"Dohlox" Från Kackerlackor: Geler I En Spruta Och Andra Medel, Bruksanvisning. Sammansättningen Av Läkemedel För Förstörelse Av Kackerlackor, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: "Dohlox" Från Kackerlackor: Geler I En Spruta Och Andra Medel, Bruksanvisning. Sammansättningen Av Läkemedel För Förstörelse Av Kackerlackor, Recensioner

Video:
Video: Дохлокс - отличное средство от тараканов!!! 2024, Maj
"Dohlox" Från Kackerlackor: Geler I En Spruta Och Andra Medel, Bruksanvisning. Sammansättningen Av Läkemedel För Förstörelse Av Kackerlackor, Recensioner
"Dohlox" Från Kackerlackor: Geler I En Spruta Och Andra Medel, Bruksanvisning. Sammansättningen Av Läkemedel För Förstörelse Av Kackerlackor, Recensioner
Anonim

Kackerlackor kan bli ett verkligt problem inte bara för ett hus eller en lägenhet, utan också för butiker och industriföretag. Huvudproblemet med insektsuppfödning är hög och snabb fertilitet. För att bli av med kackerlackor för alltid är det nödvändigt att förstöra utbrottet, nämligen: kackerlackan, där honan som lägger ägg bor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Det finns många olika metoder för kackerlacka. En mycket effektiv produkt från en rysk tillverkare heter Dohlox . Sammansättningen av detta preparat innehåller speciella lockande ämnen som lockar insekter. De läggs till så att kackerlackor äter exakt giftet, och inte annan mat. Produkten består också av borsyra, som länge har använts mot insektsangrepp.

Med tiden har skadedjuren utvecklat immunitet mot borsyra, så fipronil är en annan komponent i produkten. Det är en mycket kraftfull substans som snabbt förstör alla kackerlackor. Dessutom tillåter det inte insekter att utveckla resistens. Det är därför "Dokhloks" botemedel mot kackerlackor anses vara de mest effektiva.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Medel och deras användning

Dohlox -produkter produceras i olika versioner. Dessa är geler, fällor, borbollar. När du använder gift för att döda kackerlackor måste du följa instruktionerna . Det är viktigt att använda läkemedlet i de angivna mängderna för ett visst område i rummet. Tillverkaren rekommenderar att du använder giftet i flera steg. Huvudstadiet består av noggrann bearbetning av alla möjliga platser och förflyttning av kackerlackor. Det andra steget består i ombehandling 14 dagar efter det första. Det tredje steget är förebyggande behandling, som utförs var 30: e dag.

Dohlox-preparat fungerar inte på djur och är giftfria för barn och vuxna. Därför kan de användas både i bostadslokaler och i livsmedelsföretag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Geler

Gelen produceras i olika koncentrationer och volymer. Allt beror på området och graden av förorening av rummet . Gelen är mycket bekväm, producerad i en spruta med ett fint munstycke. Detta gör att du kan applicera produkten även på de smalaste och minsta områdena. En spruta innehåller så mycket aktiv substans att den räcker för en yta på 40-45 m2. Lagringstiden för gelen är 365 dagar. Den använda gelen förblir användbar inom 2 månader från dagen för bearbetning av lokalerna.

Den aktiva komponenten i Dohlox -gel är fipronil . Det är ett kemiskt bekämpningsmedel med ett brett spektrum av effekter. Den giftiga substansen klassificeras som toxicitetsklass 2 och 3, beroende på koncentrationen. Preparatets sammansättning innehåller också fett som ökar vidhäftningen till vilken yta som helst och förhindrar att produkten torkar ut. Betet är en del av giftet. Det avger en lukt som bara insekter kan känna. Detta lockar dem till giftet. Konserveringsmedlen i gelen förhindrar att den försämras och interagerar med den yttre miljön.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den professionella serien med geler "Dohlox Instant Poison" används vid massinfektion i lokalerna av kackerlackor . Det används inte bara av vanliga människor och restaurangägare, utan också av specialtjänster som hanterar utrotning av insekter. Den aktiva ingrediensen i detta medel är också fipronil. Men här finns det i ökad koncentration, vilket gör det ännu farligare för kackerlackor. Injektionsflaskor med 100 och 20 ml produceras. I genomsnitt räcker en flaska för 50 m2, om kackerlackor dök upp för inte så länge sedan och för 10 m2, om det har gått ungefär 2 månader sedan kackerlackor uppträdde.

Innan gelén appliceras är det nödvändigt att göra en våtrengöring i rummet. Efter det börjar de bearbeta områdena längs baslistorna. Om det inte finns någon önskan att fläcka golvet kan du applicera gelén på bitar av tjock kartong och placera dem på platser där skadedjur samlas . Vid massinfektion räcker en spruta för endast 3 m2. Applicera i så fall produkten i en fast linje. Om antalet kackerlackor är litet kan du applicera gelén med långa mellanrum.

Tillverkaren rekommenderar att gelén lämnas i 2-3 veckor. Därefter tvättas det av med varmt vatten och ett desinfektionsmedel. Efter det rekommenderas det att sätta fällor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fällor

Insekticiden fipronil är mycket resistent mot höga temperaturer. Det förstörs dock av långvarig exponering för UV -strålar. Fällan bromsar nedbrytningsprocessen och ökar giftets varaktighet. Dohlox -fällor består av 6 behållare med förgiftat bete . Dess lukt lockar insekter, de äter giftet och dör. På bara 30 dagar kan du bli av med en stor koloni av kackerlackor.

Fällor fästs på baksidan av möblerna, på platser där skadedjur ackumuleras . Behållarna tas bort efter 60 dagar. Andra sätts på plats för att förhindra att kackerlackor återkommer. Släng fällor utan att skada deras strukturer.

Den aktiva substansen som utgör betet reagerar inte med syre, vilket gör det säkert för människor och djur . Fördelen med att använda en fälla är att den inte fläckar ytor.

En behållare med bete räcker till 5 m2. Det är mest effektivt att använda alla fällor samtidigt.

Bild
Bild

Övrig

Om rummet bokstavligen vimlar av kackerlackor kommer "Sgin" borgel till undsättning . Detta förbättrade läkemedel kan bli av med skadedjur på en vecka. Effekten av fipronil ökar genom tillsats av borsyra. Gelen appliceras punktvis runt omkretsen av rummet och i infekterade områden. Ventilationsöppningarna måste behandlas särskilt noggrant. Om det finns få kackerlackor räcker en flaska för 100 m2, men om infektionen ökar, kommer pengarna att räcka till 20 m2.

Förutom behållare med förgiftat bete produceras Sginh borbollar . Kompositionen innehåller borsyra och fipronil. Tack vare den förbättrade formeln kan kackerlackor utrotas på bara 7 dagar. Bollarna läggs ut på torra platser där skadedjur ackumuleras på ett avstånd av 0,5-1 m från varandra. Alla procedurer utförs endast med hjälp av gummihandskar.

Ny, som erbjuds av tillverkare av Dohlox -produkter är förgiftade smulor . De är mycket små, vilket gör dem till ett utmärkt bete för kackerlackor. Smulor läggs ut på fönsterbrädorna, under bord, längs områden med ökad ansamling av parasiter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Medel "Dohlox" är effektiva genom att deras aktiva substans verkar inte bara genom tarmarna, utan också penetrerar genom det chitinösa locket av insekter. Några minuter senare inträffar insektens förlamning i centrala nervsystemet, och det dör. En egenskap hos dessa läkemedel är att släktingar som dör av giftet av parasiter äts . Det är detta som säkerställer att kackerlackakolonier snabbt utrotas. Och även insekter har ett väl utvecklat genetiskt minne. De kommer inte att återvända till lokalerna som har behandlats av Dohlox snart. Och giftet verkar inte bara på kackerlackor. Om det finns problem med myror, buggar och fästingar kommer Dohlox att hantera dem också.

Produkterna produceras av de ryska tillverkarna OOO Tekhnologii Dokhloks och OOO Oborona. Linjen, som marknadsförs under namnet Dohlox, innehåller också anti-råttor, möss och nattfjärilar.

Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

Behandlingen med Dohlox -produkter är endast nödvändig med gummihandskar. Du måste också bära andningsskydd eller täcka munnen och näsan med ett gasbind. Annars kommer giftiga ämnen att orsaka en allergisk reaktion. Det är strängt förbjudet att prata under behandlingen, eftersom fipronil kan fylla nasofarynx . Detta kommer att orsaka en brännande känsla i lungorna. Efter några timmar bör effekten försvinna. Personer med astma eller bronkit bör inte använda dessa läkemedel. Alla läkemedel "Dohlox" används endast på torra ytor.

Efter behandlingen måste du tvätta händerna noggrant med tvål och vatten. Om produkten kommer upp på ögonen, skölj dem med mycket vatten.

Det är viktigt att använda giftet exakt enligt anvisningarna. Om du använder en mindre mängd av läkemedlet över ett större område blir det ingen effektivitet. MEN det kommer också att få kackerlackor att bli beroende av Dohlox, och det kommer inte att vara meningsfullt att använda detta läkemedel mot dem.

Mycket ofta på marknaden finns det förfalskningar av ett effektivt botemedel. Originalet kan kännetecknas av företagslogotypen i form av en kackerlackadöd. För att köpa riktiga Dohlox -produkter är det bättre att beställa dem från den officiella webbplatsen eller bara köpa i betrodda butiker.

Bild
Bild

Förvaringstips

Det rekommenderas att förvara giftet på en sval, torr, skuggad plats. Det är nödvändigt att begränsa barns tillgång till medel. Och du kan också lagra "Dohlox" endast separat från mat eller medicinska ämnen.

Sprutor som sprutas ut bör hållas förseglade före bearbetning . Den tryckta gelen förlorar sin effektivitet snabbare. Därför är det lämpligt att köpa flaskor som är lämpliga för området och graden av förorening av rummet.

Bild
Bild

Granska översikt

I genomsnitt är Dohlox -produkter rankade till 4 poäng av 5. De flesta användare noterar läkemedlets effektivitet, hastighet och låga kostnad. Kostnaden för medel varierar från 47 till 300 rubel. Och även köpare skriver om bekvämligheten med att använda gelerna. Många är nöjda med frånvaron av en obehaglig lukt som ofta kommer från sådana produkter . Många användare har märkt att produkten för djur verkligen är giftfri.

Det största problemet för köparna av Dohlox -preparat är att arbeta med att rengöra den torkade gelen. Många noterar att botemedlet inte fungerar på små kackerlackor och inte dödar kackerlackaägg. Dohlox kommer inte att lösa problemet med skrupelfria grannar . Om vi talar om en lägenhet, är det nödvändigt att bearbetning utförs inte bara i varje lägenhet, utan också längs korridorer, källare och garderober.

Användningen av Dohlox -produkter är endast effektiv om alla tillämpningsregler följs . Och vi får inte heller glömma att kackerlackor dyker upp där det är varmt, fuktigt och smutsigt. Det är viktigt att hålla köket, badrummet och toaletten ren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Endast komplex behandling hjälper till att bli av med sådana obehagliga grannar som kackerlackor en gång för alla.

Rekommenderad: