Tunga Fuktresistenta Block: En översikt över Gipsformade Ihåliga Plattor 667x500x80 Mm I Storlek, 660x500 Mm Gipsblock Och Andra Alternativ, Användning Och Installation

Innehållsförteckning:

Video: Tunga Fuktresistenta Block: En översikt över Gipsformade Ihåliga Plattor 667x500x80 Mm I Storlek, 660x500 Mm Gipsblock Och Andra Alternativ, Användning Och Installation

Video: Tunga Fuktresistenta Block: En översikt över Gipsformade Ihåliga Plattor 667x500x80 Mm I Storlek, 660x500 Mm Gipsblock Och Andra Alternativ, Användning Och Installation
Video: DH—Spachteln einer Gipskartondecke - fill the ceiling / Trockenbau DIY-Video 13- 2024, Maj
Tunga Fuktresistenta Block: En översikt över Gipsformade Ihåliga Plattor 667x500x80 Mm I Storlek, 660x500 Mm Gipsblock Och Andra Alternativ, Användning Och Installation
Tunga Fuktresistenta Block: En översikt över Gipsformade Ihåliga Plattor 667x500x80 Mm I Storlek, 660x500 Mm Gipsblock Och Andra Alternativ, Användning Och Installation
Anonim

När du gör ombyggnad i en lägenhet eller ett hus måste du installera ytterligare partitioner. Och här uppstår ett stort problem med materialvalet som uppfyller de nya väggarnas tekniska krav. Den måste ha bärighet, vara stark, pålitlig och tål överdriven belastning.

Ett annat viktigt urvalskriterium är enkel installation . Hemreparationer utförs ofta på egen hand, så det är viktigt för oerfarna byggare att materialet är formbart och enkelt att installera. Tung-och-spårplattorna uppfyller alla kriterier som presenteras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Tungplattor eller, som de kallas förkortat, GWP är ett väggmaterial som används vid installation av bärande skiljeväggar inomhus. Ett särdrag hos dessa plattor är närvaron av utskjutande och fallande delar, som fungerar som tillförlitliga fästelement för skiljeplattor.

I konstruktionen ägnas särskild uppmärksamhet åt tunga-och-spårplattor, eftersom detta material har ett antal betydande fördelar:

  • snabb installation;
  • minimimängden förbrukningsbart lim för fixering av plattorna;
  • ytan på GWP kräver inte applicering av gips;
  • miljövänlighet;
  • brandmotstånd;
  • hög värmeisolering;
  • utmärkt ljudisolering.
Bild
Bild

Men trots de fördelar som presenteras har GWP -materialet några nackdelar:

  • en hög hygroskopicitet begränsar användningen av GWP i rum med hög luftfuktighet;
  • partitioner installerade av GWP har begränsningar för vikten på den anslutna utrustningen;
  • med byggnadsavveckling och till och med minimal seismicitet finns det en sannolikhet för sprickor och deformation av block.

Moderna tillverkare, som inser att skiljeväggar är nödvändiga i rum med hög luftfuktighet, har emellertid utvecklat vattentäta fjäderblock.

Deras fuktbeständiga egenskaper garanterar hållfastheten och tillförlitligheten hos skiljestrukturen i bad och bastur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och storlekar

Enligt de interstatliga kraven i standarden måste varje tung-och-spårplatta ha tydliga dimensioner:

  • 667 × 500 mm;
  • 660x500 mm;
  • 900 × 300 mm.

Tjockleken på blocken varierar från 80-100 mm. De vanligaste måtten är 667x500x80 mm. När det gäller densiteten beror denna indikator helt på de material som används vid tillverkningen. Således visar det sig att densitetsnivån för gipsblock är 1050-1300 kg / m³, och för silikatblock är minimivärdet 1870 kg / m³.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med de angivna kraven i den statliga standarden skiljer sig tung-och-spårplattor åt i flera parametrar. Och först och främst är det kompositionen.

  • Gipsskivor är gjutna. De innehåller gips och mjukgörare. Enligt de tekniska specifikationerna är värmeisoleringsnivån för gipsblock mycket hög. En 8 cm platta motsvarar en vägg täckt med ett 4 cm tjockt lager betong.
  • Silikatplattor är gjorda av kvartssand, kalk och vatten. Deras tekniska egenskaper liknar i nästan alla avseenden gipsblock.

Hittills är blocken som produceras av PGP uppdelade efter typen av fästelement. Spåret / tungan kan vara rektangulär eller trapetsformad. Det är ingen skillnad mellan fästenas hållfasthet. Frågan om valet förutsätter installationens bekvämlighet för befälhavaren själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

På byggmarknaden kan du hitta flera typer av tungor

  • Standard . De används i rum med låg luftfuktighet. Men samtidigt bör höjden på väggarna i rummet inte vara mer än 4,2 m.
  • Hydrofobiserad . Ett mer begripligt namn är fuktbeständigt. Dessa brädor innehåller speciella vattenavvisande tillsatser. Du kan bestämma att dessa är hydrofobiserade plattor med sin grönaktiga nyans.
  • Shungit . Dessa plattor ska användas i rum där många enheter med elektromagnetisk strålning är installerade. Dessa plattor innehåller kol, varför de har en svart färg.

Tunga-och-spårblock produceras också i form av ihåliga och fasta strukturer. Hålkärnplattor används för att skapa partitioner i en hemmiljö. Massiva block - för väggmontering i industriella och offentliga byggnader.

Förresten är det möjligt att skapa dubbla strukturer av ihåliga och fasta plattor. På avståndet mellan dem kommer det att vara möjligt att dölja isolering, elektriska ledningar och annan kommunikation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare och deras produkter

Idag är tunggipsblock det mest efterfrågade materialet. Det används inte bara för att skapa och återuppbygga offentliga byggnader, utan också när man utför husreparationer med tanken på ombyggnad. På byggmarknaden kan du hitta tungor i både inhemska och utländska tillverkare.

Till exempel Knauf. Det producerar ett GWP-material som kallas Knauf-Plaster. Denna världsberömda tillverkare är redo att erbjuda sina kunder standard och hydrofobiserade fasta block.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett ganska stort och välkänt företag "Volma" bedriver produktion av fasta och ihåliga GWP-block med normala och fuktbeständiga egenskaper. Du kan träffa sina produkter på den ryska marknaden och i tullunionens länder. Många byggare föredrar Volma -plattor, eftersom de utmärks av sin ökade styrka och enkla installation.

Gipsanläggningen i Peshelansky är allmänt känd inom byggbranschen . Han är engagerad i tillverkning av GWP -block från gips som bryts i sin egen gruva. De färdiga produkterna från anläggningen levereras till nästan alla regioner i Ryska federationen, liksom till marknaderna i grannländerna. "Peshelansky Gypsum Plant" erbjuder sina kunder inte bara vanliga och hydrofoba skivor-tillverkaren tillverkar shungit-tungspårspaneler som absorberar elektromagnetisk strålning.

Bild
Bild

Användning och installation

Idag används massiva och ihåliga GWP -block i stor utsträckning inom byggbranschen. Deras kännetecken är enkel installation. Naturligtvis är det bekvämt att bjuda in en murare -specialist som kommer att höja skiljeväggarna på kort tid, eller så kan du göra installationen av plattorna själv. Det viktigaste är att känna till de allmänna kraven för att arbeta med GWP -plattor:

  • installation av plattor måste utföras innan arbetet påbörjas;
  • rumstemperaturen bör vara mer än 5 grader Celsius;
  • Innan plattorna placeras måste de grundas.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att starta installationsprocessen måste du förbereda några verktyg och material:

  • GWP -plattor;
  • limblandning;
  • primer;
  • fästen för fastsättning av skiljeväggarna i taket och golvet;
  • självgängande skruvar;
  • spackel;
  • nivå;
  • behållare för blandning av limmet;
  • bågfil;
  • borra;
  • skruvmejsel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nu kan du gå vidare till det förberedande steget med att installera partitionen . Först och främst görs markeringen av delväggen på golvet. För att göra detta måste golvbeläggningen rengöras från damm, behandlas med en primer. Gränserna för septum appliceras med en penna eller markör. En stark tråd måste dras till en höjd av 30 cm från sidan, vilket indikerar installationsgränserna för den första plåtraden.

Därefter bereds lösningen . Den självhäftande blandningen presenteras i torr form. Följaktligen måste den spädas med vatten i den andel som anges på förpackningen. En gipsbaserad blandning stelnar mycket snabbare. Därför är det nödvändigt att knåda det i små mängder. En liten mängd lim appliceras på skivans botten och den intilliggande delen av väggen. Plattan installeras på murbruk med åsen uppåt och pressas fast mot golvbeläggningen och väggen. Horisontaliteten kontrolleras av nivån. Ett lim appliceras på blockets ändsida för att fixera nästa block.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att du har installerat den första plåtraden kan du gå vidare till den andra . Installationsprocessen i detta fall är något liknande tegelverk, där bandage av lederna används. Följaktligen är den andra raden gjord med en förskjutning av fogen på murplattorna. För att förstärka partitionen är det nödvändigt att fixa metallhörn eller fästen vid korsning av plattorna med väggen och golvet. Fästdonen monteras med självgängande skruvar.

Hela partitionen läggs upp på ett liknande sätt. Det är nödvändigt att känna till invecklingarna med att täta luckorna mellan den monterade väggen och taket. Det är klart att det finns ett gap mellan dem.

Det enklaste sättet att fylla luckan är att använda polyuretanskum eller startfyllmedel. Genom att känna till arbetsreglerna kan du gå vidare till den oberoende installationen av GWP -plattor.

Rekommenderad: