"Tiovit Jet" För Druvor: Bruksanvisning, Väntetid Efter Behandling Med Preparatet. Beskrivning Av Fungiciden

Innehållsförteckning:

Video: "Tiovit Jet" För Druvor: Bruksanvisning, Väntetid Efter Behandling Med Preparatet. Beskrivning Av Fungiciden

Video:
Video: Оидиум на винограднике / Oidium in the vineyard 2024, April
"Tiovit Jet" För Druvor: Bruksanvisning, Väntetid Efter Behandling Med Preparatet. Beskrivning Av Fungiciden
"Tiovit Jet" För Druvor: Bruksanvisning, Väntetid Efter Behandling Med Preparatet. Beskrivning Av Fungiciden
Anonim

Varje trädgårdsmästare är intresserad av en rik och hälsosam skörd, och för detta är det nödvändigt att följa ett antal regler. Om du odlar druvor eller precis ska börja kan du inte klara dig utan användning av fungicider i ditt arbete. Vi pratar om läkemedlet "Tiovit Jet", som har vunnit enorm popularitet inom sitt område. Din uppmärksamhet uppmanas till en mer detaljerad bekantskap med det här verktyget, eftersom det är utformat för att skydda druvor inte bara från svampsjukdomar utan också fästingar, och detta problem uppstår ganska ofta.

Bild
Bild
Bild
Bild

allmän beskrivning

Läkemedlet "Tiovit Jet" används för behandling av druvor, tillhör kategorin fungicider, som har alla nödvändiga egenskaper för att skydda växten och framtida skörd. Detta botemedel används ofta för profylax, men vid sjukdomar kan ämnet spara inte bara druvor, utan också buskar och olika fruktträd. Denna fungicid skapades i Schweiz, och den är idag mycket efterfrågad bland trädgårdsmästare och agronomer.

Originalprodukter erbjuds i granulat som har ett förseglat skal. Om en pulverprodukt finns på marknaden kan du säkert gå förbi, eftersom det är en falsk, samma sak gäller tabletter. Du kan lagra produkten i 3 år.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller verkningsmekanismen är huvudkomponenten högkvalitativt svavel, som djupt bekämpar bakterier och hämmar deras tillväxt, så cellerna i patogena mikroorganismer förstörs snabbt. Det finns ingen anledning att oroa sig för druvornas mikroflora, den störs inte . Granulatet löser sig snabbt och enkelt i vatten, så det tar bara några sekunder att förbereda blandningen.

De främsta fördelarna med ämnet inkluderar flera faktorer. Först och främst är läkemedlet inte fytotoxiskt, så druvor kan konsumeras även efter bearbetning, vilket är viktigt. Produkten fäster bra på bladens yta, rinner inte av och glider inte, vilket skapar en skyddande film. Det är en mångsidig fungicid som kan användas på andra växter förutom druvor, inklusive trädgårdsträd och till och med grönsaker. Tiovit Jet är brandsäker . Ofta klarar produkten av olika typer av mjöldagg och förstör också skadedjur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkten erbjuds till ett överkomligt pris, så det är säkert att säga att det för vinodlare kommer att vara ett utmärkt verktyg för att skydda framtiden och den nuvarande skörden

Under användning av en fungicid försämras svamparnas förmåga att andas, deras celler slutar dela sig och nukleinsyror bildas inte längre. Således fungerar medlet på molekylär nivå, vilket är en stor fördel. Det är en oorganisk fungicid, som är ett medicinskt och profylaktiskt preparat, som är oumbärligt i kampen mot parasiter. Dess helande egenskaper "Tiovit Jet" kan hålla upp till en och en halv vecka, om vädret är torrt och soligt ute.

Med en så djup effekt på svampen tränger inte medlet in i själva växtens celler, allt händer på bladens och bärens yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Naturligtvis, för att få ett positivt resultat, för att förhindra sjukdom på vingården, måste behandlingen utföras korrekt.

Först och främst måste du förbereda blandningen korrekt och följa rekommendationerna . Experter säger att fungiciden inte skadar miljön. För att förbereda lösningen behöver du bara vatten och inga speciella färdigheter.

För att uppnå det förväntade resultatet måste sprutning utföras i enlighet med instruktionerna. Utvecklingen av svampsjukdomar sker i slutet av våren och början av sommarsäsongen, när temperaturer och luftfuktighet ökar. Under sådana förhållanden blir svavel så giftigt som möjligt, och eftersom det är huvudkomponenten i fungiciden, bör det appliceras strax efter beredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Första gången sprutning utförs under de sista dagarna i maj, så effektiviteten blir mycket högre. Det är nödvändigt att bearbeta bladen som påverkas av svampen. Så snart lufttemperaturen når +18 grader Celsius kommer sporerna att dö efter en dag, men om värmen utanför är cirka 25-30 grader , sjukdomen stoppas inom 6 timmar och sprids inte genom vingården. För att identifiera problemområden, var uppmärksam på de löv och klasar som är i skuggan, eftersom det är här infektion kan börja.

Sprutning utförs också på hösten, kvällen före oktober

Det är viktigt att notera att dosen bör bestämmas utifrån problemets svårighetsgrad. Om du ska bekämpa mjöldagg räcker det med 10 liter vatten och 80 g fungicid. Men för förstörelsen av druvkvalsten kommer den aktiva ingrediensen att behövas hälften så mycket. När det gäller mjöldagg är det tillräckligt att späda 50 g av preparatet i samma mängd vatten.

Förpackningen innehåller alltid rekommendationer och instruktioner från tillverkaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vingården är ganska stor kan du behöva mer skadedjursbekämpning. För att påskynda upplösningsprocessen, tillsätt granulerna till ett glas vatten och häll sedan den beredda lösningen i en hink av lämplig storlek. Det rekommenderas inte att förvara den färdiga blandningen; det är nödvändigt att använda det nästan omedelbart. Om du tidigare har börjat spruta produkter som innehåller oljor måste du vänta två veckor för att påbörja behandlingen med Tiovit Jet . Väntetiden för läkemedlet är mycket kort, som nämnts ovan.

När det gäller mängden murbruk som kan behövas beror det på vingårdens område. För en genomsnittlig buske krävs cirka 3 liter av blandningen, men om det är mer ökar mängden. Det rekommenderas att spraya på morgonen eller kvällen, när solen inte slår ner och vinden har lugnat ner sig. Se till att vingården är torr för att undvika skållning av bladen. Under blomningsperioden är användning av en fungicid förbjuden . Genom att följa alla dessa enkla riktlinjer skyddar du dina grödor från döden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

Även om Tiovit Jet är giftfritt är det fortfarande en kemikalie som inte kan användas utan något skydd. Innan du förbereder lösningen bör du fylla på med overall, gummistövlar, handskar och alltid andningsskydd . Om det svavelinnehållande ämnet kommer i kontakt med den exponerade huden kan en allergisk reaktion uppstå, och vissa människor får till och med eksem. Var alltid försiktig när du arbetar med skadedjursbekämpningssprutor. Naturligtvis kan ämnet ibland komma på huden, så det måste sköljas omedelbart med rent vatten.

Detta läkemedel ska inte blandas med andra medel, eftersom en kemisk reaktion kan inträffa, vilket kommer att leda till negativa konsekvenser

Se till att det inte finns några andra tillsatser i behållaren där lösningen bereds.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ta bort barn, husdjur och fjäderfä vid sprutning . Om det finns rester efter arbetet måste de kasseras på rätt sätt. Proceduren måste utföras noggrant med alla säkerhetsåtgärder. Läkemedlet ska inte rinna ut på jorden, om detta händer är det bättre att använda en lösning av vatten och läsk, behandla jorden och sedan gräva upp den.

Nu vet du all användbar information om fungiciden, dess egenskaper och handlingsprincipen . Det återstår bara att fylla på med rätt mängd, förbereda lösningen och bearbeta området med vingården - och då garanteras en rik skörd.

Rekommenderad: