Soffa Med Fjädringsenhet: Hörnmodeller Med Oberoende Fjädringsenhet, Byt Fjäder I Soffan

Innehållsförteckning:

Video: Soffa Med Fjädringsenhet: Hörnmodeller Med Oberoende Fjädringsenhet, Byt Fjäder I Soffan

Video: Soffa Med Fjädringsenhet: Hörnmodeller Med Oberoende Fjädringsenhet, Byt Fjäder I Soffan
Video: HOWARD Soffa Furniturebox 2024, April
Soffa Med Fjädringsenhet: Hörnmodeller Med Oberoende Fjädringsenhet, Byt Fjäder I Soffan
Soffa Med Fjädringsenhet: Hörnmodeller Med Oberoende Fjädringsenhet, Byt Fjäder I Soffan
Anonim

Moderna stoppade möbler är inte alls vad de brukade vara. Idag är det mycket mer bekvämt och praktiskt. Med hjälp av nya material erbjuder möbelindustrimarknaden många nya produkter som du kan radikalt ändra stildesign med . Trots de nya fyllningarna tappar dock inte fjäderblocksofforna mark och skiljer sig från sina tidigare motsvarigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

De moderna innerspring sofforna sticker ut för sina olika mönster . Dessutom har de olika storlekar och typer av konstruktion. Detta ökar markeringsparametrarna avsevärt och gör att du kan göra ett köp med hänsyn till dina preferenser. Idag är soffor i fokus för rummet, dekorerar alla interiörer, och inte bara vanliga möbler.

Bild
Bild

Fjäderblocket som används i konstruktionerna är pålitligt, eftersom det är tillverkat av högkvalitativt stål . Om fjädrarna tidigare gick sönder under deformation och slet klädseln, är de idag anslutna enligt en annan princip, därför att de med konstant användning inte går sönder utan försvagas.

Bild
Bild

Fördelarna med vårblocksoffor inkluderar:

  • strukturell tillförlitlighet;
  • hållbarhet och praktiska funktioner;
  • bekväm säng;
  • olika styvhetsnivåer;
  • beräkning för olika viktbelastningar;
  • blockelasticitet;
  • ett stort utbud av modeller;
  • modern typ av fyllmedel;
  • mångsidighet av modeller.
Bild
Bild

Dessa soffor tenderar att passa bra i alla typer av utrymmen . Med ett skickligt val kan de inte bara accentuera utan också zonera utrymmet. Om du närmar dig inköp av möbler noggrant kommer det inte att störa rummet och skapa den önskade effekten av frihet.

Bild
Bild

Vårsoffor är inte bara för vuxna . Idag köps de ofta för barn, eftersom sådana modeller kan byta sängen, och vid behov fälls de ihop, vilket sparar det användbara området i rummet.

Bild
Bild

Vissa modeller är tillverkade med en ortopedisk effekt, vilket gör att du kan köpa inte bara pålitliga, men också högkvalitativa möbler som ger hälsosam sömn utan att skada ryggraden och nacken.

Trots att sådana soffor inte ersätter en säng med en ortopedisk madrass, är deras fjädringsenhet utrustad med ett fyllmedel som gör ytan jämn och hård.

Det är bra för rätt hållning under sömn eller vila. Sådana modeller anses vara ett bra förebyggande av ryggradssjukdomar.

Bild
Bild

Det finns tre typer av vårsoffor: rak, hörn och modulär

De förra är standardversionen , som kan placeras mot en vägg eller mitt i ett rum, utan att störa designens harmoni.

Bild
Bild

Hörnsoffor är lika bekväma , och om designen gör det möjligt att ändra hörnet från höger till vänster och vice versa, det vill säga, det finns inga problem vid omarrangemang och ändring av rummets stil.

Bild
Bild

Med modulära alternativ kan du skapa en modell från fjädermoduler - en intressant designteknik som du kan skapa en unik modell med olika funktioner.

Bild
Bild

Olika sorter

Typen av fjäderblock är av stor betydelse vid val av modell . Om du inte uppmärksammar detta när du köper kanske operationen inte är så bekväm som vi skulle vilja. Det är viktigt att överväga vilken typ av fjädrar som är utformade för en eller två personer, hur den skiljer sig och hur länge den kommer att hålla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla typer av vårblocksoffor är indelade i tre typer:

  • orm;
  • bonnel;
  • oberoende typ.

Enkelt uttryckt är det här modeller med ett beroende och oberoende fjäderblock. I ett fall är fjädrarna anslutna till varandra med hjälp av en ram, i det andra är ståldelarna inte anslutna.

Bild
Bild

Orm

Blocket baserat på principen om vårormar liknar analogerna från sovjettiden. Namnet "block" för det är villkorat: det är snarare grunden på vilket fyllmedlet placeras. Varje lång fjäder är ansluten till ramen med hjälp av metallfästen. För att inte kränka nätets integritet är fjädrarna belägna på samma avstånd mellan sig och är anslutna med ett elastiskt material. Fjädrarnas placering är horisontell.

Bild
Bild

Av alla typer av fjäderblock är det det enklaste och minst hållbara . Med tiden pressas det igenom, eftersom skumgummi i de flesta fall används som fyllmedel för det. Inte bara det övre skiktet av fyllmedlet försämras, utan också botten, belastningen som skapas mer.

Bild
Bild

Sådana soffor kostar mindre än andra analoger, så det rekommenderas inte att köpa dem som en säng. Men gästalternativet är ett ganska bra val.

Bonnel

Den klassiska konstruktionstypen är ett nätblock med fjädrar . Det här är fullfjädrade spiralfjädrar av stål. Externt är blockets struktur anordnad enligt följande: varje element är anslutet till ramens övre och nedre kanter, och dessutom har det en anslutning till det närliggande. Det visar sig ett slags metallnät, som är täckt med ett lock av täta textilier.

Bild
Bild

Ett sådant fjäderblock är lämpligt för de flesta, så modeller med det är mycket efterfrågade. Blocket är något hårdare än en orm, men inte tillräckligt fast för att fördela lasten jämnt. Det är analogt med sängar med en resårmadrass och är utformad för medelvikt.

Bild
Bild

Nackdelen med blocket är den ojämna belastningen vid hög vikt. Dessutom, för att ryggradens position ska vara korrekt utan krökning, måste du sitta på en sådan soffa strikt i mitten. Ett sådant fjäderblock är universellt, men sämre än den oberoende typen.

Om köpet är planerat som en dubbel bäddsoffa är det bättre att välja ett alternativ med ett extra lager fyllmedel.

Oberoende fjädrar

Det mest tillförlitliga blockalternativet, dyrare jämfört med sina motsvarigheter . De cylindriska fjädrarna är placerade vertikalt, var och en är förpackad i ett separat lock tillverkat av speciella andningsbara textilier. När blocket är belastat fungerar varje fjäder separat, utan att dra ned angränsande element. Denna funktionsprincip eliminerar deformation av sovsängens yta: den förblir platt och ger rätt anatomiskt stöd för kroppen.

Bild
Bild

Förutom den grundläggande driftsprincipen, bland blocken med en oberoende typ av fjädrar, finns det en typ med dubbla fjädrar. Detta block är det mest hållbara. I den sätts en annan fjäder in i varje fjäder, som bara börjar fungera vid en tung belastning.

Vad är bättre?

Att välja en soffa utifrån vårblockets kvaliteter kan göra köpet svårt. Dessutom kan det hända att den önskade modellen ibland inte är tillgänglig i butiken.

Om du väljer efter popularitet, bör du välja mellan bonnel och en oberoende typ av fjädrar.

Det första köps som det bästa alternativet när det gäller förhållandet mellan pris och kvalitet, det andra är bättre för hälsan.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en soffa med ett fjäderblock är det värt att överväga flera nyanser:

  • ett fjäderblock utan fyllmedel är mer lämpligt för en säng, i en soffa är det mindre praktiskt;
  • blockets styvhet beror inte bara på preferenser, vikt, utan också på personens hälsa och ålder (äldre rekommenderas inte för strukturer med ökad styvhet);
  • våren bör ha många varv: detta kommer att göra ytan mjukare och sova bekvämare;
  • Helst bör blocket inte bara ha fjädrar och ett lager av polyuretanskum: det är bättre om det förutom dem kommer kantning av sidokanterna och ett lager kokos eller filt på toppen och botten.
Bild
Bild

Ett felfritt block som kommer att hålla länge består av flera lager: en metallram med fjädrar, ett mellanlager av tätt polyuretanskum och filt . Kokosfibrer bör väljas för dem som planerar att köpa en soffa med ortopedisk effekt. Om det förutom fjädrarna bara finns ett litet lager av vadderingspolyester, kommer de att börja kännas ganska snabbt i denna version.

Bild
Bild

Hur väljer man typ av transformationsmekanism?

Efter att ha bestämt oss för vårblockets sorter, uppstår frågan om transformationsmekanismen. Bekvämligheten med en soffa, till skillnad från en säng, är möjligheten till transformation. Vid köp beaktas alltid denna faktor. Soffor är utrullningsbara, hopfällbara och flyttbara. Enligt typen av transformationsmekanism är de av flera typer:

  • bok - den klassiska fällningstekniken, som påminner om att öppna en bok (lyfta sitsen tills ryggen vilar);
  • eurobok - ett alternativ till en bok, med skillnaden att sätet inte bara lyfts upp utan också dras något;
  • Delfin - en soffa med en låda där det finns ytterligare ett block av sängen (fälls ut, skjuts framåt i handtaget eller öglan, lyfter upp det till sätesnivån);
  • dragspel - en variant av tre block med vikning enligt principen för ett vikt dragspel (du måste dra i handtaget, och alla block bildar en säng);
  • klicka klack - mekanism med ett klick (sätet lyfts upp tills det klickar och sedan sänks);
  • amerikansk mussla - ett trippelblock, som läggs ut först bakom ryggen, sedan (när ryggen sänks ner) för delen med ben;
  • Fransk hopfällbar säng - en mekanism med fast rygg (före omvandlingen avlägsnas kuddarna, sedan dras sätet ut);
Bild
Bild

Transformationsmekanismen väljs individuellt. Det viktigaste är att det tillåter obehindrad montering och sönderdelning av soffan i de önskade parametrarna i rummet.

Bild
Bild

Det enda som är värt att uppmärksamma är diametern på metalldelarna, den bör inte vara mindre än 1, 2 cm, annars blir det svagt att hålla strukturen.

Hur byter man ut det själv?

Moderna stoppade möbler är utformade på ett sådant sätt att reparation eller byte av enheten är tillåten. Om medel tillåter kan du beställa en ny enhet genom att mäta dess dimensioner. Om det inte finns någon önskan att betala för mycket för reparation eller restaurering av enheten kan du göra reparationen själv.

  • För att förstå omfattningen av reparationen måste du bestämma blockets tillstånd . För att göra detta separeras det från basen, klädselklammerna tas bort (om det inte finns några dragkedjor), då höjs polyuretanskumskiktet och situationen bedöms. Om flera fjädrar har blivit oanvändbara kan de bytas ut. I det här fallet behöver du inte ändra hela blocket - det räcker med att köpa de nödvändiga fjädrarna i en specialbutik.
  • De lossade fjädrarna skruvas av försiktigt med en tång . Det är ingen idé att sträcka ut dem, eftersom detta inte i slutändan kommer att lösa problemet. Det är bättre att omedelbart ersätta med nya element. Efter att ha ändrat detaljerna är de täckta med skumgummi, sedan sätter de på ett lock, sätter blocket på plats. Alla åtgärder utförs med hänsyn till sekvensen invers till analysen av blocket.
  • Om det blir för många reparationer är det bättre att beställa ett färdigt block av önskad storlek . Tekniken för installationen är inte svår: eftersom det kommer att vara i ett nytt fall, måste det bara identifieras på rätt plats.

Recensioner

Vårblocksoffor är mycket efterfrågade bland olika kundgrupper. Detta bevisas av de många recensioner som finns kvar på Internet. Köpare noterar att sådana möbler är mer hållbara i drift jämfört med en fjäderlös enhet, vilket är betydligt sämre än den när det gäller kvalitet och livslängd.

Bild
Bild

De flesta av kommentarerna handlar om blockfiller. Här är åsikterna olika, men de kokar ner till en sak: förutom fjädrar behövs ett tillägg, eftersom det är skiktets princip för blocket som gör det mer motståndskraftigt mot avböjning och förbättrar kvaliteten. Kunderna älskar boxfjädern eftersom den liknar en fjädrande och bekväm madrass.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa åsikter talar om den höga kostnaden för kvalitetssoffor med oberoende fjädrar. Priset på sådana möbler är ganska högt, vilket i en mening sätter en barriär mellan lust och köp. Vårblocket är dock inte ett fall där du kan spara pengar, för hälsan är viktigast . Mycket beror på vad sömn och vila blir. Att köpa en soffa är en investering i din egen hälsa, som måste upprätthållas hela tiden.

Rekommenderad: