Hängmattstolar: Hängande Korgsvängstol, Med Fransar (makrame) Och Andra Alternativ För En Lägenhet Och Ett Hus. Hängande Stativ

Innehållsförteckning:

Video: Hängmattstolar: Hängande Korgsvängstol, Med Fransar (makrame) Och Andra Alternativ För En Lägenhet Och Ett Hus. Hängande Stativ

Video: Hängmattstolar: Hängande Korgsvängstol, Med Fransar (makrame) Och Andra Alternativ För En Lägenhet Och Ett Hus. Hängande Stativ
Video: How to Hang a Hammock Chair 2024, April
Hängmattstolar: Hängande Korgsvängstol, Med Fransar (makrame) Och Andra Alternativ För En Lägenhet Och Ett Hus. Hängande Stativ
Hängmattstolar: Hängande Korgsvängstol, Med Fransar (makrame) Och Andra Alternativ För En Lägenhet Och Ett Hus. Hängande Stativ
Anonim

En hängmatta är en välkänd konstruktion som används av många sommarboende och reseälskare. Men idag har denna idé hittat en ny utföringsform. En hängmatta har en liknande struktur, men är mer kompakt. På grund av detta kan du koppla av i en hängande produkt, inte bara på gatan eller verandan, utan också i en stadslägenhet. Dessutom erbjuder moderna designers alternativ som harmoniskt passar in i miljön utan att kränka estetiken. Vi kommer att prata om huvudtyperna av sådana stolar, samt hur man fäster dem i artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En hängmatta är ett rörligt element som är upphängt från taket eller annat stöd. Produkten har en bas av hållbart tyg och en ram som håller formen och ger möjlighet att svänga. Sådana strukturer installeras ofta i lanthus, på verandor, rymliga loggior och balkonger . De kopplar av i trädgården och njuter av frisk luft. Ofta finns produkter i lägenheter.

De är särskilt populära bland barn som använder dem som en gunga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med produkterna är uppenbara

  • Till skillnad från en vanlig gunga har hängmattan inte skarpa hörn, vilket minskar risken för skada när ett barn används av produkten.
  • Den mjuka basen är avtagbar och kan tvättas med jämna mellanrum.
  • Trevlig viftning och flytande känsla ger utmärkt avkoppling. I en sådan fåtölj kan du läsa, lyssna på musik och till och med sova (om storleken tillåter).
  • Valet av produkter är mycket brett. Detta gör det möjligt att hitta ett alternativ för varje smak.
  • Enkelheten i designen gör att du kan göra den själv av skrotmaterial.

När det gäller bristerna finns det inte många av dem

  • Takmonterade modeller kan inte installeras i äldre hem. Otillförlitliga tak kanske helt enkelt inte tål en så stor belastning.
  • Ett undertak eller sträcktak kommer också att vara ett problem om du köper en modell på en kabel. För att utföra installationen måste du ta bort den dekorativa beläggningen. Därför är hängmattor fästa i taket i renoveringsstadiet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men även i dessa fall kan du hitta en väg ut. Du kan köpa en produkt på support . Sådana alternativ kräver inte borrning. Dessutom är de mobila - du kan när som helst flytta strukturen till en annan plats. Den enda varningen är att stödstrukturen inte kan användas som en gunga. Det kommer bara att svänga från sida till sida med en liten amplitud.

Det är värt att notera att vissa hänvisar till hängmatta stolar och andra modeller av hängande stolar - korgar och plasthalvkulor och "droppar" med en styv bas. Detta är dock helt olika produkter med sina egna egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Det finns flera huvudtyper av hängmattstolar, beroende på vilket material som används.

Vävnad

Sådana modeller är mer som en traditionell hängmatta än andra. Ett tätt tygstycke samlas med garn från båda sidor så att du får en bekväm sittställning . I den övre delen fixeras strängarna med ett stöd (vanligtvis trä) och konvergerar sedan i en linje och bildar en suspension. För extra bekvämlighet läggs ofta en stor kudde i tygpåsen.

Ibland gör tillverkarna omedelbart en tygbas i form av ett säte . I det här fallet ser produkten mer ut som en fåtölj. Basen kan enkelt vävas eller ha en mjuk vaddering för extra komfort. Vissa modeller har en båge. I det här fallet visar det sig något som ett mjukt halvklot. Fästning utförs med 4 rep, som sammanförs och hängs på kroken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Korg

Sådana produkter ser ut som ett fast öppet nät. En tät sladd tas för tillverkning. Att sitta på en sådan hängmatta utan foder är vanligtvis inte särskilt bekvämt. Därför används kuddar, filtar, pälskappor för mjukhet. Precis som för tygmodeller kan formen på de flätade produkterna vara rund och fri.

Det finns också ytterligare 2 alternativ

  • Med macrame -tekniken kan du sticka en hel stol med rygg och armstöd. I detta fall är det tillräckligt att placera kudden endast på sätet.
  • Om du använder två bågar av olika storlekar kommer du att kunna skapa en skymt av ett sagotält. För sådana modeller sys ofta speciella runda kuddar efter basens storlek. Sitter du i ett sådant tält kan du känna dig som en riktig orientalisk prinsessa. Som regel är både barn och vuxna kvinnor glada över sådana modeller.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hängmattstolar skiljer sig också åt i vilken typ av fäste. Det finns 3 alternativ:

  • kedja eller rep med en krok för fastsättning i taket;
  • en ring med en skivstång och en fjäder (sådana modeller kan inte bara svänga, utan också "studsa" uppåt);
  • golvstöd som produkten är fäst på.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Presenning

Det är ett mycket hållbart material. Han tål tung belastning, är opretentiös i vården. Det finns bara en nackdel - mer än ett blygsamt utseende. Det finns få färger på materialet (mestadels nyanser av grönt). Canvasprodukter liknar vandringshängmattor, så de är mer lämpliga för friluftsliv (i ett trädgårdsområde, på gården till ett lanthus, i ett lusthus).

Bild
Bild
Bild
Bild

Textil

För tillverkning av hängande stolar används endast oelastiska och mycket hållbara tyger. Ibland används ett dubbelskikt av material för att öka strukturens tillförlitlighet. Utbudet av färger är omfattande här. För barnkammaren kan du välja ett ljust tyg, för vardagsrummet - en lugn ton.

Om produkten kommer att användas utomhus är det bättre att välja mörka färger - de är mer praktiska. I rummet är ljusa färger också lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Macrame

För vävning, ta en mjuk silkesnöre. Färger kan vara vilken som helst. Med denna metod skapar needlewomen riktiga mästerverk. Produkterna skiljer sig åt i form, mönster, kan ha fransar. Ibland används nylon eller syntet för vävning, men sådana produkter är styvare. Dessutom ser stolar av sådana trådar grovare ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerad ram

Som redan nämnts kan ett metallrör i form av en cirkel användas som en ram. Det är flätat med en sladd eller mantlad med tyg . Det visar sig en kombination av två material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

När du väljer en produktdesign, överväg var och av vem den kommer att användas. Alla alternativ (både tyg och korg) är lämpliga för att ge, allt beror på personlig smak. Valet av färger är också obegränsat. Om en hängmatta väljs för hemmet är det värt att ta hänsyn till situationens stil. Flätade modeller av naturliga färger (beige, bruna) passar perfekt in i ekostil . Det kan vara en modell med en rund bas eller en mjuk version. I det andra fallet kan sladdarna fästas på en obehandlad pinne med små knutar.

Om du gillar boho- och etno -stil, kommer modellen med tofsar och brokiga kuddar att passa dig . Både korgverk och modeller av canvasduk kommer att passa bra i en rustik miljö (land, Provence).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I Medelhavets inre kommer både snövit och blå "spindelväv" att se bra ut . Den skandinaviska stilen kännetecknas av vita, gråa, beige toner. I de två senare fallen undviks överflödet av detaljer bäst. Produkten ska vara elegant men lakonisk. Det är svårt att passa in i en hängmatta i modern stil (modern, minimalism, högteknologisk) . Normalt väljs plastmodeller och alternativ från konstmålad rotting för sådana lokaler. Men om du vill kan du inte bara kränka interiörens integritet, men till och med dekorera den med en mjuk hängmatta.

Till exempel kan du ta en korgstruktur på en blygsam designring i vitt, grått, beige eller svart. Dekorera den med en fluffig matta eller snygga kuddar för en omedelbar makeover.

Du kan gå åt andra hållet. Välj en ljus tygmodell och gör den till en flamboyant höjdpunkt i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Monteringsmetoder

Om hängmattan säljs med ett mobilt golvstativ behöver strukturen bara monteras. Stolen fästs vanligtvis på stativet med en karbinhake. Om modellen antar en takupphängning bör allvarliga installationsarbeten utföras. En solid grund måste skapas på betongtaket . Ankarbultar (1 eller 2) används för detta. Sedan placeras en konsol eller bult med en krok. Om plattorna är ihåliga är det nödvändigt att använda ett kemiskt ankare (förstärkt med en speciell pasta). När allt är klart kan du hänga upp stolen.

Var vänlig och uppmärksamma att det fungerar inte att hänga strukturen från en träbalk … Hon tål helt enkelt inte en sådan belastning. Men du kan dekorera platsen för fixering med en sådan balk. Dessutom används lister ofta för att maskera fästelement.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Grovt grått material och rått trä skapar en charmig hängande modell. Alternativet är idealiskt för ett lanthus

Bild
Bild

Austere interiör i gråtoner kan göras lite mer känslig genom att införa en beige touch. Detaljerna i form av kuddar och päls lägger till charm och komfort i korgstolen

Bild
Bild

I en svartvit inredning kan en blå produkt bli en accent. Ett sådant element fångar omedelbart ögat och inbjuder dig att koppla av

Bild
Bild

För en plantskola är ett snövit alternativ ett utmärkt val. I en sådan hängmatta kan du gunga ditt barn under överinseende av föräldrar. När barnet växer upp kommer han själv att svänga av nöje i en korgprodukt

Bild
Bild

Om du väljer ett ovanligt mönster och en kontrasterande svart färg blir stolen en spektakulär möbel

Bild
Bild

En ljus hängmatta i tyg ger dig stunder av avkoppling och lyfter humöret. Omgiven av levande gröna växter kan du tänka dig att vara i naturen och njuta av en lugn gunga

Rekommenderad: