Bröddressing För Gurkor: Hur Man Matar Med Svartbrödsinfusion I Det öppna Fältet Och I Ett Växthus? Gödselrecept Med Jod Och Surdeg

Innehållsförteckning:

Video: Bröddressing För Gurkor: Hur Man Matar Med Svartbrödsinfusion I Det öppna Fältet Och I Ett Växthus? Gödselrecept Med Jod Och Surdeg

Video: Bröddressing För Gurkor: Hur Man Matar Med Svartbrödsinfusion I Det öppna Fältet Och I Ett Växthus? Gödselrecept Med Jod Och Surdeg
Video: Världens godaste surdegsbröd på mindre än 6 minuter! 2024, Maj
Bröddressing För Gurkor: Hur Man Matar Med Svartbrödsinfusion I Det öppna Fältet Och I Ett Växthus? Gödselrecept Med Jod Och Surdeg
Bröddressing För Gurkor: Hur Man Matar Med Svartbrödsinfusion I Det öppna Fältet Och I Ett Växthus? Gödselrecept Med Jod Och Surdeg
Anonim

Liksom de flesta växter behöver gurkor ytterligare utfodring. För att öka avkastningen använder trädgårdsmästare både kemikalier och folkmedicin. Bröddressing är av särskilt intresse för många.

Brödets fördelar och skador för gurkor

De flesta sommarboende rekommenderar att du använder ett sådant ovanligt gödningsmedel för att mata plantor och unga buskar. Toppdressing har många fördelar.

  1. En sådan produkt mättar unga skott perfekt med syre och kol. Som ett resultat börjar de aktivt utvecklas.
  2. Efter applicering av denna toppdressing bildas snabbt den gröna massan och växtens rotsystem.
  3. Unga plantor anpassar sig snabbt till nya förhållanden. De rotar sig bra både i växthuset och i öppna sängar.
  4. Topdressing gör växten mer motståndskraftig mot effekterna av olika skadedjur och sjukdomar.
  5. Efter att ha använt det minskar antalet ogräs på platsen.
  6. Antalet äggstockar ökar, avkastningen ökar avsevärt.
  7. Frukterna blir större och mer saftiga.
  8. Brödsäte skadar inte växter och nyttiga insekter. Dessutom är denna naturliga förband helt säker för människor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns inte så många nackdelar med detta gödningsmedel. Vissa trädgårdsmästare noterar att brödsyra har en obehaglig doft . Dessutom, om den färdiga lösningen inte filtreras, kommer smulor att förbli i trädgården, vilket kan leda till att gnagare ser ut.

Men om du gör allt noggrant uppstår inga problem efter att ha använt naturlig bröddressing.

Matlagningsrecept

För att förbereda den här typen av dressing kan du använda både färskt och inaktuellt bröd och till och med gamla mögliga skorpor som ägarna redan har samlat för att kasta bort. Svart, vitt och rågbröd kommer att göra. Huvudsaken är att det är jäst. Du kan förbereda det i förväg genom att torka eller frysa resterna av mat som inte längre är lämpliga att äta.

Bild
Bild

För att göra en hälsosam brödbaserad toppdressing är det bäst att använda beprövade recept.

Klassisk toppdressing

Denna typ av gödselmedel är mycket lätt att förbereda. Den kan användas för att gödsla unga buskar i växthuset och i trädgården.

  1. Först måste du förbereda en behållare av rätt storlek.
  2. Sedan måste du fylla den en tredjedel med ströbröd.
  3. Därefter måste innehållet fyllas med rent vatten. Det är bäst att använda en brunn eller regnvatten. Om det inte finns sådant vatten på platsen, kommer vanligt kranvatten att göra. Det måste dock sättas på under en dag så att det sätter sig och rengörs från alla skadliga föroreningar.
  4. Behållaren med innehållet måste placeras på en varm plats i cirka en vecka. Lösningens beredskap indikeras av fullständig frånvaro av skum på ytan.
  5. Därefter måste du ta 2 liter av den silade lösningen och späda ut i 8 liter vatten. Därefter måste du hälla 1 liter infusion under varje gurkbuske.
Bild
Bild
Bild
Bild

Näring utfodring

För att förbereda ett sådant gödningsmedel behöver du följande komponenter:

  • färsk nässla;
  • 1-2 kg kakor;
  • rent vatten.

Beredningsmetoden består av flera steg.

  1. Först måste du förbereda fatet. Sedan måste halva behållaren fyllas med nässlor. Du måste också lägga till kex där. De återstående hålrummen måste fyllas med regn eller brunnvatten.
  2. Sedan måste fatets innehåll blandas väl och stängas med ett lock. Detta krävs för att jäsningsprocessen i vatten ska kunna ske mer aktivt. Det är bäst att insistera på att äta på ett ställe bort från människor, eftersom det inte kommer att avge en mycket trevlig doft från det. Du kan installera behållaren i växthuset. Således kommer koldioxid, som kommer att släppas ut under jäsningen, att främja aktiv tillväxt av gurkskott.
  3. Efter 10-14 dagar är förrätten klar att användas.
  4. Häll 1 liter av blandningen under en gurkbuske.
Bild
Bild
Bild
Bild

Brödsyrdeg för gurkor

Sådan utfodring bidrar perfekt till den mer aktiva tillväxten av buskar och bildandet av äggstockar på dem. För att förbereda det måste du ta följande komponenter:

  • 1 kg bröd;
  • 100 gram rå jäst;
  • 3 liter rent vatten;
  • 100 gram strösocker.

Tillagningsmetod:

  1. Lägg först brödet i en förberedd skål och blötlägg det sedan i vatten;
  2. efter det måste du lämna blandningen på en varm plats i 24 timmar;
  3. efter denna period är det nödvändigt att tillsätta jäst och strösocker till lösningen och sedan blanda allt noggrant;
  4. sedan måste blandningen stå i ytterligare 4-5 dagar för jäsning;
  5. efter denna period måste du ta 1 liter av den jästa blandningen och blanda den med 9 liter rent vatten;
  6. den resulterande produkten kan bearbetas gurkor.
Bild
Bild

Bröddressing med jod

Detta recept är mest lämpligt för matning av växthusgurkor. För att förbereda det behöver du en liten flaska jod, 1 bröd och 15 liter rent vatten.

Låt oss analysera tillagningsmetoden.

  1. Till att börja med måste brödet skäras i små bitar och sedan torkas.
  2. Därefter måste du fylla den i en tidigare förberedd behållare och fylla den med vatten.
  3. Nu måste blandningen sättas på en varm plats i 10-12 timmar. Denna tid kommer att räcka för brödjästen för att aktivera jäsningsprocessen.
  4. Därefter måste jod tillsättas till denna blandning, blanda allt väl tills en homogen massa bildas.

Den beredda lösningen måste tömmas före användning.

Bild
Bild

Bröddressing med aska

Denna typ av spannmålsbefruktning hjälper till att öka växtens utbyte. Du kan göra toppdressing så snart de första blommorna dyker upp. Återbefrukta växten med denna lösning först efter 2 veckor. För att göra en sådan blandning måste du förbereda följande komponenter:

  • 1 hink rent vatten;
  • 4 kilo färskt jästbröd eller kex;
  • 200 gram aska.

Förberedelsemetoden innehåller ett antal punkter.

  1. Först måste du förbereda rätter med en kapacitet på mer än 10 liter. I botten måste du hälla smulat bröd eller kex och aska.
  2. Därefter måste allt detta hällas med varmt vatten och förtryck läggas ovanpå. Efter det måste kärlet placeras på en varm plats i 5-6 dagar.
  3. Den färdiga blandningen ska vara ganska koncentrerad, så den måste spädas med vatten i förhållandet 1 till 5.

Den färdiga blandningen kan befruktas för gurkor både i trädgården och i växthuset. Cirka 700 gram lösning tillsätts under en buske.

Bild
Bild

Hur använder man det korrekt?

För att gödningsmedlet ska fungera effektivt måste lösningen inte bara vara ordentligt förberedd utan också appliceras enligt alla regler.

Så varje beredd blandning måste filtreras före användning. Detta görs så att det efter sprutning inte bildas en skorpa på gurkorna, vilket lockar gnagare, sniglar och andra skadedjur.

Erfarna trädgårdsmästare rekommenderar också att du vattnar plantorna väl innan du applicerar brödgödsel. Detta görs så att gödningsmedlet snabbt absorberas av växtens rötter. Och även innan du vattnar sängarna måste du ogräs och bli av med ogräs.

Bild
Bild

Det speciella med applicering av toppdressing beror till stor del på de förhållanden under vilka gurkorna odlas.

I växthuset

Innan toppdressing appliceras måste sängarna i växthus vattnas med varmt vatten. Efter detta måste rummet vara väl ventilerat. Och först efter ett par timmar kan du applicera gödningsmedel.

Det är mycket viktigt att rummet är varmt just nu. Temperaturen bör ligga inom + 20 … 24 grader. Om det är högre eller lägre kommer jästen inte att kunna aktiveras. Detta innebär att det inte kommer att bli mycket nytta av användningen av gödselmedel.

Bild
Bild

I det öppna fältet

Gurkor i öppna sängar bör matas i varmt, torrt väder. Gödsling på varma dagar är nödvändigt antingen tidigt på morgonen eller sent på kvällen. När allt kommer omkring slutar jäst i bröd att fungera vid för höga temperaturer. Du måste vattna buskarna vid roten och försöka agera försiktigt så att droppar inte faller på stammarna och bladen.

Du måste mata plantorna 2-4 gånger under hela tiden. De första två gånger befruktningen appliceras vid plantering av plantor och 2 veckor efter transplantationen. Därefter kan gödselmedel appliceras högst 1 gång per månad.

Om växterna utvecklas väl kan ytterligare gödsling undvikas.

Bild
Bild

Användbara tips

För att öka din avkastning och inte skada växterna samtidigt är det värt att lyssna på råd från personer som redan har använt denna typ av utfodring och var nöjda med resultaten.

  1. Du kan göra en brödbaserad toppdressing mer balanserad genom att lägga till olika ytterligare komponenter till den. Normalt används naturliga produkter som nässlor, aska, kycklingspillning, äggskal eller maskrosor. I vissa fall tillsätts också konstgödsel till spannmålsförband.
  2. Det färdiga gödningsmedlet används bäst omedelbart. Du kan lagra den i högst 10 dagar. I slutet av denna tid kommer produkten att förlora alla sina fördelaktiga egenskaper. Och du kan inte värma lösningen starkt. Matningstemperaturen bör inte vara högre än +35 grader.
  3. Om marken på platsen är bördig, befrukta inte för ofta. För normal tillväxt och utveckling av växter räcker det med 2-3 extra förband per säsong. Om jorden är dålig kan gödsel appliceras 6-8 gånger per säsong. Men mellan matningen måste du definitivt ta pauser på minst 8-9 dagar.
  4. För att förhindra att skadedjur uppträder bredvid plantorna efter bearbetning måste lösningen alltid filtreras väl. Dessutom rekommenderas det efter befruktning att lossa marken något runt gurkbuskarna.
  5. Det finns ingen anledning att kasta resterna av bröd eller kex efter silning. Det tjocka bör läggas till komposten och senare användas för att gödsla plantorna. Detta kommer också att väsentligt påskynda processen för deras tillväxt och utveckling.
  6. Topdressing bör användas för att befrukta friska växter. Om de är sjuka eller skadade av skadedjur kommer brödlösningen inte att hjälpa dem.
  7. Eftersom gurkor föredrar neutral jord, är det bäst att använda en tinktur baserad på vitt bröd för att mata dem. Det kommer inte att öka markens surhet avsevärt.
  8. En sådan surhällsbrunn ökar utbytet av inte bara gurkor utan även paprika, tomater, äggplanter samt olika blommor. Därför kan resterna av produkten användas för att mata andra växter i ditt område.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sammanfattningsvis kan vi säga att brödtinkturer för att vattna gurkor perfekt hjälper till att aktivera deras tillväxt och öka avkastningen.

Detta är en av de säkraste och mest budgetförband som används av ett stort antal sommarboende. Därför kan de säkert användas för att befrukta dina växter både i trädgården och i växthus.

Rekommenderad: