Volma Tunga-och-spårplattor: Fyllig Fuktresistent PGP 667x500x80 Mm, 667x500x100 Mm Och Ihåliga 80-100 Mm, Block Av Andra Storlekar

Innehållsförteckning:

Video: Volma Tunga-och-spårplattor: Fyllig Fuktresistent PGP 667x500x80 Mm, 667x500x100 Mm Och Ihåliga 80-100 Mm, Block Av Andra Storlekar

Video: Volma Tunga-och-spårplattor: Fyllig Fuktresistent PGP 667x500x80 Mm, 667x500x100 Mm Och Ihåliga 80-100 Mm, Block Av Andra Storlekar
Video: Что такое OpenPGP 2024, Maj
Volma Tunga-och-spårplattor: Fyllig Fuktresistent PGP 667x500x80 Mm, 667x500x100 Mm Och Ihåliga 80-100 Mm, Block Av Andra Storlekar
Volma Tunga-och-spårplattor: Fyllig Fuktresistent PGP 667x500x80 Mm, 667x500x100 Mm Och Ihåliga 80-100 Mm, Block Av Andra Storlekar
Anonim

Information om Volma tungor kan vara viktig för en person som har bestämt sig för att börja bygga och förbättra sitt eget hem. Tillverkaren kan erbjuda fyllig fuktresistent GWP 667x500x80 mm, 667x500x100 mm och ihålig med en tjocklek på 80-100 mm. Men även om block med andra egenskaper väljs är det nödvändigt att fråga vad de används till och hur de är monterade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Volma tungspår (PSP) är utmärkta för konstruktion av innerväggar i hus och administrativa lokaler. En typisk egenskap hos sådana produkter är den monolitiska designen i form av en rektangulär parallellpiped . Noggrannheten hos dimensioneringsegenskaperna hos fjäderblock är mycket hög. Sådana konstruktioner bearbetas utan problem. Eftersom det huvudsakliga strukturella elementet är gips, behöver du inte frukta några toxiska effekter.

GWP brinner inte alls och bidrar inte till spridning av eld . Surheten i detta material är nästan densamma som surheten hos människohuden. Vanligt gips från Volma avger inte främmande lukt och absorberar dem inte.

Dessutom bör det noteras att ett sådant material har dielektriska egenskaper, är utmärkt för luft- och vattenångpermeabilitet. Därför är ackumulering av statiska laddningar, elektriska stötar eller störning av mikroklimatet i rummet uteslutet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tungstrukturer kan inte ruttna - de är absolut motståndskraftiga mot putrefaktiva processer . Deformering av plattorna utesluts också på grund av temperatur- och fuktighetsnedgångar. Det är vanligt att dela in dessa produkter i ihåliga och fylliga typer. Den avgörande skillnaden mellan de två är bara relaterad till massa. Det finns ingen särskild skillnad i ljudisoleringens kvalitet och bekvämligheten med att bilda skiljeväggar. Volmas produkter håller mycket hög kvalitet. Deras främre yta gör att du helt kan eliminera gips. Sådana produkter är kompatibla med alla extraordinära designlösningar. Installation och arbetskostnader hålls till ett minimum. Monteringen av tung-och-spårplattan utförs huvudsakligen genom limning.

Produkterna själva tillverkas med hjälp av en formsprutningsteknik. Produktionstekniken är fixerad i TU 5742-003-78667917-2005 . Företaget använder de senaste europeiska enheterna. I processen tillsätts mjukningsmedel och hydrofoba komponenter till gipsbindemedlet. Användning av GWP "Volma" är tillåten på alla anläggningar med en torr atmosfärisk regim och som uppfyller standarderna i SP 50.13330.

Speciellt märkeslim möjliggör tillförlitlig installation även vid negativa temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Ihålig

Ett bra exempel på plattor med inre hålrum är modellen med mått 667x500x80 mm. Denna produkt är helt säker. Maxvikten per platta är bara 22 kg. Installation under en skift är möjlig i mängden 20 till 30 kvm. m (per anställd) . Från sådana plattor är det möjligt att bygga både enkla och dubbla skiljeväggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Korpulent

En enkel gipsskiva i full storlek med spår och åsar har en storlek på 667x500x100 mm. Men tillsammans med produkten med en tjocklek på 100 mm levereras också ett 80 mm block. Dess vikt är 30 kg. Större exemplar väger upp till 36 kg. Både ihåliga och fylliga modeller har en exakt vattenbeständig motsvarighet med samma dimension och viktparametrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse med Knauf

Att jämföra produkter från en ledande rysk tillverkare och ett ledande tyskt företag är mycket lärorikt. Knaufs produkter väger 27-32 kg i en fyllig version . Vid användning av ihåliga block varierar vikten från 20 till 22 kg. För fuktresistenta ändringar når vikten 30-32 kg. Styrkan hos tyska varor är ganska anständig, och värmeisoleringsnivån är också tilltalande. Värmeledningsförmågan hos det importerade kortet uppfyller alla grundläggande tekniska krav. Detsamma gäller ljudisoleringens kvalitet. Vattenabsorberingen överensstämmer helt med standarderna för varje typ.

Brandbeständigheten hos Knauf -produkter är ganska optimal . Experiment har visat att de tål temperaturer upp till 1200 grader i 180 minuter. GWP Knauf är något tyngre än analoger tillverkade i Ryssland. De orsakar inga speciella konsumentklagomål. Men samtidigt är tyska tallrikar ganska dyra om man tar hänsyn till kostnaden för lim. Volmas produkter är inte sämre vad gäller tekniska parametrar.

Om vi också tar hänsyn till prisparametrarna visar sig de ryska plattorna vara mycket bättre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Applikation och installation

Förutom själva partitionerna är det nödvändigt att förbereda för separationen av lokalerna:

  • speciell primer;
  • monteringslim;
  • breda spatlar;
  • spatlar för yttre och inre hörn;
  • gipsbaserat kitt;
  • monteringsskum;
  • spikspikar;
  • självgängande skruvar;
  • raka upphängningar eller monteringsvinklar;
  • hammare;
  • byggnadsnivå.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det viktigaste kravet på tekniken är en pålitlig, sund bas. Det är bättre att lägga tid och pengar på att fylla på utjämning, än att möta problem . Men även om det inte finns några problem måste du åtminstone ta bort allt damm och smuts. Först därefter kan du gå vidare till själva installationsarbetet. Instruktionerna ägnar alltid särskild uppmärksamhet åt materialets vidhäftning. En primer hjälper till att förbättra greppet. Det måste appliceras på alla kontaktytor. Därefter måste du vänta tills jordlagret är helt torrt. När detta händer gör de markeringen och förbereder sedan arbetskompositionen. Alla gipsbaserade monteringsberedningar är lämpliga för detta ändamål.

Att ta hand om ljudisolering spelar en viktig roll . Det rekommenderas att fästa partitionen på basen genom en "mellanhand" - ett elastiskt material med ökad porositet. Kork är ett bra alternativ. Men om skydd mot främmande ljud inte är viktigt kan du ignorera detta skede. Installation av fjäderplattor utförs i rader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det första skiktet placeras från väggen ovanpå sammansättningskompositionen . Plattorna kan placeras genom att rikta spåret både uppåt och nedåt. För att strukturen ska vara av hög kvalitet justeras de vertikala och horisontella planen efter nivån. Innan nästa platta installeras placeras ett självhäftande lager på basen och på den övre kanten av den nedre delen. Från och med den andra nivån trimmas hela murverket i sekvens med en klubba - det här är det enda sättet att äntligen jämna ut allt.

Slutförandet av bildandet av partitionen innebär vanligtvis användning av en del av plattan . Du kan få det genom att helt enkelt såga blocket med en handsåg. Från början av installationen av den andra raden övervakas den vertikala separationen av lederna. Detta ökar murverkets totala styrka avsevärt. Plattor fästs på väggarna och till baserna (för närvarande behövs hörn, självgängande skruvar, spikspikar).

Bild
Bild
Bild
Bild

Den sista raden installeras, vilket gör ett gap på minst 15 mm från golvplattan. Resten av springan är fylld med polyuretanskum. Så snart överskottet har rensats ut täcks sömmen med ett gipsbaserat kitt. Efterbehandling sker främst för att skydda de yttre hörnen av partitionen . Hörnprofilen 31x31 mm med perforering kan hjälpa till i detta. De inre hörnen skyddas av ett förstärkningstejp. Gips läggs på varje hörn. Dess lager kommer att ge den slutliga nivelleringen av ytan. För att lägga elektriska ledningar eller kabeltillbehör, använd hålrummen från konstruktörerna. Vid behov utökas de med en borr med en krona.

Med samma verktyg kan du förbereda externa urtag för ledningsutgången . Innan du använder färg eller annan dekorativ beläggning måste sömmarna rengöras. Både längs sömmarna och längs alla avlastningsdroppar är de täckta med gipsspackel. Dessutom måste du grunda ytan. Installation av hyllor, VVS -armaturer på en skivavskiljning görs på samma sätt som på andra stenmurar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den övre raden av plattor ovanför dörröppningen bildas med en inteckning. För att lösa många problem med kittning av virke hjälper dubbelsidig mantel med gipsskivor. Bredden på trä-gipsskivan ska vara något mindre än GWP. Efter att ha förberett öppningen i höjd placeras virket direkt på Volma-Montage . Efter att ha fäst plattor på denna bar kan du sedan gå över dem med ett nät och täcka med kitt.

Den sista raden placeras vanligtvis vertikalt. Detta är viktigt för att minska mängden trimning. Detta tillvägagångssätt praktiseras i fall där höjden tillåter dig att lägga fasta plattor. Ytterligare spelrum är 2-3 cm. Gips kan användas för att maskera polyuretanskummet . Först appliceras en liten mängd av blandningen på brädans nivå på ena sidan. Sedan måste du vänta på att morteln stelnat. När det hårdnar skummas mitten av zonen från kaminen till taket.

Detta lämnar en plats där du kan applicera gipset från andra sidan. Så snart skummet hårdnar är det återstående området färdigt med gips.

Rekommenderad: