Bollstolar: Bönsäckstolar I Form Av Fotbollar Och Basket. Typer Av Omslag För En Mjuk Päronstol

Innehållsförteckning:

Video: Bollstolar: Bönsäckstolar I Form Av Fotbollar Och Basket. Typer Av Omslag För En Mjuk Päronstol

Video: Bollstolar: Bönsäckstolar I Form Av Fotbollar Och Basket. Typer Av Omslag För En Mjuk Päronstol
Video: 30 Prenumeranter special video! | Crossbar Challenge med 30 fotbollar VS Althoffcarl! 2024, Mars
Bollstolar: Bönsäckstolar I Form Av Fotbollar Och Basket. Typer Av Omslag För En Mjuk Päronstol
Bollstolar: Bönsäckstolar I Form Av Fotbollar Och Basket. Typer Av Omslag För En Mjuk Päronstol
Anonim

Om rummet är avsett för avkoppling, bör stolen betraktas som en nästan obligatorisk möbel för ett sådant rum. Nu är det redan svårt att svara på frågan om vem och när den första uppfann den bollformade stolen, men faktum är att en sådan formfaktor i en värld som kräver en kombination av originalitet och komfort definitivt kan anses framgångsrik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

10 bilder

Fördelar och nackdelar

För säkerhets skull, låt oss klargöra det bollstolen är en väska eller päron - den har ingen ram, det är en mjuk och sfärisk något som tar formen av kroppen på en person som bestämmer sig för att sitta ovanpå. Trots den stora efterfrågan på en sådan möbel kan man inte annat än erkänna att det finns alternativa lösningar, därför har konsumenten ett val: att köpa en sådan "boll" eller att föredra något närmare klassikerna.

Alla bestämmer själv, men för en objektiv bedömning bör man överväga fördelar och nackdelar med en sådan lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss börja med de egenskaper som gör en bollstol till ett utmärkt val:

  • utan en stel kropp anses sådana möbler med rätta vara kompakta, de kan placeras utan problem i något trångt hörn;
  • designens extrema enkelhet leder till att den framtida ägaren kanske inte köper en sådan stol - du kan sy den själv, särskilt om det redan finns ett mönster;
  • ramen för de klassiska fåtöljerna är antingen för stel, eller tenderar att sjunka med tiden under tyngden av sittande personer, men principen om att fylla "boll" locket med fyllmedel är sådan att du sitter mjukt, men inget tryck observeras;
  • för barn är detta en idealisk träningsplats för spel - det finns inga hårda eller vassa fragment i dess design som kan skadas;
  • frånvaron av en tung ram gör en sådan stol till en lätt möbel som kan flyttas runt i huset utan problem;
  • en felaktigt designad klassisk stol tar inte hänsyn till människokroppens form och kan vara obekväm, vilket aldrig kommer att hända om dina möbler bara är ett lock med fyllning;
  • "Ball" tillåter uppdatering av en av delarna när som helst - locket kan tvättas eller bytas ut mot en nyare, fyllmedlet kan också uppdateras.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av det föregående följer att en sådan möbel är nästan perfekt, och dess användning är fullständigt motiverad. Låt oss vara rättvisa trots allt finns det inga ideala föremål, och även en bollstol har några nackdelar - det finns bara två av dem, men de kan verka betydande.

  • Sådana möbler är en hyllning till modern design. I en strikt klassisk inredning kommer en sådan fåtölj, särskilt om den är färgstark, att se mildt ut, olämplig.
  • Fans av slitstarka möbler väntar på obehagliga nyheter: om en klassisk stol med en stel ram, även vid regelbunden användning, inte behöver bytas ut i 20 eller till och med 30 år, då är det bara den "bollen" som är väldigt uppskattad som kan hålla i över 10 år.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Oavsett om du själv syr en sådan stol eller planerar att köpa, bör du vara uppmärksam på materialet från vilket den är gjord. Rätt materialval påverkar både användarvänligheten och hållbarheten hos själva möbeln. Därför kommer vi att överväga materialens inflytande mer detaljerat.

Bild
Bild

Fall

Den egentliga "väskan" är vanligtvis sydd av tyg, men inte alla passar för dessa ändamål. Tänk på en lista över material som kan vara lämpliga för att sy ett lock.

Velour och flock - mjuka och fleecy tyger, vars beröring är behaglig för stolens "passagerare". Möbler gjorda av dessa material är bra eftersom de inte bleknar i solen och är lätta att rengöra - en sådan stol kan tvättas.

Flock har till och med en fördel jämfört med velour, eftersom den avvisar fukt, vilket innebär att den inte absorberar mycket smuts. Båda materialen är bra när det gäller styrka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Chenille - syntetiskt material, som uppskattas för frånvaron av pellets, som nästan är oundvikliga på ytan av naturliga tyger.

Sådana textilier absorberar inte smuts och är lätta att tvätta, de anses vara mycket hållbara och lämpar sig inte för slitage.

Bild
Bild

Jacquard i allmänhet liknar det chenille, men innehållet i syntet här kan vara mindre. Jacquard -locket är täckt med en hög med små öglor, men deras oavsiktliga beröring leder inte till att duken lossnar.

Pålitlighet och hållbarhet samt enkel rengöring kompletterar beskrivningen av detta material.

Bild
Bild

Fuskmocka eller läder kommer att kosta en ganska slant för den framtida ägaren av stolen, men de väljs fortfarande ofta på grund av hållbarheten hos sådant material.

En stor fördel med dessa lock är bekvämligheten med rengöring, eftersom syntetiskt läder i allmänhet inte absorberar smuts. Mocka har ytterligare ett plus: den är fleecy och väldigt mjuk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gobeläng - nästan det enda naturliga tyget som är tillåtet för att sy bollstolar. Till skillnad från många andra naturmaterial har gobeläng antistatiska egenskaper, därför kombineras det normalt med populära fyllmedel.

Dessutom är den ofta dekorerad med färgat trådbroderi - den färdiga möbeln kan visa sig vara mycket vacker och ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllmedel

Du kan fylla utrymmet inuti omslaget med vad som helst - oftast används polystyrenkulor för detta ändamål, men som ett alternativ kan du hitta syntetiska luddar eller till och med olika tyger, inklusive naturliga - chintz, flanell, bomull, calico, satin. Skillnaden mellan alla namngivna material kommer att vara obetydlig, men när du väljer måste du helt enkelt vara uppmärksam på följande kriterier:

  • fyllmedlet är skyldigt att andas, dess förmåga att passera luft utan hinder är en viktig egenskap hos en bekväm säckstol;
  • om tyg väljs som fyllmedel ska det inte vara varken löst eller för halt;
  • för att fylla en liten”påse” med tygfyllmedel, räcker det med en tygrulle med en bredd på cirka en och en halv meter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Bollstolarnas popularitet beror till stor del på att fotboll är erkänd som den främsta sporten i hela världen, inklusive i vårt land. Av denna anledning styrs de flesta konsumenter av möbler i form av en fotboll. En annan fråga är hur exakt det kommer att se ut. För ett fotbollsfan i allmänhet kommer den klassiska svartvita lösningen att göra . När du väljer färg kan du dessutom bygga vidare på inredningsdetaljerna genom att skriva in möblerna i rummets färgschema.

Om "bollen" köps specifikt för barn och uppfattas till stor del inte som en plats att koppla av, utan som en träningsplats för kullerbyttor , är det vettigt att uppmärksamma ljusa och färgglada modeller. För fans av ett visst lag är det klokt att välja bollstolar i klubbfärger, och om produkten också är dekorerad med samma klubbs emblem är det ingen tvekan om att den nya ägaren kommer att bli nöjd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men stolen är kanske inte en fotbollsmodell - modeller i form av en basketboll är också efterfrågade, vilket är lämpligt om den framtida ägaren älskar just den här sporten mer. I teorin är en boll för vilken sport som helst lämplig för rollen som modell för en stol, så länge den är rund.

När du väljer en design gäller alla samma regler som beskrivs i stycket ovan för att välja den perfekta stolen i form av en fotboll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val av funktioner

Om du inte är redo att själv sy en bollstol, utan föredrar att bara köpa den, måste du förstå vilken produkt som är bra och av hög kvalitet, och vilken inte är värd pengarna som läggs på den. Urvalskriterierna är lika enkla som utformningen av en sådan möbel, men anser dem fortfarande för att undvika de traditionella misstagen vid köp.

  • Ett fodral med hållbarhet i åtanke . Det är hållbarhet, och inte behaglighet vid beröring, som borde vara huvudkriteriet för att välja en bollstol. Om ett köp, även det mest bekväma, inte kan hålla i många år, kommer intrycket från det definitivt inte att vara perfekt.
  • Fyllmedlet måste andas . Det är mycket enkelt att kontrollera detta även i butiken - om allt är i ordning kommer stolen att ta formen av kroppen på den som sitter i den, men när han reser sig kommer möblerna inte att hålla spår. Om produkten "kommer ihåg" konturerna av personen som vilar, talar detta redan om dess ofullkomlighet.
  • Locket ska vara lätt att lossa . Oavsett hur omärkt tyget på omslaget kan vara, kommer du fortfarande att behöva tvätta det regelbundet, eftersom "bollen" varken har en ram eller en allmänt accepterad topp - den kommer med jämna mellanrum att rulla på golvet och bli smutsig. Dragkedjan eller banden på fodralet ska vara strukturellt enkla, men samtidigt pålitliga, inte öppna utan din önskan och inte bryta.
  • Estetik bör inte försummas . Om du skulle vilja ha något utan sken - du skulle ta en banal klassisk stol, kanske till och med smaklös. Det faktum att du uppmärksammade "bollen" betyder att du har vissa preferenser, så böj din linje till slutet. Naturligtvis kommer produkten inte att ha en perfekt rund form, särskilt inte under den sittande personens vikt, men eftersom du väljer "bollen", låt den åtminstone inte vara formlös.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Rekommenderad: