Upphängda Stolar Med Takfäste: Hur Man Fäster Olika Modeller? Typer Av Fästelement, Typer Av Stolar Och Tips För Val Av Lägenhet

Innehållsförteckning:

Video: Upphängda Stolar Med Takfäste: Hur Man Fäster Olika Modeller? Typer Av Fästelement, Typer Av Stolar Och Tips För Val Av Lägenhet

Video: Upphängda Stolar Med Takfäste: Hur Man Fäster Olika Modeller? Typer Av Fästelement, Typer Av Stolar Och Tips För Val Av Lägenhet
Video: DIY - Ancho Hook Fitting to Ceiling 2024, Maj
Upphängda Stolar Med Takfäste: Hur Man Fäster Olika Modeller? Typer Av Fästelement, Typer Av Stolar Och Tips För Val Av Lägenhet
Upphängda Stolar Med Takfäste: Hur Man Fäster Olika Modeller? Typer Av Fästelement, Typer Av Stolar Och Tips För Val Av Lägenhet
Anonim

Vissa möbler kan levandegöra varje interiör. Dessa produkter inkluderar en hängande stol. Det lockar uppmärksamhet med sin originalitet och erövrar med sin bekvämlighet. Till skillnad från vanliga fåtöljer svänger sådana modeller i luften och ger magiska stunder av vila och avkoppling. Produkterna är vanligtvis fästa i taket. Artikeln kommer att berätta om i vilka hus sådana strukturer kan installeras och hur man väljer lämpligt alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper, fördelar och nackdelar

Hängstolen är ett intressant inslag. Det är en behållare (vanligtvis sfärisk) utan ben . Fästning i taket. Designkonceptet liknar en gunga med ökad komfort och anpassning till hemmakomfort.

Denna artikel uppträdde i mitten av 1900 -talet . Till en början användes den endast för inredning i finska och danska hus. Men mycket snabbt blev innovationen populär över hela världen.

Bild
Bild

Denna efterfrågan beror på ett antal obestridliga fördelar

  • Produktens strömlinjeformade form skapar en känsla av komfort och säkerhet. Och det låter dig också tillfälligt isolera dig från yttre stimuli.
  • Den uppmätta gungningen främjar avslappning. För många blir det hängande elementet i interiören en favorit viloplats. I en sådan fåtölj kan du njuta av att läsa, titta på intressanta filmer, eller så kan du bara tagga. Om produktens storlek tillåter kan den till och med användas som en säng.
  • Medan svajande slappnar av vuxna får det barn att skratta. Detta element kan helt ersätta hemmets gunga.
  • En mängd olika alternativ, olika material, nyanser, design gör att du kan välja ett alternativ som harmoniskt passar in i vilken inredning som helst.

Dessutom kommer stolen att vara en spektakulär höjdpunkt i alla miljöer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns dock några inte alltför trevliga nyanser

  • I hus med opålitliga tak kan sådana strukturer inte hängas. Detta gäller särskilt gamla byggnader. Skapa inte en farlig situation. Det är bäst att välja skivstångsmodellen, vilket är ett bra alternativ.
  • Installation innebär ett antal arbeten. Dessutom är det bättre att göra allt detta även i reparationsstadiet. I en fullt möblerad lägenhet blir takborrning ett problem. Dessutom måste fästpunkten maskeras för att bevara rummets estetik.
  • Om du har en upphängd eller upphängd takkonstruktion kommer du inte att kunna fixa stolen. I det här fallet är det också värt att välja en modell med en skivstång.
  • Den takmonterade produkten är inte mobil. Därför är det viktigt att noga överväga valet av elementets plats innan installationen. Kom ihåg att föremålet inte ska störa fri rörlighet i rummet, liksom hindra viktiga områden (en plats för barnspel, TV, etc.).
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Det finns flera huvudtyper av stolar som kan fästas i taket.

Korg

Det finns två typer av sådana stolar - gjorda av naturliga och konstgjorda material. De första är miljövänliga, vilket gör att de lockar köpare. Vinrankor och rotting används i produktionen. Säker, sådana modeller passar inte riktigt in i en teknisk modern stil, men i interiörer med miljöorientering ser de bra ut.

Konstgjorda alternativ finns i en mängd olika färger för att få dem att se mer moderna ut. Vita, svarta, orange och andra modeller kompletteras med mjuka kuddar för ökad komfort. En sådan produkt kan också installeras i en minimalistisk lägenhet. Genombrutna mönster ser väldigt mjuka ut, så tjejer gillar dem särskilt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

En transparent halvklot som hänger i luften kan kallas en klassisk version. Detta är en av de första modellerna. På grund av sin mångsidighet och lakoniska design förlorar konstruktionen inte sin popularitet idag. Den mjuka fyllningen kan ha valfri färg, vilket gör att stolen kommer att se helt annorlunda ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hängmatta

Detta är en tygprodukt som liknar en vanlig hängmatta, bara av mindre storlek. Sådana modeller kännetecknas av sin låga kostnad. Dessutom är det väldigt bekvämt. Vanligtvis väljs dessa produkter för barnrum och hus på landet.

Det fungerar inte att passa in modellen i en strikt interiör

Bild
Bild
Bild
Bild

Väska

Detta alternativ är också tillverkat av slitstarka textilier. Men här är produkten formad som en droppe. Sådana modeller köps vanligtvis också för barn, eftersom det är svårt att hitta en bättre plats för spel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kokong

Detta alternativ finns inte ofta på marknaden. Dessa modeller är minst lika traditionella fåtöljer. Snarare är de tårformade strukturer som liknar något främmande. Här är den sittande stängd från nästan alla sidor. En atmosfär av fullständig integritet skapas. Sådana mönster glädjer också barn . Detta gäller särskilt för alternativ med en låsbar ingång, som låter dig skapa ett minihus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det finns ett antal aspekter att tänka på när du väljer en hängstol.

Stil

Det är svårt att passa in en upphängd struktur i en strikt klassiker. Som en sista utväg, försök hitta en modell som ser ut som en elegant fåtölj. Eco-style, country, Provence kommer framgångsrikt att komplettera en produkt gjord av rotting, vinstockar eller trä . Om det finns ett etniskt tema i inredningen kan du välja mellan ljusa väskor, hängmattor, korgar och droppar.

I stil med minimalism och högteknologi används transparenta och flätade plastmodeller . Trä, metall, plast och tyg kan harmoniskt passa in i ett loft. Det viktigaste är att välja oförskämda modeller utan mycket finess. Men moderniteten ger utrymme för fantasi. Både återhållsamma eleganta modeller och ljusa chockerande alternativ är lämpliga här. Allt beror på din smak och omgivningens särdrag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pålitlighet och lastkapacitet

Konstruktionens hållfasthetsegenskaper är också viktiga. Även om stolen inte hängs högt, utgör risken för ett plötsligt brott på redskapet ett hot mot hälsan hos de boende i huset. Var noga med att kontrollera modellens kapacitet. Till exempel kan naturligt flätverk normalt hålla högst 120 kg, förutsatt att en metallram används. Om ett rep används reduceras siffran till 100 kg . Ej konstruerad för tunga och tygmodeller (upp till 100 kg). Bubbelstolar anses vara något mer hållbara.

Om familjen har två barn, eller de vuxna själva planerar att koppla av på en stol respektive, och du måste köpa en tvåsitsig modell som är avsedd för en genomsnittlig vikt av två personer. Det är också viktigt att ta hänsyn till den dynamiska belastningen.

Om stolen ska användas som en gunga blir tillförlitlighetsindikatorerna särskilt viktiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Idag producerar många företag liknande varor. Till exempel bland ryska företag kan man peka ut CloudyCastle , som producerar en mängd olika modeller från konstrotting. Söta tygkokonger för barn gör märke "Pokachayka "som har patent på sina produkter. Plastbubbla det är bättre att köpa från företagets officiella representanter. På så sätt kan du vara säker på att du får en kvalitetsprodukt.

Många rotting- och vinstockmodeller finns på sommarstugemöbleravdelningarna. Produkter av indonesiskt och malaysiskt ursprung är erkända som de bästa när det gäller förhållandet mellan pris och kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationstips

Redan innan du köper möbler och börjar arbeta bör du utvärdera möjligheten till installation. För detta är det bättre att bjuda in en arkitekt. En specialist från BTI kan också hjälpa till med att bedöma tillförlitligheten hos taktak.

Sedan du måste välja en plats … Observera att det inte får finnas andra hängande föremål i närheten. Även en ljuskrona som har tagits bort anses i detta fall - varje borrning minskar materialets hållfasthet.

Då skapas en bas i taket. Det är lämpligt att använda mer än en ankarbult. Ett fäste med upphängning är monterat på dem. Det är acceptabelt att använda en ram eller platta av metall (minsta tjocklek - 5 mm, längd - 30 cm). Plattan sitter fast i hörnen. En bult med en krok är placerad i mitten.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att öka ankarets hållfasthet pumpas en speciell pasta in i hålet. Efter att allt arbete är klart dekoreras fästpunkten. För att göra detta kan du använda en spänningsstruktur, färg, gips, falsk balk, gjutning.

När allt är klart är det enkelt att hänga stolen . En ring hakas på kroken, på vilken det finns en hållare (kedja eller starkt rep). Produkten fästs på den med en karbinhake.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Och slutligen flera intressanta alternativ för att använda en hängande stol i interiören.

I ett hus på landet kommer en hängande stol till nytta. Nyanser av blå-blå serie kombineras perfekt med naturligt trä

Bild
Bild

En ovanlig vävteknik i kombination med en kudde med etniska prydnader gör den genombrutna designen unik

Resultatet är en harmonisk inredning med en speciell karaktär.

Bild
Bild

Den populära snövit "spindelnät" med rosa mjukt foder är perfekt för ett romantiskt flickrum. Stolen ser mild men modern ut

Bild
Bild

Skandinavisk stil innebär enkelhet och naturmaterial. Här ser en lakonisk korgmodell ganska lämplig ut. Kompositionen kompletteras med en vit fluffig cape

Rekommenderad: