Hur Hittar Jag Min TV -fjärrkontroll? Tänk Om Han Gick Vilse I Lägenheten? Var Och Hur Söker Man? Hur Man Inte Förlorar Igen?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Hittar Jag Min TV -fjärrkontroll? Tänk Om Han Gick Vilse I Lägenheten? Var Och Hur Söker Man? Hur Man Inte Förlorar Igen?

Video: Hur Hittar Jag Min TV -fjärrkontroll? Tänk Om Han Gick Vilse I Lägenheten? Var Och Hur Söker Man? Hur Man Inte Förlorar Igen?
Video: Nyckelpiga och chatt Noir och deras barn. Sagor för natten från Marinette Miraculous 2024, April
Hur Hittar Jag Min TV -fjärrkontroll? Tänk Om Han Gick Vilse I Lägenheten? Var Och Hur Söker Man? Hur Man Inte Förlorar Igen?
Hur Hittar Jag Min TV -fjärrkontroll? Tänk Om Han Gick Vilse I Lägenheten? Var Och Hur Söker Man? Hur Man Inte Förlorar Igen?
Anonim

Den trådlösa fjärrkontrollen, som uppfanns i USA 1955, har länge varit vanlig i alla hem. Sedan dess har den genomgått förändringar, förlorat sin volym, kantighet och förvärvat många funktioner och blivit det viktigaste verktyget för att styra TV -utrustning. Nu är fjärrkontrollen en kompakt enhet med genomtänkt ergonomi. Det är bekvämt att hålla den i handen, men dess lilla storlek blir ofta inte ett plus, men en nackdel.

Bild
Bild

Svårigheter att styra en TV utan fjärrkontroll

Håller med, telekontrollens försvinnande i din egen lägenhet kan vara ett ganska allvarligt problem. Vad händer om han går vilse? Din favoritfilm eller ditt program börjar från minut till minut, och att snabbt hitta önskad kanal genom att växla knapparna på baksidan av TV: n är en ganska uppgift! På moderna modeller är det verkligen inte lätt att sträva efter total minimalism och representera en solid tunn skärm med nästan ingen ram. Du måste fälla ut TV: n, och om den är fast fixerad på väggen måste operationen i allmänhet utföras med beröring.

Men om du på något sätt snabbt kan lära dig att justera volymen och bläddra i kanaler utan fjärrkontroll, då anslut Smart-TV eller arbeta med andra inställningar , som den senaste tekniken besitter kommer inte att vara så lätt. Snabbstänga, ändra skärmstorlek, gå till TV -menyn, ring på skärmtangentbordet, ställ in timern - alla dessa praktiska funktioner finns på fjärrkontrollens lilla plan.

Det är sant att idag, i en tid av besatthet av prylar som ständigt förbättras, en smartphone kommer till undsättning … Tack vare speciella applikationer kan du synkronisera med en specifik TV -modell och styra den via din mobila enhet.

Denna metod kräver vissa färdigheter och kommer sannolikt att vara svår för personer som inte är särskilt vänliga med avancerad teknik och Internet.

Bild
Bild

Varför går fjärrkontrollen förlorad?

När du tittar på en show eller en film är tittarens uppmärksamhet helt fokuserad på skärmen. Absorberade av tv -åtgärder spelar vi inte in var vi placerar fjärrkontrollen efter att ha bytt till önskad kanal. Kompakt storlek, traditionellt svag (svart, grå eller silver) färg och slät plastyta - alla dessa faktorer "hjälper" fjärrkontrollen (RC) att försvinna spårlöst även i ett mycket litet utrymme. Var och hur hittar jag den saknade fjärrkontrollen?

Bild
Bild

Sökmetoder

Om fjärrkontrollen plötsligt försvinner efter att du varit nedsänkt i visning en stund, då först och främst måste du inspektera platsen där du slog dig ner. Stå upp, se dig omkring, kontrollera om fjärrkontrollen har ramlat ner på golvet. Du måste komma ihåg ordningen på dina handlingar: oavsett om du stod upp, lämnade rummet, kanske under reklampausen gick du på toaletten med en fjärrkontroll eller för ett snabbt mellanmål i köket. Eller kanske under en tv -session distraherades du av ett telefonsamtal eller öppnade dörren för någon.

Bjud in hjälpare att söka: dina släktingar (särskilt barn) deltar gärna i tävlingen "vem hittar fjärrkontrollen först". Alla vet att en mobiltelefon ofta går förlorad i en lägenhet. Men efter att ha ringt numret från en annan enhet går vi till ljudet och hittar förlusten.

Vissa TV -tillverkare utrustar sina modeller med försiktighet med en fjärrkontrolls sökfunktion: det finns en speciell knapp på fodralet. När du trycker på den kommer fjärrkontrollen att pipa, vilket är lätt att upptäcka.

Bild
Bild

Förlorade platser

Ibland finns den borttappade fjärrkontrollen i ganska oväntade hörn av huset, men du måste börja enkelt

  1. Den mest uppenbara platsen i lägenheten är där betraktaren sitter. Om det är en säng, soffa eller fåtölj, kan fjärrkontrollen lätt falla in i gapet mellan ryggstöd, säte och armstöd, gömma sig under soffkuddar, i veck på överkast eller filtar. Det kan till och med glida in i påslakan. Kontrollera noggrant om den finns där, utan att skaka sängen ovanför golvet, så att fjärrkontrollen inte går sönder om den faller.
  2. Var noga med att söka efter soffbordet framför soffan, den tunna fjärrkontrollen kan ligga under böcker eller mellan sidorna i blanka publikationer.
  3. Kontrollera TV -stativet - fjärrkontrollen kan ha ramlat omkull.
  4. Undersök hyllorna och bokhyllorna.
  5. Titta på ditt skrivbord eller datorbord eller i dess lådor.
  6. Titta bakom gardinerna - förlusten finns på fönsterbrädan.
  7. I familjer med små barn ska du leta efter fjärrkontrollen i deras leksaker, garderober, sängar och fråga barnen, de kan gömma det på den mest oförutsägbara platsen.
  8. Enheten kan också användas som ett spel för husdjur. Ge din hund specialtillbehör från djuraffären så att han inte frestas att tugga på din fjärrkontroll.
  9. Även ett kylskåp eller köksskåp kan bli en otydlig plats för att upptäcka en fjärrkontroll - en frånvarande sinnare som bestämmer sig för att ta ett mellanmål medan han tittar kan omedvetet sätta det där.
  10. En bortglömd fjärrkontroll kan oväntat hittas i toalettrummet eller i badrummet.
  11. I korridoren är det värt att titta på spegeln eller på skobänken. Och om huset har ett omklädningsrum betyder det att ytterligare ett stort utrymme för sökning öppnas framför dig.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förlustförebyggande

Hur man inte förlorar fjärrkontrollen om och om igen - det finns flera lösningar på detta problem

  1. Först och främst måste du försöka förvara fjärrkontrollen på en tydligt avsedd plats och gör det till en regel för alla familjemedlemmar att bara lägga det där. Du kan förvara fjärrkontrollen på TV -stativet, soffarmstödet eller soffbordet.
  2. Särskilda hållare tillgängliga : de kan väggmonteras eller som bordsställ. De mest grundläggande väggfästena hålls på dubbelsidig tejp. Det finns mycket praktiska arrangörstativ som rymmer flera enheter samtidigt, eftersom en luftkonditionering, ett musikcenter och en hemmabio med en skärm också har en fjärrkontrollfunktion. En riktig hit - det ljusa och originella Cosy fjärrstället produceras av det brittiska designermärket J -me.
  3. Intressant lösning - organisator för armstödet på en soffa eller stol . Det är enkelt att köpa från till exempel märkena Homsu eller Balvi. Välkänd Aliexpress erbjuder många alternativ. Detta är en mycket praktisk produkt som kombinerar ett slags bordsfat för en kopp eller ett glas och fickor där det är bekvämt att sätta en fjärrkontroll, glasögon och ett nytt magasin. Modellen är enklare, utan bord - bara en sydd duk med fickor kastade över armstödet. Många needlewomen gör en sådan arrangör på egen hand, det är inte svårt att sy den av tyg som matchar färgen på soffklädseln. Det kommer att se underbart ut komplett med en soffa och en trähylla organisator.
  4. En annan väg ut ur situationen kan vara köp av en universell fjärrkontroll som kombinerar kontrollen av flera hushållsapparater … När du har angett den unika koden för din TV -enhet kommer den att anslutas, och ytterligare användning av denna fjärrkontroll skiljer sig inte från att arbeta med den vanliga.
  5. Försök att hantera avsaknad med speciell nyckelring men det kommer att ta lite uppfinningsrikedom att fästa den på fjärrkontrollen. Egentligen är den gjord för nycklar. När du inte hittar nyckeln innan du lämnar huset ska du vissla och högtalaren börjar pipa. Det är sant att det är många missnöjda användare som noterar att enheten reagerar på högfrekvent ljud och ofta avger en signal när den inte alls behövs.
  6. Ge råd fäst fjärrkontrollen med en sladd till TV: n, förse den med ett klistermärke som syns på avstånd eller till och med en fluffig "svans " gjorda av ljus päls är inte helt seriösa, men de har också rätt att existera.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det återstår att hoppas att den snabba teknikutvecklingen snart kommer att göra problemet med att tappa fjärrkontrollen irrelevant, kanske kommer nya lösningar att dyka upp.

Rekommenderad: