PGP Knauf: Fylliga Tunga-och-spårplattor Och Ihåliga Block, Installationsfunktioner Av Inre Gipsväggar

Innehållsförteckning:

Video: PGP Knauf: Fylliga Tunga-och-spårplattor Och Ihåliga Block, Installationsfunktioner Av Inre Gipsväggar

Video: PGP Knauf: Fylliga Tunga-och-spårplattor Och Ihåliga Block, Installationsfunktioner Av Inre Gipsväggar
Video: Spackla gipsvägg - Så gör du. Steg för steg 2024, Maj
PGP Knauf: Fylliga Tunga-och-spårplattor Och Ihåliga Block, Installationsfunktioner Av Inre Gipsväggar
PGP Knauf: Fylliga Tunga-och-spårplattor Och Ihåliga Block, Installationsfunktioner Av Inre Gipsväggar
Anonim

Den moderna världen är specifik med den snabba utvecklingen av teknik inom olika områden av mänsklig aktivitet, på grund av vilket material, bevisat med millennias användning, plötsligt blir irrelevant. Detta hände till exempel med den goda gamla tegelstenen - även om det fortfarande är nödvändigt för kapitalbyggande, byggs inte alltid interiörpartitioner av det. Istället används nyare lösningar som tungor. Om de också produceras av ett välkänt företag som Knauf, blir efterfrågan på dem ännu högre.

Bild
Bild

Särdrag

Som namnet antyder är tunga-och-spårplattor, som ibland också kallas block, sammankopplade med spår och åsar. För konstruktion är detta i en mening en revolution, eftersom inga ytterligare fästelement och limblandningar behövs, och monteringen är enkel och snabb, dessutom utan onödig smuts. Detta är dock inte den enda egenskapen som gör att det nya materialet framgångsrikt kan konkurrera med tegel när det gäller popularitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I byggnader med flera våningar, särskilt i de som byggdes för länge sedan, måste ägaren vid ombyggnad också ta hänsyn till den högsta tillåtna vikten av partitionen, som ofta är liten. Tegelverk även i ett lager kan inte kallas ljus, men GWP är lätta, så du riskerar inte att bli ansvarig för brott mot boendestandarder . Naturligtvis, när det gäller massa, kan skumblock och luftbetong konkurrera med tungspår, men dessa material har inte fördelen av renhet och enkelhet som nämns i första stycket.

GWP Knauf, till skillnad från konkurrenter, monteras ännu snabbare än den enda adekvata konkurrenten inför gips … Den nya väggen är klar omedelbart när monteringen är klar: det finns ingen anledning att vänta på att murbruk torkar, och det kommer inte att bli någon smuts, du kan snabbt sätta ordning på lägenheten och gå vidare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte nödvändigt att anlita specialister för installation - om det finns en erfaren man i huset som har förmågan att arbeta med sina händer, klarar han installationen på egen hand. Med tanke på att GWP vanligtvis inte ens kräver puts och kan slutföras omedelbart, är det stora kostnadsbesparingar. Samtidigt, när det gäller buller och ljudisolering, ser sådant material ganska värt ut.

Bild
Bild

Typer och storlekar

När du planerar byggandet av en interiör av gipsskivor, bör du vara mer uppmärksam på både dimensioner och andra egenskaper. Efter att ha mätt dimensionerna på den planerade partitionen korrekt kan du plocka upp gipsfragment så att skärning tar lite tid och ansträngning, och avfallet är så litet som möjligt.

Knauf -produkter är bra för företaget ger konsumenterna ett ganska brett urval av möjliga blockstorlekar, vilket ytterligare förenklar installationsarbetet . Sortimentet kan komma att ändras regelbundet, men de mest populära lösningarna är oförändrade - dessa är 667x500x80 och 667x500x100 mm (vissa butiker anger 670x500x80 mm), liksom 900x300x80 mm. Redan från ovanstående var det möjligt att märka att inte bara längden och bredden skiljer sig, utan också tjockleken - det finns 80, men det finns 100 mm. Det är dessa siffror som valdes av en anledning - detta är den vanligaste väggtjockleken i huvudbyggnader, eftersom dörrkarmar är utformade specifikt för dessa två standarder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Standard

Vanliga tung-och-spårplattor från den tyska tillverkaren tillverkas baserad på gips med minimal tillsats av ytterligare ingredienser … Detta är ett helt naturligt material som inte alls kan skada människors hälsa och därför kan användas för konstruktion även i sovrum, kök och barnrum.

Alla standardblock är gjorda genom att hälla speciella former med flytande gips - tack vare detta kan tillverkaren garantera att absolut alla plattor som produceras av honom är exakt lika stora.

Bild
Bild
Bild
Bild

För standardprodukter finns det också en klassificering för korpulent eller ihålig. Med den första är allt klart - de består av en enda bit gips, vilket gör dem starkare och mer hållbara. Hålplattor har i sin tjocklek 5 eller fler speciella brunnar fyllda med luft - de behövs för att ge effektivare värmeisolering. I vissa fall, hantverkare som bara har ihåliga exemplar till hands, medan de i detta fall skulle vara bättre lämpade, de fyller helt enkelt dessa spår med stelnande lösningar, vilket också ökar väggens styrka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hydrofobiserad

Utvecklarna av det tyska företaget tyckte att det vore orättvist att beröva konsumenterna bra material i en situation där en skiljevägg måste installeras, till exempel i ett badrum eller i ett kök. Speciellt för sådana fall producerar de en fuktresistent version av sina produkter, som förutom det vanliga gipset innehåller specifika hydrofoba tillsatser. Tillverkaren utförde tester speciellt innan den lanserades till försäljning, tack vare vilket det visade sig - sådana GWP kan till och med användas för beklädnadshus.

Den övergripande serien av fuktbeständiga plattor ser likadana ut som vanliga, vilket är bekvämt för konstruktion. Så att säljare och köpare visuellt kan skilja vilken platta som ligger framför dem, görs hydrofobiserade produkter medvetet något grönaktiga, medan standardprodukter alltid har en typisk gipsfärg. Hög luftfuktighet kräver oundvikligen särskild tillförlitlighet från partitionen, därför är fuktresistent GWP från Knauf endast fylligt.

Bild
Bild

Jämförelse med tallrikar "Volma"

Varför konsumenter väljer Knauf är tveksamt - Tysk kvalitet är känd över hela världen, i det här landet vet de helt enkelt inte hur de ska göra på något sätt och ser alltid till att de inte skäms över sina egna produkter . En annan sak är att lönerna för arbetare i Tyskland är ganska höga, och du måste betala för kvalitet.

Ett billigare alternativ, men samtidigt inte sämre i klassen, kan vara produkter från ett ryskt företag Volma.

Det är Volma som anses vara den enda förnuftiga tillverkaren av GWP från Ryska federationen - konkurrenterna är inte ens nära . Men experter medger att tyska spisar fortfarande är bättre, om än obetydligt, och valet till förmån för ett inhemskt märke beror i många fall bara på viljan att spara pengar.

Bild
Bild

Med tanke på de villkorade bristerna i Volma -produkter är det värt att notera det hennes sortiment är inte tillräckligt brett - om längd och bredd kan väljas på nivå med tyska produkter, är standardtjockleken 8 cm, och det finns inga alternativ, men för vissa är det inte tillräckligt. Om GWP från Tyskland får beröm för att det inte behövs puts så är Volma -plattan ganska grov även på framsidan, och du kan inte fästa tapeter på den utan gips. Och i så fall börjar fördelarna med GWP i form av snabb installation, renlighet i arbetet och låga kostnader väcka frågor.

Det ryska företaget bestämde sig för att kompensera för bristerna genom att lägga till glasfiber, vilket gör plattan mer hållbar, men denna medalj har också en baksida - det visar sig vara svårare att skära arkmaterial.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Efter att ha bestämt dig för att bygga från tunga-och-spårplattor, bör du först och främst förstå att de i princip inte är lämpliga för konstruktion av bärande väggar-ingen variation av dem är lämplig för att uppnå sådana mål. För alla dess fördelar har detta material inte de styrkaindikatorer som gör att det kan laddas avsevärt ovanifrån, och inget särskilt tungt kan hängas på den uppförda väggen.

Genom att köpa en platta från Knauf får konsumenten möjlighet att spara på sin efterföljande efterbehandling. Naturligtvis är en sådan GWP i sig inte riktigt estetisk för att förbli intakt i interiören, men åtminstone behöver den inte putsas - du kan omedelbart måla eller tapetsera den.

Bild
Bild

Observera att endast produkterna från denna tyska tillverkare har tillräcklig ytjämnhet, medan konkurrenterna mår mycket sämre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om längd och bredd väljs beroende på storleken på den framtida väggen, så att så få värdelösa rester som möjligt erhålls, beror tjockleken mer på väggens syfte och ägarens infall. Block med en tjocklek av 8 cm används vanligtvis inuti en lägenhet, och även ihåliga lösningar är tillåtna. Tungplattor med en tjocklek av 10 cm väljs mycket oftare för mellanrumsdelar, där ljudisolering måste vara på högsta nivå, av samma anledning är de vanligtvis fylliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Läggteknik

Installation av GWP är inte särskilt svårt, men det bör också utföras i strikt överensstämmelse med instruktionerna om du vill att väggen ska vara hållbar och säker för hushållsmedlemmar. Rekommendationerna är enkla, men du bör inte ignorera dem, så låt oss titta närmare på dem.

Observera att på grund av deras relativa bräcklighet används inte plåtspår för att bygga för stora strukturer. Experter påpekar att även för Knauf -produkter är det inte värt att designa väggar vars höjd skulle vara mer än 3 meter och bredden - mer än 6 . För en liten ombyggnad i en lägenhet bör detta räcka med marginal, men i ett privat hus, tänk igen om ditt projekt går utöver vad som är tillåtet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Allt börjar med beredningen av de sektionerna på golv och tak, som kommer att bli anslutningspunkter med den framtida väggen. Vårt motto är att städa och städa igen, för om du lämnar några fläckar av fukt, olja eller till och med gammal färg här riskerar du att förse väggen med en motreaktion på en plats som är svår att reparera. Om du inte vill att väggen bokstavligen ska dingla på fästena i framtiden, uppnå den perfekta renheten i basen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du fixar något på golvet och taket, markera platsen för framtida infästningar. Var inte lat för att dubbelkolla allt flera gånger, med hjälp av lod och nivå, för alla misstag är en snedvägg, skadat golv och tak.

Plattorna monteras i en enda struktur med spår och åsar, men det här är bara varandra - ingen kommer naturligtvis att borra spår för dem i golv och tak. Följaktligen, vid kontaktpunkten med golvet och taket, måste de utskjutande smala åsarna tas bort, annars kommer de att störa. När du tar bort åsen, se till att brädans kant förblir så plan som möjligt - det beror på om du måste kittla lederna och i vilken utsträckning.

Genom att ansluta enskilda block med varandra kan du inte kontrollera om de passar ihop korrekt och bilda en perfekt plan yta - det är därför Knauf anses vara ett världsberömt märke så att dess produkter inte har uppenbara jambs. Under installationsprocessen måste du dock helt enkelt efter varje steg för att installera en ny enhet kontrollera om din struktur är vertikal med en vinkel på 90 grader i förhållande till golvet, taket, angränsande väggar. Bättre att kontrollera nu än att göra om det senare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man exakt ska fästa plattorna till huvudstaden beror på vad du ska göra med den uppförda väggen ytterligare. Den största fördelen med Knauf GWP är att de inte behöver putsas . Därför verkar infästningsmetoden uppenbar - de limmas från golvet, och den eventuella spalten från överkanten till taket, om den är liten, förseglas med polyuretanskum. Om rummet är helt tomt och putsning ser ut som ett absolut oundvikligt förfarande är det klokare att använda hängslen, som ofta är mer tillförlitliga. Men även i detta fall kommer anslutningen mellan de enskilda fragmenten av den prefabricerade strukturen att ge ett lim, för vilket Fugen -kitt är lämpligt.

Observera att vid limning av två plåtar är det nödvändigt att belägga spåren med lim och inte törnen, annars riskerar du att släppa ut fläckar över hela ytan på den framtida väggen … Även om limmet (eller kittet) tar mycket mindre tid att stelna än cementmurbruk för tegel, måste denna konstruktionstid fortfarande anges innan tätning av fogfogarna. Fogningens noggrannhet påverkar direkt om du måste göra ytterligare puts för att jämna ut ytan. Samtidigt kan vissa typer av ytbehandlingar, som dekorativt gips eller tapeter med en texturerad textur, dölja mindre oegentligheter.

Rekommenderad: