Gungstol I Trä (42 Bilder): Massivt Trä I Provence Och Antik Stil, Snidat Och I Modern Stil, Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Gungstol I Trä (42 Bilder): Massivt Trä I Provence Och Antik Stil, Snidat Och I Modern Stil, Andra Modeller

Video: Gungstol I Trä (42 Bilder): Massivt Trä I Provence Och Antik Stil, Snidat Och I Modern Stil, Andra Modeller
Video: Jessica Becker är arkitekt och specialinriktad på trä - Träpriset 50 år 2024, April
Gungstol I Trä (42 Bilder): Massivt Trä I Provence Och Antik Stil, Snidat Och I Modern Stil, Andra Modeller
Gungstol I Trä (42 Bilder): Massivt Trä I Provence Och Antik Stil, Snidat Och I Modern Stil, Andra Modeller
Anonim

Endast ett fåtal personer vet vad en gungstol av trä är. Du måste förstå särdragen i stilar och praktiska alternativ. Bara på grundval av dessa och några andra nyanser kan du göra rätt val.

Hur väljer man?

Produktens kanske viktigaste parameter är utformningen av rummet som gungstolen är avsedd för. För öppna rum är korgalternativ lämpliga . Men i vardagsrummet (hallen) kommer de inte att vara användbara. Det är mycket bättre att använda massiva trästrukturer där. Oftast används ek och lönn . När det gäller cederträ och mörkt körsbär, dessa arter ser bra ut i ett ljust rum (eftersom deras skönhet avslöjas mer fullständigt i solen).

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är absolut nödvändigt att bekanta sig med recensionerna för specifika modeller. Ibland är de mycket mer informativa och värdefulla än officiella beskrivningar eller expertråd. Även nästan perfekta modeller kan ha vissa nyanser i drift. Endast andra människors erfarenhet gör att du kan upptäcka alla dessa stunder i förväg och förbereda dig för dem. Naturligtvis behöver du bara köpa en gungstol från officiella leverantörer, i stora butiker.

En bra stol måste svaja "lätt", det vill säga utan onödig ansträngning . Sådan ljushet bör dock inte tillåtas uppnås genom en förlust av styvhet och elasticitet. Det optimala valet är måttligt motståndskraftiga strukturer. När stolen svänger bör den inte avböjas eller välta.

Ett litet knark är i sakernas ordning, men ljudet från enskilda delar eller bara höga ljud är oacceptabelt.

Bild
Bild

Ett alltför starkt pip på något ställe innebär att det måste kontrolleras noggrant. Men ivriga köpare kontrollerar alla anslutningar och metalldelar direkt. De tittar också på att ingenstans finns:

  • rost;
  • droppar;
  • bucklor;
  • repor;
  • pommes frites.

Var noga med att titta på armstödens höjd och bredd. Ryggstödets geometri är också individuellt vald. Alla dessa parametrar ska vara sådana att de som sitter är helt avslappnade. Fängslade händer och nacke låter dig inte vila eller göra olika saker normalt.

Närvaron av ett fotstöd eller en bänk, som är utrustad med individuella modeller, gör användningen av stolen mycket bekvämare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En gungstol ska inte förknippas med något gammaldags, som endast kan tillämpas i klassiska interiörer. En sådan produkt finns i alla hem där trivsel och komfort värderas. Den kan installeras var som helst folk vill. Koppla av i en gungstol:

  • vid ett öppet fönster på sommaren;
  • vid spisen;
  • på verandan öppen för den varma vinden;
  • vid bokhyllor;
  • och precis där du har valt själv.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En mängd olika material kan användas för att göra en gungstol. Därför kommer anpassning till interiören inte att orsaka problem. Vinstocken värderas för sin demokratiska natur, bambu - för exotism, rotting - för yttre skönhet, lönn - för visuell värme. Ek är hård och hård, oavsett vilken art du väljer kan du använda filtar och kuddar. Som ett resultat förenklas skapandet av en underbar fritidshörna. De otvivelaktiga fördelarna med gungstolar är också:

  • styrka;
  • lätthet;
  • lång livslängd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

En gungstol utmärks oftast av sin transformationsmetod. Precis som soffan kan gungstolen också fällas. Denna design gör att du kan förenkla designen och göra den märkbart mindre. Den fällbara gungstolen gör det lätt och behagligt att vila efter mycket fysisk aktivitet . Det är inte svårt att transportera sådana möbler med bil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa gungstolar används på kontor . De är gjorda av massivt trä eller trimmade med läder. Sådana mönster behåller ägarnas höga status. Oftast väljs sådana stolar för stilen i ett visst rum. Gungstolar för barn har också sina egna egenskaper. De är utformade för att både slappna av bebisar och hjälpa dem att utvecklas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De har också sina egna egenskaper. gungstolar för barn … De är utformade för att både slappna av bebisar och hjälpa dem att utvecklas.

Ljusa och rika färger används nödvändigtvis. Dessutom är barnens gungstolar utrustade med leksaker, som ger musikaliskt ackompanjemang.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men den vanligaste typen är klassisk gungstol för vuxna , i det kan du koppla av känslomässigt och slappna av fysiskt och sola i förlängningen till huset, och till och med arbeta (om du inte behöver speciella regi -läckerheter med stil).

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa modeller är till och med utformade för nyfödda barn . Moderna enheter av detta slag är helt säkra redan under de första månaderna av livet. Det finns i alla fall modeller för 3 månader gamla spädbarn. De kan vara elektroniska eller mekaniska.

I en gungstol för nyfödda kan du låta ditt barn sova direkt, så du behöver inte använda dubbla utgifter för en spjälsäng.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Individuella svängmekanismer har en låg svängningsfrekvens och amplitud. På en sådan säng somnar barn bättre. Elektroniska modifieringar är mycket bekväma och låter dig ställa in önskad svängningshastighet med minimal ansträngning . För barn under ett år är sådana gungstolars förmåga att skapa ett särskilt genomtänkt vibrationsläge mycket viktigt. Barn kan använda upphängda elektroniska gungstolar upp till 3 år och mekaniska barn upp till 5-7 år (du måste dock svänga dem själv).

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä typ

Oavsett om du köper en enkel gungstol för hemmet eller en solid produkt för en chef, en design för barn i skolåldern eller för en nyfödd, är materialet mycket viktigt. I de flesta fall tillverkas gungstolar av trä genom vävning . Du kan väva dem för hand, eftersom kostnaden för sådana produkter är imponerande. Vill du spara pengar måste du köpa en gungstol av massivt trä. Vass, pil, rotting (det mest hållbara och utåt eleganta alternativet) används ofta för korgstolar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilistiska lösningar

Gungstolar har länge lärt sig att göra det mest annorlunda i utseende. I klassisk stil och i halvantika rum kommer modeller med armstöd att visa sig perfekt. Vanligtvis har de läderklädsel i ljusa eller mörka färger. I en Provence -miljö ser gräddfåtöljer bra ut, de rekommenderas också för användning i art deco -stil . För att framhäva jugendstilen behöver du ljusa och iögonfallande former och uttrycksfulla färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas för countryandan att medvetet "åldra" trädet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den snidade fåtöljen är perfekt för:

  • barock;
  • klassicism;
  • renässansstil;
  • chippendale;
  • modern.
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Så här ser en bekväm gungstol ut med tygöverlägg. Den graciösa designen av en ädel färg ser bra ut mot bakgrunden av en tråkig matta. Bakgrunden till den uttrycksfulla väggen sammanflätar också harmoniskt med sådana möbler. Användningen av andra tillbehör (catchy målningar, gardiner) är ganska lämpligt.

Bild
Bild

Och så här kan en gungstol i trä, tagen ut på gatan, se ut. Det ses tydligt att det blir kompositionens semantiska centrum. Trädet är något ljusare än i föregående fall. Den gröna gräsbevuxna bakgrunden är mycket väl mottagen. Sådana möbler går inte förlorade på grund av den grå steniga basen.

Bild
Bild

Samtida designer gungstolar kan vara lika bra. Bilden visar ett så pass lämpligt exempel. Den ovanliga formen i sig ger chic. Det är särskilt starkt när man jämför stolen med andra föremål som är gjorda i den vanligaste formen. Färgernas dunkel är också fördelaktig och möjliggör visuell harmoni i rummet.

Rekommenderad: