Gräsmattor För Parkering: Geogrids Och Miljöparkering. Plast- Och Betonggaller För Sommarstugor, Grönt Och Svart Nät För Gräsmattan, Läggningsgaller

Innehållsförteckning:

Video: Gräsmattor För Parkering: Geogrids Och Miljöparkering. Plast- Och Betonggaller För Sommarstugor, Grönt Och Svart Nät För Gräsmattan, Läggningsgaller

Video: Gräsmattor För Parkering: Geogrids Och Miljöparkering. Plast- Och Betonggaller För Sommarstugor, Grönt Och Svart Nät För Gräsmattan, Läggningsgaller
Video: Unique Creative ideas from Cement and Tennis Ball - How to make Pots - Flower pot Design Ideas 2024, Maj
Gräsmattor För Parkering: Geogrids Och Miljöparkering. Plast- Och Betonggaller För Sommarstugor, Grönt Och Svart Nät För Gräsmattan, Läggningsgaller
Gräsmattor För Parkering: Geogrids Och Miljöparkering. Plast- Och Betonggaller För Sommarstugor, Grönt Och Svart Nät För Gräsmattan, Läggningsgaller
Anonim

Förvisso tänkte varje bilägare på att kombinera en grön gräsmatta med en parkeringsplats för sin bil. Och om det tidigare inte fanns några möjligheter till detta, kan detta problem i dag lösas med hjälp av ett gräsmattor. Av materialet i den här artikeln lär du dig vad dess funktioner, fördelar och nackdelar är. Vi kommer att berätta om användningsområdena för materialet, dess sorter och ge rekommendationer för självinstallation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Parkeringsgräset är byggmaterial i form av celler av samma storlek och form . Det är ett innovativt byggmaterial för landskapsarkitektur, genom vilket det inte bara förstärker, utan också förhindrar markförskjutning. Byggmaterialet ser ut som en duk av krukor utan botten. Detta modulära nät stärker sluttningarna och ökar markens hållfasthet . Med tanke på detta kan den också användas för parkeringsplatser.

Honeycomb geogrid har ett antal karakteristiska egenskaper. Detta är inte alls ett universellt material. Beroende på sorten är den konstruerad för en annan viktbelastning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den kan ha olika former, liksom storleken på cellerna och tjockleken på deras kanter. Maskstrukturen är enkel, den möjliggör anslutning av cellerna med hjälp av speciella klämmor.

Typen av fästsystem för klämmorna bestämmer styrkan på hela gallret, som ett resultat av hela gräsmattans hållbarhet. Beroende på tillverkningsmaterial kan en parkeringsgaller i gräsmatta tåla en vikt på upp till 40 ton per 1 kvm. m. Nätet stöder bilens vikt, eftersom det är ett naturligt filter och ett sätt att förhindra förstörelse av gräs. Den kan fördela maskinens vikt så att det inte finns något spår kvar på gräsmattan.

Bild
Bild

Modulsystem med utmärkt dränering det volymetriska nätet blir bokstavligen gräsmattans ram . Med sin hjälp är det möjligt att jämna ut landskapet, samt bli av med överflödigt vatten i jorden. Detta system är mycket billigare än att fylla en parkeringsplats med betong eller lägga asfalt. Samtidigt kombineras det användbarhet och miljövänlighet , varför det fick namnet miljöparkering. Det kan öka styrkan på parkeringsbeläggningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationsområde

Idag har gräsmattan fått stor tillämpning, inte bara bland individer utan även stora företag. Det används för att skapa gröna ekoparker, liksom idrottsplaner och golfbanor. Detta material används i utformningen av trädgårdsvägar, gräsmattor och lekplatser skapas med det.

En sådan ram kan installeras genom att dekorera de gröna gräsmattorna i sommarstugor och arenor.

Bild
Bild

Dessa ramsystem används för att arrangera angränsande territorier i den privata sektorn (till exempel i ett lanthus, ett lanthuss territorium), och det används också för att skapa massiva parkeringsplatser för bilar (parkeringsplatser). Användningen av detta material på trånga platser är relevant . Till exempel blir det en livräddare i arrangemanget av cykel- och gångvägar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Användningen av gräsmattor för att ordna parkeringsplatser har sina fördelar

  • Installationen av dessa system är extremt enkel och kräver inga komplexa beräkningar, samt att ringa en specialist utifrån.
  • Genom att göra det på egen hand kan du spara familjebudgeten, och det tar relativt lite tid att arbeta.
  • Under drift deformeras inte ekoparkeringen och skadar inte rotsystemet i det växande gräset.
  • Dessa system är inte traumatiska för bilar eller människor, barn kan leka på sådana gräsmattor.
  • Materialen som används för att skapa gitren är inte rädda för fukt och extrema temperaturer, de är starka och hållbara.
  • De galler som används för att skapa gräsmattan är miljövänliga; de stör inte växternas korrekta tillväxt och utveckling.
  • På begäran av husets ägare kan parkeringen användas inte bara som en parkeringsplats, utan också som ett friluftsområde.
  • Det volymetriska nätet för parkeringsplatsen rostar inte, växer inte mögligt, avger inte giftiga ämnen.
  • Modulära ramar är inte rädda för mekanisk påfrestning och gnagare, de låter dig växa ett tätt grässkikt.
  • Användningen av en geomodulär ram förhindrar att det intilliggande territoriet siltar.
  • Gittermaterialet som används för att skapa en parkeringsplats är inte rädd för kemikalier, det förstörs inte av bilvätskor.

Tack vare denna ram är glidning av bilar uteslutet. Dessutom minskar strukturerna smutsnivån som vanligtvis uppstår efter regn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Parkeringsplatser med dessa system förbättrar avsevärt komforten och användarvänligheten i lokalområdet av en privat eller förorts typ.

Men tillsammans med fördelarna har gräsmattor som används för att skapa parkeringsplatser flera nackdelar

  • Viktbelastningen på modulgallren är annorlunda. För att miljöparkering ska vara hållbar och praktisk kommer det inte att vara möjligt att spara på moduler. Enskilda moduler säljs inte i block om 1 kvm. meter och bitceller, vilket avsevärt ökar kostnaden för hela duken.
  • Byggmaterialalternativ för parkeringsområden kännetecknas av en större tjocklek på modulväggar. Enskilda sorter kan inte alls skapa utseendet på en grön gräsmatta, eftersom själva ramen är synlig genom gräset.
  • Trots den enkla läggningstekniken är tekniken krävande för beredning av basen. Annars, under bilens vikt, kommer jorden mycket snart att sjunka, gropar kommer att dyka upp i marken och gallret kommer att börja sjunka i marken.
  • En av materialtyperna, när hjulen pressas på den, skadar till viss del gräset mot modulens revben. Av denna anledning måste vegetationen beskäras.
  • Maskinen ska inte få stå länge på ett ställe på den tillverkade gräsmattan. Brist på naturligt ljus kommer att få gräset att vissna och vissna.
  • Kemiska vätskor från maskinen kan komma in i cellerna. De kommer inte att förstöra materialet, men de orsakar betydande skador på marken och växterna. Att rengöra mobilramen är en mödosam uppgift, för ibland måste du ta bort några av modulerna för detta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och färger

Plast och betong används vid tillverkning av gräsmattor. Vart i inte bara betongmaterial används för parkeringsplatser, utan också en höghållfast polymer erhållen från polyeten … Plastprodukter har ytterligare förstärkningar längs revbenen; de är gjorda för att parkera bilar. Höjden på en bikakemodul av denna typ överstiger vanligtvis inte 5 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plastgaller skyddar gräset från skador, och själva materialet fungerar som regel som en pålitlig ram i mer än 10-15 år . Ramens hållbarhet bestäms av den viktbelastning som det köpta gallret är konstruerat för. Detta nät främjar naturlig vattenfiltrering och hög densitet grästillväxt. Förutom den praktiska funktionen, det adlar hela territoriet, inte bara parkeringsplatsen.

Bild
Bild

Användningen av rammaterial gör att du kan bli av med vattenpölar och hålla fukten på önskad nivå. Gräsmattor är platta och tredimensionella.

Varianter av den andra typen görs betong -, i utseende är de ganska kraftfulla, i praktiken bevisar de förmågan att klara stora viktbelastningar. De kan användas, inklusive för godstransporter, deras väggar är tjocka och kommer inte att brytas från kontakt med lastbilar.

Fördelen med betongrist är låg kostnad för själva materialet . Denna nyans täcks dock av behovet av att beställa transport av specialfordon, eftersom vikten på ett sådant nät är ganska betydande. Dessutom kommer det att ta mycket plats i en lastbil. Betongramen behåller inte fukt, en sådan gräsmatta är aldrig vattentät.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till skillnad från plastmotstånd under denna ram kan du utföra kommunikation och lägga en vattenförsörjning … Gräsets rotsystem skadas inte av någon kontakt mellan betongnätet och maskinen, det förblir intakt. Formen på cellerna kan vara mycket olika, liksom deras storlek. Till exempel är de runda, fyrkantiga, sexkantiga, gjorda i form av bikakor.

Färglösningarna på detta material kan inte kallas olika .… Gräsmattor i betong tillverkas i en naturlig gråaktig färg. Lösningens mättnadsgrad kan skilja sig något. Ibland avger materialet gulhet, ibland är dess färg nära asfaltens ton. Oftast är färgen ljus, mindre ofta kan den ha en rödaktig eller rödbrun nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plastmotstycken finns i två färger: svart och grönt . I det här fallet kan den gröna tonen vara annorlunda, beroende på vilken färg som används vid framställning av färgämnet, dess mättnad och ton. Därför finns det en myr, ljusgrön, grön-gråaktig, grön-turkos toner. I allmänhet betraktas det gröna området som ett bra färgschema, eftersom det är en färg som liknar tonen på den odlade gräsmattan. Det gör det faktiskt möjligt att dölja ramen, vilket ger parkeringen ett mer attraktivt estetiskt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Parametrarna för gräsmattan för parkering kan vara olika . Det beror på bikakans form och vikten den är avsedd för. Till exempel är parametrarna för nätalternativen för en parkeringsplats med en lastklass på upp till 25 ton av en sexkantig bikakeform 700x400x32 mm, de används för parkering och markförstärkning. Analoger med en cellform i form av en fyrkantig romb och som väger upp till 25 ton är 600x600x40 mm, det här är modeller för miljöparkering.

Modifieringar av kvadratceller med en lastvikt på upp till 25 ton, monterade 101 kg, har parametrar 600x400x38 mm. De är bra för att lägga parkeringsplatser i landet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svarta varianter i form av kors med en tillåten vikt på upp till 25 ton per 1 kvm. m har parametrar på 600x400x51 mm . De är utformade för parkeringsplatser och stigar.

Modifieringar med mått 600x400x64 mm , har en kvadratisk form, samt en högsta tillåtna belastning på 40 ton per 1 kvm. m. anses förstärkta. De är utformade för att skapa allmänna parkeringsplatser. De kostar nästan 2 gånger mer än mobilmodeller. Ett annat materialalternativ anses vara förstärkta bikakor med parametrar 600x400x64 mm. De är speciellt utformade för allmän parkering.

Bild
Bild

Till salu hittar du plastmoduler med måtten 530x430x33, 700x400x32 mm . När det gäller betongmotstånd är deras standardmått 600x400x100 mm (storleken är för parkeringsgräsmattor). En sådan modul väger från 25 till 37 kg. Förutom modulära element finns det också monolitiska galler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även om de tillverkas direkt på installationsplatsen.

Styling

Tekniken för att skapa en ramgräsmatta med ett gräsmattor är extremt enkel, och därför kan alla behärska den. För att korrekt lägga grillen med dina egna händer måste du följa det steg-för-steg installationsschemat som presenteras nedan.

  • De köper material baserat på beräkningar av den erforderliga mängden, med hänsyn till en given viktbelastning.
  • Med hjälp av pinnar och en byggsnör markerar de det framtida gräsmattområdet.
  • Marken avlägsnas från hela området på det markerade området, medan tjockleken på det borttagna lagret för att skapa parkeringsplatser vanligtvis är från 25 till 35 cm.
  • Ytan är jämn, tampad, stärker grävningarna för grävområdet.
  • En så kallad sand- och gruskudde placeras på botten av den grävda "gropen", vars tjocklek bör vara minst 25-40 cm (för fotgängare 25, ingång till garage 35, lätt bil 40, last-50 centimeter).
  • Kudden fuktas med vatten, varefter den tampas och ytan jämnas.
  • Väggarna och botten kan förstärkas med ett litet lager betong, ibland är väggarna förstärkta med tegel.
  • Geotekstiler placeras ovanpå kudden, vilket förhindrar tillväxt av ogräs och urlakning av jord från cellramen under påverkan av atmosfärisk nederbörd, liksom när snö smälter.
  • Ett lager sand med en tjocklek av minst 3-5 cm hälls ovanpå geotextilen. Detta lager är utjämning, det gör att alla element kan utjämnas under installationen av gitteret.
  • Betongmoduler läggs ovanpå nivelleringsskiktet. Trimma höjden på de utskjutande elementen med en gummiklubba.
  • Under läggningen av betongmodulerna kontrolleras läggningens riktighet med hjälp av byggnivån.
  • Jorden hälls i cellerna i den lagda ramen och fyller dem ungefär hälften, varefter jorden fuktas för krympning.
  • Vidare hälls jorden och fröna sås med fuktning av jorden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

Det är ingen hemlighet att allt varar längre om du ger vård i rätt tid. Så är det med en gräsmatta som skapats med hjälp av ett gräsmatta. För att den ska fungera så länge som möjligt och kännetecknas av sitt attraktiva utseende, är det nödvändigt att övervaka dess skick. På vintern ska snö avlägsnas från gräsmattan med en speciell spade.

På sommaren måste du klippa gräset. Samtidigt är det viktigt att se till att det inte växer högre än 5 cm. Liksom alla växter behöver gräset tidig matning och frekvent vattning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom, det är nödvändigt att inte glömma att lufta gräsmattan, för vilken du kan använda en höghöjd.

Det är också viktigt att snabbt bli av med skräp som faller på gräsmattan och ta bort ogräs som dyker upp. Om du märker att enskilda delar av gräsmattan började deformeras med tiden måste du byta ut dem. Bland andra nyanser är det värt att notera det oönskade att använda salt eller andra kemikalier. Om det inte är så hemskt för själva nätet, så kommer jorden definitivt att förgifta.

På vintern kan is inte sprickas med metallföremål. Ständiga stötar på gallrets yta gör att det går sönder. För att inte få isproblemet måste snö avfallshanteras i tid. Om du inte har lyckats i tid måste du vänta på att snön och isen ska smälta.

Bild
Bild

Lämna inte bilen på ett ställe under en längre period. Om det av någon anledning faller ett gäng gräs med jord ur cellen måste du genast returnera det och vattna det med vatten. Vattningen bör övervakas konstant, fukta gräsmattan minst 2 gånger i veckan. Då och då är det nödvändigt att fylla upp marken i cellerna och plantera gräset. Att kasta cigarettstumpar på gräsmattan är oacceptabelt.

Bild
Bild

Urvalstips

För att köpa bra saker finns det några användbara tips att tänka på

  • Var uppmärksam på gallrets form och nivån på den högsta tillåtna viktbelastningen (genomsnittet är cirka 25 ton).
  • Ta inte tveksamt billig plast, den är kortlivad, eftersom den består av polyeten med föroreningar.
  • Vissa plaster böjer sig vid överbelastning. Du måste ta dessa alternativ med förstärkta väggar.
  • Det är lättare att montera plastmoduler: de är lätta att såga med en sticksåg. Du måste pilla med betongblock.
  • Det är lättare att skapa former av komplex konfiguration av plast, i kombination med liggande kompositioner.
  • När du köper är det viktigt att vara uppmärksam på väggtjockleken: ju större den är, desto starkare är gallret och dess högre viktbelastning.
  • Om de tar plastmaterial försöker de köpa alternativ med ett "lock-groove" fästsystem, de är de mest pålitliga.

Rekommenderad: