DeWalt: Extrema Borrar För Metall Och Trä, Forstner Borr, Andra Modeller, Val Av Set

Innehållsförteckning:

Video: DeWalt: Extrema Borrar För Metall Och Trä, Forstner Borr, Andra Modeller, Val Av Set

Video: DeWalt: Extrema Borrar För Metall Och Trä, Forstner Borr, Andra Modeller, Val Av Set
Video: DeWALT DT 8164 - DewALT BI-metall-Lochsäge - EXTREME 2X Lochsäge 64mm 2024, Maj
DeWalt: Extrema Borrar För Metall Och Trä, Forstner Borr, Andra Modeller, Val Av Set
DeWalt: Extrema Borrar För Metall Och Trä, Forstner Borr, Andra Modeller, Val Av Set
Anonim

En borr är ett vanligt skärverktyg som finns i varje hem. Dess syfte är att borra nya hål eller öka storleken på befintliga. Det är oersättligt vid reparationer.

Det finns ett stort antal typer av borrar på marknaden nu, och det är därför det är mycket viktigt att känna till syftet och grundparametrarna . För att inte slösa bort dina pengar förgäves och för att inte bli av med verktyg av låg kvalitet under arbetet måste du först köpa pålitliga, beprövade, korrekt vässade verktyg för borrning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa krav uppfylls fullt ut av borrar från DeWalt -företaget - en av de bästa tillverkarna på marknaden för att göra hål i metall, glas, trä, betong och sten.

Särdrag

DeWalt -borrar är gjorda av extra starka stål av hög kvalitet, vilket gör att de kan borra hål i andra metaller, stenar, betong och trä.

Utformningen av borrar är speciellt utvecklad av företagets specialister för att lösa vissa tekniska problem .och med hänsyn till egenskaperna hos det material som de kommer att användas för.

Bild
Bild
Bild
Bild

De största skillnaderna mellan borrar är deras utseende (längd och diameter), syfte (beroende på materialet i vilket hålen kommer att göras) och metoden för skärpning av skärdelen.

En viktig egenskap är produkternas styrka; de måste vara hårdare än materialet som ska borras . Det finns också en liten specifik punkt - typ av skaft. Den kan vara cylindrisk, polyhedral och konisk. Det finns också en speciell typ av skaft som är utformad för att arbeta med bergborrar som kallas SDS.

Bild
Bild

Sortimentöversikt

DeWalt presenterar ett mycket brett utbud av borrar. De kan köpas både i en enda kopia och i uppsättningar, antalet verktyg i några av dem når hundra enheter.

Tänk på de mest populära produkterna för borrning av hål från denna tillverkare

För metallarbete företaget erbjuder verktyg med arbetslängder från 10 till 100 mm och diametrar från 1 till 20 mm. DeWalt Extreme -övningar är mycket efterfrågade. Designfunktionen i denna serie, på grund av spetsens form, gör att du kan göra hål med önskad diameter utan förberedande borrning med ett mindre verktyg. Borrar med 8% kobolttillägg är också ganska populära. Tack vare detta tillägg fördubblas körhastigheten. För borrning av hål i metall erbjuder DeWalt titanbelagda stegborrar som skyddar spetsen mot snabbt slitage och korrosion. Dessa verktyg håller dubbelt så länge som konventionella bluesverktyg.

Bild
Bild

Att borra hål i trä , kan du använda penna, skruv, spiral, montering eller Forstner borrar. Alla kalibrer finns från 1 mm till 200 mm i olika längder.

Bild
Bild

Betong eller sten . Borrar finns i diametrar från 4 till 10 mm och penetrationslängder från 100 till 400 mm.

Bild
Bild

För glas och keramik rörformade borrar med en diamantbeläggning av kaliber från 5 till 20 mm är avsedda.

Bild
Bild

Universella borrar i serien DeWalt Multimaterial konstruerad för att borra hål i metall, trä, plast och tegel. De kännetecknas av hög borrnoggrannhet och ökad hållfasthet. Sortimentet omfattar alla diametrar från 3 till 10 mm med arbetslängder från 50 till 200 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mer information om sortimentet hittar du genom att besöka DeWalt -företagets officiella webbplats.

Hur väljer man?

Valet av borrverktyg (beroende på material) har sina egna egenskaper, men det finns ett antal allmänna kriterier, uppmärksam på vilken du kommer att rädda dig från onödigt slöseri med pengar och köpa produkter av låg kvalitet.

  • Instrumentets yta måste vara fri från chips, repor och andra synliga synfel. Skärkanterna måste slipas snyggt i hela sin längd och ha samma färg.
  • Det är nödvändigt att förtydliga med säljaren parametrarna för materialet från vilket borrarna är gjorda - de måste helt överensstämma med de deklarerade.
  • Diameter och penetrationsdjup i materialet.
  • Vad är övningar och deras funktion för?
Bild
Bild

Du måste också komma ihåg egenskaperna hos verktyget där borrarna ska användas. Till exempel, om det behövs hål med en stor diameter och i metall, kommer det att krävas en kraftfull borrning med långsam hastighet.

Företaget erbjuder att köpa uppsättningar borrar som är användbara för alla typer av arbeten . Det finns uppsättningar för varje typ av material, liksom universella. Valet är mycket brett, du kan köpa en uppsättning i en bekväm plastlåda, antalet föremål i den sträcker sig från 5 stycken till hundratals.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rykte är mycket viktigt för DeWalt - även om produkterna inte är så billiga kommer de att fungera en anständig tid.

Rekommenderad: