Trichocin (SP): Bruksanvisning För Växter, Sammansättningen Av Preparatet För Desinfektion Av Jorden, Recensioner Av Trädgårdsmästare

Innehållsförteckning:

Video: Trichocin (SP): Bruksanvisning För Växter, Sammansättningen Av Preparatet För Desinfektion Av Jorden, Recensioner Av Trädgårdsmästare

Video: Trichocin (SP): Bruksanvisning För Växter, Sammansättningen Av Preparatet För Desinfektion Av Jorden, Recensioner Av Trädgårdsmästare
Video: Ambassadörerna testar - Trädgårdsmästare 2024, Maj
Trichocin (SP): Bruksanvisning För Växter, Sammansättningen Av Preparatet För Desinfektion Av Jorden, Recensioner Av Trädgårdsmästare
Trichocin (SP): Bruksanvisning För Växter, Sammansättningen Av Preparatet För Desinfektion Av Jorden, Recensioner Av Trädgårdsmästare
Anonim

Många sommarboende stod inför ett problem när växter börjar göra ont och till och med dö när de odlar grönsaker och odlar blommor. Detta är ofta associerat med rot- och rotrot. Svampsjukdomar utvecklas på grund av patogener som finns i jorden. Det är möjligt och nödvändigt att bekämpa skadliga svampar, för detta finns det speciella preparat. Ett av de mest pålitliga fungiciderna är Trichocin.

Bild
Bild

Funktioner och komposition

Trichocin (SP) är en effektiv biologisk jordfungicid. Grunden för dess skapande var en stam isolerad från en av de typer av användbara svampar. Denna stam kallas "G 30 VIZR" och är en aktiv ingrediens. Trichocin (SP) produceras i form av ett pulver, som måste spädas i vatten omedelbart före användning . Det produceras i plastflaskor eller pappersförpackningar, som kan innehålla från 12 till 35 g av ämnet. Du bör veta: även om förpackningen är annorlunda och det kan vara märkt på dem att produkten är avsedd för blomsterodlare eller trädgårdsmästare, kommer innehållet att vara helt identiskt.

Bild
Bild

Läkemedlet är avsett för jorddesinfektion, och det kan appliceras både när du planterar växter och efter skörd . Det är också lämpligt för användning under växtsäsongen - det spillts under växternas rot. Produkten undertrycker patogener från olika svamprötter, som sprids och förblir i jorden.

En särskiljande egenskap hos "Trichocin" är kompatibilitet med många läkemedel . Listan innehåller mikrobiologiska växtskyddsmedel, tillväxtregulatorer, gödningsmedel, kemiska insekticider och herbicider. Därför kan ämnet användas inte bara i närvaro av röta, utan också vid andra växtsjukdomar. Det är dock förbjudet att applicera kemiska fungicider samtidigt med preparatet.

Bild
Bild

Trichocin har många fördelar:

  • eftersom läkemedlet är ett biologiskt ämne är produkterna miljövänliga.
  • det ökar produktiviteten hos grödor;
  • hjälper till att förbättra smaken av grönsaker, frukter, spannmål, ökande sockerhalt och vitaminhalt;
  • hjälper till att eliminera stress i växter efter felaktig användning eller vid överdosering av förband och andra droger;
  • lämplig för alla bevattningssystem utan att täppa till dropparna och andra delar;
  • produkten är godkänd för användning i sanitära områden nära fiskekomplex;
  • har en skyddande effekt i upp till 30 dagar, och efter en enda behandling börjar den verka omedelbart efter sprutning av växterna eller behandling av frön och planteringsmaterial;
  • hjälper till att återställa fördelaktig markmikroflora;
  • skadar inte miljön, är inte farligt för människor, djur och fåglar;
  • bekväm för lagring och användning;
  • hållbarheten för läkemedlet är 2 år i närvaro av ett komplett paket.
  • produkten kan förvaras under förhållanden från 30 till + 30 ° С.
Bild
Bild

Det får inte förvaras och transporteras tillsammans med mat, medicin, djurfoder och förvaringsplatser måste vara oåtkomliga för barn och husdjur.

Spädning av läkemedlet

För att använda läkemedlet måste du förbereda en arbetsvätska från det. För att göra detta, ta pulvret i rätt mängd och lös det i varmt vatten i en liten behållare. Tillförsel till önskad volym sker i en annan behållare, från vilken jord kommer att spillas eller växter kommer att bearbetas . Du bör vara medveten om att den beredda vätskan inte kan lagras under lång tid - den måste användas inom några timmar.

För att förbereda den erforderliga mängden arbetsvätska är det nödvändigt att ta hänsyn till doseringshastigheten för läkemedlet och typen av arbete . Innehållet i en påse i pappersförpackningar (6 g) späds ut i 10 liter vatten. Denna mängd bör räcka för att bearbeta 1 väv genom att spilla jord ett par dagar innan plantor planteras. Läkemedlet används också för att spillas under roten några dagar efter plantering av plantor i marken. I detta fall förbrukas från 100 till 150 ml arbetsvätska för en anläggning. För blomsterodlingar behöver du 2,5-3 liter per 1 m2, både när du spiller jord före plantering och vid bearbetning av planterade växter.

Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Även om produkten tillhör klassen låg risk, är det fortfarande nödvändigt att iaktta vissa skyddsåtgärder när du arbetar med den. Som regel lägger tillverkaren instruktionerna på förpackningen eller trycker på insatsen till den. När du förbereder och applicerar lösningen ska du inte tillåta måltider och drycker, du ska avstå från att röka . Låt inte beredningen av lösningen göras i livsmedel.

" Trichocin" visar goda resultat för att skydda planteringar från svampsjukdomar . Det är särskilt effektivt för tomater och gurkor som odlas utomhus. Bearbetningen kan utföras i vilket skede som helst under jordberedning eller bearbetning av plantor. Experter rekommenderar att du använder lösningen som en förebyggande åtgärd för att undertrycka rotröta, efter cirka 2 månader, då växtsäsongen kommer att vara aktiv.

Bild
Bild

Läkemedlet kommer inte att vara mindre effektivt för grönsaksodlingar som odlas i växthuset. Erfarna sommarboende rekommenderar att man inte bara behandlar marken eller växterna, utan också växthusens strukturer innan man planterar växter, eftersom det i ett slutet utrymme kan komma patogena svampar på växthusets väggar och tak.

Trichocin är också lämpligt för många andra växter . Det är en bra idé att kasta jorden innan du planterar rödbetor, sallad, kål (de behöver cirka 40 g / ha) och bearbetar druvorna under växtsäsongen (80 g / ha). Under samma period sprayas morötter, raps, potatis, sojabönor (ca 40 g / ha). För samma grödor bereds jorden före införandet av frön (30 g / ha), och för potatis kommer det att vara användbart att utföra en förplanteringsbehandling av knölar (20 g / t).

Bild
Bild

Trichocin är en relativt ung beredning, men används ofta för att odla spannmål på stora gårdar . Behandlingen av vårfrö av vår- och vintervete, råg, korn görs med en hastighet av 20 g / t. Under växtsäsongen förbrukas 20–40 g / ha.

Ibland händer det att gråröta påverkar jordgubbar, och detta märks först vid skördetiden. Men under mognad av bär används vanligtvis inte fungicider. Trichocin kan användas för jordgubbar under denna period . Alla förstörda bär bör tas bort och skadade löv ska skäras av och buskarna ska sprutas med en produkt. Det blir också bra om det kommer ner i jorden. Proceduren bör upprepas flera gånger med veckovisa mellanrum.

Bild
Bild

Granska översikt

Eftersom "Trichocin" skapades nyligen finns det fortfarande inte många recensioner för det, eftersom det måste gå tid för att testa läkemedlets effektivitet för jordbruk. Enligt tillgängliga recensioner av trädgårdsmästare kan det dock bedömas att verktyget är mycket effektivt när man odlar gurkor och tomater. Om plantorna behandlades med denna fungicid, hittades sedan ingen ruttning på växterna.

Bild
Bild

Förutom växter och jord odlade trädgårdsmästare också växthus. En del har lyckats bli av med gråröta på jordgubbar.

Ibland klagar trädgårdsmästare på att läkemedlet inte är tillgängligt i alla butiker, och vid beställning i nätbutiker tar det lång tid att vänta.

Rekommenderad: