Hur Ansluter Jag Min Dator Till En TV? Hur Kan Jag Ansluta PC Och TV Via USB Och VGA? Ansluter Systemet Till TV: N

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Min Dator Till En TV? Hur Kan Jag Ansluta PC Och TV Via USB Och VGA? Ansluter Systemet Till TV: N

Video: Hur Ansluter Jag Min Dator Till En TV? Hur Kan Jag Ansluta PC Och TV Via USB Och VGA? Ansluter Systemet Till TV: N
Video: Как подключить ноутбук / компьютер к телевизору - ThatCable.com 2024, April
Hur Ansluter Jag Min Dator Till En TV? Hur Kan Jag Ansluta PC Och TV Via USB Och VGA? Ansluter Systemet Till TV: N
Hur Ansluter Jag Min Dator Till En TV? Hur Kan Jag Ansluta PC Och TV Via USB Och VGA? Ansluter Systemet Till TV: N
Anonim

Numera är det svårt att hitta en familj där det inte skulle finnas sådana tekniska enheter som en dator och ännu mer en TV. Ja, många kan inte skryta med den höga effekten hos dessa enheter, men alla har dem. Och det händer ofta att du måste ansluta en dator till en TV för något ändamål. Till exempel vill du titta på en intressant film eller lyssna på musik, och TV: n har kraftfullare högtalare.

Låt oss försöka ta reda på hur du ansluter en dator via kabel och trådlöst, och också berätta om funktionerna i denna process och eventuella problem.

Bild
Bild

Vad är det för?

Varje användare måste själv göra en slutsats om hur ändamålsenligt det kommer att vara att ansluta en stationär dator och en plasma -TV till varandra. Till exempel, om du bara vill titta på tidigare inställda kanaler, så är det inte mycket vettigt i detta. Men om du skulle vilja se en film på en LCD -TV -skärm, som är större och ger bättre färgåtergivning, skulle detta vara ett bra alternativ.

I vilket fall som helst kan visning av en bild från en dator på en TV -skärm väsentligt utöka funktionaliteten hos den senare. Här är bara några av de möjligheter som dyker upp:

  • ta fram en presentation;
  • titta på olika videoinnehåll;
  • möjligheten att spela videospel på en stor TV -skärm;
  • kommunicera med vänner och familj via Skype.
Bild
Bild
Bild
Bild

Som redan nämnts kommer färgåtergivningen och upplösningen på TV -apparater från tillverkare som LG, Sony eller Samsung att vara betydligt högre än för många bildskärmar.

Tack vare detta kommer synkronisering av teknik att göra det möjligt att titta på filmer i bra kvalitet. Detta blir särskilt relevant om TV: n inte har en Smart TV-funktion och en inbyggd Wi-Fi-modul.

Vi lägger till att det är ganska enkelt att ställa in en TV som en andra bildskärm . Detta problem kan lösas även av en användare som inte är så insatt i datorteknik. Du behöver bara bestämma dig för anslutningsmetoden och köpa den nödvändiga sladden.

Bild
Bild

Trådbundna anslutningsmetoder

Fördelen med att ansluta en dator till en TV när du använder en kabel är det stora antalet alternativ. Med tanke på att inte alla kontakter är utrustade med TV: n, datorsystemenheten och själva bildskärmen, tillåter detta användaren att hitta den lämpligaste anslutningsmetoden. Men om vi pratar om befintliga metoder, bör vi nämna följande:

  • USB;
  • DVI;
  • HDMI;
  • VGA;
  • via RCA, som många känner till som tulpaner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Faktum är att det finns fler sådana tekniker, men dessa är de viktigaste, som vi kommer att överväga nedan.

USB

Om vi pratar om att ansluta en TV till en dator via en USB -kabel, är det omöjligt. Anledningen är att själva tekniken är inte avsedd att överföra ljud eller bilder . Det kan bara användas för att överföra filer. Det är en annan sak om du köper en USB till HDMI -adapter. Då blir det möjligt att visa bilden från datorn på TV -skärmen. Denna teknik är enkel, men den har en allvarlig nackdel - den höga kostnaden för en sådan adapter. Vi pratar om 3-4 tusen rubel. Ja, det finns många billigare och enklare alternativ, som vi kommer att prata om nedan.

Bild
Bild

VGA

VGA är en förkortning för Video Graphics Array. Detta gränssnitt används för att ta emot och överföra analoga videosignaler. Nackdelen med denna metod för att spegla skärmen är att det i detta fall är omöjligt att överföra ljud.

Men om du ändå bestämmer dig för att använda den här metoden, innan du ansluter, bör du se till att datorn och TV: n har rätt kontakter och att du har rätt kabel. Ett annat villkor är att datorn måste ha ett operativsystem som inte är lägre än Windows 7.

Nu måste du ansluta den avstängda datorn och TV: n med lämplig kabel.

Bild
Bild

Därefter måste du trycka på källknappen på TV: ns fjärrkontroll, som ibland kan kallas ingång. I menyn som visas på skärmen måste du byta källäge till VGA -alternativet. Därefter återstår det att bekräfta ditt val genom att trycka på OK eller Enter, beroende på TV -modell.

Nu måste du konfigurera din dator. Först måste du högerklicka på ett tomt utrymme på skrivbordet, i listan över snabbmenyn som visas måste du välja skärmupplösningsmenyn. Här kan du konfigurera både datorn själv och göra vissa signalinställningar för visning på TV: n, samt ställa in önskad upplösning. Om du vill kan du välja alternativet att använda flera skärmar samtidigt, där ett antal alternativ kommer att vara tillgängliga.

  • Dubblering av skärmar . Med den här funktionen kan du få samma bild både på bildskärmen och på TV: n.
  • Expansion av skärmen . Det vill säga, vi pratar om att det kommer att vara möjligt att titta på video på en TV -skärm och till exempel på en dator för att skriva ut text.
  • Visa skrivbord 1 eller 2 . I det här fallet kan du styra en skärm - antingen en dator eller en TV, och den andra kommer att stängas av helt.
Bild
Bild

I allmänhet kommer denna metod att vara en utmärkt lösning om du behöver överföra någon form av bild. Men videoöverföring är också möjlig här, men du kan bara överföra en bild utan ljud, vilket inte är lämpligt för personer som vill titta på filmer i första hand. Lösningen på detta problem med en sådan anslutning är möjlig antingen genom att ansluta en separat kabel för ljudöverföring eller genom att använda ett externt högtalarsystem för detta ändamål.

Bild
Bild

HDMI

Det händer sällan att en HDMI -kabel medföljer en TV eller dator. Därför måste du med hög sannolikhet köpa det själv. Dess längd varierar från 1 till 20 meter. Se till att din dator och TV är utrustade med rätt portar innan du köper.

För att ansluta din dator till TV: n med den här kabeln måste du göra följande:

  • ena änden av tråden ska sättas in i motsvarande kontakt på TV: n, som är placerad på sidan eller på baksidan av enheten;
  • den andra kontakten måste vara ansluten till datorsystemenheten;
  • öppna menyn på TV: n, där du vill ange att signalkällan kommer att vara HDMI;
  • nu måste du konfigurera bildens visning på enhetens skärm.
Bild
Bild

Det bör tilläggas att äldre datormodeller inte har denna kontakt. Om din dator inte har en kan du köpa en USB-HDMI-adapter.

Vanligtvis kommer standardinställningen att ställas in så att bilden bara visas på den andra skärmen, som blir TV: n. Ibland och På grund av skillnaden i upplösning mellan enheter kan det hända att bilden inte visas korrekt . Därför måste du öppna Windows -inställningar på din dator och byta några alternativ.

För detta öppna objektet "Skärm", där du måste klicka på "Flera bildskärmar ". Om du behöver kopiera Windows 10 -skärmen måste du göra objektet för dubbletter visar aktivt. Detta borde lösa problemet, varefter en kopia av bilden från persondatorn visas på TV -skärmen.

Om du vill förbättra bildkvaliteten kan du gå in i avsnittet "Anpassning "och ändra inställningarna för skärmupplösning. Även om valet vanligtvis sker automatiskt, men ofta sker det inte korrekt, så det kommer inte vara överflödigt att försöka göra egna inställningar.

Bild
Bild

Genom "tulpanerna"

RCA -kontakter eller, som de också kallas, "tulpaner" är en mycket gammal standard, som ändå stöds av de flesta TV -modeller. Och det är väldigt bekvämt om du behöver krympa tråden själv. Här räcker det bara att köpa de enklaste enkärniga koaxialkablarna och fästa pluggar till dem.

Som regel består en RCA -kabel av tre kablar, där två av dem kommer att ansvara för ljud, och en för video. Men problemet här är att det praktiskt taget inte finns några datorer som stöder denna standard.

Därför, i detta fall, som i fallet med USB kan adaptrar eller omvandlare komma till undsättning … Du hittar modellerna VGA-RCA, DVI-RCA och HDMI-RCA. Vilket alternativ är bättre - här är alla redan beslutade oberoende, beroende på tillgängliga kontakter.

Bild
Bild
Bild
Bild

DVI

DVI -standarden är ett format som är kompatibelt med dess modernare version, HDMI. Denna standard är inte avsedd för ljudöverföring, men till skillnad från VGA gör den det möjligt att överföra video av ganska hög kvalitet upp till Full HD -format.

Den beskrivna tekniken stöds extremt sällan av TV-apparater, varför om du ändå väljer att ansluta en dator till en TV med denna teknik, måste du välja en adapter eller använda en DVI-HDMI-kabel. Priset är inte särskilt högt med tanke på att båda teknikerna är väldigt nära.

Bild
Bild

Om vi pratar direkt om anslutningsdiagrammet på detta sätt, bör följande steg vidtas:

  • stäng av datorn och TV: n;
  • sätt i kabeländarna i motsvarande kontakter på enheterna;
  • möjliggöra dem;
  • på TV: n, välj DVI-PC-signalkälla i motsvarande meny.
Bild
Bild

Hur kan du ansluta trådlöst?

Som du förstår kan anslutning av en dator till en TV göras inte bara med hjälp av några kablar och ledningar, utan också trådlöst. Till exempel, du kan styra TV: n via en router eller över ett lokalt nätverk . För att styra denna typ kan du behöva installera speciell programvara som kan laddas ner från tillverkarens webbplats. Det finns en hel del trådlösa anslutningsmetoder, men vi kommer att överväga de mest populära - Miracast och Wi -Fi.

Om vi pratar om Miracast, förvirrar många människor det med DLNA -teknik.

Bild
Bild

Men det här är olika standarder, och Miracast är mycket bättre, eftersom det inte bara gör det möjligt att förenkla uppspelningen av filer på TV: n som lagras på datorn, utan också gör det möjligt att spela innehåll online.

För att använda denna teknik måste datorn vara kraftfull, eftersom applikationen för dess aktivering kommer att kräva mycket resurser

Dessutom måste du köpa en speciell adapter för TV: n, som är ansluten med HDMI -kontakten. Det är viktigt att TV: n inte behöver anslutas till något lokalt nätverk med en router. I det här fallet kommer ett slags mini-nätverk att skapas. Och även för att styra utrustningen på detta sätt måste du korrekt installera ett program som heter Wireless Display, som ansvarar för att ansluta en trådlös bildskärm.

Bild
Bild

Efter det måste du slå på TV: n, hitta Miracast -sensorn i listan över anslutna enheter och göra den aktiv. Om det inte finns där kan det vara i avsnittet "Nätverk".

På samma gång på datorn måste du aktivera bildöverföring till den trådlösa skärmen, varefter bilden omedelbart visas på TV: n . Efter det blir det möjligt att starta sändningen.

Det bör tilläggas att processen kan skilja sig något på olika TV -modeller, typer av överföringsenheter och olika versioner av operativsystem.

Om vi pratar om metoden att ansluta via Wi-Fi, då talar vi om att använda Smart TV-teknik . En sådan TV kan enkelt anslutas till ditt trådlösa hemnätverk. Fördelen med denna metod är att ingen extra utrustning krävs - du behöver bara en TV som har en Wi -Fi -modul samt en router.

Bild
Bild

Förresten, i frånvaro av en router kan du göra en bärbar dator till en åtkomstpunkt som kommer att distribuera Wi-Fi.

Först måste du skapa en åtkomstpunkt på din dator. Detta kan göras med någon av följande metoder:

  • installation av en speciell konsol;
  • med kommandoraden;
  • med vanliga Windows -operativsystemkonsoler.

Själva handlingsalgoritmen kommer att vara följande:

  • först måste du logga in med administratörsrättigheter;
  • håll sedan ned kombinationen av knapparna Win + R;
  • nu i fönstret som öppnas anger du kommandot CMD och trycker på Enter;
  • ett kommandoradsfönster visas där du måste registrera kommandot netsh wlan set - och tryck på Enter igen;
  • sedan registrerar vi kommandot hostednetwork, trycker på Enter igen - och startar om datorn.
Bild
Bild

Detta skapar en lokal hotspot som du nu behöver ansluta din TV till.

Vi slår på den och sedan kan processen variera beroende på modell, men essensen i åtgärderna är att TV: n måste hitta det nätverk som distribueras av datorn.

När det är klart du måste ansluta en TV och en dator till varandra … Efter det, varje gång du ansluter till PC -nätverket på TV: n, kan du se bilden från den bärbara bildskärmen. Det är självklart att Wi-Fi i hemmet måste vara aktivt under anslutningsprocessen, som kommer att distribueras av routern.

Bild
Bild

Möjliga problem

Det verkar som om allt är ganska enkelt när du ansluter en dator till en TV, men ändå uppstår ibland problem: det finns inget ljud, då ser inte TV: n datorn, då hänger musen efter. Låt oss försöka ta reda på hur man åtgärdar vissa problem.

Till exempel händer det att det inte finns något ljud. Detta kan bero på bristen på en förare. För att kontrollera dess närvaro, gå till "Enhetshanteraren" och hitta fliken "Ljudenheter ". Hitta en High Definition Audio -enhet där. Om det inte finns någon sådan linje är det hög sannolikhet att den nödvändiga föraren inte är tillgänglig. Det måste laddas ner från tillverkarens webbplats och installeras.

Bild
Bild

En annan vanlig orsak är att datorn helt enkelt inte ser TV: n, varför den inte överför en bild. Det kan finnas flera anledningar till detta:

  • den ovannämnda bristen på en förare, men för ett grafikkort;
  • fysisk skada på kabeln när det gäller kabeldragning.

I det första fallet måste du också ladda ner drivrutinerna för grafikkortet från den officiella webbplatsen och installera dem, och i det andra är det bättre att bara byta ut kabeln mot en liknande.

Ett annat ganska vanligt problem är att musen på TV: n släpar lite efter hur den fungerar på datorn. Orsaken kan ligga i det faktum att videodrivrutinen inte fungerar helt korrekt. Du kan åtgärda problemet genom att installera om det.

En annan möjlig anledning till detta är att om du använder en trådlös mus som fungerar via Wi-Fi, kan vissa främmande signaler störa den.

Bild
Bild

De bör elimineras, varefter musen ska fungera korrekt.

Den tredje möjliga orsaken till detta är datorns höga arbetsbelastning . Du bör stänga onödiga applikationer och flikar i webbläsare så att de frigjorda datorresurserna riktas specifikt till anslutningens högkvalitativa drift.

I allmänhet bör det sägas att det finns ett stort antal sätt och metoder för att ansluta en dator till en TV ., vilket gör det möjligt för användaren att hitta det bästa sättet för sig själv när det gäller ekonomisk kapacitet och teknisk komplexitet. Men, som du kan se, finns det inget komplicerat i detta, och även en användare som inte är så insatt i datorteknik kan göra det snabbt och enkelt.

Rekommenderad: