Hur Ansluter Jag Telefonen Till En TV Via Bluetooth? Ljudöverföring Från En TV Via Bluetooth, En Adapter För Anslutning Till En Smartphone

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Telefonen Till En TV Via Bluetooth? Ljudöverföring Från En TV Via Bluetooth, En Adapter För Anslutning Till En Smartphone

Video: Hur Ansluter Jag Telefonen Till En TV Via Bluetooth? Ljudöverföring Från En TV Via Bluetooth, En Adapter För Anslutning Till En Smartphone
Video: Sony BRAVIA - How to connect to Bluetooth devices. 2024, April
Hur Ansluter Jag Telefonen Till En TV Via Bluetooth? Ljudöverföring Från En TV Via Bluetooth, En Adapter För Anslutning Till En Smartphone
Hur Ansluter Jag Telefonen Till En TV Via Bluetooth? Ljudöverföring Från En TV Via Bluetooth, En Adapter För Anslutning Till En Smartphone
Anonim

Om du ansluter din mobiltelefon till din TV kan du njuta av mediauppspelning på den stora skärmen. Ansluta en telefon till en TV -mottagare kan göras på flera sätt. En av de enklaste - kopplingsenheter via Bluetooth … Den här artikeln kommer att diskutera Bluetooth -anslutningstekniker samt möjliga anslutningsproblem.

Grundläggande sätt

Det första anslutningsalternativet utför signalöverföring via det inbyggda gränssnittet på TV: n … Vissa moderna TV -mottagarmodeller stöder dataöverföring via Bluetooth. För att kontrollera om det finns en inbyggd sändare måste du gå till TV-mottagarens inställningsmeny. Då måste du aktivera funktionen på din telefon och göra följande:

  • öppna avsnittet "Ljudutmatning" i TV -inställningarna;
  • tryck på "OK" -knappen;
  • använd knapparna höger / vänster för att hitta Bluetooth -objektet;
  • tryck på nedåtknappen och klicka på "Välj enhet";
  • klicka på "OK";
  • ett fönster öppnas med en lista över tillgängliga enheter för anslutning;
  • om den önskade gadgeten inte finns i listan måste du klicka på "Sök";
  • om åtgärderna är korrekta kommer ett parningsmeddelande att dyka upp i hörnet.
Bild
Bild

För att ansluta din telefon via Bluetooth till vissa TV -modeller, finns det en annan procedur:

  • öppna inställningarna och välj "Sound" -objektet;
  • klicka på "OK";
  • öppna avsnittet "Ansluta ett headset" (eller "Högtalarinställningar");
  • aktivera sökningen efter tillgängliga enheter.
Bild
Bild

För att förbättra signalen måste du ta med parkopplingsenheten så nära TV: n som möjligt.

Om sökningen efter enheter inte ger några resultat har TV -mottagaren ingen Bluetooth -modul. I det här fallet, till anslut en telefon och överför ljud från TV: n till en smartphone, du behöver en speciell sändare.

Bluetooth -sändare är en liten enhet som konverterar den mottagna signalen till önskat format för alla enheter med Bluetooth. Signalöverföring och anslutning av enheter utförs med hjälp av radiofrekvenser. Enheten är mycket kompakt, den är mindre än en tändsticksask.

Bild
Bild
Bild
Bild

Adapter är indelade i två typer: uppladdningsbar och USB-kabel

Första vy Sändaren har ett uppladdningsbart batteri och ansluts till TV -mottagaren utan direktkontakt. En sådan anordning kan hålla en laddning under lång tid.

Bild
Bild

Andra alternativet adaptrar kräver en kabelanslutning. Det är ingen skillnad i signalöverföringskvalitet. Varje användare väljer ett bekvämt alternativ för sig själv.

Bild
Bild

För att ansluta en telefon använd även mottagare , som har möjlighet att distribuera en Bluetooth -signal. Mottagarens utseende liknar det hos en liten router. Enheten har ett batteri och kan fungera utan laddning i upp till flera dagar. Det fungerar med Bluetooth 5.0 -protokoll för att överföra data med hög hastighet och utan signalförlust. Med hjälp av en sådan sändare kan flera enheter anslutas till TV -mottagaren samtidigt.

Bild
Bild

Hur använder jag TV -adaptern?

För att börja använda adaptern måste du ansluta den . TV -apparatens bakpanel innehåller ingångar och utgångar för anslutning. Till att börja med måste du studera dem väl för att eliminera sannolikheten för ett fel vid anslutning.

Bild
Bild

Oftast har Bluetooth -adaptrar en liten tråd med 3,5 minijack som inte kan kopplas bort. Denna kabel är ansluten till ljudutgången på TV -mottagaren. Den andra delen av adaptern i form av en flash -enhet sätts i USB -kontakten. Därefter måste du aktivera Bluetooth -alternativet på din smartphone.

Bild
Bild

Bluetooth -sändaren har en liten nyckel och en LED -indikator på kroppen. För att aktivera enheten, håll knappen intryckt i några sekunder tills indikatorn blinkar. Parning kan ta lite tid. Ett ljud kommer att höras från TV -högtalarna för att indikera en lyckad anslutning. I TV -mottagarens meny måste du hitta avsnittet om ljudinställningar och välja "Tillgängliga enheter". I listan som visas väljer du smartphone -namnet och bekräftar anslutningen.

När du har anslutit enheterna kan du använda sändaren direkt : För att sända ljud, bild och titta på video på den stora skärmen.

Om du använder en Bluetooth -mottagare för att koppla ihop din telefon med TV: n , måste den vara ansluten till strömmen som ska laddas före användning. Efter laddning måste du bestämma parningsalternativet. Sådana enheter har tre anslutningsmetoder: via fiber, minijack och RCA. Den andra änden av varje kabel ansluter till motsvarande ingång på TV -mottagaren. Anslutningen görs automatiskt och TV: n känner igen enheten själv. Då måste du kontrollera anslutningen till smarttelefonen. För detta är Bluetooth aktiverat på gadgeten. På displayen i listan över enheter väljer du mottagarens namn och bekräftar parningen.

Bild
Bild

Möjliga problem

När du ansluter smarttelefonen till TV -mottagaren på något sätt kan det uppstå några problem. Det finns ett antal frågor att tänka på som ofta uppstår vid anslutning via Bluetooth.

TV: n ser inte telefonen . Innan du ansluter måste du kontrollera om Har TV -mottagaren möjlighet att överföra en signal via Bluetooth … Om gränssnittet finns och anslutningsinställningarna är korrekta måste du para ihop det igen. Det händer att anslutningen inte sker första gången. Du kan också starta om båda enheterna och ansluta igen. Om parning sker via en Bluetooth -adapter, då du måste följa samma steg: försök starta om enheterna och anslut igen. Och även problemet kan lura i enheternas inkompatibilitet .

Bild
Bild

Förlust av ljud vid dataöverföring . Det är värt att notera att ljudjustering också kräver uppmärksamhet.

Det bör komma ihåg att om telefonen är på ett avstånd från TV: n, kan ljudet överföras med distorsion eller störningar. På grund av detta kommer det att vara mycket problematiskt att justera volymen.

Signalförlust kan förekomma på långt håll. Ljudproblem kan uppstå när flera enheter kopplas ihop med en TV samtidigt . I det här fallet kommer det att finnas ett problem med synkroniseringen av ljudsignalen. Det är värt att notera att ljudkvaliteten beror på Bluetooth -codecs på både telefonen och TV -mottagaren. Ett annat problem kan vara ljudfördröjning … Ljudet från TV: n kan ligga betydligt efter bilden. Det beror på själva enheterna och deras kompatibilitet.

Rekommenderad: