Hur Stärker Man TV -antennens Signal Hemma? Hur Kan Man Förbättra Signalkvaliteten För Inomhus -tv -antennen I Landet? Tips Och Tricks

Innehållsförteckning:

Video: Hur Stärker Man TV -antennens Signal Hemma? Hur Kan Man Förbättra Signalkvaliteten För Inomhus -tv -antennen I Landet? Tips Och Tricks

Video: Hur Stärker Man TV -antennens Signal Hemma? Hur Kan Man Förbättra Signalkvaliteten För Inomhus -tv -antennen I Landet? Tips Och Tricks
Video: Ways To Improve Indoor TV Antenna Reception 2024, April
Hur Stärker Man TV -antennens Signal Hemma? Hur Kan Man Förbättra Signalkvaliteten För Inomhus -tv -antennen I Landet? Tips Och Tricks
Hur Stärker Man TV -antennens Signal Hemma? Hur Kan Man Förbättra Signalkvaliteten För Inomhus -tv -antennen I Landet? Tips Och Tricks
Anonim

Hur ofta undrar en enkel TV -tittare, med dålig TV -sändning, om det här är en nedbrytning av TV: n, ett problem med TV -kabeln eller störningen beror på dålig användning av TV -antennen.

Du bör vara medveten om att om kabeln eller TV: n skadas försvinner bilden och ljudet helt, men om det finns störningar på skärmen, eller om det finns klagomål om bildens eller ljudets kvalitet, är saken troligtvis i dålig kvalitet på TV -signalmottagningen.

I det här fallet måste du kontrollera antennen och eventuellt förstärka dess signal.

Bild
Bild

Antennens arbetsprincip

En antenn för en TV är nödvändig för att ta emot elektromagnetiska vågor med hög frekvens i decimeterområdet, med hjälp av vilken en TV -signal sänds från en viss sändare, till exempel från ett TV -torn. Elektromagnetiska vågor är elektromagnetiska vågor som färdas med en begränsad hastighet längs en sinusformad väg, de tillåter information att överföras trådlöst.

Antennen har en speciell mustasch som läser vågorna som passerar genom dem och orsakar en inducerad spänning i kärnan .… Den olika polariteten hos de två halvorna av den elektromagnetiska vågen, separerade när de passerar genom antennen, orsakar passage av en elektrisk ström i mottagningskretsen och skapar med hjälp av motstånd en stark och bearbetad impuls i TV -radiokanalen, som sedan överförs till TV -skärmen med en signal med bild och ljud.

Bild
Bild

Grunden som överför energi i en elektromagnetisk våg är fotoner - masslösa energipartiklar som har ett elektromagnetiskt fält.

Deras rörelse i rymden och skiljer två typer av sinusformade vågor: magnetiska och elektriska. Dessa vibrationer sker alltid vinkelrätt mot varandra. Om den elektriska svängningen är parallell med horisonten och den magnetiska svängningen är vertikal, talar de om horisontell polarisering. Om vi tvärtom talar om vertikal polarisering.

I Ryssland används horisontell polarisering vanligtvis vid mottagning av en tv -signal, eftersom man tror att huvudstörningen - naturlig och industriell, ligger vertikalt. därför det är bäst att installera TV -antennerna horisontellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Orsaker till en svag signal

Antenner är av två typer: satellit och tv.

En bra signal om en parabolantenn beror ofta på dess diameter - ju större den är, desto bättre är frekvensen för den mottagna luftsignalen. Vita prickar eller ränder på skärmen indikerar en svag signal på grund av olika störningar på gatan - höga byggnader, träd, på grund av felaktig rotation av parabolantennen och förlust av repeater -signalen.

Bild
Bild
Bild
Bild

TV -antenner är inomhus och utomhus.

Kvaliteten på rumsmottagningen påverkas av närheten av TV -tornet. Helst - att se tornet med blotta ögat från fönstret.

Sträckan på 10-15 km ger också tillförlitlig mottagning och bra bild- och ljudkvalitet. Men om du befinner dig i ett stadsområde i ett bostadshus som inte är högre än 3: e våningen, och dessutom är du omgiven av höghus och höga träd, då är du inte garanterad en bra bild.

En utomhusantenn ger bra bildkvalitet med en förstärkare och en mer optimal mottagardesign … När du väljer den måste du ta hänsyn till effekten av atmosfärisk nederbörd på den och vindstyrkan så att inget stör den säkra mottagningen av TV -signalen och inte ändrar själva antennens riktning i förhållande till TV: n. sändare. Och också ett närmare läge för sändningstornet är önskvärt för henne.

En annan orsak till dålig sändning kan vara att använda en TV -kabel som är för lång från mottagaren till TV: n.

Bild
Bild

Hur ökar man effekten?

För att förbättra bildkvaliteten på din TV hemma måste du förbättra kvaliteten på den mottagna signalen. Ursprungligen det är nödvändigt att föra antennen så nära sändaren som möjligt eller ändra dess riktning , mer exakt rikta den till banan för den överförda signalen.

Såväl som alla möjliga hinder måste elimineras … Till exempel att ta bort störande trädgrenar eller höja antennen högre på husets tak. Du kan använda en mast för att öka sändarens höjd och förbättra den mottagna TV -signalen.

Bild
Bild

Var uppmärksam på kabeln - kanske du måste minska dess längd.

Avståndet från antennen till TV: n bör inte överstiga 10 meter.

Du kan byta ut TV -kabeln mot en ny om den gamla är mer än 10 år gammal. Och om kabeln har en mängd olika anslutningar med vridningar eller delare, påverkar detta också visningskvaliteten.

Det bör inte finnas några metallföremål nära antennen som leder elektricitet … Om du tar bort dessa objekt förbättras den mottagna signalen.

Det är lämpligt att placera inomhusantennen närmare fönstret och högt , eliminerar hinder för passage av elektromagnetiska vågor. Denna typ av inomhus -TV -sändare är endast lämplig för områden med stark signalmottagning.

Bild
Bild

En utomhusantenn kan förbättras genom att använda en av typerna av förstärkare. Dom är:

  • passiv till exempel öka mottagningsområdet med en tråd;
  • aktiva - förstärkare som drivs av ett elnät.

Om en parabolantenn, med korrekt installation och val av utrustning, hade problem med videoöverföring från början, kan en maträtt med större diameter användas.

Bild
Bild

Men om störningen uppträdde i processen att använda denna typ av sändare, då gör det själv, du kan fixa och förbättra signalkvaliteten genom att följa en rad åtgärder.

  1. Kontrollera om någon del av plattan har försämrats under påverkan av nederbörd. Ta bort rost, byt trasig.
  2. Kontrollera om parabolantennens inställningar är ur funktion i riktning mot det sändande TV -tornet. Sikta på önskat intervall.
  3. Se till att det inte finns några yttre hinder för signalen - vidhäftande lövverk, snö. Hinder i form av trädgrenar, nya höga byggnader. Rengör eller uppväger plattan högre.

Om för alla typer av antenner alla yttre påverkan på antennen, på platsen, inte gav ett effektivt resultat, måste du ansluta en antennförstärkare för att förbättra den och förbättra bildens och ljudets kvalitet.

Bild
Bild

Den aktiva förstärkaren är ansluten till det elektriska nätverket och är placerad så nära antennen som möjligt, helst på en plats skyddad från atmosfäriska påverkan. Så själva antennen kan placeras på taket och förstärkaren - nära vindrutan i rummet. De är sammankopplade med en koaxialkabel.

En förstärkare kan köpas i en butik och välja den nödvändiga baserad på parametrar som avståndet till sändaren, själva antennens egenskaper, vilken typ av elektromagnetiska vågor som denna antenn fungerar på.

Och du kan också öka den mottagna signalen genom att använda förstärkare som är gjorda av dig själv. Hantverkare kan förbättra antennen med hjälp av aluminium -limonadburkar, montera en struktur på en klädhängare eller använda en Kharchenko -antenn.

Bild
Bild

tips och tricks

Om repeatertornet är mindre än 30 kilometer bort kan externa förstärkare, även tillverkade för hand, användas för att förstärka signalen. Men om det är mer än 30 kilometer bort, behöver du en kraftfull förstärkare.

Förstärkaren placeras så nära antennen som möjligt .… Men om du måste placera den på gatan, kom ihåg att dess livslängd inte är mer än ett år, eftersom dess delar utsätts för oxidation, korrosion och börjar störa. Och även förstärkaren i sig kan skapa brus och störningar, så när du köper måste du vara uppmärksam på förhållandet mellan bullersiffran för att få.

När du köper en parabolantenn måste du tänka på att aluminium är inte bara lättare, starkare och mer hållbart än stål, utan ger också en signal av hög kvalitet med en mindre diameter … Naturligtvis måste du komma ihåg att det är dyrare än stål.

För stadslägenheter kan du välja vilken typ av antenn som helst för användning i landet är satellit bättre lämpad - det beror inte på avståndet till tv -tornet.

Rekommenderad: