Panelen "pengaträd" (34 Foton): Från Mynt Och Pengar, Med Hjälp Av Decoupage -teknik Och Andra. Hur Gör Man Det Själv På Väggen? Vackra Exempel

Innehållsförteckning:

Video: Panelen "pengaträd" (34 Foton): Från Mynt Och Pengar, Med Hjälp Av Decoupage -teknik Och Andra. Hur Gör Man Det Själv På Väggen? Vackra Exempel

Video: Panelen
Video: Денежное дерево своими руками. Панно из монет. DIY . 2024, April
Panelen "pengaträd" (34 Foton): Från Mynt Och Pengar, Med Hjälp Av Decoupage -teknik Och Andra. Hur Gör Man Det Själv På Väggen? Vackra Exempel
Panelen "pengaträd" (34 Foton): Från Mynt Och Pengar, Med Hjälp Av Decoupage -teknik Och Andra. Hur Gör Man Det Själv På Väggen? Vackra Exempel
Anonim

Med tiden samlar varje hemmafru många mynt som finns utspridda i lägenheten - de finns på hyllor, i lådor och fickor på ytterkläder. Om många sådana små saker har samlats kan du försöka hitta en värdig användning för det. Ett av de mest intressanta besluten blir att skapa en panel. Att göra det är inte alls svårt, särskilt eftersom mynten idealiskt kombineras med många andra material.

I vår recension kommer vi att fördjupa oss mer i detaljer om särdragen i att göra en så snygg inredningsartikel som "Money Tree" -panelen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material och verktyg

För att göra en bild i stil med ett pengaträd behöver du först och främst en fotoram - vanligtvis används A4 -format.

Dessutom kommer följande att användas:

  • bitar av tapeter med präglad textur;
  • säckväv;
  • skarp sax;
  • lim - det är bäst att använda PVA;
  • jutetråd eller garn;
  • lim pistol;
  • mynt med olika diametrar;
  • små dekorativa stenar;
  • borsta;
  • akrylfärg i gyllene, brons och svarta färger;
  • blank transparent lack.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lämpligt att förbereda allt du behöver för arbete direkt, så att du senare i kreativitetsprocessen inte blir distraherad av sökandet efter nödvändiga detaljer.

Erfarna hantverkare säger att i arbetet med ett pengaträd bör du tänka på det bästa - på det här sättet kan du debitera din talisman för ekonomisk berikning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

En panel som visar ett pengaträd har blivit ett av de mest populära verken som bara kan göras för hand. En sådan bild kan presenteras för nära och kära för en semester eller helt enkelt som en present till lycka till. Pengaträdet kombineras harmoniskt med interiörer i vilken stil som helst, eftersom det har en lakonisk design och en neutral färg utan användning av färgglada färger.

Låt oss analysera två av de mest populära mästarklasserna, som är något lika, men samtidigt utmärks av exceptionell enkelhet - varje hantverkare kan välja det alternativ som hon gillar bäst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

MK 1

För arbete behöver du en fotoram, pappersservetter, PVA -lim samt transparent lim för gummi och läder. Du måste också förbereda säckväv, varmt lim, en behållare för blandning av vatten, akrylfärger och glitter.

Skapandet av en spektakulär panel innehåller flera sekventiella steg

Först måste du ta en fotoram och ta bort kartongbasen från den, alternativt kan du skapa en annan fotoram av lämplig storlek.

Därefter skärs en rektangulär bit säckväv ut så att den är ett par centimeter större än kartongämnet.

Bidrag måste tillhandahållas på varje sida.

Bild
Bild
Bild
Bild

Burlap är fixerad på kartongens framsida med gummilim, vikt noggrant och mycket noggrant lim de kanter som var kvar för ersättning - de är fästa från baksidan. För att kanterna inte ska röra sig under limningsprocessen kan du dessutom fästa dem med gem. Innan du fortsätter med nästa steg i arbetet måste du vänta tills limmet är helt torrt.

Därefter, på framsidan med en enkel penna, måste du rita en skiss av det framtida trädet. Observera att det är bättre att markera de områden där ramen kommer att täcka panelen i förväg och lämna dem fria. Trädets form kan vara helt godtycklig - som ditt hjärta och dina egna konstnärliga förmågor säger till dig.

Därefter görs en vattenlimmassa av vatten och PVA-lim, som blandar båda komponenterna i lika stora proportioner.

Du behöver inte hälla för mycket vatten - konsistensen ska vara ungefär densamma som kefir.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pappersservetter rullas upp med flagell och blötläggs i den resulterande lösningen, varefter de fästs på den ritade skissen - på detta sätt bildas stammen, grenarna och rötterna i det framtida pengaträdet. Platserna för den största ackumuleringen av flagellor är som regel i stammens område; det är nödvändigt att dessutom belägga med en limlösning för maximal fixering. Erfarna hantverkskvinnor rekommenderar att man tillverkar flagellor i olika storlekar och diametrar - på detta sätt visar sig trädet vara mer omfattande och texturerat.

När servetterna är torra måste du måla det resulterande arbetsstycket. Färgen appliceras i två lager: det första görs i brunt, det andra i guld. När det andra lagret har torkat kan du dessutom betona bildens lindring - för detta appliceras flera slag med en färg av en annan nyans med en torr pensel. Om så önskas kan fatet strös med gult eller bronsglitter, detta måste göras innan färgen torkar. Om akrylen redan är torr kan du dessutom belägga inredningen med gummilim och strö glitter på den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att limmet och alla färglager har torkat helt måste du fixa mynten. För att göra detta avfettas de med något lösningsmedel eller alkohol, för större dekorativitet kan de målas eller lackeras - de kommer att utgöra kronan på ditt pengaträd.

Ramen kan förbli av trä, eller så kan du dekorera den på något sätt . Det beror enbart på din idé, en träram täckt med en gyllene färg ser mest harmonisk ut - i detta fall kommer den att kombineras effektivt med själva panelen.

Efter målning är det bara att vänta på att ämnena torkar, sätta in dem i en ram, hänga dem på väggen - och vänta på att en påse med pengar kommer till dig.

Bild
Bild
Bild
Bild

MK 2

Du behöver en tapetbit med en volymetrisk textur - färgschemat spelar egentligen ingen roll, men lättnaden är grundläggande, det är bäst att använda tapeter med trä- eller säckvävstextur.

Fotoramens kartongbotten är belagd med PVA -lim och tapeter limmas på den . När limmet torkar kan du börja skapa själva pengaträdet.

För att göra detta rullas en garn eller en buntråd till en liten nystan, från 15 till 60 varv tillåts i den - deras antal beror på hur tjockt träd du kommer att bilda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den centrala delen av nystan är fixerad på basen med en varm limpistol, varefter varje varv skärs försiktigt uppifrån och under med en sax. Grenar bildas av de övre spetsarna, de nedre kan användas för att skapa rhizomer. Alla delar av ditt pengaträd är fixerade med silikonlim - du behöver inte tycka synd om det, trådarna ska fixeras så tätt som möjligt.

Efter det måste du ta mynt i olika storlekar och fästa dem på grenarna på pengaträdet i slumpmässig ordning

Bild
Bild
Bild
Bild

För ytterligare dekoration behöver du små stenar . - de fixeras nära rötterna med en limpistol. Småsten kan placeras efter eget gottfinnande - så att utrymmet nedan fylls helt eller sällan.

Nästa steg i arbetet inkluderar måleri. För att göra detta placeras panelen på en plastfolie och hela ytan är täckt med svart akrylfärg. När kompositionen torkar täcks stammen, kvistar, rötter samt mynt med småsten med akryl med guld- eller bronsglans. Strokes kan appliceras över hela bilden eller delvis.

Det sista steget blir att täcka med glansigt lack, det är lämpligt att belägga arbetet två gånger och lämna i 10-12 timmar tills det torkar helt.

Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

En panel som visar ett pengaträd ser väldigt imponerande ut i vilken inredning som helst. Fat med fastsättning av små mynt kommer att vara lämpliga både i klassiska interiörer och i jugendinteriörer.

Bild
Bild

Det finns en mängd olika tekniker för att göra sådana träd: decoupage, papperskonst, applikation eller collage.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis är paneler dekorerade i bruna, brons och gyllene nyanser. Men förekomsten av ljusa accenter är också tillåten.

Rekommenderad: