Inomhus -TV -antenner: Hur Man Väljer, Ansluter Och Konfigurerar Steg För Steg? Recension Av "Delta" Och Andra Tv -modeller

Innehållsförteckning:

Video: Inomhus -TV -antenner: Hur Man Väljer, Ansluter Och Konfigurerar Steg För Steg? Recension Av "Delta" Och Andra Tv -modeller

Video: Inomhus -TV -antenner: Hur Man Väljer, Ansluter Och Konfigurerar Steg För Steg? Recension Av
Video: King Jack OA8300 replacement TV Antenna head 2024, April
Inomhus -TV -antenner: Hur Man Väljer, Ansluter Och Konfigurerar Steg För Steg? Recension Av "Delta" Och Andra Tv -modeller
Inomhus -TV -antenner: Hur Man Väljer, Ansluter Och Konfigurerar Steg För Steg? Recension Av "Delta" Och Andra Tv -modeller
Anonim

En inomhusantenn är en oumbärlig enhet för att säkerställa att din TV fungerar. Detta är den viktigaste hushållsenheten, utan vilken det är omöjligt att titta på tv -program (både digitala och analoga). Det är viktigt att noggrant närma sig valet av en lämplig enhet med fokus på dess tekniska egenskaper samt kundrecensioner.

Därför bör du känna till funktionerna hos en sådan enhet, typerna av inomhusantenner, liksom de mest populära modellerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En inomhus -TV -antenn är en enhet som reglerar signalmottagning. I det här fallet anger själva enhetens namn dess plats. En TV -inomhusantenn har ett antal fördelar och nackdelar. Du bör noggrant utvärdera alla fördelar och nackdelar innan du köper en enhet för hemmabruk. De positiva aspekterna inkluderar:

  • snabb och enkel installationsprocess;
  • låg kostnad;
  • förmågan att flytta runt i rummet, liksom från ett rum till ett annat;
  • små dimensioner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt bör nackdelarna lyftas fram:

  • kanalinställning utförs separat för varje kanal;
  • behovet av att hitta ett tv -torn i närheten så att signalen är av högsta kvalitet;
  • hög känslighet för yttre miljö (till exempel byggnader och stora träd på kort avstånd kan orsaka allvarliga störningar).
Bild
Bild

Visningar

Antenntyp är en viktig egenskap hos den här enheten, som du bör vara mycket uppmärksam på när du köper en enhet. Idag finns det flera typer av inomhus -TV -antenner på marknaden, som skiljer sig åt i funktionella funktioner såväl som i extern design. Det finns flera av de mest kända och vanligaste typerna av inomhusantenner.

All-wave inomhusantenn MV-DMV . En sådan anordning kan klassificeras som en bredbandsfångare. Strålmönstrets huvudlob är cirkulär. För att enheten ska kunna ta emot digital -tv måste den vara utrustad med en speciell förstärkare med skärmning och lågt brus.

Bild
Bild

UHF -decimeter inomhusantenn . Sådana anordningar har en långsträckt yttre form med ett stort antal styrningar (eller tvärstänger). Tack vare denna design förstärks signalen som når enhetens vibrator kraftigt. När det gäller strålningsmönstret har den en smal och långsträckt huvudlob. Enheten är ganska kompakt i storlek, så den kan enkelt bäras från ett rum till ett annat.

Bild
Bild

Passiv . Enheten kännetecknas av frånvaron av en speciell inbyggd signalförstärkare. Många anser att denna version av antennen är den mest optimala för hemmabruk, eftersom kabellängden till TV: n är relativt kort, därför krävs ingen extra förstärkare.

Bild
Bild

Aktiva . Till skillnad från passiva typer har aktiva antenner en förstärkare i sin design. Oftast har antennen i sig inte tillräcklig ström. Dessutom utförs installationen på ett stort avstånd från den digitala avkodaren.

Bild
Bild

Meter . Denna antenn anses vara den enklaste och mest standardtypen. Den används för att ta emot en vågsignal upp till 1 m lång. Mätantennens utformning består av ett specialdesignat stativ, samt en koaxialkabel, som är ansluten till TV: n.

Bild
Bild

Modellöversikt

Ett stort antal olika modeller av rums -tv -mottagare presenteras på marknaden, som skiljer sig åt både funktionella egenskaper och utseende. Välj noggrant den modell som passar dig. Tänk på betyget för de mest populära, kraftfulla och efterfrågade modellerna av rumsmottagare för TV.

REMO BAS-5320-USB Inter 2.0 . Den här enheten är känd för sin låga kostnad, därför är antennen tillgänglig för representanter för alla sociala skikt av befolkningen. Trots budgetpriset kan mottagaren utföra alla nödvändiga funktioner. Det ideala förhållandet mellan pris och kvalitet gör REMO BAS-5320-USB Inter 2.0-modellen till en av de mest populära och efterfrågade. Antennen kännetecknas av ökad effekt, genom den kan du konfigurera 30 kanaler (detta gäller både digitala och analoga kanaler). Det är ganska enkelt att styra antennen och ställa in enheten - även en nybörjare klarar denna uppgift.

Bild
Bild

Cadena AV . För att signalen ska vara av högsta kvalitet bör repeatern vara placerad på ett avstånd av högst 20 km. Enheten är utrustad med en speciell förstärkare inbyggd i antennhuset. När det gäller den maximala indikatorn för signalnivån är den 30 decibel. Det är viktigt att veta att modellen inte fungerar om lufttemperaturen sjunker under 0 ° C. Samtidigt är enheten perfekt kompatibel med DVB / T2 -standarden för digital -tv.

Bild
Bild

Delta DIGITAL 5B . Denna enhet kan ta emot digital DVB / T2 -signal. Det bör noteras att modellen tillhör kategorin universella enheter. Saken är att Delta DIGITAL 5V kan ta emot en analog signal. En speciell förstärkare ingår i mottagarens design. I närvaro av ett alternativ för att justera signalförstärkningen. Antennens lutningsvinkel kan justeras upp till 25 °.

Bild
Bild

" Uralochka ". Det viktigaste kännetecknet för enheten är dess kompakta storlek. Trots sina små dimensioner utför antennen dock alla nödvändiga funktioner på högsta nivå. Förstärkarfaktorn är 39 decibel. Uralochka-antennen kommer att kunna tillhandahålla visning av digital-tv inom ett avstånd på 80 kilometer från repeatern. Enheten tar väl emot TV -kanaler i den första och andra multiplexen.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en inomhusantenn som fungerar så effektivt som möjligt och som även kommer att hålla dig länge, finns det flera faktorer att tänka på. Låt oss överväga dem mer detaljerat.

  • Det första du bör tänka på är avståndet från TV -tornet till antennen.
  • Var uppmärksam på markeringarna och markeringarna på antennförpackningen. De flesta av dem anger vilken typ av enhet du köper.
  • Kontrollera standardutrustningen innan du köper en antenn. Föredra modeller som säljs med den nödvändiga koaxialkabeln för anslutning. Dessutom är det önskvärt att baskitet innehåller ett stativ eller fäste.
Bild
Bild
Bild
Bild

På marknaden kan du hitta rumsmottagare i olika priskategorier: från budgetmodeller till premiummodeller. I detta avseende fokuserar du först och främst på din ekonomiska förmåga. Om vi pratar om rekommendationer från specialister, rekommenderar de att köpa antenner i mellansegmentet, eftersom dessa enheter motsvarar det ideala förhållandet mellan pris och kvalitet.

Antenntillverkaren är en nyckelfaktor när du väljer en inomhusenhet. Idag är ett stort antal företag (både världsberömda och relativt unga) engagerade i tillverkning av sådana enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer och köper en inomhus-TV-antenn rekommenderas att ge produkter från välkända märken företräde. Sådana antenner tillverkas med hänsyn till alla internationella krav, samt med hjälp av den senaste tekniska och vetenskapliga utvecklingen.

För att köpa en antenn bör du bara kontakta officiella återförsäljare och märkesbutiker . Om du ignorerar denna regel kan du stöta på skrupelfria säljare som kan erbjuda dig undermåliga eller falska produkter.

Om du tar hänsyn till alla de faktorer som beskrivs ovan när du köper en mottagare för din TV kommer du att kunna köpa den mest optimala enheten för dina behov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

När du har köpt önskad enhet bör du starta processen för att ansluta den och konfigurera enheten. För att utföra denna process korrekt är det nödvändigt att följa steg-för-steg-diagrammet från tillverkaren i bruksanvisningen, som i sin tur är en integrerad del av standardutrustningen . De flesta inomhus -TV -antenner säljs med en dedikerad kabel (maxlängden kan vara 1,5 m) och en kontakt. I detta fall är det lämpligt att placera själva antennen nära fönstret.

Bild
Bild

Om du äger en TV som kan ta emot en T2 -signal, för att ansluta antennen behöver du bara sätta in kontakten i det specialdesignade uttaget på TV: n. När du ställer in i TV -menyn väljer du alternativet "Digital signal ". Och glöm inte att ansluta antennen till ett eluttag (särskilt om antennen är utrustad med en speciell förstärkare).

Dessutom kan rumsenheten inte anslutas till en TV, utan till en speciell digitalbox (eller en så kallad digital tuner).

Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

I allmänhet noterar antennanvändare att sådana enheter utmärks av ett bekvämt och enkelt styrsystem och ett budgetpris. därför För vissa människor är en inomhus -TV -antenn det bästa alternativet . Dessutom har kunderna noterat sådana positiva egenskaper hos antennen som estetiskt tilltalande utseende och enkel installationsprocess.

Samtidigt bör man komma ihåg att det är nödvändigt att närma sig valet av enheten med särskilt ansvar, eftersom effektiviteten av dess funktion kommer att bero på detta i framtiden. Och även när de väljer rekommenderar konsumenterna att uppmärksamma hur antennen och TV: n kommer att kombineras.

En översikt över en av modellerna i videon.

Rekommenderad: