Fåtölj: Vi Väljer En Fåtölj I Trä För En Lägenhet Och Ett Hus, Mjuk Och Hopfällbar Plast, Måtten På En Fåtölj

Innehållsförteckning:

Video: Fåtölj: Vi Väljer En Fåtölj I Trä För En Lägenhet Och Ett Hus, Mjuk Och Hopfällbar Plast, Måtten På En Fåtölj

Video: Fåtölj: Vi Väljer En Fåtölj I Trä För En Lägenhet Och Ett Hus, Mjuk Och Hopfällbar Plast, Måtten På En Fåtölj
Video: ETAGE 2,5-sits Soffa Tyg och Fåtölj Furniturebox 2024, April
Fåtölj: Vi Väljer En Fåtölj I Trä För En Lägenhet Och Ett Hus, Mjuk Och Hopfällbar Plast, Måtten På En Fåtölj
Fåtölj: Vi Väljer En Fåtölj I Trä För En Lägenhet Och Ett Hus, Mjuk Och Hopfällbar Plast, Måtten På En Fåtölj
Anonim

En solstol eller en schäslong hemma gör det enkelt att ändra kroppens position medan du kopplar av och sitter bekvämt under alla omständigheter. I likhet med populära sittplatser vid stranden erbjuder den bekvämligheten med sittplatser utomhus eller inomhus. Beroende på förändringen i nackstödets lutningsvinkel kan du få en bekväm stol eller en fullfjädrad solstol där du kan sola. Med en sådan möbel kommer ingen inredning att verka tråkig eller banal.

Bild
Bild

Att välja en schäslongstol i trä för en lägenhet och ett hus, prova en mjuk, hopfällbar eller plastversion av en solstol, det är värt att överväga alla faktorer. Det är inte bara design som spelar roll. Fåtöljens mått, designfunktioner är av stor betydelse för bekväm användning av denna möbel . Dessutom beror det till stor del på det rätta valet om schäslongen kommer att bli en viktig del av inredningen eller förvandlas till ett värdelöst dammigt tillbehör.

Bild
Bild

Egenskaper, fördelar och nackdelar

En fåtölj är en transformerande struktur där nackstödet kan inta en horisontell eller lutande position i olika vinklar. Utåt kan det se ut som en vanlig barnsäng eller strandschäslong i utomhus- eller inredningsdesign. De mångsidiga modellerna är tillverkade av lättstädade, fuktbeständiga material och tål utomhusbruk.

Produkter med mjuka eller tygelement, en träram behöver skydd mot atmosfärisk fukt och andra yttre påverkan.

Bild
Bild

Moderna tillverkare gör solstolar till verkliga konstverk . Detta kan vara en bekväm mjuk soffa eller en speciell vagga för barnet, som håller honom i en halvrätt position. Bland modifieringarna finns det alternativ med markiser, ändring av nackstöd, rygg, fotstöd. Dessutom kan fåtöljen kompletteras med hjul, fällbara sektioner.

Bild
Bild

Kroppen i en sådan schäslong är tillverkad av hårda material . Dessa inkluderar plast, metall (oftast aluminium), trä. Överdelen av fåtöljen är gjord av rotting, träplankor, presenning eller duk. Populär och mjuk klädsel med skumunderlag, omslag gjorda av tyger med en annan sammansättning från naturligt till blandat.

Bild
Bild

De uppenbara fördelarna med hemstolar inkluderar:

  • bärbar design;
  • justerbart läge för nackstöd och ryggstöd;
  • kompakt förvaring;
  • en bekväm kroppsposition som främjar avslappning;
  • överkomlig kostnad;
  • brett utbud av designalternativ;
  • närvaron av barn- och vuxenmodeller;
  • enkelhet och korthet.
Bild
Bild

Det finns också nackdelar. Sängstolen är konstruerad för en viss belastning, den är ganska lätt att bryta . Oftast anses solstolar vara en del av landets miljö. Inuti lägenheten ser de kanske inte tillräckligt presentabla ut, de kräver ett lämpligt följe.

Bild
Bild

Olika sorter

Alla fåtöljer är standardstorlekar för att matcha en klassisk säng. De hänvisar till transformerande lösningar, tillgängliga med fotstöd, i ett 3-i-1 clamshell-format, i andra versioner.

Bild
Bild

Flera alternativ anses vara de mest populära

Med armstöd . De ger ytterligare stöd för armbågarna. I en halvsittande position i en sådan fåtölj är det bekvämt att läsa eller chatta med vänner.

Bild
Bild

Med lutande ryggstöd . Alla modeller av schäslonger ger möjlighet att ändra ryggen. Antalet kan variera från 2 till 6. Om det också finns ett transformerande fotstöd kan vi prata om möjligheten att omvandla solstolen till en fullvärdig stol.

Bild
Bild

Med kuddar och mjuka nackstöd . Det mest bekväma alternativet. Det ser ofta ut som en liten soffa. Det finns alternativ med läder- och tygklädsel.

Bild
Bild

Material (redigera)

Solstolar för hemmabruk och lantlig rekreation kan vara gjorda av olika material.

Gjort av trä . En schäslong i trä är en klassiker som passar bra med olika inredningslösningar. Modeller i olika utföranden kan inkludera mjuka dynor och skär.

Bild
Bild

Tillverkad av plast . Lätta, billiga solstolar är budgetköp. De ses som gatumöjligheter. Den vikbara plastfåtöljen är perfekt för avkoppling vid poolen.

Bild
Bild

Tillverkad av metall . Den mest hållbara, med en aluminium- eller stålram. Ramdelen kompletteras alltid med ett stretchmaterial - tillverkat av duk, presenning och andra material.

Bild
Bild

Konstgjord rotting . Klassiska korglösningar lämpliga för inomhus och utomhus installation. Rottingstolar ser attraktiva ut, är inte rädda för dåligt väder, men har en begränsad livslängd.

Bild
Bild

Kombinerad . De kombinerar 2 eller flera material. Dessa solstolar ser intressanta ut, de är bekvämare.

Bild
Bild

Tillverkare

Bland de företag som tillverkar solstolar finns det många tillverkare som är välkända för ryssarna. Det är värt att uppmärksamma det faktum att de flesta produkterna verkligen motsvarar moderna designtrender och låter dig hitta den optimala lösningen för inredning i olika stilar.

Bild
Bild

Några av de mest betydande, pålitliga varumärkena inkluderar några företag.

Söndagar . Under eget varumärke producerar företaget högklassiga solstolar för inredning av ett rekreationsområde på landet och i huset. Produkterna är tillverkade i Kina, har mjuk textilklädsel och en robust aluminium- eller träram. Solstolarna i detta märke ser moderna och presentabla ut.

Bild
Bild

Hoff . En av de största leverantörerna av moderna solstolar till den ryska marknaden. I kedjebutikerna hittar du klassiska Norman, Lafuma solstolar med ryggstödsjustering i 3 lägen. Vid utformningen av solstolarna används metall- och textilspänningsdelar.

Bild
Bild

Olsa . Ett märke som skapar snygga designerstolar för hem och sommarstugor. Det vitryska företaget exporterar idag framgångsrikt sina möbler utomlands. Bland de populära modellerna finns schäslonger Leonardo och Alberto-2 med en mjuk madrass och andra modeller som gör att du kan anpassa viloplatsen till nästan alla förhållanden.

I sina fåtöljer använder Olsa slitstarkt polymerbelagt stål, tygklädsel och skumgummi som foder och använder justeringsmekanismer för ryggstöd i 6 lägen.

Bild
Bild

Urvalstips

För att välja rätt solstol för ett hus eller en lägenhet måste du vara uppmärksam på ett antal egenskaper.

Design

Solstolens utseende är av stor betydelse. Dess design bör matcha interiörens stil och det övergripande färgschemat i vardagsrummet eller terrassen. Så, modeller med rottingrottingstolar harmoniserar med lantlig stil , ett minimalistiskt utrymme behöver barnsängar i skandinavisk anda, träkonstruktioner med mjuka blommiga omslag kommer att vara den perfekta lösningen för en romantisk Provence. Ultramodern polypropen eller akryl passar bra in i en kitschinredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Komfortnivå

En kvalitetsschäslong för ett hus eller en lägenhet bör ta hänsyn till särdragen hos kroppens anatomiska struktur. När du väljer en fåtölj, bör du vara uppmärksam på dess ortopediska egenskaper, närvaron av ett solskydd, antalet justerbara ryggstödspositioner . Detta är det enda sättet att få en riktigt bekväm plats att vila utan att vända sig mot ryggont och andra källor till obehag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mått och vikt

Sängstolar är mycket uppskattade för sin kompakthet och lätthet. De transformerande möblerna kan enkelt tas bort och tas ut, om det behövs, transporteras till dacha.

Bild
Bild
Bild
Bild

Praktiskt och hållbart

Ramen på en fåtölj för en lägenhet behöver inte vara fuktbeständig, men den måste tåla mekanisk påfrestning och vara lätt att rengöra. Det är bättre att välja gatumodeller bland alternativen med en tvättbar beläggning.

Bild
Bild

Mjukheten i solsängen

Om vi talar om den vanliga gatuversionen för att koppla av vid vattnet, sola, kan du klara dig med ett tufft utförande. För användning i interiören är det bättre att välja en modell som kan bli en extra säng, byta ut soffan.

Bild
Bild

Efter dessa rekommendationer kan du välja en bekväm, liggande mjuk eller hård schäslong , med eller utan madrass, få en bekväm viloplats i ett hus eller en lägenhet.

Rekommenderad: