Mapei: Ett Brett Utbud Av Blandningar Och Tätningsmedel För Olika Typer Av Arbeten, Fuga Fresca Och Thixotropic, Keraseal Och Planicrete, Stabilcem Och Mapefill

Innehållsförteckning:

Video: Mapei: Ett Brett Utbud Av Blandningar Och Tätningsmedel För Olika Typer Av Arbeten, Fuga Fresca Och Thixotropic, Keraseal Och Planicrete, Stabilcem Och Mapefill

Video: Mapei: Ett Brett Utbud Av Blandningar Och Tätningsmedel För Olika Typer Av Arbeten, Fuga Fresca Och Thixotropic, Keraseal Och Planicrete, Stabilcem Och Mapefill
Video: ATKC eWarehouse | How to use Mapei Fuga Fresca Tile Grout Colour Reviver? 2024, Maj
Mapei: Ett Brett Utbud Av Blandningar Och Tätningsmedel För Olika Typer Av Arbeten, Fuga Fresca Och Thixotropic, Keraseal Och Planicrete, Stabilcem Och Mapefill
Mapei: Ett Brett Utbud Av Blandningar Och Tätningsmedel För Olika Typer Av Arbeten, Fuga Fresca Och Thixotropic, Keraseal Och Planicrete, Stabilcem Och Mapefill
Anonim

Mapei har funnits i över åttio år. Familjeföretaget startade sin verksamhet med tillverkning av färger och lacker. Efter andra världskriget ökade efterfrågan på lim och byggblandningar som företaget började tillverka, beroende på sitt eget kunnande, betydligt. På kort tid har Mapei ökat sin fart, introducerat många unika utvecklingar i produktionen, vilket gav det obestridliga konkurrensfördelar.

Bild
Bild

Särdrag

I Ryssland började Mapei -företaget sin verksamhet i slutet av nittiotalet av förra seklet. Företagets företag verkar i mer än tre dussin länder och har 68 fabriker runt om i världen. Totalt omfattar företagets sortiment mer än ett och ett halvt tusen artiklar; 40 av de mest populära artiklarna produceras i Ryssland. Det speciella med Mapei -produkter är att de håller hög kvalitet. Byggblandningar tillverkas med hjälp av företagets specialister, de är effektiva och miljövänliga och säljs i mellansegmentet.

Företagets policy syftar till att ständigt förbättra produktkvaliteten, medan priserna förblir desamma och är tillgängliga för en vanlig köpare med låg inkomstnivå.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Det finns många Mapei -formuleringar av hög kvalitet för att möta en mängd olika konstruktionsutmaningar.

  • " Fuga Fresca " Är en färg som effektivt återställer färgen på fogarna mellan plattorna. Den är gjord på basis av en vattenhaltig emulsion och har förmågan att skapa en enhetlig beläggning.
  • " Mapei Stabilcem " Är en speciell cement som har egenskaperna som en mycket effektiv mjukgörare. Förpackad i 20 kg påsar. Det tar bort betongens porositet, stärker betongkonstruktioner. Med Stabilcem behöver du inte applicera vibrationer för att komprimera betongblandningen.
  • " Mapei Keraseal " används för att skydda plattorna mot blekning, smuts, fuktträngning. Den används för bearbetning av tegel, natursten, porslin.
  • Mapei Planicrete - latexadditiv för cementblandningar. Ger bra vidhäftning efter applicering, ökar böjhållfastheten, minskar avsevärt fuktabsorptionskoefficienten.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • " Stabilitet " enkomponentsbruk med minimal krympning. Designad för säker fixering av vertikala strukturer. Blandningen innehåller inte klorider. För att undvika onödig deformation eller krympning kan du använda en speciell tillsats "Mapecure SRA". Det är ett effektivt absorberingsmedel som "tar upp" överflödigt vatten. Det rekommenderas starkt att omröra blandningen för hand. Det appliceras på flera sätt: med hjälp av en murslev och en spatel, med hjälp av en speciell enhet genom sprutning. Den tillåtna tjockleken i en cykel är högst 3,5 cm. Tidsintervallet mellan applicering av olika lager är 4-5 timmar. Om det finns förstärkning i arbetet, måste det behandlas med en primer. Ofta används i detta fall en speciell komposition "Mapefer 1K". Den genomsnittliga skikttjockleken är 2 mm.
  • " Prosfas " den används som primer och har olika täthetsgrader, förstärker cementskiktet och fungerar som ett skydd mot damm och smuts.
  • " Mapei Fugolastic " Är en mycket effektiv polymeradditiv till sådana formuleringar0 som KeracolorFF och KeracolorGG. Det ökar hållfastheten och vidhäftningskoefficienten, minskar fuktabsorberingen. Det kan "fungera" som ett fogfyllmedel mellan plattorna, vilket effektivt ändrar färg.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Mapei Mapefill - en bulkblandning på cementbasis, som har förmågan att "stelna" särskilt snabbt. Hjälper till att säkra vertikala knutar säkert. Fyllnadsskiktets största storlek är 3 mm, fyllningen är tillåten upp till 6 cm tjock.
  • " Topcem pronto " Är en effektiv cementbaserad primer. Den genomsnittliga stelningstiden är 4 dagar. Med dess hjälp kan du göra högkvalitativa golv, täcka golv med linoleum, lägga kakel och sten och montera porslin.
  • Keranet Liquido - ett universellt flytande lösningsmedel som kan användas på alla ytor. Det är ett mycket effektivt rengöringsmedel och tar bort kalk, tätningsmedel, torkat cement, lim. Lösningsmedlet är särskilt effektivt för rengöring av keramiska plattor och betong.
  • Eporip Mapei - speciellt lim som är avsett för bearbetning av betongprodukter. Det är baserat på epoxiharts. Den kan effektivt hantera en mängd olika sömmar och sprickor i betong. Det härdar utan krympning, innehåller inte toxiner och lösningsmedel, har ökad vidhäftning till stål och armerade betongkonstruktioner.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • " Granirapid " Är ett tvåkomponents kakellim. Används för vägg- och golvbeklädnad.
  • " Mapei Grout hi-flow " - en speciell betongkomposition som härdar på minimal tid. Den är tillverkad på basis av polymerfiber och är idealisk för bearbetning av armerade betongkonstruktioner. Tjockleken på den tillåtna fyllningen är upp till 4 cm. Det är lämpligt att använda den för reparation och restaurering av gamla väggar, golv etc.
  • " Primer G " Är ett syntetiskt harts upplöst i vatten, vilket är en effektiv primer. Ökar vidhäftningskoefficienten, skyddar pålitligt porösa ytor från fuktgenomträngning.
  • " Nivoplan Plus " används som gips i alla typer av lokaler. Appliceringstjocklek - högst 2 cm. Förbereder effektivt ytan för installation av kakel, vattentätning, gips, efterbehandlingskitt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ultratop Loft - överdrag, som är avsett för golvets placering. Kompositionen är effektiv och lätt att använda. Oftast används det i rum där det finns en stor mekanisk belastning på golven. Materialet kan ha olika toner och det är tillåtet att använda det även vid bearbetning av väggar.
  • " Mapei Adesilex P9 " - cementlim. Tjockleken på den tillåtna fyllningen är upp till 4 cm. Den har visat sig väl vid installation av kakel, vattentätning, linoleum. Ungefärlig förbrukning - 2 kg per 1 m2.
  • " Mapei Keranet Polvere " - ett rengöringsmedel som effektivt kan behandla väggar inomhus, liksom fasader. Hanterar enkelt ämnen som cement, kalk, färg, oljeprodukter, tätningsmedel.
  • " Primer MF " den används som primer och ökar vidhäftningskoefficienten radikalt. Den är baserad på epoxiharts och speciella tillsatser. Kompositionen är effektiv vid arbete med porösa armerade betongytor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Mapegrout Thixotropic Är en torr blandning, förpackad i 25 kg påsar. Blandning med vatten bildar kompositionen en konkret substans, som är en monolit som inte lämpar sig för delaminering. Det kan framgångsrikt användas utan användning av formning på både väggar och tak.

Tixotropic har:

  • höghållfast saneringsegenskaper;
  • hög vidhäftningskoefficient;
  • motståndskraft mot extrema temperaturer;
  • vattentät.
Bild
Bild

Ofta används denna komposition på föremål som utsätts för aggressiva miljöpåverkan. Kompositionen används framgångsrikt för reparation av golv i lokaler. Det är tillåtet att använda det vid reparation av armerade betongtankar, inklusive de som interagerar med dricksvatten.

Ansökan

Användningen av Mapei -formuleringar beror på den uppgift som ska utföras. Till exempel ökar blandningar som är framställda på basis av epoxiharts med tillsats av silikatsand och speciella tillsatser motståndet hos det behandlade materialet mot fukt. Mapei epoximassage anses vara en av de bästa i världen.

Utomhusrenoveringar med olika Mapei -föreningar är endast möjliga utan nederbörd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid köp av murbruk tillverkade av Mapei rekommenderas att titta på kvalitetscertifikaten som måste finnas hos alla auktoriserade återförsäljare . Det rekommenderas också att läsa instruktionsbladet, som alltid avslöjar syftet med den eller den kompositionen.

Det är också viktigt att förbereda området som ska behandlas väl innan arbetet påbörjas. Detta postulat gäller särskilt betongprodukter - sprickor i dem bearbetas med ett specialverktyg med diamantmunstycken eller en perforator. Alla smulor och mikropartiklar avlägsnas med hjälp av vattentryck, sedan torkas området noggrant. Förutom vatten används tryckluft för att rengöra betongen.

Bild
Bild

Ytan behandlas med ett lösningsmedel, sedan en primer. Lösningsmedel måste koncentreras för att kunna ta bort:

  • målarfärger;
  • fett;
  • cement- och gipsblandningar;
  • tätningsmedel.

Området på ytan som arbetet sker med fuktas, sedan avlägsnas överskott av vatten med en trasa eller trasa. Den rekommenderade temperaturen vid vilken operationer kan utföras är från +6 till +36 grader Celsius. Vid låga omgivningstemperaturer (från + 10 ° C) ökar gipsets hållfasthet på väggarna och det självutjämnande golvet långsammare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

Under lagring ska påsar med blandningar inte utsättas för låga temperaturer. Den rekommenderade vattentemperaturen för utspädning är 25 till 42 grader. Vid normal rumstemperatur förblir blandningens arbetskvaliteter och deras tekniska egenskaper högst en timme, därför bör denna faktor beaktas vid beredningen.

För att göra betongblandningen korrekt bör du följa följande rekommendationer som användare ger i recensioner:

  • öppna det nödvändiga antalet påsar med förväntan att de ska användas i en cykel;
  • häll blandningen gradvis i vatten under omrörning noggrant med hjälp av en elektrisk borr med ett munstycke;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • blandningen måste vara homogen;
  • om kompositionen är för tjock, är det tillåtet att tillsätta lite vatten.

Rekommenderad: