Omslag Till En Bönsstol: Välj Ett Inre Och Yttre Skydd För Ramlösa Modeller, Former, Material Och Färger

Innehållsförteckning:

Video: Omslag Till En Bönsstol: Välj Ett Inre Och Yttre Skydd För Ramlösa Modeller, Former, Material Och Färger

Video: Omslag Till En Bönsstol: Välj Ett Inre Och Yttre Skydd För Ramlösa Modeller, Former, Material Och Färger
Video: Unique Creative ideas from Cement and Tennis Ball - How to make Pots - Flower pot Design Ideas 2024, April
Omslag Till En Bönsstol: Välj Ett Inre Och Yttre Skydd För Ramlösa Modeller, Former, Material Och Färger
Omslag Till En Bönsstol: Välj Ett Inre Och Yttre Skydd För Ramlösa Modeller, Former, Material Och Färger
Anonim

En bönsstol är bekväm, mobil och rolig. Det är värt att köpa en sådan stol en gång, och du får möjlighet att oändligt uppdatera interiören. Du behöver bara byta locket till bönsäcken. Vi väljer ett inre och yttre skydd för alla typer, inklusive ramlösa modeller. Låt oss ta reda på vilka former sådana stolar har.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och sorter

Dessa stolar föddes i Italien 1968. I kölvattnet av ungdomars subkulturer, protester mot filistinism och stagnation dök de första fåtöljerna upp i form av säckar. De kallades Bin-Beg, fyllda med boveteskal, bönor, flingor. Mobilt, utan att känna till hippiernas fasta liv, kom detta alternativ av möbler att smaka. Det finns många alternativ för stolarnas former och storlekar för barn och vuxna. När man köper en ramlös modell måste man ta hänsyn till platsen och metoden för dess tillämpning. Vi listar några av formerna och sorterna:

  • cylinder;
  • läsplatta;
  • fyrkant;
  • stubbe;
  • boll;
  • banan;
  • soffa;
  • päron;
  • väska;
  • soffa;
  • kudde.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis, för denna typ av möbler finns det två omslag: externt och internt … Ytterkåpan till bönsäcken är anpassad till interiören. Platsen där påsen kommer att "leva" beaktas. Ett sådant lock rengörs, tvättas, tas bort, byts ut. Syftet med det inre locket är att bevara fyllmedlet. Det inre skalet ändras inte. Vi kan säga att detta är ramen på stolen. För yttre omslag väljs tyget beroende på smakpreferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det eftertraktade och bästsäljande tyget är oxford . Det är billigt, färgstarkt och lätt att rengöra.

Bild
Bild

Förutom Oxford, det finns också corduroy, termohackard, läder, skotskydd, flock … Sådana beläggningar är behagliga vid beröring, hygroskopiska. De kännetecknas av högkvalitativ utskrift, en mängd olika utskrifter och ett komplett utbud av färger. Läderöverdrag nöts med en fuktig torkduk med en mjuk trasa. Ett yttre läderöverdrag är lämpligt för puffväskan.

Mer tryck läggs på sömmarna på denna typ av stol. Därför är det lämpligt att välja ett starkare material. Annars är var och en av ovanstående tyger lämpliga för omslag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och storlekar

När du gör en påse används polystyrenkulor som fyllnadsmaterial. För att förhindra att stolen blir för tung eller för lätt är den rekommenderade kuldensiteten 25 kg per kubikmeter. Ibland, förutom bollarna, finns det syntetiskt ludd . Det är ett allergivänligt material. Huvudsakligen används teak och polyester för innerkåpor. Det finns en polyestertråd på sömmarna.

Bild
Bild

När du väljer en storlek måste du veta att ju större stolen är, desto bekvämare och mysigare är den . Måtten anses vara standard: sitthöjd - 40-50 cm, stolhöjd - 130 cm, diameter - 90 cm. Standardstorleken L kännetecknas av sin lätthet och bekvämlighet, den är lämplig för barn och ungdomar. För vuxna och ungdomar är storleken, som anses universell, lämplig - XL. För individuellt val av storlekar, vägledas av allmänt accepterade standarder.

Till exempel är en stol med en diameter på 90 cm lämplig för en vuxen från 170 cm i höjd. Med tillväxt upp till 150 cm är en lämplig diameter 80 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Att säga kort om färgerna innebär att säga ingenting. Det finns många av dem, därför är det en otacksam uppgift att räkna upp. Här är bara några tips för allmänna riktningar. Till exempel, ljusa, godis-tecknade färger är lämpliga för ett barnrum . Färgpaletten här kan vara ofattbar. Ofta finns det teckningar av dina favorit -tecknade hjältar. I de vuxnas rum, välj lugna nyanser som ger fred och värdighet. Modetrenden är naturliga färger . Ungdomens färger är naturligtvis snygga, aggressiva, ibland till och med sura.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du köper en stol bör du först noggrant undersöka kvaliteten på efterbehandlingssömmarna. Var uppmärksam på längden på blixtlåset på ytterkåpan . Det bör inte vara mindre än 80 cm. Om låsets längd är kortare blir det yttre locket svårt att ta bort. Stolens mått måste överensstämma med standarderna ovan.

Eftersom det ramlösa möbler är stoppade, det finns inga trä- eller metalldelar i det, det är helt säkert … Barn kan inte bara hoppa, utan bokstavligen stå på huvudet på dessa stolar. Det är nästan omöjligt att bli skadad av ett sådant möbelmirakel. Om du följer dessa enkla regler kommer en mjuk bönsstol att vara din pålitliga följeslagare och dekorera alla interiörer.

Rekommenderad: