Ammophos: Gödningsmedel, Sammansättning Och Beskrivning, Släppningsform

Innehållsförteckning:

Video: Ammophos: Gödningsmedel, Sammansättning Och Beskrivning, Släppningsform

Video: Ammophos: Gödningsmedel, Sammansättning Och Beskrivning, Släppningsform
Video: Nässelvatten/ ogräsvatten -naturlig gödning 2024, Maj
Ammophos: Gödningsmedel, Sammansättning Och Beskrivning, Släppningsform
Ammophos: Gödningsmedel, Sammansättning Och Beskrivning, Släppningsform
Anonim

Alla trädgårdsmästare vet hur viktigt det är att lägga till nödvändiga komponenter i jorden. Ammophos Är ett komplext gödningsmedel som innehåller kväve och fosfor. Dessa vattenlösliga komponenter är mycket viktiga för växternas liv. Användning av gödningsmedel under växtsäsongen kan förbättra växternas tillväxt. Detta är ett av de bästa verktygen som trädgårdsmästare och trädgårdsmästare använder.

Bild
Bild

Beskrivning och sammansättning

Ammophos kallas fosforinnehållande läkemedel . Under växtsäsongen kräver växter regelbunden utfodring.

Detta superfosfatgödselmedel används när det saknas nödvändiga komponenter i jorden, inklusive fosfor.

När agenten introduceras förbättras anläggningens utveckling . Superfosfat används för grönsaks- och fruktgrödor. Det rekommenderas att använda det som hjälpmedel för sådd av grödor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ammophos Är ett koncentrerat kväve-fosforgödselmedel, som innehåller mer än 50% fosfor och mer än 10% kväve. Den angivna andelen i form av 52% till 12% kan betraktas som referensstandard för sammansättningen av mineralgödselmedel. Verktyget är tre gånger mer effektivt än en enkomponents toppdressing.

Det rekommenderas att använda det i torra områden, för med brist på fosfor kommer växter att börja utvecklas sämre.

Den innehåller inte kalium, så gödningsmedlet är mer lämpligt för bearbetning av jordar som är rika på kalium . Om det saknas kalium måste det kombineras med ammophos eller tillsättas ytterligare. Verktyget är mer lämpligt för applicering på leriga och sandiga jordar, som särskilt behöver extra matning på grund av markens egenskaper. Mineraldressing produceras i formen granulat … Fosfor finns här i en vattenlöslig, välabsorberad form.

Med den gradvisa upplösningen av granulerna får plantorna näring under en lång period. Ammophos anses vara det bästa verktyget för att arbeta i växthus och växthus. Toppdressing är hygroskopisk, väl förvarad, producerar inte damm när den förs in i jorden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ammophos används:

  • för att stärka rotsystemet;
  • att öka resistensen hos olika grödor mot ogynnsamma väderfaktorer, mot sjukdomar;
  • att öka avkastningen;
  • användningen av mineral dressing påverkar förbättringen av fruktens smaklighet;
  • befruktning påverkar den redan skördade grödans hållbarhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Införandet av ammophos påverkar jordens sammansättning, vilket ökar effektiviteten hos olika ytterligare förband. Fördelen en sådan utfodring är möjligheten till snabb applicering vid akut brist på fosfor.

Fördelarna med superfosfat inkluderar:

  • möjligheten att introducera den i olika typer av jordar;
  • mångsidigheten hos läkemedlet;
  • möjligheten att använda den när som helst, oavsett årstid;
  • produkten hjälper till att minska mängden nitrater.

Dessutom är gödningsmedlet luktfritt, producerar inte damm under drift och är inte giftigt. Nackdel läkemedlet har ett lågt innehåll av kväve och andra element i det, så det måste kombineras med annat gödningsmedel.

Bild
Bild

Utgivningsformulär

Ammophos har producerats i mer än ett dussin år. GOST 18918-85 . Trots att det finns andra liknande preparat (inklusive utländska) är detta gödningsmedel mycket populärt och har den nödvändiga effekten på kulturen. Frisättningen produceras i form av granulat av kvalitet "A" och i form av pulver av kvalitet "B", medan förhållandet mellan komponenterna i dem kommer att vara liknande.

  1. Kornig "A" används lokalt före sådd. Det produceras i form av granulat med en storlek på upp till 3,5 mm. Dessa granuler har en tät struktur, vilket är bekvämt när du arbetar med dem. När granulatet hälls bildas inte damm, vilket kan vara osäkert för människor.
  2. Pulverpreparat av märket "B" används som huvudmedel för matning av fleråriga gräs och gräsmattor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sälj ammophos i välförpackade förseglade polyetenpåsar eller behållare … Stora jordbruksföretag har möjlighet att köpa det i bulk. Tack vare en speciellt utvecklad formel kan läkemedlet inte ackumulera fukt från luften, vilket gör det möjligt att öka hållbarheten.

Bild
Bild

Applikationsfunktioner

När man applicerar ett sådant mineralgödselmedel på jorden tillgången på unga groddar med näringsämnen, fosfor och kväve förbättras. Detta kan uppnås med en tillräcklig koncentration av granulat vid roten och nära fröna. Med gradvis upplösning av granulerna i markfuktigheten får plantorna full och regelbunden näring under lång tid, till exempel under växtsäsongen.

Ammophos, liksom andra gödningsmedel, har vissa funktioner i applikationen … Det väljs som ett medel för huvudmatningen och sedan ytterligare utfodring. Ofta tillsätts ammoniumnitrat eller ett annat kväveinnehållande medel för att öka utbytet i lika stora proportioner, vilket kommer att öka skördeavkastningen upp till 30%.

I april och september utförs vanligtvis den huvudsakliga befruktningen . Sommaren är dags för toppdressing. För detta läggs granulerna i jorden till ett djup av 6 cm. För tidig vår används ofta en speciellt förberedd lösning. För att förbereda det måste du hälla granulaten i en stor behållare och fylla dem med vatten i förhållandet 1 till 3. Efter att lösningen fått stå i flera dagar för att sedimentera, används den sedan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje kultur kräver speciella doser, liksom en speciell bearbetningsmetod, så du bör följa instruktionerna på läkemedlets förpackning, annars kan produkten inte ge önskat resultat.

Fosfater kan tas på olika sätt av växter . Så för lök kan du använda vilken metod som helst, medan när du gräver den måste du minska koncentrationen till 10-20 g / m2. För morötter är det bättre att använda ett foder, där 7-10 gram av produkten tas för 1 p / m.

Potatis, rödbetor och druvor är särskilt i behov av detta botemedel

  • Potatis … För att öka avkastningen och öka stärkelseinnehållet när du planterar potatis läggs 2 gram gödselmedel till hålet.
  • Beta … När man planterar rödbetor appliceras läkemedlet med 5 g per 1 löpmeter. Superfosfat används för att öka uppbyggnaden av socker i betor.
  • Druva … För att öka koncentrationen av användbara element i druvor och för att förhindra ackumulering av nitrater i bär på våren behandlas jorden med en lösning beredd i förhållandet 400 g av produkten till 10 liter vatten. Efter 2 veckor utförs bladmatning, där 150 g av produkten tas för 10 liter vatten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom används ammophos för grönsaks- och fruktgrödor, prydnadsbuskar och gräs, samt för att förbättra jordens skick när det saknas fosfor

  1. För fruktgrödor med otillräckligt mättad jord används 20 g av produkten per 1 kvadratmeter. För fattiga och utarmade jordar används 30 g och 10 g av preparatet används för utfodring.
  2. Bärgrödor och buskar kräver särskild omsorg. Gödsel appliceras flera gånger under hela säsongen. Sedan början av våren appliceras ammophos under varje buske med en hastighet av 15-30 g / m2. Dessutom appliceras medlet också på gångarna med en hastighet av upp till 5 g / m2.
  3. För gräsmattor och blommor, ta 20 g av läkemedlet per kvadratmeter med huvudapplikationen. Under utfodring används 5 g / m2.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För paprika det rekommenderas att lägga till läkemedlet vid grävning.

För att ge näring åt en redan bildad buske är det lämpligt att använda en vattenlösning.

För matlagning lösning du måste lösa upp 10 msk. matskedar granulat i en hink med varmt vatten. Det är bättre att applicera sådant gödselmedel under äggstocken och blomningen. Enligt erfarna trädgårdsmästare, för tomat och peppar bara ammophos är inte tillräckligt, därför är det bättre att kombinera det med annat gödningsmedel, organiskt material.

För rotbefruktning, ta:

  • ammophos - 50 g;
  • mullein - hink;
  • borsyra - 0,5 g;
  • 0,3 g mangansulfat.

Alla komponenter ska blandas noggrant. Ammophos späds separat med varmt vatten.

Bild
Bild

Med fosforbrist , särskilt under växtsäsongen, hämmas växttillväxten. Detta har en särskilt negativ effekt under växternas äggstock och under deras blomning. Tidigt applicerat gödningsmedel, som används vid grävning av jorden på våren eller hösten, kan rätta till situationen.

När du använder ammophos bör du följa säkerhetsåtgärder

  1. Innan du använder gödningsmedlet ska handskar sättas på och kroppen skyddas med slutna kläder för att förhindra att ämnet kommer på huden.
  2. När du applicerar läkemedlet är det bättre att bära andningsskydd.
  3. Efter att ha arbetat med produkten, tvätta händerna väl med rinnande vatten och tvål. Om läkemedlet kommer i ögonen ska du genast skölja dem med tvålvatten.
  4. Om ett pulver eller en lösning sväljs, drick mycket vatten och framkalla kräkning. Du bör se en läkare om det behövs.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Behandling med en produkt rekommenderas inte i hård vind.

Lagra gödningsmedel i en förseglad, tätt sluten behållare utom räckhåll för barn och djur. Den förpackade produkten ska förvaras på torra platser vid temperaturer från 0 till 30 grader i 9-24 månader.

Rekommenderad: