TV På Väggen (45 Bilder): Hur Man Hänger Den Själv? Monterar 49-tums TV-apparater Och Andra Storlekar Korrekt. Installation På Väggar Av Luftbetong Och Skumblock

Innehållsförteckning:

TV På Väggen (45 Bilder): Hur Man Hänger Den Själv? Monterar 49-tums TV-apparater Och Andra Storlekar Korrekt. Installation På Väggar Av Luftbetong Och Skumblock
TV På Väggen (45 Bilder): Hur Man Hänger Den Själv? Monterar 49-tums TV-apparater Och Andra Storlekar Korrekt. Installation På Väggar Av Luftbetong Och Skumblock
Anonim

Att veta hur man hänger en TV på väggen är mycket viktigt för en mängd olika kategorier av TV -ägare. Låt oss ta reda på hur man monterar 49-tums TV-apparater och andra storlekar korrekt. Du måste också uppmärksamma funktionerna i installationen på väggar av luftbetong och skumblock, från andra material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar med installationen

Det räcker inte att bara köpa en TV - det är också viktigt att placera den ordentligt. Men det är inte särskilt rimligt att installera det på ett vanligt stativ, på ett vanligt skåp eller på ett bord. Varje tryck - och en osäker dyr enhet flyger till golvet . Om du fixar TV: n på väggen är problemet löst. Det är inte så att oavsiktliga stötar inte är fruktansvärda, det kommer att kräva speciella ansträngningar, även om någon bestämmer sig för att avsiktligt skada utrustningen.

Vägginstallation innebär vanligtvis att montera TV: n exakt mittemot den plats där den ska ses . Detta är den mest bekväma och praktiska lösningen, både känslomässigt och fysiologiskt. Nästan vilken platta modell som helst kan vägghängas. Även om fästena inte ingår i leveranssetet kommer det inte att vara svårt att köpa dem dessutom.

Sparar utrymme, avsaknaden av behovet av att köpa några stöd och den ökade estetiken i väggarrangemanget kan betraktas som en viktig fördel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Man bör komma ihåg att det är svårare att installera TV: n på en vägg än på ett stativ. Om du inte kan borra de nödvändiga hålen själv måste du betala för tjänster från tredjepartsinstallatörer. Och du måste ta till dessa tjänster ganska ofta. Speciellt om TV: n är väldigt tung och stor. Väggfästet har också kritiserats för:

  • sannolikheten för att göra misstag;
  • behovet av att förstärka fästet där vibrationer kan förekomma;
  • Svårt att komma åt TV: ns baksida
  • behovet av att montera stativ för ytterligare utrustning (set-top-boxar, spelare, konsoler);
  • det faktum att uttaget måste överföras till TV: n, eller tv: n bör placeras strikt nära uttaget;
  • svårigheter med att montera kabeln inuti.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur högt ska du hänga?

Det viktigaste här är att undvika ytterligheter. Att placera TV: n nära taket eller i den övre tredjedelen av väggen är helt enkelt obekvämt . Du måste ständigt anstränga nacken, och detta är ohälsosamt och kan till och med leda till yrsel, muskelspasmer. Men att placera TV: n nära golvet är inte heller bra - en onaturlig hållning och, igen, obehag, som gradvis skadar hälsan. Därför är det bättre att leta efter någon slags genomsnittlig placering, med fokus på allmänt accepterade standarder.

Var noga med att ta hänsyn till funktionerna i själva enheten . Rundade paneler fäster inte bra på väggen, eftersom de rundade hörnen kan sticka ut. Det är möjligt att hänga platt utrustning nästan alltid och i vilken höjd som helst.

Normerna för avståndet till åskådare i sovrummet och i hallen, liksom på kontoren, är alltid helt desamma, eftersom de bestäms av den medicinska sidan av frågan. Beräkningen görs vanligtvis genom att multiplicera upplösningsfaktorn med diagonalen.

Bild
Bild

TV -installationens höjd beräknas på en villkorlig rak linje som sträcker sig från betraktarens ögon . Samtidigt väljer de inte bara en bra plats, utan också en attraktiv pose. Ur medicinsk synvinkel anses den optimala höjden mellan golvet och skärmens nedre kant vara 75 cm. Varje stor TV -apparat bör placeras på ett avstånd av 175 cm från användaren.

Det är optimalt om skärmens mittpunkt ligger i observatörens ögonhöjd . Men det är inte beläget i det geometriska centrum, utan på 1/3 av den nedersta raden. Möblernas höjd måste också beaktas. Om du tittar på skärmen från olika punkter, ta den genomsnittliga höjden, med hänsyn till sittande åskådare. Det är lämpligt att hänga upp även en stor TV -apparat på en höjd av minst 1,5 m - och det krävs dessutom att ta hänsyn till tillbehör och annan utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns vissa nyanser när de placeras i separata rum . Vardagsrum eller hallar med soffor av klassisk höjd innebär installation av en TV i en nivå av 70 - 175 cm. Men om vardagsrummet är inrett med en japansk smak kan installationshöjden reduceras till 10 - 15 cm. Om det finns är ingen enhetlig stil, och det är planerat att bjuda in gäster med olika höjder, ett rörligt fäste måste användas. I sovrummet måste du vara uppmärksam på rummets dimensioner och sängarnas läge, deras höjd.

Man bör komma ihåg att TFT -paneler är särskilt känsliga för vertikal placering . Låg inställning ökar kontrasten, men bilden blir mörkare. Om enheten placeras högt kommer skärmen att markeras för mycket. I både små och mycket stora sovrum är en mycket modern lösning att placera TV: n ovanför sängens huvud. Situationen är annorlunda i kök.

Där är det nödvändigt att inte bara ta hänsyn till enhetens installationshöjd, utan också dess placering i förhållande till värmekällor . Även de mest pålitliga TV -apparaterna kommer att drabbas av närhet till spisar, handfat och radiatorer. Om vi pratar om ett stort kök-matrum måste du uppmärksamma redan avståndet från matsalen och möblernas höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vilket fall som helst måste du följa de allmänna reglerna för orientering av TV -apparater i förhållande till tittare. Och undvik också att installera dem där det kommer starkt ljus från fönstret.

I barnrum rekommenderas att ta hänsyn till barnens ålder och höjd. Men mobilitetsfaktorn spelar också en viktig roll. Det är värt att ge en bekväm överblick från vilken punkt som helst där de kan titta på TV. Oavsett rummet finns det strikta regler:

  • du kan inte kasta huvudet bakåt när du tittar;
  • avståndet till skärmen är ju längre, desto större är diagonalen;
  • huvudvisningsområdet ska inte vara på sidan av skrivbordet.
Bild
Bild

Optimalt avstånd

Oavsett om vi talar om en stor platt panel eller liten CRT -TV, bör det optimala avståndet vara 2 eller 3 hela diagonaler. Men det är också viktigt att överväga upplösningen. Ju högre den är, desto närmare, allt annat lika kan du sitta, ignorera enskilda punkter och ge en bra utsikt. Framför sängen eller soffan bör avståndet vara minst:

  • 1,9 m vid 32 tum diagonal;
  • 2,4 m vid 40 tum;
  • 2,8 m vid 49 tum diagonal;
  • 3,27 m @ 55 tum;
  • 4,17 m för 70 -tums TV.
Bild
Bild

Hur väljer man en fäste?

De enklaste fästena är uteslutande utformade för vertikal upphängning. Mer komplexa system gör det möjligt att luta och vrida TV: n i önskad riktning . En mycket viktig egenskap är överensstämmelsen mellan TV -mottagarens massa och hållarens lastkapacitet. Men inte komplett, men med en marginal på minst 20%. Detta garanterar en lång livslängd och ökar motståndet i situationer där belastningen ökar avsevärt.

Fästen är vanligtvis utformade för specifika diagonaler . Du behöver bara förstå att om vi pratar om diagonalen för en CRT -TV kan en större LCD -skärm hängas på samma armatur. Men den omvända ersättningen är av uppenbara skäl omöjlig. Det är mycket viktigt att se till att luckorna mellan standard -TV -fästena och hålen på fästena matchar.

Det är nödvändigt att uppmärksamma både VESA -standarden och väggfästområdet - ju högre det är, desto allvarligare kan belastningen vara.

Bild
Bild

Även på 2020 -talet måste CRT -TV -apparater installeras ganska ofta . De kräver hyllfästen. Liknande modeller produceras för moderna smala enheter. Pan- och tilt -funktioner är inte nödvändiga för alla konsumenter, och för dem som bara vill hålla sig uppdaterade om nyheter och väderrapporter räcker det med en enkel fast lösning. Mer komplexa stöd är främst lämpliga för biobesökare och andra människor som vill "pressa ut" maximalt ur sin teknik.

I vissa fall visar det sig också vara viktigt:

  • externa täckdelar;
  • cirkulärt rotationsläge (användbart om TV: n är utformad för att visa vertikala bilder);
  • fjärrstyrda elektriska drivenheter;
  • konstruktionens utförande.
Bild
Bild

Hur hänger man rätt?

Nästan alla fästen är utformade så att du kan installera dem själv och sedan hänga en TV med lämplig storlek och vikt, så du bör inte vara rädd för detta förfarande. Normalt används två delar: en är monterad på baksidan av TV: n och den andra är monterad på väggen. Då måste du docka dem jämnt med spår eller andra delar. Hur man gör detta anges exakt i instruktionerna. Universella fästen är inställda så här:

  • anslut den externa enheten till panelen med hjälp av standard eller exakt utbytande bultar;
  • markera enhetens position på väggen, kontrollera linjen efter nivå;
  • notera var fästelementen ska placeras (se till att fästena är placerade nära ytan, och luckor skulle uteslutas);
  • Kontrollera dessutom allt efter nivå;
  • markera fästpunkterna;
  • borra dem;
  • montera väggdelen av fästet;
  • installera själva TV: n.
Bild
Bild

Men reglerna gör det mycket lättare att hänga små platt-TV-apparater . De kommer inte att kräva ytterligare verktyg. På baksidan av panelen finns spår. De är krokade med bultar som är förskruvade i väggen. Du behöver bara noggrant mäta allt och noggrant beräkna den nödvändiga belastningen.

Detta beslut lämnas dock bäst som en sista utväg. En snygg passform mot väggen gör att du inte kan flytta om det behövs . Ventilationsproblem kan uppstå. Du kommer inte att kunna dölja anslutningspunkter och kablar bakom TV: n.

Slutsatsen är uppenbar - om de nödvändiga spåren inte finns eller om användningen inte föreskrivs i instruktionerna är det bättre att inte använda ett sådant installationsschema.

Bild
Bild

Installationsnyanser för olika väggar

Betong

I det här fallet spelar det nästan ingen roll om vi talar om väggar av armerade betongblock i ett panelhus eller av luftbetong eller skumbetong. Det är i alla fall väldigt svårt att fästa något tungt på dem, även om väggen är gjord av externt tunga skumblock . Tillverkare av byggmaterial garanterar inte att installationen kommer att ske utan problem. En bra lösning kan vara en speciell luftbetongpinne, som har en speciell design. Det finns 2 alternativ - metall eller plast; Metalltypen kommer med breda spiraler, och den kommer också i form av en hylsa, som är täckt med tänder längs hela längden.

Ett hål måste borras ordentligt under pluggen . Den passeras igenom med en borr, som är 1 mm smalare än själva pluggen. I detta fall måste minsta diameter - 2 mm - strikt följas. På stansaren måste du stänga av slaget.

Men proffs rekommenderar att inte använda denna metod, utan att använda en borrmaskin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gipsvägg

Installation kan utföras på själva skiljeväggarna. Han leds också ibland till speciella hyllor eller med användning av fästen.

Viktigt: du bör inte montera utrustning som är tyngre än 30 kg. I grund och botten installerar de TV -apparater på fjärilspindlar.

De bärande elementen är:

  • ankare;
  • stålrör;
  • kanaler;
  • I-balk och annan metall avsedd för vissa laster.

Stora modeller måste förstärkas. För detta skapas en stark ram och en förstärkt gipsskiva används. Plastpinnar får inte användas. Endast självgängande pluggar ska användas. De största TV -apparaterna installeras i valv eller nischer; ett alternativ kan vara genom gips till betong eller tegel. Om avståndet mellan gipset och huvudväggen är mer än 10 cm är det nödvändigt att använda inbäddade delar.

Bild
Bild

Trä

I det här fallet kan du använda en redan beprövad lösning - en konsol. Anslutning till en tunn vägg görs med långa bultar. Platser för dem väljs enligt den traditionella metoden. Du kan också använda U-formade profiler (de är enkla att använda, men denna lösning är inte lämplig för rum med barn eller husdjur) . Tunga TV -modeller är monterade på par av fyrkantiga profiler.

Bild
Bild

Av sköra material

I detta fall används vanligtvis långa bultar med breda brickor. Gasbetongpartition borras vanligtvis igenom. Bultarna som passerar genom hålen på motsatt sida skruvas in med muttrar . Det är lämpligt att montera en TV -apparat på porösa tegelväggar med kemiska ankare. De är ganska pålitliga och gör att du kan fästa ganska tunga saker.

Ibland blir det nödvändigt att hänga TV: n på fodret . Enkla självgängande skruvar är oumbärliga här. Men pålitliga ankare med kronblad är mycket hjälpsamma. Bland dem bör du välja de som har den bästa dragkraften. Du kan också genomborra materialet på andra sätt och säkerställa en säker anslutning. Installation på en tung-och-spårplatta står isär.

För att installera en tung TV på den måste ett ankare med dubbla ärmar användas . Du kan också använda universalplast eller expansionspluggar.

Bild
Bild

Det bör noteras att det inte är tillåtet att fästa på tungan och spåret med metoder som är optimala för tjock betong. Ett amatörsätt att montera - på "buggar". Alabaster används för att hålla dem, och därför fungerar de bara med ett hål i taget.

Rekommendationer

Vi måste omedelbart fundera på om vi kommer att förvärva utrustning med en större diagonal i framtiden. Då måste du använda fästen och andra fästelement som är utformade för olika anslutningsmått och belastningar . Markeringen för redigering kan göras inte bara med en penna, utan också med en markör. Vid borrning är det också lämpligt att använda en dammuppsamlare, vilket gör att du kan arbeta mer bekvämt. Om bultarna är för långa måste du ta med flera brickor så att allt monteras ordentligt.

När det är möjligt bör du välja betong eller robusta tegelunderlag . Endast små TV -apparater ska hängas på gipsskivor. Om du bestämmer dig för att montera TV -apparater utan fäste, kan du använda standardmöbler "öron". Installationen utförs så tätt som möjligt för att spara användbart utrymme (men utan att störa ventilationen och problem med ledningar). En alternativ lösning är att använda 4 hörn av stål eller aluminium.

Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Det finns många lösningar för att placera din TV graciöst

Ett av dessa alternativ är en enkel TV med en svart ram på en blå bakgrund . Symmetriska fönster på båda sidor av samma vägg kommer bara att förbättra upplevelsen.

Bild
Bild

TV: n kommer dock att se ganska bra ut mot bakgrunden av en blekt tegelvägg . Symmetri i denna utföringsform kan uppnås med skåp.

Bild
Bild

Detta betyder dock inte att det inte finns några andra sätt att presentera TV: n vackert . Det kan se väldigt attraktivt ut, till exempel mot bakgrunden av en rik crimson del av väggen. En vanlig vit yta (klassisk) kommer också till nytta ibland.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra alternativ kan vara:

placering på en trägul bakgrund (med tegel), omgiven av vita väggar och ett plankgolv, med en ovanlig ljuskrona

Bild
Bild

installation på en panel fäst vid konventionella stockväggar

Bild
Bild

en TV -apparat på en ljusgul vägg ovanför eldstaden, omgiven av målningar

Bild
Bild

ett annat alternativ ovanför eldstaden på en enkel ljus vägg

Bild
Bild

Du kan också titta på andra lösningar, till exempel:

TV på väggpaneler av trä, plast eller läder

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

utjämning av en mörk diskordant fläck med hjälp av en accentvägg

Bild
Bild
Bild
Bild

omger TV -mottagaren med bilder eller fotografier i tunna ramar

Bild
Bild

användning av basreliefer

Bild
Bild
Bild
Bild

anslutning av plasmapanelsektionen med hängande hyllor

Bild
Bild

installation i en gipsskivans nisch

Rekommenderad: