Medelstora Idegran (18 Bilder): Beskrivning Av "Hixie" Och "Wojtek" Idegran. Plantera Och Lämna. Använd I Trädgårdslandskapet

Innehållsförteckning:

Video: Medelstora Idegran (18 Bilder): Beskrivning Av "Hixie" Och "Wojtek" Idegran. Plantera Och Lämna. Använd I Trädgårdslandskapet

Video: Medelstora Idegran (18 Bilder): Beskrivning Av
Video: Gör din egen påskkrans av björk. Påskhantverk 2024, April
Medelstora Idegran (18 Bilder): Beskrivning Av "Hixie" Och "Wojtek" Idegran. Plantera Och Lämna. Använd I Trädgårdslandskapet
Medelstora Idegran (18 Bilder): Beskrivning Av "Hixie" Och "Wojtek" Idegran. Plantera Och Lämna. Använd I Trädgårdslandskapet
Anonim

Ägare till privata hushåll dekorerar i de flesta fall sitt territorium med vintergröna buskar av busktyp. Dessa inkluderar medium idegran. Trädet som tillhör hybridsorter har vunnit enorm popularitet på grund av sitt ursprungliga utseende.

Medelstora barrkännetecken kännetecknas av sin anspråkslöshet och höga frostbeständighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

Med början av beskrivningen av denna växt är det viktigt att notera att det är en hybrid av bär och spetsig idegran. En fantastisk växt, som föddes av uppfödare från USA i början av förra seklet, har ett antal funktioner.

  • Nålarna är färgade i olivton med en grönaktig nyans. I direkt solljus blir nålarna rödaktiga.
  • Skott riktas uppåt.
  • Nålarna på grenarna är ordnade i två rader.
  • Trädet bär frukt årligen. Frukterna ser inte ut som kottar, utan mer som bär, vars frö är dolda av en massiv perikarp.
  • Frömognad sker i slutet av sommarperioden, början av hösten.
  • Medium idegran tål skugga bra och kräver inte noggrann beskärning. Det är ganska lätt att ge önskad form till kronan på ett träd.

Medium barlind är känd för sin utmärkta torktolerans. Dessutom tolererar växten låga temperaturer. Evergreen barrträd växer bra i centrala Ryssland, liksom i de södra regionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

I modern trädgårdsodling utmärks mer än 30 sorter av medelstora idegran. De vanligaste är följande.

Hixie . Busk typ vintergröna ephedra. Under året blir den 15 cm i höjd. Höjden på ett vuxet träd överstiger 3 meter. Rotsystemet är starkt och massivt. Hiksi-sorten utmärks av sina smaragdfärgade nålar. Nålarna är mjuka och platta. I unga växter har nålarna en ljusgrön färg, som mörknar med tiden. Kronformen är pelarformad. Avlånga skott kännetecknas av ojämn tillväxt. Med tiden lutar trädets grenar till marken.

Observera att denna sort inte innehåller hartsartade ämnen, så trädet kommer inte att utsöndra den specifika arom som finns i barrträd. "Hixie" är i perfekt harmoni med enbär och thuja.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Voytek . En unik växt med en ovanlig form som är idealisk för häckar. Den kompakta vintergröna pyramidala ephedra passar bra med andra trädgårdsväxter. Den har saftiga mörkgröna nålar med en distinkt central ven. Denna sort är mycket pålitlig och frostbeständig. Wojtek föredrar fuktig bördig jord och växer bra på skuggiga och halvskuggiga platser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Farmen . Tät, tät idegran form. En kompakt buske med smaragdnålar kännetecknas av långsam tillväxt (över 10 år ökar dess höjd med 1-1,5 meter). Trädgårdsmästare rekommenderar att du använder denna sort för att skapa lågväxande häckar.

Bild
Bild

Hillie . En vacker rektangulär buske når 2 meter i höjd på 10 år. Det unga trädet har en oval krona som blir kolumnerig med åldern. Liksom alla sina släktingar är Hillie idealisk för häckar i små trädgårdsområden. Den lämpar sig bra för beskärning och tål låga temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner för plantering och vård

Alla sorter av mellanglas är en ganska opretentiös barrskörd. Vissa planteringsförhållanden för denna växt finns dock fortfarande. Så experter rekommenderar dig att vara uppmärksam på följande rekommendationer.

  • Ephedra föredrar medium lerig jord. En blandning av trädgårdsbröd och humus är lämplig. Det är också lämpligt att lägga till träaska till den.
  • Barlind planteras på sensommaren, fram till oktober. Anläggningen föredrar öppna ytor. Det unga trädet bör dock skyddas från vindbyar.
  • Planteringshålet bör inte vara mindre än 50 cm, och dess bredd gör det möjligt att fritt rymma plantans rotsystem med en jordklump. Det är han som hjälper till att skydda det känsliga rotsystemet i ephedra från skador.
  • En häck kräver en dike. Avståndet mellan plantorna bör inte vara mindre än 1 meter. I botten av diket är det nödvändigt att lägga ut ett dräneringsskikt (trasigt tegel, krossad sten, sand eller små stenar). Precis som alla andra barrträd reagerar den genomsnittliga idegran negativt på överflödig fukt. En viktig punkt: ephedras rotsystem bör ligga i linje med markytan.
  • Efter plantering av plantan vattnas jorden rikligt och strös med ett lager mulch.

För dessa ändamål är torv eller kompost perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte svårt att odla en medelstund i en trädgårdstomt. Denna växt behöver regelbunden vattning och lossning av jorden. Det är viktigt att hålla trädstammen ren. Unga barrträd måste vara täckta för vintern och skydda dem från snöhäftning och solbränna med vårens ankomst. Förebyggande behandlingar mot skadedjur är inte mindre viktiga. När växten växer krävs också regelbunden beskärning.

Medelstora barr förökas med sticklingar eller frön . Det finns också ett annat sätt - genom vaccination. Det är dock bara relevant för specialister. En vacker barrträd används ofta i trädgårdslandskapet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla sorter av medelstora idegran är lämpliga för att skapa häckar, liksom för anläggningsparker i staden och sommarstugor. Dessutom skapar det opretentiösa ephedra, i kombination med andra prydnadsväxter, ursprungliga singel- eller gruppkompositioner.

Rekommenderad: