Silikat Tunga-och-spårplattor: Skiljeväggar 498x70x250 Mm Och Andra PGP, Ljudisolering Av Tung-och-spårväggar

Innehållsförteckning:

Video: Silikat Tunga-och-spårplattor: Skiljeväggar 498x70x250 Mm Och Andra PGP, Ljudisolering Av Tung-och-spårväggar

Video: Silikat Tunga-och-spårplattor: Skiljeväggar 498x70x250 Mm Och Andra PGP, Ljudisolering Av Tung-och-spårväggar
Video: 16 ошибок штукатурки стен. 2024, Maj
Silikat Tunga-och-spårplattor: Skiljeväggar 498x70x250 Mm Och Andra PGP, Ljudisolering Av Tung-och-spårväggar
Silikat Tunga-och-spårplattor: Skiljeväggar 498x70x250 Mm Och Andra PGP, Ljudisolering Av Tung-och-spårväggar
Anonim

Inköp av silikatplåtar är mycket viktigt nuförtiden. Du kan framgångsrikt använda partitionsblock 498x70x250 mm och andra GWP, men detta måste göras mycket medvetet och noggrant. Tillsammans med de allmänna reglerna för val och ljudisolering av tunga-och-spårväggar är det nödvändigt att ta hänsyn till installationsfunktionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Silikatplåtar är en högkvalitativ och billig efterbehandlingslösning. Nästan vilken design som helst kan monteras från dem. Monteringen utförs praktiskt taget enligt samma principer som i den välkända Lego-konstruktören . Du kan visuellt förväxla silikatblock med gipsmotstånd. Men deras produktionsteknik är i grunden annorlunda. Silikatbaserade produkter används mer än gipsprodukter och effektiviteten blir högre.

Detta byggmaterial har en ganska hög densitet . Detta ökar strukturens hållfasthet, men gör den också tyngre. Därför är produktens area mer än 2 gånger mindre än en gipsstruktur.

Emellertid noteras en ökad komplexitet i bearbetningen, vilket gör det svårt att utföra murverket. Det termiska skyddet för en silikatskiva är sämre än det för gipsskivor; ljudisoleringen är också svagare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna nackdel (förknippad med låg porositet) kan dock inte betraktas som något allvarligt hinder för normal användning, eftersom sådana produkter endast används inomhus. Positiva egenskaper hos silikatbaserade block:

  • utmärkt bärighet (på grund av hög densitet);
  • några porer för att minska fuktinträngning;
  • billighet (cirka 50% billigare än analoger);
  • betydande produktionsvolymer hos alla specialiserade företag;
  • hög dimensionell noggrannhet;
  • möjligheten att lägga både på ett grovt golv och på golv;
  • inget behov av ytterligare puts.

Silikatplattor används vanligtvis för att snabbt och säkert bygga bärande väggar inuti huset. Men deras massiva användning är opraktisk. Detta framkallar en alltför stor belastning på byggnadens bas och gör det mer komplicerat och dyrare. Men som material för en inre skiljevägg är ett silikatblock idealiskt i alla avseenden.

Den kan användas omedelbart efter avslutat ramarbete, men innan manipulationer avslutas och ett färdigt golv bildas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

En typisk skiljeplatta har en rektangulär form. Den har en låsande tunga och spår, som gav hela produkten namnet. Standardversionen är utformad för torra eller lågfuktiga rum. Det används också som en beklädnad av bärande element i en byggnad . De viktigaste skillnaderna mellan bafflarna gäller främst fyllningsnivån och fuktmotståndet.

Det fasta blocket har en relativt hög hållfasthet . Den är tung och har hög bärighet. En sådan produkt är lämplig för en skiljevägg, inuti vilken en dörr är placerad. Den ihåliga typen, tack vare de genomgående längsgående kanalerna, förbättrar skyddet mot frost och från främmande buller.

En enkel spis för ett torrt rum absorberar från 25 till 32% vatten, och en fuktresistent (på grund av speciella tillsatser) har en vattenabsorption på högst 5%.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vägg privata PGP, enligt officiella standarder, har oftast storleken:

  • 66, 7x50;
  • 90x30;
  • 80x40;
  • 60x30 cm.

Tjockleken är oftast 8 eller 10 cm. Densiteten är minst 1870 kg per 1 m3. Värmekonduktivitetskoefficienten är normalt 0, 29 eller 0, 35. Storformat väggblock 498x70x250 är populärt. Vanligtvis används M-150 cement för tillverkning och 80 bitar block läggs ut på en pall.

Goda resultat kan också uppnås genom användning av produkter 498x80x249 mm. Sådana produkter levereras till exempel av Yaroslavl Specialized Plant. Produkten framställs genom pressning av en blöt sand-kalkblandning. Det är inte nödvändigt att använda tillsatser, men ytterligare härdning med ånga krävs. Plattor 498x115x250 mm tillverkas på ett liknande sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Vissa leverantörer säljer små och små spårblock. De är lättare än fullstora, vilket gör det lättare att arbeta med. Problemet är dock att spåret / åsen kan saknas på horisontella ytor. Det är absolut nödvändigt att också ta hänsyn till värmeledningsförmågan. Oavsett tillverkarens löften krävs ytterligare ett ljudabsorberande lager. För bad och andra fuktiga rum rekommenderas att köpa en solid platta med ökat motståndskraft mot fukt, det vill säga eventuell silikatmodifiering. Om möjligt bör du välja lättare versioner (varje tillverkare erbjuder sina egna versioner med olika vikter). Det är nödvändigt att noggrant kontrollera certifikatet. Slutligen bör du definitivt läsa recensionerna.

Bra produkter levereras av:

  • Knauf;
  • "Magma";
  • EKO (Yaroslavl);
  • KZSM.
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsregler

Det viktigaste kravet för att förbereda installationen av tung- och spårplattan är en perfekt jämn plattform. Även små sluttningar är oacceptabla, eftersom strukturen på grund av dem kan spricka. Ljudisoleringen kan ökas genom att lägga ner en dämpningstejp baserad på polyetenskum längst ner . Samma tejp placeras i luckorna som separerar plattan från huvuddelen av byggnaden. Paneler, som tegel, läggs med ett bandage. Det är absolut omöjligt att kombinera vertikala sömmar! Handsågning utförs endast för små mängder arbete. Mer omfattande konstruktion kräver redan mekanisering. Sågsnittet framkallar utsläpp av en massa damm. Därför är sådant arbete mer korrekt att utföra på gatan.

Det är möjligt att ansluta silikatplattan med huvuddelen av byggnaden med självgängande skruvar och metallhörn . Anslutningen med stålplattor hjälper till att öka styvheten. De placeras varannan panel. Dörrblockens installationspunkter kan inte täckas med överliggare - undantaget är öppningar som är mer än 90 cm breda. Från skiljeväggen till överlappningen kvarstår ett mellanrum på cirka 2-3 cm; du kan stänga den med murverk eller polyuretanskum.

Rekommenderad: