning efter köpet.
  2. Om det inte är problemet, försök starta om eller uppdatera karaokeprogrammet på din TV .
  3. Om mikrofonen inte passar TV: n, och du verkligen vill sjunga, då Som en tillfällig åtgärd, försök ansluta mikrofonen till DVD -skivan, om den finns tillgänglig i ditt hem .
  4. Vid dålig ljudkvalitet försök använda en signalförstärkare , det kan rådas av en konsult i butiken där själva mikrofonen köptes. När du använder en signalförstärkare ökar ljudkvaliteten avsevärt, olika störningar elimineras.
  5. Markera alla "På" -knappar. / av. " både på mikrofonhuset och i TV- eller DVD -inställningarna.
  6. När det gäller en trådlös mikrofon kan det vara tråkigt kontrollera laddningsnivån för batterierna eller ackumulatorerna .
  7. Om du har en hemmabio hemma, försök sedan ansluta till den , som i det här fallet är det mycket lättare att konfigurera en trådlös enhet eller ansluta en trådbunden mikrofon.
  8. Tja, som en sista utväg, som en källa för att ta emot och överföra ljud kan använda PC eller bärbar dator , i detta fall fungerar TV: n som en skärm.
  9. Om ingen åtgärd hjälpte, då du måste ringa en guide som exakt identifierar problemet och hjälper dig att lösa det .
Bild
Bild

Modern teknik gör att vi kan göra vårt liv ännu mer bekvämt och ljusare. Och en vanlig mikrofon kan användas inte bara som ett sätt att utföra låtar, utan också som en enhet för röststyrning av enheten. Välj bara elektronik av hög kvalitet och följ våra råd - då kan du njuta av det underbara ljudet av karaoke i sällskap med familj eller vänner.

Rekommenderad: