Gör-det-själv Gungstol I Trä (18 Bilder): Hur Man Gör Ritningar Och Väljer Storlek? Framsteg När Det Gäller Att Göra En Gungstol I Trä Hemma

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv Gungstol I Trä (18 Bilder): Hur Man Gör Ritningar Och Väljer Storlek? Framsteg När Det Gäller Att Göra En Gungstol I Trä Hemma

Video: Gör-det-själv Gungstol I Trä (18 Bilder): Hur Man Gör Ritningar Och Väljer Storlek? Framsteg När Det Gäller Att Göra En Gungstol I Trä Hemma
Video: FILMSKOLA - BILDMANUS 2024, April
Gör-det-själv Gungstol I Trä (18 Bilder): Hur Man Gör Ritningar Och Väljer Storlek? Framsteg När Det Gäller Att Göra En Gungstol I Trä Hemma
Gör-det-själv Gungstol I Trä (18 Bilder): Hur Man Gör Ritningar Och Väljer Storlek? Framsteg När Det Gäller Att Göra En Gungstol I Trä Hemma
Anonim

En gungstol är en ganska populär möbel i en modern människas liv. Det är så skönt att koppla av i en bekväm stol på en ledig dag, efter en arbetsvecka. Stolens gungrörelse hjälper dig att känna dig bekväm och lugn.

Bild
Bild

Kostnaden för sådana stolar överstiger dock ofta vår förmåga, så många hantverkare föredrar att göra en gungstol med egna händer. Detta är inte så svårt som det kan tyckas vid första anblicken. Man behöver bara förbereda nödvändigt material och ritningar, och du kommer att bli den lyckliga ägaren till din egen plats för en trevlig tidsfördriv.

Bild
Bild

Vad behöver du?

Det mest praktiska materialet som kan köpas utan onödiga ansträngningar i butiken är trä. Träprodukter har ett vackert klassiskt utseende, de är miljövänliga och passar bra till vilken inredning som helst.

Barrträd intar en speciell plats på grund av deras låga vikt och densitet, vilket kommer att vara bekvämt i tillverkningsprocessen.

Du kan ge produkten individuella egenskaper och vilken form som helst . Så till exempel är lärkprodukter resistenta mot deformation, temperaturfluktuationer och fukt, de är inte rädda för stress och skador, och utan tvekan har de ett estetiskt utseende. Men de mest attraktiva ser fortfarande produkter från elit träslag, till exempel aska eller ek.

Bild
Bild

Efter att ha valt materialet måste du förbereda verktygen. För att bygga en gungstol med egna händer behöver du:

  • kontursåg;
  • plan;
  • Sander;
  • fräs;
  • nivå (företrädesvis laser);
  • flera skruvmejslar;
  • konstruktionspenna;
  • måttband för mätning av materialets längd;
  • klämma.
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner av ritningar

Ritningar för att göra en stol hemma kan antingen komma på dig själv eller så kan du ta färdiga. Du måste först bestämma önskad storlek och utseende på stolen . Om du bestämmer dig för att göra en ritning själv, bör du för nybörjare ta en stol som grund, den har en ganska enkel design, rät vinkel.

Bild
Bild

Välja storlek

Gungstolens mått kan variera beroende på var du vill använda den. Det rekommenderas att göra trädgården lite bredare än standardstorlekar, mer kompakta passar perfekt in i hemmet. En vanlig stol baserad på en vanlig stol har följande dimensioner:

  • höjd - 1020 cm;
  • bredd - 720 cm;
  • produktens längd i tvärsnitt är 1500 cm.
Bild
Bild

Det är nödvändigt att göra en ritning av ett fyrkantigt säte, som mäter cirka 60 cm . Sittets tjocklek kan tas ungefär en och en halv centimeter. För benen behöver du stänger med en höjd av cirka 110 cm, höjden på frambenen är vanligtvis upp till 60 cm. Enligt dina preferenser kan dessa parametrar variera.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Enkel

Framstegen med att göra en enkel stol bör börja med att förbereda delar. Enligt ritningen skär vi ut sätet, benen, ryggen . Produktens element är fästa med spår och lim, vilket gör att de kan passa bättre till varandra.

Bild
Bild

Plywood löpare

För löparna rekommenderas att använda en plywoodskiva med en tjocklek på cirka 1,5 cm. Arbetsstyckena skärs med en sticksåg. Längden på ett enkelt arbetsstycke är 1 m. I produktens ben skärs slitsar ut lika med originalmaterialets bredd . I vårt fall - 1,5 cm, tar vi djupet på spåren cirka 10 cm. Därefter installerar vi de tidigare förberedda löparna i spåren. I det område där löparna passar borrar vi ett hål med en diameter på 2 cm. Urtagningen måste smörjas, en spik är installerad i den.

Bild
Bild

Block löpare

Skär spår i stavar med en tjocklek av 4, 5x4, 5 cm. Benändarna måste justeras för att passa spåren. Löpmaterialet läggs sedan i kokande vatten för att göra det mer flexibelt. Med hjälp av inventering ger de löparna önskad böj. Efter det det är nödvändigt att låta produkten torka och installeras i spåren under limning … För ett bättre resultat rekommenderas att du drar åt produkten i stället för limning med gummiband.

Bild
Bild

Efter att produkten har monterats enligt din ritning kan du slipa ytan och behandla den med lack eller fläckar, vilket ökar stolens livslängd. Det ska man komma ihåg för att förlänga livslängden på träkonstruktioner måste de behandlas med ett skadedjursbekämpningsmedel och en svampdödande vätska … En vattenavvisande behandling är också önskvärd.

Om du planerar att använda stolen som trädgårdsmöbler, ska du inte använda klädseln.

För även under ett fuktbeständigt material kan det uppstå mögel . Det är bättre att göra avtagbara mini-madrasser. För hemmet kan du dock använda skumgummi, vadderingspolyester och klädsel för att ge din stol utseende.

Bild
Bild

Korg

Den gungade gungstolen kännetecknas av komplexiteten i vävning av rygg och sits. Det rekommenderas att använda en vinstock för att fläta ytor, den är gjord av unga pilskott, som har en liten tjocklek. Sådant material tolererar fukt väl, vilket är lämpligt för utomhusbruk som trädgårdsmöbler.

För ramen bör tillräckligt styva konstruktionselement användas, till exempel större stavar.

På ramen är det nödvändigt att fixa vinstocken med det första lagret längs produktens omkrets på ett kort avstånd . Därefter bör det andra lagret fixas i ett rutmönster. Förutom säten och ryggstöd kan produktens ben vara sammanflätade. Det bör förstås att vävning är en ganska komplicerad process som kräver vissa färdigheter, därför är detta för det nybörjare inte det mest lämpliga alternativet.

Bild
Bild

Andra alternativ

Det enklaste alternativet för en gungstol i trädgården är att göra den från en kabelrulle. Den ska demonteras och skär sedan ut spåren för rygg och sits i cirklarna. Lim försiktigt ihop fogarna eller fäst dem med fästelement . På så sätt får du en liten trädgårdstol utan alltför stora svårigheter.

Bild
Bild

Produkter tillverkade av metallstavar är svåra att tillverka; vissa färdigheter i svetsstrukturer krävs här . Det är mer praktiskt att svetsa produkter från stavar till varandra än produkter från rör, eftersom rörens kontaktyta vid svetspunkterna är minimal, vilket kan påverka konstruktionens livslängd. Det finns också vissa svårigheter att böja löparna; detta kommer att kräva ytterligare utrustning.

En sådan produkt kommer att ha en ganska imponerande vikt, så metallfåtöljer tillverkas ganska sällan.

Bild
Bild

Rekommendationer

Det rekommenderas att bygga tvärstänger för att balansera stolen. Så om produkten har en större lutning framåt, monteras remsorna på baksidan. Vid bakåtlutning är motvikten frontmonterad, vilket i sin tur kan användas som fotstöd.

Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att göra en stol med dina egna händer, var uppmärksam på materialvalet, för hemma är det ganska svårt att göra en lämplig metallprodukt. men att bygga en gungstol av trä eller plywood kommer inte att vara svårt även för en nybörjare … Och för att lägga till skönhet i din egen produkt kan du göra mönster, sy avtagbara kappor eller fästa olika dekorativa element.

Rekommenderad: