Möbelskivor Av Furu: 18-28 Mm Och 40 Mm, Andra Storlekar, Tallskivor Av Massivt Trä Och Limmade, Deras Tillverkning Och Målning

Innehållsförteckning:

Video: Möbelskivor Av Furu: 18-28 Mm Och 40 Mm, Andra Storlekar, Tallskivor Av Massivt Trä Och Limmade, Deras Tillverkning Och Målning

Video: Möbelskivor Av Furu: 18-28 Mm Och 40 Mm, Andra Storlekar, Tallskivor Av Massivt Trä Och Limmade, Deras Tillverkning Och Målning
Video: Customized furniture: assembling of solid wood | TEAM 7 2024, Maj
Möbelskivor Av Furu: 18-28 Mm Och 40 Mm, Andra Storlekar, Tallskivor Av Massivt Trä Och Limmade, Deras Tillverkning Och Målning
Möbelskivor Av Furu: 18-28 Mm Och 40 Mm, Andra Storlekar, Tallskivor Av Massivt Trä Och Limmade, Deras Tillverkning Och Målning
Anonim

Möbelskivor av naturligt furu har en hög grad av miljövänlighet och är efterfrågade på olika områden i vardagen och produktionen . Tall anses vara en stark och hållbar trädslag som tål extrema temperaturer och svängningar i luftfuktighet. Möbelskivor i furu tål betydande viktbelastningar och är motståndskraftiga mot mekanisk belastning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Tallmöbelskiva är populärt bland både byggare och möbeltillverkare. Produktionen av produkter av tallmaterial är prisvärd och billig . Möbelpaneler är tillverkade av tallkantat sågat virke med tillsats av ett bindemedel i form av polymerlim.

Tallmaterial har många positiva egenskaper:

  • uttrycksfull naturlig träig konsistens;
  • förmågan att uppnå en hög mjukhet vid slipning av yttre ytor;
  • bearbetning kräver inte inköp av komplex och dyr utrustning;
  • ekologisk renlighet och allergivänlighet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler tallskivor inte benägen för intern stress , så att materialet inte spricker eller vrider sig med tiden. Mjukt trä har stor potential att använda. Detta material kan användas för att göra möbler för barn och vuxna, för att dekorera lokalerna, för att göra fönster, plattor, dörrpaneler. Tallar har en hög motståndskraft mot fukt, så det används för efterbehandling av bastur och bad. Det påverkas inte av mögel, mögel och sönderfall.

Kostnaden för en furumöbelskiva beror på produktens klass och dess dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

I processen att tillverka en möbelskiva av kantad timmer används olika typer av teknik. Det finns två typer av tallskivor:

  • hel uppsättning duk;
  • skarvad webbvy.

Splitsad limmad möbelskiva är indelad i produkter:

  • med en sluten törn;
  • med öppen utsikt över en tagg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är möbelskivor indelade enligt tillverkningstekniken:

  • med en enda lager duk;
  • med en duk av flera lager.

Det är vanligt att dela in möbelskivor i typer enligt applikationsmetoden:

  • massivt trä sköld - det görs genom att ansluta enskilda långa lameller med ett lim, ytan på en sådan sköld har samma styrka som en solid platta;
  • snickeri styrelse - dess främre yta är av låg kvalitet och kräver ytterligare bearbetning.

Modern träbearbetningsindustri kan producera tallskivor med olika typer av teknik för detta, beroende på råvarans kvalitet. Råvaran är vanligtvis den skurna massan av naturligt trä.

Nästan alla tallprodukter produceras från Angarsk tall som odlas i Krasnoyarsk -territoriet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klasser

Kostnaden för färdiga tallplattor beror på deras klassificering efter klass. Bestämning av betyget utförs genom att bedöma kvaliteten på materialets yta. Materialmarkering görs med bokstäver skrivna med en bråkdel. Till exempel betyder beteckningen A / C att ena sidan av skölden är av klass A, och den andra sidan motsvarar grad C.

Tallmöbelpaneler kan vara av flera klasser.

C

Denna kvalitet tillåter förekomst av ytflis och sprickor i materialet, liksom ett högt innehåll av stora knop . Möbelskivor av denna kvalitet används som ämnen som kommer att faneras eller lamineras. Grad C -material används för konstruktionsbehov eller konstruktion av ramar som inte kommer att vara synliga för nyfikna ögon.

Bild
Bild
Bild
Bild

B

Möbelskivan är tillverkad av anslutna lamellstänger, som inte är speciellt utvalda för färgnyanser och enhetlig struktur. På ytan kan det finnas små brister i form av små sprickor. Knutar finns i materialet, men deras antal är litet. Materialet används vid tillverkning av möbelramkonstruktioner. Materialets styrka och tillförlitlighet ger det en lång livslängd.

Bild
Bild

A

Trimmaterialet väljs utifrån färgnyans och textur. Det bör inte finnas några väsentliga brister och sprickor på skärmens yta. Knutar kan endast förekomma i små antal, deras storlek bör vara minimal. Materialet används för att skapa externa möbelstrukturer och yttre delar.

Möbelpaneler av denna kvalitet har ett balanserat förhållande mellan pris och kvalitetsnivå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Extra

Materialet består av ett massivt lamellark, där komponenterna väljs ut efter texturmönstret och färgnyanser. Sådana möbelskivor har inga repor, flis, sprickor .… Som regel väljs nätets sammansättning utan knutar, den använder de bästa utvalda träråvarorna. Innan den släpps ut för försäljning genomgår skölden en lång och noggrann efterbehandling. Kostnaden för extraklassmaterialet är högre än alla andra analoger, priset kan jämföras med arten av värdefullt trä.

Bild
Bild

Dimensioner

Tillverkare av tallmöbelskivor finns i olika storlekar. Ofta finns det dimensioner av furumaterial 1200x400 mm med en tjocklek på 16 eller 18 mm, liksom 2000x400x18 mm. Tallmöbelpanel är minst 14 mm tjock. Du hittar inte material med en tjocklek av 8 mm, 10 mm eller 12 mm på rea. I den helt lamellära typen av skärm är tjockleken 20 mm, 28 mm, 40 mm, och skärmens dimensioner är oftare 1000x2000 mm.

För skarvade möbelskivor är tjockleken 14 mm, 20 mm, 26 och 40 mm, måtten är 1210x5000 mm. Extra klassmaterial kan tillverkas i en tjocklek av 30 mm eller 50 mm. Detta material används för att göra bordsskivor, fönsterbrädor, säten eller strukturella stöddelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kostnaden för en furumöbelbräda beror på tjockleksindikatorn . Tjocka paneler används för att göra hyllor eller hyllor som inte kan deformeras under tyngden av böcker eller andra föremål. Möbelföretag kan producera icke-standardstorlekar av lamellplattor på beställning. Små paneler 200x500 mm eller 250x800 mm kan användas som efterbehandling av väggytor. Det finns inga sömmar på materialets yta, så utseendet på produkterna är ganska attraktivt.

Valet av mått på de tillverkade panelerna beror på utrustningstyp och dess kapacitet. För varje enskilt företag finns det mer populära storlekar, och de används endast för utförande av små produkter när det gäller en partihandel, eftersom omställningen av maskinverktyg annars är ekonomiskt lågpris. Enligt marknadsundersökningar i Ryssland är parametrarna 2500x800 mm den mest efterfrågade storleken på furumöbler.

Detta format är bekvämt för att arbeta i en lägenhet eller ett privat hus. Oftast är grunden för skåpmöbler, köksuppsättningar, ett sovande komplex eller ett barnhörn gjord av detta material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användande

Eftersom tallskiva har en hög grad av miljövänlighet, det finns inga begränsningar för dess användning . Tall används för att göra sköldar för ortopediska sängar, montering av skåpsramar, köksmöbler, att dela dekorativa interiörpartitioner, skapa golv eller väggbeklädnad.

Barrträdsmaterialet har en lång livslängd, det har en vacker träkornstruktur, är inte mottaglig för fuktabsorbering och är resistent mot mögel. Tallpanelen kan behålla sina egenskaper i många år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trots de många positiva prestandaegenskaperna är det möjligt att förlänga livslängden för en Angara tallprodukt under mycket längre tid. För att göra detta måste du följa vissa regler när du använder möbelprodukter:

  • material efter köp och leverans är nödvändigt Att vila 2-3 dagar för anpassning till rumstemperaturförhållanden;
  • innan du går och handlar, det är nödvändigt att beräkna mängden nödvändigt material enligt ritningarna , dess dimensionella parametrar och tjocklek för att undvika en stor mängd avfall;
  • för kvalitetsarbete du behöver bra snickeriverktyg , som måste skärpas skarpt utan att misslyckas, för att inte förstöra förstklassigt material under arbetet;
  • vid montering av möbler det är viktigt att använda hårdvara och fästelement av hög kvalitet;
  • applicering av skyddslack hjälper till att avsevärt förlänga livslängden för naturliga träprodukter;
  • tallträstruktur har ett attraktivt utseende , men om du vill kan du måla den eller använda en inredning.

I vissa fall ersätts gipsskivor med tallskivor vid dekoration av väggar eller tak. Ofta kan denna typ av dekoration ses i privata hem. En tallskiva används också för golv istället för laminat eller parkettskivor. Med hjälp av detta material tillverkas dörrblad och trappsteg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdtips

Om du inte tar hand om materialet av naturligt trä, med tiden, under drift, kan det gradvis förlora sitt attraktiva utseende och skyddande egenskaper. Bearbetningen av tallmaterial består i att rengöra ytan på produkterna, och för att förlänga livslängden måste träets yta täckas med en skyddande förening.

Efterlevnad av vissa regler hjälper till att hålla produkten presentabel

  • Att måla en möbelbräda med ett färglöst lack hjälper till att eliminera små oegentligheter i materialet och dölja bristerna i arket. Denna behandling skyddar träskivans yta mot fukt.
  • Rengör produktens yttre yta med en mjuk trasa , eller använd en dammsugare för att samla damm. Detta tillstånd förklaras av det faktum att smuts under våt rengöring absorberas i träets porer och med tiden får den en gråaktig nyans.
  • Även om träytan är täckt med ett lager lack, vatteninträngning på trä är oönskat . Torka av området med en torr trasa så snart som möjligt.
  • För hygienisk behandling av möbelskivor använd inte borstar med styva borst och aggressiva tvättmedel .
  • Tallmöbler det rekommenderas inte att installera i direkt solljus .
  • Om möblerna av misstag fläckas med bläckfläckar kan du ta bort dem med ett skolgummi , men innan du använder det behandlas det förorenade området med en torr tvål och rengörs sedan med ett suddgummi.

Genom att följa dessa enkla regler kan du hålla tallmöbler i sin ursprungliga form under lång tid. Hon kommer att kunna tjäna dig och glädja dig med sitt utseende under lång tid.

Rekommenderad: