Vändbara Stolar: Fällstol Och Stolbord, Mjuk Stolmadrass Och Andra Modeller För Hem Och Fritid. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Vändbara Stolar: Fällstol Och Stolbord, Mjuk Stolmadrass Och Andra Modeller För Hem Och Fritid. Hur Väljer Man?

Video: Vändbara Stolar: Fällstol Och Stolbord, Mjuk Stolmadrass Och Andra Modeller För Hem Och Fritid. Hur Väljer Man?
Video: Modern och praktisk matbord 2024, April
Vändbara Stolar: Fällstol Och Stolbord, Mjuk Stolmadrass Och Andra Modeller För Hem Och Fritid. Hur Väljer Man?
Vändbara Stolar: Fällstol Och Stolbord, Mjuk Stolmadrass Och Andra Modeller För Hem Och Fritid. Hur Väljer Man?
Anonim

I den moderna världen läggs stor vikt vid det praktiska med alla föremål, även möbler idag måste kunna utföra olika funktioner. Detta gäller särskilt fåtöljer, som idag tillverkas i en mängd transformatormodeller och kan utföra olika funktioner beroende på ägarnas behov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En vanlig klassisk stol förutsätter en stel ram som har en fast form för större tillförlitlighet och hållbarhet. Den har inga mekanismer för att ändra positionen för enskilda delar, men en transformerande stol är utformad för att förändra denna situation. Sådana möbler har gott om möjligheter att justera ryggens, räckenas eller fotstödens position, tack vare vilken produkten kan förändras oigenkännligt och till exempel förvandlas till en slags soffa . Ombyggnad kan också tänkas för andra ändamål - till exempel kan vissa modeller vikas till en mycket kompakt storlek, vilket gör dem enklare att förvara och transportera. Naturligtvis, i strävan efter bekvämlighet, glömmer tillverkarna inte den estetiska sidan av frågan, vilket gör deras produkter visuellt attraktiva.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna design är mycket bekväm i små rum eller en begränsad budget, när en möbel måste kunna utföra olika produkters funktioner. Tack vare användningen av högkvalitativa och mångsidiga material lyckas tillverkarna uppnå en variation och individualitet av modeller som kan passa in i alla interiörer, medan deras livslängd kan vara mycket lång. Mycket uppmärksamhet ägnas åt att underlätta underhållet - i de flesta fall ligger vikning och utfällning inom makten hos även en genomsnittlig tonåring.

Även om transformatorer ofta köps för att spara pengar, är det fortfarande inte värt att välja de billigaste lösningarna, annars kan kvaliteten på de reglerade anslutningarna misslyckas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Konceptet med en transformerande stol är så stort att helt olika möbler kan döljas under samma term. Låt oss försöka kortfattat förstå vad en sådan struktur kan vara.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fåtöljer

Denna mystiska term döljer den fällbara stolen som varje ambitiös person drömmer om - detta är själva tronen som någon chef som respekterar sig själv sitter på. Den vikbara produkten tillåter vila i sittande, liggande eller liggande läge, det är praktiskt taget en hopfällbar säng, men med dyr klädsel och de bästa fyllmedlen . I de dyraste alternativen är mekanismen elektrisk; 3-i-1-stolen fälls ut med en knapptryckning. Det är också möjligt närvaron av inbyggda "bonusar" i form av en minibar, högtalare eller en massager.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stolsängar

I huvudsak påminner sådana möbler mycket om en hopfällbar soffa, som är mer sannolikt att sitta under dagen, och på natten kan dess vikningsmekanism förlänga sätet och förvandla det till en fullvärdig säng. Stolen är gjord enligt samma princip, bara den är mycket smalare: under dagen kan bara en person sitta i den, på natten blir den till en mycket kompakt sovplats, underlägsen till och med en enkelsäng. Sådana möbler är lämpliga endast under förhållanden med stora trånga förhållanden, de kan användas som en extra gästplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ramlös

Detta är en av de mest originella lösningarna i fåtöljernas värld, som har dykt upp bokstavligen under de senaste åren. Faktum är att det är en mjuk och tjock madrass som vid behov kan spridas direkt på golvet för att ta emot många gäster. Med hjälp av speciella fästelement och tack vare ett specifikt snitt fälls denna madrass så att den får en vertikal rygg och förvandlas till en hopfällbar stol . Besväret ligger i frånvaron av ben i nästan alla modeller, och det är lämpligt att vila ryggen åtminstone på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Schäslonger

Denna typ av möbler har förmodligen setts av någon som någonsin har vilat på en utrustad strand - hemma ser schäslonger ut ungefär som på vattendragen. Faktiskt, detta är en variant av en hopfällbar säng, vars huvud kan lyftas, ta upprätt läge och fungera som en rygg.

När du kastar tillbaka den får du en nästan komplett analog av en vanlig mussel i form av ett tyg som sträcker sig över en ram längs omkretsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Övrig

Moderna designers fantasi känner inga gränser och begränsas bara av bristen på konsumenternas efterfrågan, därför kan du på försäljning se möbler som i ett fall fungerar som en fåtölj och nästan allt annat - fåtöljer är ett utmärkt exempel … Modulära lösningar kan innebära en lite mer komplex omvandlingsmekanism fram till demontering av ramen och efterföljande återmontering i en annan form - denna lösning är särskilt viktig om ägaren till möblerna är ett barn som växer snabbt. Följaktligen kan en stol som inte har andra möbelfunktioner, men som kan växa med ägaren, också kallas en transformator.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Den transformerande stolen, på grund av sin mångsidighet, används mycket mer aktivt än dess monofunktionella motsvarigheter, därför är det mycket viktigt att uppmärksamma de material som den är tillverkad av. Material av hög kvalitet kan förlänga livslängden för en sådan produkt till mer än tio år lågkvalitativa råvaror kommer oundvikligen att leda till snabbt slitage på köpet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trådramar

För transformatorer faller huvudbelastningen på ramen - på grund av dess förmåga att transformera kan den inte ens teoretiskt vara integrerad, därför bör den väljas särskilt noggrant. Alternativen är följande:

naturligt trä - utan tvekan det mest pålitliga och hållbara alternativet i flera decennier framöver, samtidigt som det är ekologiskt säkert, men tyvärr det dyraste.

Bild
Bild
Bild
Bild

MDF - flis, pressat under högt tryck, har de flesta egenskaperna hos naturligt trä med en något minskad hållfasthet och hållbarhet, men också med mer lojala priser;

Bild
Bild
Bild
Bild

Spånskiva - samma träspån, men limmade, på grund av vilka det inte kan skryta med vare sig styrka och hållbarhet, eller ens miljösäkerhet, men det är ofta att föredra i strävan efter maximala (och ofta omotiverade) besparingar;

Bild
Bild
Bild
Bild

plast - modernt material, vars främsta fördel är det framgångsrika motståndskraften mot fukt och skadedjurets destruktiva verkan.

Samtidigt finns det en enorm uppgång både i kostnad och materialkvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hjälpämnen

Fyllningen av utrymmet mellan klädseln och ramen bestämmer sitsens mjukhet, liksom hur länge stolen kommer att behålla sin ursprungliga komfortnivå. Tyvärr har konsumenten i de flesta fall inte möjlighet att kontrollera vad stolen är fylld med, så det är bara att förlita sig på etikettens löften - på grund av detta är det ingen mening att överväga specifika alternativ, eftersom du kommer inte att kunna bedöma deras hållbarhet. Det bästa sättet att kontrollera kvaliteten är genom att testa genom att försöka sitta i stolen du gillar i butiken . Praktiken visar att en tillverkare som har lagt pengar på en bra ram och klädsel sannolikt inte kommer att spara på fyllmedel och förstöra hans rykte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klädsel

Inte bara ägarens komfort beror på materialet i klädseln, utan också hur möblerna ser ut efter många års användning, om de kan tvättas och rengöras effektivt. Även här är olika alternativ möjliga, men du måste välja mellan flera kategorier:

vanligt tyg - den billigaste lösningen, vilket kommer att resultera i snabba problem i form av enkel absorption av smuts, svårighet att rengöra och låg motståndskraft mot mekanisk påfrestning;

Bild
Bild
Bild
Bild

förbättrade textilier - speciella tyger med smutsavvisande egenskaper och ökat mekaniskt motstånd, en sådan lösning kommer att kosta betydligt mer, men låter dig behålla det ursprungliga utseendet på möblerna längre;

Bild
Bild
Bild
Bild

konstläder - en billigare analog av äkta läder, skiljer sig från det "originalet" till det bättre i anspråkslös vård och ökat slitstyrka, men sårbart för repor och skärsår;

Bild
Bild
Bild
Bild

Äkta Läder - ett elitmaterial, vars kostnad kommer att skrämma de flesta konsumenter, kännetecknas av högsta motståndskraft mot slitage och estetik om du behöver särskild vård.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

När du väljer en transformerande stol är det viktigt att bygga vidare på designfunktionerna i rummet där den ligger. I klassiska interiörer, till exempel, är en viss grad av nyanser viktig, konturerna på möbler bör övervägande vara jämna och med rät vinkel, utan böjningar och oregelbunden geometri. I en klassisk design borde även en transformerande stol se dyr ut . - om du inte har råd med den dyraste modellen, leta efter ett billigare exemplar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mot, modern inredning fokuserar på någon form av "zest", därför kommer rundade linjer och oregelbunden form att betraktas som endast fördelar … Här kan du experimentera bredare och föredra de ljusaste tonerna.

Försök att gå bort från banala, kända material till förmån för något som kommer att se futuristiskt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Valet av en transformerande stol när det gäller dimensioner beror starkt på vilka ytterligare funktioner som tillhandahålls för en viss modell. Om vi pratar om möbler som förvandlas till en säng, så är minsta storlek på en kaj 160 x 60 cm, men det här utrymmet är bara tillräckligt för ett barn. En vuxen behöver minst 180 x 80 cm, men även då är detta bara minimigränsen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Observera att de flesta stolar med armstöd är listade med armstödens bredd, och de kan avsevärt begränsa sittutrymmet. Genom att köpa en stol med en bredd på 90 cm får du en "användbar" bredd på bara 60-70 cm vid utgången ., vilket i vissa fall kan vara ett problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Bestämmer valet av en specifik modell, uppmärksamma de grundläggande kriterierna, som globalt kan delas in i tre grupper.

  • Stolen ska ge den förväntade komfortnivån. Om du använder den för att sova eller koppla av, ska produkten vara så bekväm som möjligt; modeller för matning av passageraren vid bordet bör vara gjorda av märkeslösa material.
  • Estetiska kvaliteter kan inte förvisas till bakgrunden - möbler ska inte se ut som en främmande kropp i ett hus eller sommarstuga. Fullfjädrad komfort är uteslutet om du visuellt inte gillar platsen där du vilar.
  • Alla material, delar tillverkade av dem och transformationsmekanismen måste övertyga om deras tillförlitlighet och hållbarhet. Det är dock bättre att inte tro på de visuella och taktila intrycken - be säljaren att visa dokumenten som bekräftar kvaliteten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

En schäslongstol handlar egentligen inte om att spara plats, eftersom en sådan möbel sällan är särskilt kompakt, men samtidigt ersätter den ensam två övergripande möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den ramlösa fåtöljen kommer säkert att tilltala människor som älskar en informell atmosfär. I form av en fåtölj är den väldigt söt och mysig, och i själva verket kan den utökas till storleken på en fullfjädrad madrass, vilket gör att hela det nära företaget blir över natten.

Bild
Bild

Fåtöljen är endast hopfällbar ett exempel på estetik, men när den fälls ut kommer den att döljas av sängkläder. Dessutom är sådana möbler inte för skönhet, utan för livet.

Rekommenderad: