Gungstol För Ett Sommarboende: Drag Av Gungstolar I Trädgården För Gatan. Typer Av Country Gungstolar. Vilka Material är De Gjorda Av?

Innehållsförteckning:

Video: Gungstol För Ett Sommarboende: Drag Av Gungstolar I Trädgården För Gatan. Typer Av Country Gungstolar. Vilka Material är De Gjorda Av?

Video: Gungstol För Ett Sommarboende: Drag Av Gungstolar I Trädgården För Gatan. Typer Av Country Gungstolar. Vilka Material är De Gjorda Av?
Video: Eddie i gungstol 2024, Mars
Gungstol För Ett Sommarboende: Drag Av Gungstolar I Trädgården För Gatan. Typer Av Country Gungstolar. Vilka Material är De Gjorda Av?
Gungstol För Ett Sommarboende: Drag Av Gungstolar I Trädgården För Gatan. Typer Av Country Gungstolar. Vilka Material är De Gjorda Av?
Anonim

Trots variationen i mode -anemonen finns det fortfarande en klassisk grund som inte är föremål för ögonblickets nycklar. En gungstol är bara en av dessa grunder. Till exempel går den berömda Yorkshire -stolen med böjda bågar och ben tillbaka till 1630. Flera århundraden har gått sedan dess, men gungstolar är fortfarande efterfrågade och populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i denna typ av möbler

Ett särdrag hos denna typ av möbler är rytmiskt svajande. Sådana stolar används inte bara i hus och lägenheter. Moderna material låter dig koppla av i gungstolar i trädgård och sommarstugor . Tillverkade med ny teknik, sådana möbler är inte rädda för gatan, regn, vind och sol. Gungstolen förknippas med hemmakomfort och värme. Lugnande, monotont svajande ger en avslappnande effekt efter en hektisk dag, hjälper i kampen mot sömnlöshet.

Sådana stolar är vikta och vanliga, vilket tar ett visst utrymme. Beroende på modell och material används sådana stolar i trädgården, på landet, i naturen, hemma . De är lämpliga för människor i alla storlekar och åldrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Tre typer av sådana möbler tillverkas:

  • på löpare;
  • pendel (segelflygplan);
  • vår.

Cantilever -stolen är ett klassiskt alternativ . Utåt är det en stol monterad på en rundad struktur. Tidigare var möbler gjorda av vinstockar, rotting eller trä. Nu, plus att de använder metall, plast, läder.

Löparna antar ett hårt golvbeläggning . På ett mjukt höggolv stannar stolen efter en eller två rörelser. Löpare krossar högen, lämnar bucklor. Ojämnheter i golvet kommer också att påverka resan. Känslan av rörelse över stötar skapas. I andra fall ger löparna en lång, kontinuerlig svängning med en enda avstängning.

Sådana produkter är relativt lätta, de används som trädgårdsmöbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna segelflygplan är modeller med en pendelsvängningsmekanism . Själva enheten ser ut och är gjord annorlunda. Det finns inga löpare i segelflygplanet. Stolen står på benen, sätet är fäst vid basen med lameller och gångjärn. En sådan stol förstör inte golvet, oavsett vilket golv det är på.

Eftersom möbelbenen är orörliga, stör inte högen rörelsen, förblir intakt. Mekanismens rörelse är tyst, stolen reagerar inte på ojämna ytor. I grund och botten har segelflygplan en justerbar ryggstödsvinkel och kan utrustas med ett infällbart fotstöd . Detta ger extra komfort för vilande trötta fötter. Dessutom kan sådana möbler kompletteras med elektroniska kontroller. Med alla fördelar är nackdelen det höga priset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vårmodeller är mer troliga för exotiska älskare. De är gjorda av rotting, har en rund, massiv bas . Det finns ett ben med en kraftfull fjäder inuti basen. Det är i vår som är ansvarig för svängning, som har ett tröghetsslag, som i de klassiska versionerna.

Dessa stolar har ett runt, lutande säte, utrustat med en mjuk madrass. De utmärks av sin hållbarhet, tål en vikt på upp till 150 kg . Fjädern är täckt av basen, så risken för skada minimeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

För tillverkning av gungstolar används trä, vinstockar, rotting, metall, syntetmaterial.

Trä Är ett starkt naturmaterial, vackert och hållbart. Sådana produkter används hemma. De har en imponerande vikt, särskilt när naturligt trä används.

Bild
Bild

Plywood är ett budgetalternativ . Stark, böjer bra, håller länge och är relativt låg i kostnad.

Bild
Bild

Metallprodukter låter dig använda sådana möbler som ett gatualternativ. Vid tillverkning av gungstolar för trädgård och utomhus används konstnärligt smide. Dessa modeller är original, men ganska tunga. Men metall och smide gör att de kan lämnas utanför utan rädsla för skador.

Bild
Bild

Vid korgstolarna ursprungligt exotiskt utseende. De är lätta att bära in och ut, vilket gör det möjligt att använda dem i en sommarträdgårdsdesign. Syntetiska material har en marginal av obegränsad styrka, lätt vikt, de ser ljusa och attraktiva ut.

Bild
Bild

Tillverkare

Det finns många tillverkare av denna typ av möbler, men bland dem finns obestridliga myndigheter. Deras produkter är mest efterfrågade. Dessa företag har bevisat sig med år av kvalitetsmontering.

Fabrik "Möbler Impex " ligger i Moskva, har producerat sådana möbler i många år, har många fans på grund av produkternas kvalitet och design. Fåtöljerna i denna tillverkare är gjorda av massivt trä.

Bild
Bild

Asm Möbelföretag - den största tillverkaren av rockers i västra Sibirien - producerar glidflygplan i gobo -stil. Produkterna är tillverkade av massivt trä.

Bild
Bild

Fabrik "Borovichi-möbler " producerad av vuxna, liksom gungstolar för barn. Produktionen ligger i Nizjnij Novgorod.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att köpet ska ge glädje i många år, bör köpet behandlas försiktigt och eftertänksamt. Det är nödvändigt att kontrollera fogarna på monteringselementen. Armstödens och sitsens höjd och bredd bör justeras. Rekommenderas att köpa komplett med fotstöd . Eftersom en gungstol väljs för ett sommarresidens, måste du vara särskilt uppmärksam på materialet. Om produkten kommer att användas i ett fritidshus, då är ett träd ett bra alternativ. Om du planerar att koppla av i trädgården oftare, bör du titta närmare på den plastiga versionen.

Naturligtvis, och en trämodell kommer att fungera som dekoration och ett bra ställe att vila på … Bara under blött väder bör du ta med den in i huset. Dessutom spelar priset en avgörande roll. Allt beror på hur mycket pengar som planeras att läggas på modellen. Om du lyckas spendera lite tid i landet, bör du inte lägga pengar på ett dyrt alternativ.

Förutsatt att dacha är ett andra hem, kan du närma dig valet noggrant, eftersom en gungstol är ett bra ställe att koppla av.

Rekommenderad: