Fasadsystem AMK: Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Fasadsystem AMK: Recensioner

Video: Fasadsystem AMK: Recensioner
Video: Фасад из АМК. Дом в Алесино 2024, Maj
Fasadsystem AMK: Recensioner
Fasadsystem AMK: Recensioner
Anonim

Varje ägare vill fylla sitt hem med mys från insidan och göra det attraktivt utifrån, för om en bok bedöms efter dess omslag, då bedöms ett hus efter dess fasad. AMK -fasadsystemet tillåter inte bara att dekorera väggarna vackert, utan också att skydda dem från den yttre miljön. Tänk på systemets funktioner, fördelar och nackdelar, samt nyanser av installationen.

Funktioner och Fördelar

AMK är avsett för implementering av dekorativ och skyddande beklädnad av både husets ytterväggar och interna. Den passar perfekt in i alla interiörer och efterliknar effektivt tegel eller murverk. Systemet består av plattor i form av tegel av marmorflis och vattenhaltig akryldispersion. Det är analogt med marmorgips eller flexibel sten, men det är mycket billigare. Sådana fasader har högpresterande egenskaper, de är hållbara och mycket starka.

Bild
Bild
Bild
Bild

AMK består helt och hållet av naturliga ingredienser som är mycket motståndskraftiga mot naturfenomen och praktiskt taget alla yttre påverkan. Den stora fördelen med systemet är dess brandbeständighet, det är inte brandfarligt. Plattorna har också en hög nivå av ånggenomsläpplighet. Förutom hög kvalitet har systemet ett mycket estetiskt utseende.

Att installera AMK är enkelt och snabbt, reparationsarbete kräver inte yrkeskunskaper . Denna artikel glädjer män som aldrig har gjort reparationer på egen hand tidigare. En av de främsta fördelarna med denna typ av finish är underhåll. Om en av plattorna är skadad kan den enkelt demonteras och bytas ut mot en ny.

Bild
Bild

Installationsprocess

Eftersom installationstekniken är ganska enkel, blir reparationsarbete ganska billigt. Som regel tar hantverkare ut 250-300 rubel per kvadratmeter. Du kan också utföra installationen själv. Temperaturförhållandena bör beaktas, eftersom arbetet måste utföras vid + 5 ° C (inte lägre), vilket måste upprätthållas i ytterligare en vecka, så att det inte uppstår några problem med beklädnaden.

Innan du fortsätter med direktläggning av plattorna på ytan bör förberedande arbete utföras. Det är nödvändigt att grunda basen, lappa upp alla sprickor och oegentligheter och sedan rengöra den noggrant från damm och smuts.

Bild
Bild

Därefter görs markeringarna, varefter lim appliceras på väggen i ett enhetligt lager med en spatel med tänder på 4-6 millimeter . Limblandningen ska spädas strikt enligt tillverkarens instruktioner. Det rekommenderas att bereda kompositionen i delar så att den inte torkar inuti behållaren och inte förlorar dess egenskaper. Därefter appliceras själva AMK. Det måste pressas ordentligt, bli av med överflödig luft och ta bort överflödigt lim som kommer ut under plattorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att blandningen stelnat gnids sömmarna med den. Samtidigt behöver du inte oroa dig för plattornas yta, eftersom en skyddande film appliceras på varje del, som lätt kan tas bort efter 48 timmar.

Sortimentöversikt

Fasadsystem AMK presenteras i ett ganska brett spektrum. Kostnaden för materialet varierar från 500 till 650 rubel per kvadratmeter, beroende på den valda modellen. Produkterna har två former: tegel och block. Dimensionerna på den första är 250 * 65 millimeter, den andra - 400 * 195 millimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgpaletten består av tre grundläggande nyanser: grå, brun och sand, som var och en i sin tur har tre toner med en övergång från ljus till mörk. Väggen kan färdigställas med både ett färgmaterial och med alla tre tonerna (det här alternativet kallas en mix).

En blandning av brunt AMK kommer att se fördelaktigt ut och likna det "bayerska murverket". Sandy kommer att ge huset ett mycket känsligt och graciöst utseende. Den grå versionen ser strängare ut, men samtidigt inte mindre "rik".

Bild
Bild

Recensioner

Åsikterna om AMK -fasadsystemet, lämnade av användare i nätverket, är extremt positiva. Ägare av privata hus är nöjda med analogen av marmorgips och dess demokratiska pris. Produkterna är hållbara och tål alla förändringar i luftfuktighet och temperatur.

Det finns en lång livslängd på materialet, enkel byte av plattor . Enkel installation för vissa köpare är en avgörande fördel till förmån för detta fasadsystem. Även nybörjare inom reparation installerar AMK utan hjälp av professionella hantverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fasadernas attraktiva utseende är synligt på avstånd, det lockar omedelbart uppmärksamhet hos människor som passerar . Ett stort plus anses också vara förmågan att avsluta med material och inredningsrum, till exempel ett kök eller en hall. Sådan inredning ger inredningen en originalitet. De flesta användare rekommenderar starkt AMK -fasadsystemet till sina vänner och familj.

Rekommenderad: