Turkos Soffa (31 Bilder): Ljus Turkos Soffa Inuti, Gardiner För Modellen I Mörka Turkosa Färger

Innehållsförteckning:

Video: Turkos Soffa (31 Bilder): Ljus Turkos Soffa Inuti, Gardiner För Modellen I Mörka Turkosa Färger

Video: Turkos Soffa (31 Bilder): Ljus Turkos Soffa Inuti, Gardiner För Modellen I Mörka Turkosa Färger
Video: 30 Latest Curtains Designs ideas 2024, April
Turkos Soffa (31 Bilder): Ljus Turkos Soffa Inuti, Gardiner För Modellen I Mörka Turkosa Färger
Turkos Soffa (31 Bilder): Ljus Turkos Soffa Inuti, Gardiner För Modellen I Mörka Turkosa Färger
Anonim

För några decennier sedan var vanlig inredning en del av vilken lägenhet som helst. Ingen kunde ens tänka på mycket ljusa nyanser, alla skaffade sig möbler i bruna, vita och svarta färger. Men idag ersätter ljusa färger de vanliga färgerna, och detta märks särskilt i modern interiör. Turkos soffor är en relativt nyhet och en djärv designlösning som kan dekorera alla rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Turkos svala färskhet är svår att överskatta. Den är baserad på två nyanser - grönt och blått. Båda tonerna passar underbart in i den övergripande atmosfären och kompletterar varandra. Grönt är ett av de bästa alternativen för att inreda ett rum; det slappnar av, lugnar och ger harmoni. Samma funktion utförs av blått, som väcker minnen från en vårhimmel eller ett lugnt hav.

Turkos färg, nära blå, är också känd för sin förmåga att visuellt förstora utrymmet. Det är värt att komma ihåg att oavsett vilken nyans soffan är, kommer den i olika belysning att glittra med nya färger och ändra ton.

En trevlig egenskap hos dessa soffor är möjligheten att placera dem i både ljusa och enfärgade interiörer. Sådana möbler kan vara en accent, en "ljuspunkt" i ett rum, eller det kan harmoniskt komplettera och uppdatera rika färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Färglösningar

Ljus turkos (nästan blå) färg är mycket förtjust i grannskapet av vita och pastellfärger. Därför skulle den perfekta lösningen vara att dekorera din inredning i just sådana nyanser. Sand, beige, persika toner passar också bra. Flera ljusa element kommer att kunna diversifiera den här designen: soffkuddar, målningar i svala färger, golvtomaner eller små fåtöljer.

Bild
Bild

En djup mörk turkos färg kommer att passa bra med alla nyanser av gult, men särskilt med senap . Denna kombination ser vanligtvis elegant ut även i små lägenheter. Mörk turkos ser vacker ut med en delikat blå ton. Du kan välja en ljusblå finish för rummet, eller du kan helt enkelt komplettera den med gardiner av denna nyans. Ett utmärkt val skulle vara att köpa flera tillbehör i mjölkiga pastellfärger.

Denna färg är rik, djup, och samtidigt är soffan i turkosa toner i perfekt harmoni med andra ljusa nyanser. Var inte rädd för att experimentera med rosa, blått, grönt, rött, tegel, lila. Huvudregeln är att inte tvinga färger att konkurrera med varandra, de ska alla fungera som stöd och inte överskugga turkos.

Designers rekommenderar att man föredrar ljusa alternativ inte i dekorationen av rummet, utan i tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Hörnsoffor har blivit det mest populära alternativet idag. Detta val förklaras helt enkelt: hörnmodellen är utmärkt för både stora och små lägenheter. Utrullande transformerande soffor har en annan anmärkningsvärd egenskap - vid behov kan en sådan produkt fungera som en extra kaj . Det är bäst att köpa hörnmodeller med Dolphin -omvandlingsmekanismen. Lätt att fälla ut och använda gav många fläktar, men ramen bör bara vara av mycket högkvalitativt trä.

Välkända euroböcker efterfrågas inte mindre. Det här är några av de mest hållbara sofforna som kommer att hålla i flera år. Eurobokens mekanism är så elementär och enkel att den inte ens kan brytas. Den bästa lösningen är klassiska soffor. Det är värt att föredra engelska eller italienska raka modeller - med mönstrad trim eller tryck.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

" Samurai" -soffan är en av de bästa modellerna med "dragspel" -konstruktion … Strikt, lugn och återhållsam, sådana möbler kommer att vara ett bra komplement till inredningen. Armstödens intressanta design, mekanismens hållbarhet och närvaron av en stor linnelåda gör att du bekvämt kan använda soffan under lång tid. Sortimentet innehåller flera "Samurai" - standard och mini. Kan köpas utöver stolar eller ottomaner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka gardiner att välja till soffan?

Valet av gardiner verkar vara en svår och betungande uppgift för många, men det är inte helt sant. En ljus turkos soffa är ett verkligt utrymme för fantasi, och att välja gardiner kan bli ett spännande äventyr. Det finns flera sätt att hitta rätt utan större ansträngning.

  • En ganska ekonomisk metod är valet av gardiner tydligt i möblernas färg , i detta fall - under en turkos soffa. Var uppmärksam på din inredning också. Om detta är en stil nära palatsstilen, kommer massiva modeller med fransar och tofsar att göra. Moderna trender (inklusive minimalism) kommer att kompletteras perfekt med ljusgardiner utan krusiduller. I en neutral, klassisk atmosfär kan du experimentera med lakoniska mönster, men de bör inte vara omfattande eller i stora mängder.
  • En bra lösning är n godkänna gardiner för att matcha väggarnas färg . Vanligtvis föredrar människor som inte använder tjänster från designers att komplettera en turkos soffa med en inredning i ljusa eller sandiga färger. Gardiner i denna nyans är ett helt säkert alternativ, de ser lätta och diskreta ut. Den enda nackdelen är att de måste ändras med varje inredningsuppdatering.
  • Genom att köpa gardiner i neutral nyans , de kan enkelt förvandlas till ett mästerverk. Försök att beställa turkosa lambrequins, kant eller draperi till dem, och enkla gardiner kommer att glittra med fräscha färger. Lätta modeller med turkosa stänk kommer också att se bra ut - utskrifter, ränder, burar kommer att göra. Det viktigaste är att inte glömma tillbehör, var noga med att köpa ljusa soffkuddar, en turkos golvlampa, dekorativa servetter eller en duk.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra designlösningar

Den ljusa turkosa färgen är den perfekta följeslagaren för interiörer i vita nyanser. Det ser särskilt vackert ut i moderna studiolägenheter. Gråtoner ger atmosfären ytterligare svalka; de kan användas i lampor eller målningar. Gröna fläckar uppdaterar designen - till exempel levande växter eller ett vackert akvarium.

Bild
Bild

Överflödet av turkos färg förstör inte bara, utan också "återupplivar" rummet perfekt. En utsökt hörnsoffa i ljusa färger, matchande fåtöljer och en puff samt turkosa gardiner kommer att göra interiören rik och original. Gula eller gyllene färger kan läggas till i en sådan miljö. Svartvitt zebramönster kommer att komplettera rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan skapa en lyxig modern stil genom att lägga till en lugn vit ton till turkos och gul. En ljus soffa inramad av vita och gula fåtöljer ser romantiskt öm ut. En vägg, gjord i en liknande ton, hjälper till att skugga den. Grönaktiga gardiner, ett spegelbord och en elegant ljuskrona kommer att vara den sista touchen till rummets atmosfär.

Bild
Bild

En snygg turkos soffa kan fungera som både en accent och ett tillägg till inredningen. Om du väljer att välja den här färgen som den enda, diversifiera den med sandiga, beige och bruna toner. Denna neutrala palett hjälper soffan att sticka ut ännu mer. Men när själva soffan fungerar som ett tillägg, välj något som passar. För detta ändamål är lampor, fåtöljer, gardiner, vaser, målningar väl lämpade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Små turkosa soffor är mycket populära bland barn. Alla barn älskar ljusa, mättade färger, så ett sådant förvärv kommer helt klart att vara på plats. Men överdriv inte med flashiga nyanser - gardiner och lite inredning på väggarna eller garderoben kommer att räcka. Det är bättre att dekorera den övergripande interiören i sand eller mjölkiga färger.

Rekommenderad: