Mata Gurkor Med örtinfusion: Hur Man Förbereder En örtinfusion? Hur Man Matar I Ett Växthus Och Vatten I Det öppna Fältet? Hur Späds Gödningsmedlet Ordentligt?

Innehållsförteckning:

Video: Mata Gurkor Med örtinfusion: Hur Man Förbereder En örtinfusion? Hur Man Matar I Ett Växthus Och Vatten I Det öppna Fältet? Hur Späds Gödningsmedlet Ordentligt?

Video: Mata Gurkor Med örtinfusion: Hur Man Förbereder En örtinfusion? Hur Man Matar I Ett Växthus Och Vatten I Det öppna Fältet? Hur Späds Gödningsmedlet Ordentligt?
Video: ODLA GURKA - tips och råd 2024, Maj
Mata Gurkor Med örtinfusion: Hur Man Förbereder En örtinfusion? Hur Man Matar I Ett Växthus Och Vatten I Det öppna Fältet? Hur Späds Gödningsmedlet Ordentligt?
Mata Gurkor Med örtinfusion: Hur Man Förbereder En örtinfusion? Hur Man Matar I Ett Växthus Och Vatten I Det öppna Fältet? Hur Späds Gödningsmedlet Ordentligt?
Anonim

Alla grönsaksgrödor kräver utfodring under säsongen. Och gurkor är inget undantag. Användningen av olika gödningsmedel hjälper till att skörda en bra skörd. Att mata gurkor med örtinfusion ger också en bra effekt.

Bild
Bild

Särdrag

Att mata gurkor med örtinfusion har sina egna egenskaper, bland vilka det finns fördelar och nackdelar.

Många sommarboende lockas av följande fördelar:

  • material för infusionen behöver inte köpas eller letas någonstans, de är nästan alltid till hands;
  • kompositionen bereds mycket enkelt och kräver inga speciella beräkningar;
  • sådana växtbaserade kompositioner löser flera problem samtidigt: de hjälper till att mätta växter med näringsämnen, hjälper till att bekämpa skadedjur, är bra förebyggande medel i kampen mot olika sjukdomar;
  • sådana preparat är helt ofarliga för gurkor, de kan användas både under buskens tillväxt och under fruktperioden.
Bild
Bild

Nackdelarna kan bara hänföras till det faktum att det inte kommer att vara möjligt att använda verktyget direkt. Det tar ett tag innan det infunderas.

Varje ört har sina egna egenskaper som har en gynnsam effekt på gurkor. Till exempel finns det örter som hjälper till att hantera alla typer av skadedjur:

  • tansy och kamomill hjälper till i kampen mot olika insekter;
  • ringblommor, ringblommor och basilika kommer att skrämma bort larver, skalbaggar och trådmaskar;
  • tomattoppar, lök, vitlök, petunier hjälper till att avvisa skadedjur väl;
  • mynta, citronmeliss och lavendel gör ett bra jobb med bladlöss och myror.

Om gurkorna behöver matas, måste du följa vissa regler här. Med brist på kväve i gurkor är en växtsammansättning lämplig, vars rotsystem ligger närmare markytan. Dessa inkluderar nässla, woodlice, quinoa, baljväxter. Om gurkor kräver kalium och fosfor bör du vara uppmärksam på de växter där rötterna är djupa och har en avgörande struktur. Dessa inkluderar till exempel maskros eller sorrel.

Bild
Bild

För att fördelarna ska bli betydande måste du samla örter vid en viss tidpunkt. Den största mängden näringsämnen i växter ackumuleras till hösten, och näringsämnen är koncentrerade i rötterna. Men blommor plockas bäst på våren, då kommer de att ge maximal nytta.

Hur man lagar mat?

För att göra en lösning från gräs och vatten är en mängd olika örter lämpliga, allt beror på vilken effekt sommarboendet förväntar sig av grönt gödselmedel. Receptet är nästan alltid detsamma: vatten läggs till gräset och infunderas i erforderliga proportioner. Men det finns också några nyanser.

Nästan alla växter är lämpliga för beredning av örtinfusioner, eventuellt klippt gräs och även ogräs som tas bort från platsen är lämpliga

Bild
Bild

Du behöver bara ta hänsyn till det faktum att några av dem hjälper till att bekämpa olika sjukdomar och skadedjur, medan de senare förbättrar växternas tillstånd och fyller jorden med användbara ämnen. Men samtidigt måste man komma ihåg att en tinktur av hög kvalitet som är fördelaktig endast kan erhållas från friska växter.

Tänk på flera alternativ för att förbereda örtinfusioner.

Det enklaste sättet att förbereda örtinfusionen är i en hink. Men ofta används också en fat för detta ändamål.

  • Behållaren är fylld med örter. Ju mer gräs i fatet, desto mer koncentrerad blir lösningen, vilket innebär att den måste spädas ut med en stor mängd vatten. Om pipan är nästan full, måste en del av infusionen ta 10 delar vatten.
  • Örtunneln fylls med vatten och avlägsnas till en varm plats.
  • Du kan använda polyeten som lock, men se till att göra flera hål för luftintag. Vanligt glas kommer att göra, men då måste det placeras så att det finns en lucka genom vilken syre kommer att flöda.
  • Innehållet i fatet måste omröras varje dag för att påskynda processen. Det jästa gräset producerar skum på ytan. Det är klart att lukten från denna behållare kommer att vara obehaglig.
  • När skummet slutar bildas på ytan kan vi anta att infusionen är klar, och du kan använda den genom att vattna eller sprinkla gurkor innan lösningen späds ut med vatten.

Bild
Bild

Den andra metoden innebär att man lägger till effektiva mikroorganismer i gräset. Allt tillagas på samma sätt som i föregående version, men med den enda skillnaden att något sött läggs till fatet med infusionen . Detta kan vara sockersirap, en burk med gammal kanderad sylt, fermenterad kompott, söta frukter och bär som är något bortskämda. Allt detta kommer att orsaka en snabbare jäsningsprocess.

När kompositionen är klar kan du använda den genom att vattna och strö gurkor . Gräset kan tas bort från tunnan och spridas ut under buskarna. Detta kommer att vara mulch för gurkorna. Vid vattning även med vanligt vatten kommer några av näringsämnena från gräset att passera in i jorden och också skydda grönsaker från skadedjur.

Bild
Bild

Vissa sommarboende lägger till lite gödsel i tunnan för snabbare jäsning och ytterligare näringsämnen. Ibland kan det till och med vara en handfull vanligt bördig mark.

Oavsett vilken metod som väljs garanteras fördelarna med växterna

Hur man matar?

När infusionen är klar återstår att tillämpa den i praktiken, medan det är viktigt att använda den korrekt. Vattning i växthuset bör göras i torrt väder, på morgonen eller kvällen, med fönstren öppna . Först måste lösningen spädas med vatten i förhållandet 1: 10. Först vattnas alla buskar med vanligt vatten, och sedan läggs en liter örtinfusion under varje.

Om växterna ser friska ut är det ofta inte värt att vattna dem på det här sättet . Nog en gång i månaden. Om buskarna försvagas kan du göra det varje vecka. Sprutning sker med en sprayflaska. Samtidigt uppmärksammas varje blad, särskilt när det gäller sjukdomar eller skadedjur.

Bild
Bild

Vattning i det öppna fältet görs på samma sätt - först med vanligt vatten, sedan med örtinfusion. Matning, som vattning, bör ske tidigt på morgonen eller sent på kvällen så att solens strålar inte längre faller på växterna. Det ska inte vara vind och regn heller.

Sprutning i syfte att bekämpa skadedjur och sjukdomar utförs tills växten är helt botad. Först behöver du behandling 2 gånger i veckan. Sedan kan detta göras varannan vecka i förebyggande syfte.

Sådana infusioner behövs särskilt under bildandet av äggstockar och tillväxten av frukter . Det viktigaste är att sådana infusioner inte skadar växten. Frukterna kan enkelt tas bort från busken, tvättas under rinnande vatten och ätas.

Rekommenderad: