Ottoman Med Ett Fjäderblock Och En Låda För Linne (41 Bilder): En Enda Soffa För Förvaring Av Saker Med Lådor Och Med En Rygg

Innehållsförteckning:

Video: Ottoman Med Ett Fjäderblock Och En Låda För Linne (41 Bilder): En Enda Soffa För Förvaring Av Saker Med Lådor Och Med En Rygg

Video: Ottoman Med Ett Fjäderblock Och En Låda För Linne (41 Bilder): En Enda Soffa För Förvaring Av Saker Med Lådor Och Med En Rygg
Video: falsk larm igen 2015 06 12 brf linnégatan 41 45 2024, April
Ottoman Med Ett Fjäderblock Och En Låda För Linne (41 Bilder): En Enda Soffa För Förvaring Av Saker Med Lådor Och Med En Rygg
Ottoman Med Ett Fjäderblock Och En Låda För Linne (41 Bilder): En Enda Soffa För Förvaring Av Saker Med Lådor Och Med En Rygg
Anonim

När de ordnar rum med ett litet område föredrar de kompakta möbler med en transformationsmekanism. Denna beskrivning motsvarar en ottoman med ett fjäderblock och en låda för linne. Modellen kombinerar komfort och praktik, lämplig för sömn och avkoppling.

Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Ottomanen kombinerar funktionerna i en soffa och en säng. När de är vikta används en möbel för att sitta, läsa böcker, vila dagtid. Den är placerad i vardagsrummet, arbetsrummet, köket och naturligtvis i sovrummet.

När den demonteras förvandlas ottomanen till en säng för en eller två personer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med modellen:

  • Liten storlek . Möbler tar relativt lite plats, placeras i ett begränsat utrymme;
  • Förekomsten av en inbyggd låda . Tack vare denna designfunktion kan du lagra sängkläder, onödiga eller säsongsbetonade föremål i ottomanen. Detta låter dig frigöra skåp för förvaring av andra föremål;
  • Bekväm omvandlingsmekanism . Vem som helst kan breda soffan, även ett barn;
  • Lågt pris . En ottoman kostar mindre än en dubbelsäng, men när den fälls ut är den inte sämre än vad gäller komfort och storlek.
Bild
Bild
Bild
Bild

Möblerna används som en permanent sovplats och används vid plötslig ankomst av släktingar eller vänner. För ottomanen kan du hämta stolar av samma material, gjorda i ett liknande färgschema - i det här fallet får du en uppsättning utformad i samma stil.

Bild
Bild

Nackdelarna med modellen inkluderar designfunktioner: systemet kan börja knarka eller misslyckas. Om du planerar att lägga ut ottomanen varje dag, rekommenderas det att köpa en modell för tillverkning av vilken slitstarka material användes. Baksidan är det faktum att inte alla mekanismer är fixerade i det övre läget.

Olika sorter

Märkena erbjuder ett brett utbud av modeller med olika design och utseende. För par är stora modeller lämpliga, för barn, tvärtom är det att föredra att köpa små möbler.

Bild
Bild

Idag finns det sådana typer av ottomaner:

Ett sovrum . Med utdragbara (med utrullningsbara) förvaringslådor;

Bild
Bild

Dubbel . Motsvarar storleken på en hel säng. En egenskap hos modellen är att den inte kräver ett separat köp av en madrass.

Bild
Bild

Osmansk soffa med ryggstöd . Bekväm modell för dagtid. Du kan luta dig på den mjuka ryggen under måltider, titta på TV, träffa vänner.

Bild
Bild

Tonåringar och barn . Variegated möbler i ljusa färger, dekorerade med teckningar och mönster.

Bild
Bild

Hörnversion . Kompakthet, praktisk är modellens karakteristiska drag. Det saknar ett armstöd och passar i det yttersta hörnet av rummet.

Bild
Bild

I en studiolägenhet kan en ottoman placeras i köket . Dessa möbler kommer först och främst att fungera som en soffa. Det är bättre att föredra neutral design och lugna nyanser. Designfunktionerna hos en sådan ottoman kommer att vara desamma som i andra modeller, själva versionen av dess placering blir original.

Soffan låter dig dela rummet i zoner, fördela ledigt utrymme.

Bild
Bild

Fjäderblock typer

Basen för soffan bestämmer avslappningens komfort. Fjäderblocket, som namnet antyder, består av fjädrar av olika former och storlekar, sammansatta i en förutbestämd konfiguration. Sittets höjd och servicetiden beror på deras antal och plats.

Billigt fyllmedel kan sjunka, det håller inte vikten väl och kommer att böja efter långvarig användning.

Bild
Bild

Typer av baser för den ottomanska:

Bonnel . Klassiskt block utrustat med bikonefjädrar. Delarna hålls samman med hjälp av en högkoliumlegerad helix. Basen är slitstark, billig, välventilerad på grund av fjädrarnas låga densitet.

Bild
Bild

Oberoende block . En av de mest efterfrågade stiftelserna av hög kvalitet. Designen bygger på hundratals eller till och med tusentals små fjädrar som fungerar separat från varandra. Det finns tre typer av sådana block: standard, förstärkta och maximalt förstärkta. De skiljer sig åt i antal inbyggda fjädrar.

Blocken tål bra konstant belastning, kännetecknas av elasticitet, knarrar inte eller prasslar under drift.

Bild
Bild

" Duett ". Maximalt förstärkt ortopediskt block. Det finns dubbelt så många fjädrar inuti; den dubbla delen gör att den tål tung belastning. Dessutom följer denna design kroppens kurvor och är fördelaktig för ryggraden. De särdrag är hög slitstyrka och en livslängd på upp till 15 år.

Modellen köps för patienter med osteokondros.

Bild
Bild

Dimensioner

Produkterna tillverkas i standardstorlekar: det finns enkla, en och en halv och dubbla modeller. När du köper en ottoman, ta hänsyn till hur många som kommer att sova eller sitta på den:

  • Typisk längd produkterna är 2 meter, men det finns undantag.
  • Bredd kaj varierar från 80 till 180 cm.
Bild
Bild

Den ursprungliga lösningen för sovrummet kommer att vara fyrkantiga möbler, men det passar inte i alla rum.

Bild
Bild

En och en halv ottoman är valet för dem som gillar att ligga tillbaka i soffan medan de kopplar av. Dess mått blir 100x200 cm.

Bild
Bild

En ottoman för ett par kommer att bli mer massiv, den har dimensioner på 140 x 190 cm. Och längden på en enda modell är mindre än en meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material

Klädseln på den ottomanska är tillverkad av både naturliga och syntetiska tyger. Lädersoffor är lyxiga, behagliga vid beröring och behåller sina estetiska egenskaper länge. Sådana modeller är dock dyra och lämpar sig inte för familjer med husdjur.

Premiummaterial inkluderar också naturlig velour och mocka.

Bild
Bild

En textil ottoman är ett praktiskt och budgetalternativ som är populärt bland publiken. Du kan mantla soffan med ett tyg i samma färg eller kombinera olika toner och mönster genom att göra kontrasterande armstöd, ryggstöd och säte.

Bild
Bild

Varumärken och modeller

Spring block ottomaner är tillgängliga från tillverkare hela tiden. Tack vare stilen och designvariationen är det möjligt att välja möbler för vilken inredning som helst, för att framgångsrikt kombinera dem med andra föremål.

Bild
Bild

Kända möbelfabriker:

Drömlinje . Möbler av laminerade spånskivor, massiv aska och bok. Modellerna finns i ett brett utbud av färger och storlekar. Delar hämtas från ledande europeiska leverantörer, innovativ teknik introduceras regelbundet i produktionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Julia ". Inhemsk fabrik specialiserad på tillverkning av stoppade möbler. Gynnsamt pris i kombination med hög produktkvalitet är ett särdrag hos varumärket. Han erbjuder modeller med olika typer av transformationsmekanismer: en bok, "click-blot", eurobook och andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rival . Budget soffor utrustade med avtagbara lock. Varumärket riktar sig till barnfamiljer, producerar måttligt starka och hållbara möbler för ett brett konsumentsegment. Om det behövs kan locken enkelt tas bort för tvätt eller byte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ikea . Ett välkänt finskt märke som skapar funktionella möbler i minimalistisk stil. Massiva ottomaner kan enkelt kombineras med andra föremål och passa bra in i en modern inredning.

Modellerna är hållbara, motståndskraftiga mot yttre mekaniska påfrestningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Elegi ". Kvalitetsmöbler till överkomliga priser. Det inhemska varumärket föredrar moderna och nyklassiska stilar: samlingarna inkluderar monokromatiska lakoniska modeller, soffor i Provence-stil, ottomaner med inbyggt sängbord.

Bild
Bild

Recensioner

Köpare noterar den höga kvaliteten och bekvämligheten hos möbler med fjädringsenheter. De kan inte konkurrera med polyuretan, som sjunker för snabbt. När du köper bör du föredra en dyrare bas: den kommer att deformeras mindre.

Det rekommenderas också att vara uppmärksam på golvet mellan fyllmedlet och locket, som möbelns livslängd beror på.

Bild
Bild
  • Köpare hänvisar till de goda modellerna som Bonnel-fjäderblocket med vinter-sommar-effekten . Basen överför värme väl, garanterar kontinuerligt luftutbyte, därför kommer en person under den varma årstiden att känna en behaglig svalka och i kylan kommer han inte att frysa. På ena sidan av blocket är locket av ull, får eller kamel, på den andra används bomull eller bambufiber.
  • En annan modell får positiva recensioner - det oberoende Pocket Spring -blocket . Den består av vridfjädrar i form av ett fat. Varje detalj är inrymd i ett hållbart tygfodral, vilket resulterar i hög strukturell hållfasthet. Bland tillverkarna pekas Sonline ut.
Bild
Bild

Vackra idéer i inredningen

En ottoman med rundade hörn är en mångsidig modell som ger lätthet och komfort till interiören . De universella nyanserna inkluderar sand, vanilj, kastanj, eftersom de är lätta att kombinera med andra föremål och har en lugnande effekt på nervsystemet.

Sådana möbler passar bra in i interiören med vanliga ljusa väggar och gardiner av flytande tyger.

Bild
Bild

Den lantliga modellen kommer att vara en ovanlig lösning för en stadslägenhet . Ottomanen är gjord i trä, soffans detaljer är målade eller lackerade. Möblerna kommer att se harmoniskt ut med träväggpaneler, parkett eller laminatgolv.

Rummets design kompletteras av inredningen i naturmaterial.

Bild
Bild

Fans av lyx kommer att älska ottomanen i Provence -stil . Möbler som imiterar det gamla är dekorerade med snidade ben, mönstrade tyger och gjorda i ljusa nyanser. Den mer vardagliga versionen har ett minimum av detaljer, men den är fortfarande gjord av dyrt trä och utmärker sig genom sin sofistikering.

Rekommenderad: