Vakuumhörlurar (36 Bilder): Betyg På De Bästa Pluggmodellerna. Trådlösa Och Trådlösa Hörlurar I örat. Vad Det är? Vilka Kanalhörlurar Ska Jag Välja För Musik På Min Telefon?

Innehållsförteckning:

Video: Vakuumhörlurar (36 Bilder): Betyg På De Bästa Pluggmodellerna. Trådlösa Och Trådlösa Hörlurar I örat. Vad Det är? Vilka Kanalhörlurar Ska Jag Välja För Musik På Min Telefon?

Video: Vakuumhörlurar (36 Bilder): Betyg På De Bästa Pluggmodellerna. Trådlösa Och Trådlösa Hörlurar I örat. Vad Det är? Vilka Kanalhörlurar Ska Jag Välja För Musik På Min Telefon?
Video: JBL Tune 500 BT Wireless Headphones: REVIEW 2024, April
Vakuumhörlurar (36 Bilder): Betyg På De Bästa Pluggmodellerna. Trådlösa Och Trådlösa Hörlurar I örat. Vad Det är? Vilka Kanalhörlurar Ska Jag Välja För Musik På Min Telefon?
Vakuumhörlurar (36 Bilder): Betyg På De Bästa Pluggmodellerna. Trådlösa Och Trådlösa Hörlurar I örat. Vad Det är? Vilka Kanalhörlurar Ska Jag Välja För Musik På Min Telefon?
Anonim

Hörlurar är en mycket praktisk och användbar uppfinning, du kan lyssna på musik högt utan att störa någon. Bland det stora utbudet är vakuummodeller mycket populära idag, och vi kommer att prata om dem.

Bild
Bild

Vad det är?

Vakuum hörlurar skiljer sig från konventionella genom att de sätts in i hörselgången. Silikonpackningen ger ett vakuum och hjälper till att uppnå erforderlig täthet utan att orsaka olägenhet för användaren. Det här är typ av gags som är enkla. De ser snygga och snygga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare denna lösning var det möjligt att uppnå utmärkt ljudisolering och ljudrenhet . När användaren sätter hörlurarna i örat visar det sig att ljudet från högtalaren går direkt till membranen genom kanalen, vilket är pålitligt isolerat från yttre vibrationer. I början uppfanns denna teknik specifikt för musiker som borde uppträda på scenen.

I allmänhet är vakuumhörlurar valet av riktiga musikälskare som vill njuta av högkvalitativ musik utan att betala för mycket.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

In-ear-modeller har både fördelar och nackdelar, som definitivt är värda att nämnas. Av proffsen:

  • liten storlek och vikt;
  • ett stort antal modeller;
  • högkvalitativt ljud;
  • mångsidighet.
Bild
Bild

Du behöver inte mycket utrymme för att ha med dig dessa hörlurar, de kan läggas i en liten bröstficka. Till salu finns det inte bara trådbundna, utan också trådlösa modeller, som anses vara ett av de mest praktiska alternativen.

Vakuumhörlurarna har en standardkontakt, så att de enkelt kan anslutas till en spelare, telefon, dator och till och med en radio.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller bristerna är de:

  • Skadligt för hörseln, eftersom långvarig användning kan orsaka problem;
  • bra ljudisolering ökar risken att vara ute;
  • om hörlurarnas storlek inte är lämplig orsakar det obehag;
  • kostnaden kan vara hög.
Bild
Bild

Översikt över arter

Vakuumhörlurar kan ledas, med en mikrofon eller till och med med bas. Det finns dyra professionella . Trots denna mångfald kan de klassificeras i två stora grupper.

Trådbundet

Mest vanliga modeller . Vi fick detta namn tack vare kabeln genom vilken anslutningen till enheten utförs.

Bild
Bild

Trådlös

Denna art har sin egen klassificering:

  • Blåtand;
  • med radiokommunikation;
  • med infraröd port.

Det finns ingen tråd i sådana modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av munstycken

Bilagorna kan vara universella och storleksberoende . De förstnämnda har speciella utsprång genom vilka nedsänkning i örat kan justeras. De senare säljs efter storlek, så att användaren har möjlighet att välja det mest lämpliga alternativet.

Munstycken är också gjorda av olika material:

  • akryl;
  • skummig;
  • silikon.
Bild
Bild
Bild
Bild

Akrylmodeller orsakar mest obehag eftersom de sätter mer press på hörselgången . Skummunstycken ger god tätning, de är mjuka och behagliga men smulas snabbt.

Ett billigt och bekvämt alternativ är silikonmodeller, men jämfört med skum är ljudkvaliteten i dem sämre.

Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Högkvalitativa och billiga vakuumhörlurar är inte ovanliga idag. Till salu från kända och nybörjare tillverkare finns alternativ med ett fodral och utan det på tråden. Vita enheter är mycket populära. I toppen av de mest populära modellerna, inte bara budget, användartestade pålitliga hörlurar, men också dyra. När det gäller byggkvalitet och material skiljer de sig alla från varandra, och valet är alltid upp till användaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sony MDR-EX450

Modellen har ett brett frekvensområde, återger bas väl. Konstruktionen har en klassisk design utan några fästelement. Ledningarna är starka, själva hörlurarna finns i ett metallfodral, vilket hjälper till att behålla sin integritet under lång tid . Modellen är universell, perfekt för att lyssna på musik på en surfplatta, smartphone eller spelare. Vissa användare märkte bristen på volymkontroll.

Bild
Bild

Sennheiser CX 300-II

Tillverkaren är känd för att göra studio-modeller, men dess vakuumversion är inte mindre bra. Designen är enkel och enheten är särskilt känslig, men frekvensområdet är svagt . Detta märks bara när headsetet är anslutet till högkvalitativ utrustning. Av nackdelarna är det värt att notera en inte särskilt stark tråd som slits ut snabbt.

Bild
Bild

Panasonic RP-HJE125

Dessa är utmärkta och billiga öronsnäckor för din telefon eller surfplatta. Naturligtvis, för dessa pengar, kommer användaren inte att få ljud av hög kvalitet. Enheten har dock en enkel design och ett standardfrekvensområde, vilket garanterar kraftfull bas. Som praktiken visar är detta ett hållbart headset. Hörlurarna är ganska bekväma och finns i ett brett utbud av färger . Av nackdelarna - en tunn tråd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sony WF-1000XM3

Jag vill säga mycket om dessa hörlurar. Denna modell är ganska tung (8, 5 g vardera) på grund av sin form. Som jämförelse väger AirPods Pro 5,4 g vardera . Finns i svart och vitt. Logotypen och trimmen på mikrofonen är gjorda av vacker koppartråd. De ser betydligt dyrare ut än till och med Apple.

På framsidan finns en pekskärmspanel . Hörlurarna är mycket känsliga, de slås på även vid påverkan av en hårstrå. Ytan är blank och fingeravtryck syns under belysning.

Bild
Bild

Eftersom öronsnäckorna är ganska tunga är det viktigt att välja storlek på öronsnäckorna och hitta den optimala positionen i örat, annars faller öronsnäckorna ut. Setet innehåller fyra par silikon och tre par skumalternativ.

Liksom andra modeller i denna klass finns det ett laddningsfodral . Den är tillverkad av plast och består av två delar. Färgen avskalas snabbt, särskilt om du bär enheten i en påse med nycklar.

Bild
Bild

SoundMagic ST30

Dessa hörlurar är vatten-, svett- och dammbeständiga. 200mAh batteri tillsammans med Bluetooth 4.2 -teknik, som förbrukar mindre ström, ger 10 timmars musikuppspelning eller 8 timmars samtalstid. Den syrefria kopparkabeln är utformad för Hi-Fi-ljud, fjärrkontrollen med mikrofon är kompatibel med Apple och Android, och metalldelarna är täckta med en speciell rivresistent fiber.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Det första du ska bestämma är om du vill köpa ett trådbundet eller trådlöst alternativ. För en telefon kan du välja en billigare modell med kabel, för en dator är en trådlös bättre . Typen av munstycke spelar också en viktig roll, högljudda hörlurar med klart ljud kommer vanligtvis med ett skummunstycke. De är perfekta för musik.

När det gäller silikonspetsarna är detta inte bara ett budgetalternativ, utan också inte helt praktiskt . På grund av sin form blir vakuumhörlurar utan munstycke helt värdelösa, och det är väldigt lätt att tappa silikon. Därför är det mycket viktigt att ha en uppsättning extra bilagor för utbyte. Öronets form är individuell för varje person, det kan hända att den vanliga silikonmodellen inte passar, så bra tillverkare försöker leverera två uppsättningar hörlurar till sina hörlurar.

Bild
Bild

Vakuummodeller skiljer sig åt i passningsdjupet i örat. Många är rädda för att köpa för imponerande i storlek, eftersom frågan uppstår omedelbart: "Hur kan jag sätta in dem i mitt öra? " Eller så är de helt enkelt rädda för att placera högtalarna för nära kommer att påverka membranet negativt. Faktum är att tvärtom - ju större hörlurar, desto högre volym när du lyssnar på musik och djupa ljud ger bättre ljudisolering och gör att du inte kan höja volymen på bullriga platser.

När du väljer modell är design och ergonomi inte det sista . I detta fall påverkar inte storleken kvaliteten. I detta avseende är det möjligt att välja ett headset av en sådan storlek att även när du lyssnar på musik kan du säkert bära en hatt.

Bild
Bild

När du väljer ett trådbundet alternativ är det bättre att vara uppmärksam på sladdens längd. Det borde räcka med att ansluta till din telefon och stoppa den i fickan. På så sätt kan skador minimeras.

När det gäller priset är varorna från välkända märken inte billiga, men kvaliteten på sådana modeller är mycket högre . Det manifesterar sig i allt: i de material som används, i monteringen, i ljudets kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ju bredare frekvensområde desto bättre. Du kan ställa en rättvis fråga: "Varför överbetala för de frekvenser som det mänskliga örat inte kan höra?" Detta gäller särskilt om köparen är intresserad av att välja hörlurar till telefonen.

Kom ihåg att våra hörapparater klarar frekvenser mellan 20 Hz och 20 kHz . Det är bara så att många inte hör något efter 15. Samtidigt kan du på förpackningen av hörlurar från särskilt lömska tillverkare se att deras enheter kan reproducera även 40 och 50 kHz! Men inte allt är så enkelt.

Bild
Bild

Det har redan bevisats att klassisk musik uppfattas inte bara genom öronen, utan också genom hela kroppen, eftersom sådana ljud till och med påverkar benen . Och det finns viss sanning i detta uttalande. Så om hörlurar kan återge frekvenser som en person inte kan höra är det inte dåligt.

Observera också att ljudvolymen motsvarar en parameter som kallas känslighet. Med samma effekt kommer mer känsliga vakuumhörlurar att låta högre.

Det optimala resultatet för denna parameter är 95-100 dB. Mer behövs inte för en musikälskare.

Bild
Bild

Graden av stabilitet är en parameter som inte är mindre viktig . Om du är intresserad av att välja hörlurar för din dator kan du vara uppmärksam på de höga värdena för denna parameter. Mycket ofta kan denna typ av teknik bara fungera normalt med mikrofoner där impedansen inte överstiger 32 ohm. Men om vi ansluter en 300 ohm mikrofon till spelaren kommer den fortfarande att låta, men inte för högt.

Harmonisk distorsion - den här parametern visar direkt ljudkvaliteten på vakuumhörlurarna . Om du vill lyssna på musik med högkvalitativ uppspelning, välj en produkt som inte överstiger 0,5% distorsion. Om denna siffra överstiger 1%kan det anses att produkten inte är av mycket hög kvalitet.

Bild
Bild

Hur bär man den korrekt?

Vakuumhörlurarnas livslängd, komfort och ljudkvalitet beror också på hur korrekt användaren sätter dem i öronen. Det finns flera regler för hur du sätter på enheten korrekt:

  • hörlurarna förs försiktigt in i hörselgången och trycks med ett finger;
  • loben måste dras något;
  • när enheten slutar komma in i örat släpps loben.
Bild
Bild

Viktig! Om det finns ont betyder det att hörlurarna sitter för långt in i örat, du måste flytta tillbaka dem lite till utgången.

Det finns en lista med rekommendationer som är användbara för användaren:

  • munstycken måste bytas regelbundet - även om du städar dem ständigt blir de smutsiga med tiden;
  • när obehag uppstår måste du byta munstycke eller till och med byta enhet;
  • Endast en person ska använda hörlurarna.
Bild
Bild

Vad ska jag göra om hörlurarna faller ur öronen?

Det händer också att de köpta vakuumhörlurarna helt enkelt faller ut och inte stannar i öronen. Det finns flera livshackar som löser detta problem:

  • kabeln på hörlurarna måste alltid vara uppe;
  • en lång sladd är ofta anledningen till att enheten kan falla ur öronen, i det här fallet är det bäst att använda en speciell klädnypa;
  • när tråden kastas över nacken, håller den bättre;
  • då och då är det nödvändigt att byta munstycken, som slits ut, förlorar sin form.
Bild
Bild

Vårdfunktioner

Att ta hand om vakuumhörlurar är enkelt, du måste torka dem med en speciell lösning och fortsätta enligt följande:

  • blanda 5 ml alkohol och vatten;
  • den del som förs in i öronen doppas i lösningen i ett par minuter;
  • ta bort enheten från lösningen, torka den med en torr servett;
  • det kommer att vara möjligt att använda hörlurarna först efter 2 timmar.
Bild
Bild

Väteperoxid används ofta i stället för alkohol . Hörlurarna blötläggs i denna blandning i 15 minuter. Det är mycket enkelt att rengöra enheten med en bomullspinne eller en tandpetare med sårad bomull, som är fuktad i en lösning. Var noga med att inte skada nätet.

Rekommenderad: