Polystyrenbetongblock (32 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Expanderat Polystyrenbetongmaterial För Att Bygga Hus, Blockstorlekar Och Deras Egenskaper, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Polystyrenbetongblock (32 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Expanderat Polystyrenbetongmaterial För Att Bygga Hus, Blockstorlekar Och Deras Egenskaper, Recensioner

Video: Polystyrenbetongblock (32 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Expanderat Polystyrenbetongmaterial För Att Bygga Hus, Blockstorlekar Och Deras Egenskaper, Recensioner
Video: Bygga hus , tidsplanering 2024, Maj
Polystyrenbetongblock (32 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Expanderat Polystyrenbetongmaterial För Att Bygga Hus, Blockstorlekar Och Deras Egenskaper, Recensioner
Polystyrenbetongblock (32 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Expanderat Polystyrenbetongmaterial För Att Bygga Hus, Blockstorlekar Och Deras Egenskaper, Recensioner
Anonim

Idag finns det ett stort antal olika byggmaterial. Några av dem anses vara traditionella och allmänt kända, medan andra används för högspecialiserade ändamål. I vårt material kommer vi att prata om sådant material som polystyrenbetongblock, överväga deras positiva och negativa egenskaper och också bekanta oss med de befintliga sorterna.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Till att börja med bör det noteras att polystyrenbetongblock har varit kända för konstruktionsvärlden länge. Materialet blev dock först vid 1960 -talet. Detta beror på det faktum att tillverkningen av sådant material som polystyrenbetong från början var ganska komplicerad och dyr. Men med teknikens utveckling har situationen förändrats. Idag är expanderade polystyrenbetongblock efterfrågade när man bygger låga förortsbyggnader. Materialet används inte bara i Ryssland, utan också i andra länder i världen, till exempel USA, Tyskland, Frankrike och så vidare.

Råvarorna för tillverkning av polystyrenbetongblock är följande:

  • Portlandcement (som i sig är en typ av cement);
  • vatten;
  • granulär polystyren;
  • kvartssand;
  • mjukgörare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera metoder för tillverkning av polystyrenbetongblock, nämligen:

  • hantverkare (eller gjuteri) - denna metod liknar förfarandet för tillverkning av icke-autoklaverad gasbetong, eftersom alla nödvändiga element är sammankopplade, hälls i specialdesignade formar och finns där tills de härdar;
  • vibrokomprimering (eller vibroformning) - denna metod används i industriell produktion, den är ganska komplicerad och tidskrävande.

Polystyrenbetongblock är inte ett idealiskt byggmaterial. De kännetecknas av en uppsättning individuella egenskaper (både positiva och negativa). Innan du köper ett material och använder det i konstruktion är det därför nödvändigt att utvärdera alla fördelar och nackdelar.

Endast med detta tillvägagångssätt kommer du att kunna fatta ett objektivt och balanserat beslut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till att börja med, överväga de befintliga fördelarna med materialet

  • Tillgänglighet . Polystyrenbetongblock har ett budgetpris. Tack vare detta kan materialet köpas för nästan varje person (oavsett hans ekonomiska och sociala status i samhället).
  • Låg värmeledningsförmåga . Tack vare den här egenskapen behöver du inte utrusta ytterligare väggisolering med andra material under byggandet av ett hus.
  • Låg densitet och låg vikt . På grund av materialets egenskap har du möjlighet att minska belastningen på husets grund. Detta minskar också material- och finansiella kostnader för transport och murverk.
  • Låg vattenabsorption . På grund av denna egenskap hos polystyrenbetongblock absorberas inte vatten (och annan vätska) i ytan. Dessutom är denna egenskap förknippad med en sådan egenskap som låg värmeledningsförmåga.
  • Ljudisolering av hög kvalitet . I detta avseende kan polystyrenbetongblock användas för konstruktion av byggnader för alla ändamål.
  • Enkel hantering . Du behöver inte ha mycket specialiserade teoretiska kunskaper eller praktiska färdigheter för att bearbeta materialet. Polystyrenbetongblock matas enkelt genom att såga eller jaga.
  • Motståndskraftig mot låga temperaturer . På grund av sin frostbeständighet används polystyrenbetongblock för konstruktion i olika regioner i vårt land (inklusive de norra).
  • Ekologisk renlighet . Eftersom polystyrenbetongblock är miljövänliga kan de användas för olika ändamål.

I byggnader av sådant material kan människor vara rädda för sin hälsa.

Bild
Bild

Trots det stora antalet fördelar är det nödvändigt att komma ihåg om de befintliga nackdelarna

  • Låg tryckhållfasthet . I samband med denna egenskap hos materialet bör man komma ihåg att polystyrenbetongblock är ett material som inte är lämpligt för konstruktion av höga byggnader. De kan användas för att bygga strukturer som inte är högre än 2 våningar.
  • Låg ångpermeabilitet . I detta avseende är det viktigt att skapa ett speciellt system för att avlägsna oönskad fukt, till exempel ett luftkonditionerings- eller ventilationssystem.
  • Brandfarlighet . Polystyrenbetongblock sönderdelas när de utsätts för eld. En liknande process är orsaken till en minskning av materialets hållfasthet och värmeskyddande egenskaper.
  • Fästelement . För att fästa något på ett polystyrenbetongblock måste du använda högkvalitativa och pålitliga fästelement, till exempel ankare och pluggar.

Således kunde du se till att materialets fördelar väsentligt uppväger dess nackdelar.

I detta avseende är polystyrenbetongblock mycket populära och efterfrågade bland konsumenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

På grund av materialets stora popularitet (som mest beror på den optimala kombinationen av pris och kvalitet på polystyrenbetongblock), är idag ett stort antal företag engagerade i tillverkningen av dess olika typer och typer. Var och en av arten kännetecknas av sina individuella egenskaper och egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturell

Det viktigaste kännetecknet för sådana block är det faktum att deras densitet ligger på 500-600 kg / m³. Om ett sådant material tillverkas industriellt är dess parametrar 188x300x588 och 300x380x588 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturell och värmeisolering

Denna typ av material anses vara ganska tät, denna siffra är 550 kg / m³. Vart i block används vid byggandet av byggnader och strukturer, vars höjd inte överstiger 12 meter . De negativa egenskaperna hos strukturella och värmeisolerande block inkluderar en hög värmeledningsförmåga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Värmeisolerande

Detta material (som namnet antyder) används för att skapa en byggnads värmeisoleringssystem. Vart i man bör komma ihåg att på grund av den otillräckliga tätheten är det förbjudet att använda block för konstruktion . Detta beror på att materialet inte tål tung belastning.

Därför bör du vara särskilt försiktig när du väljer denna eller den typen av material så att det fullt ut uppfyller sitt funktionella syfte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mått och vikt

Bland andra egenskaper klassificeras polystyrenbetongblock i olika grupper beroende på storlek och vikt. Så det finns mega-block, mini-block, material i stort format och så vidare. När det gäller dimensionella indikatorer är sådana indikatorer mycket populära som:

  • 588 x 300 x 188 mm;
  • 588 x 380 x 300 mm;
  • 588 x 600 x 92 mm;
  • 380 x 300 x 1300 och så vidare.

Var och en av sorterna är dessutom optimal för att utföra vissa uppgifter: konstruktion av bärande väggar, skiljeväggar, överliggare och så vidare. När det gäller viktindikatorer kan de variera i intervallet från 5 till 30 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Som nämnts ovan är polystyrenbetongblock ett populärt, utbrett och efterfrågat material som används på olika områden av mänsklig aktivitet. I ganska stor skala och oftast används materialet i den så kallade klassiska konstruktionen . I detta avseende menas det att under byggandet av ett hus (bad, garage eller någon annan struktur) kan block användas för att konstruera väggpartitioner och andra grundläggande ramelement.

I den så kallade monolitiska konstruktionen polystyrenbetongblock används för tillverkning av värmeisolering . I detta fall kan materialet användas både i form av block och i flytande form. Det kommer att vara användbart för golvbeläggningar, för isoleringstak, för gjutning av tak och fyllning av ramar. Polystyrenbetongblock används också för dekoration och väggbeklädnad. För att göra detta måste du applicera en speciell kategori av material som har en dekorativ sida.

Bland annat kan blocken användas för att ordna och lägga skorstenar och ventilationskanaler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av polystyrenbetongblock är en viktig och ansvarsfull uppgift som måste hanteras med största allvar och omsorg. Detta beror främst på att slutresultatet av ditt byggnadsarbete beror på valet av råvara. Förutom, man bör komma ihåg att det finns ett stort antal blockkategorier som skiljer sig åt i egenskaper och är avsedda för olika ändamål och uppgifter.

Bild
Bild

Experter rekommenderar att det är viktigt att fokusera på flera viktiga faktorer när man väljer och köper material

  • Tillverkare . Först och främst måste du vara uppmärksam på tillverkningsföretaget. Ge företräde endast till de företag som är välkända och populära och respekterade av yrkesgruppen. Endast i det här fallet kommer du att vara säker på att blocktillverkningsprocessen överensstämmer med alla internationella och allmänt accepterade standarder och regler. Dessutom tillhandahåller välkända tillverkningsföretag kvalitetscertifikat och överensstämmelse med sina produkter. Be gärna säljare att visa dig alla dessa dokument.
  • Utseende . Innan du köper materialet, se till att det är intakt och inte har yttre brister (till exempel sprickor eller flis, ojämnheter i färg osv.). Om det finns några defekter måste du omedelbart vägra att köpa varan.
  • Köpsort . För att köpa block, kontakta endast specialiserade byggmaterial. Dessa butiker har ofta högkvalificerade och erfarna säljare som kan ge dig råd och vägledning.
  • Användarkommentarer . Var noga med att först studera konsumentrecensioner för att se till att alla egenskaper som deklareras av tillverkaren motsvarar det verkliga läget.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du uppmärksammar alla de egenskaper som beskrivs ovan, köp ett sådant material som uppfyller alla dina behov och krav och som också kommer att hålla länge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Innan du köper och använder polystyrenbetongblock är det viktigt att läsa recensioner och kommentarer från användare och ägare av detta material. Dessutom är åsikterna från inte bara professionella byggare utan även nybörjare viktiga. Ägare av hus i Rysslands norra regioner, till exempel i Sibirien, talar positivt om polystyrenbetongblock . Så de rapporterar att materialet gör att du kan hålla värmen inne i rummet utan ytterligare isolering. Följaktligen blir det möjligt att minska finansiella kostnader. Men bland bristerna noterar användarna en sådan egenskap hos materialet som bräcklighet. I detta avseende måste materialet hanteras mycket försiktigt, eftersom sprickor och andra defekter kan bildas på det.

Rent generellt, Polystyrenbetongblock är ett lätt och praktiskt material från vilket en mängd olika byggnader kan konstrueras . Dessutom kommer det att hålla i ganska lång tid. Således kan vi dra slutsatsen att polystyrenbetongblock är ett populärt material. Men för att det ska kunna uppfylla sina funktionella egenskaper helt och hållet är det nödvändigt att noggrant närma sig materialvalet.

Ta dessutom hänsyn till alla rekommendationer från användare och experter.

Rekommenderad: